Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

               

Σ' ευχαριστώ, ω μαφία!

Με τόσο ενθουσιώδη "εθελοντική" συμμετοχή των πιστωτών στην προσπάθεια να ... χάσουν τα λεφτά τους, στη μεγαλύτερη διαγραφή χρέους που έχει συντελεστεί ποτέ, πώς είναι δυνατόν αυτοί που "σώζονται" να βυθίζονται ραγδαία στην ερήμωση και τη διάλυση;

Αλλά από δω και πέρα ... ανάπτυξη! Ο αντιπρόεδρος Βενιζέλος προχωράει στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens: αποζημίωση 170 εκατομμυρίων ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο, που μαζί με τα λεγόμενα αντισταθμιστικά οφέλη σε έργα και προμήθειες θα φτάσει στα 330 εκατομμύρια. Για να υπάρχει μία τάξη μεγέθους, υπολογίζεται ότι η ζημιά για το ελληνικό κράτους από την προηγούμενη θητεία της ευγενούς εταιρίας φτάνει στα 2 -μόλις!- δισ. ευρώ.
Το χειρότερο, όμως, είναι πως η ουσία δεν βρίσκεται καν στη νέα κλεψιά από τους πατενταρισμένους κλέφτες. Ο «συμβιβασμός» είναι το πιο βρόμικο πλυντήριο του σάπιου πολιτικού συστήματος, που πλέον παραδίδει τα κλειδιά, κανονικά και με το νόμο, στους «φίλους του», τους Γερμανούς.

Κατανοητό ποιος κρατάει ποιον. Η αλληλουχία στα πρόσωπα και τα έργα είναι αποκαλυπτική: Ο Βενιζέλος, που δεν έχει ξεστομίσει ούτε λέξη, έστω για λόγους φτηνού εντυπωσιασμού, ενάντια στη γερμανική πολιτική, αφού διεκπεραίωσε το ληστρικό PSI, θα υπογράψει όχι μόνο το επαίσχυντο κουκούλωμα του σκανδάλου του αιώνα, αλλά θα ανοίξει το δρόμο για τη νέα και πιο άγρια λεηλασία της χώρας από τα γερμανικά μονοπώλια (και τη Siemens εννοείται). Ήδη η παράδοση της ενέργειας και των άλλων πλουτοπαραγωγικών πόρων θεωρείται «κλεισμένη δουλειά».

Αυτή η πραξικοπηματική κυβέρνηση, χωρίς ίχνος νομιμοποίησης, ενώ χαρίζει δισ. στα αφεντικά της, αποφασίζει την αρπαγή των εισοδημάτων από μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις του κοσμάκη για... οφειλές στο Δημόσιο. Κι όλα αυτά παραμονές εκλογών!

Η κατοχή συνεπάγεται γκαουλάιτερ: το επιτροπάτο υπό τον Χ. Ράιχενμπαχ -και όχι μόνο- είναι εδώ. Η κατοχή συνεπάγεται και «συνεργάτες». Ξεγυμνώνεται, πια, το σύστημα της διαπλοκής. Ενώ επιχειρούν να επουλώσουν τις πληγές που έχουν κακοφορμίσει, βουλιάζουν στη σήψη.

Είναι εντυπωσιακή η ανακύκλωση των ίδιων ονοματεπώνυμων στους -ακόμη;- απαραίτητους ρόλους των κυβερνητικών ανδρείκελων. Είναι αυτοί που θα επιδιώξουν να ενορχηστρώσουν μία εκβιαστική και τρομοκρατική εκλογική διαδικασία, ώστε να υποκλέψουν για άλλη μία φορά τη λαϊκή ψήφο και να συνεχίσουν ανενόχλητοι το ολέθριο έργο τους. Από το εκκρεμές της αυτοδυναμίας μεταξύ του δικομματισμού, περνάμε κατ' εντολή των ευρωκρατών στην αυτοδυναμία -με το ζόρι- της συγκυβέρνησης τύπου Παπαδήμου, ο οποίος έθεσε και... υποψηφιότητα.

Και το περιβάλλον Σαμαρά πανηγυρίζει για τα συχαρίκια, που πήρε ο πρόεδρος από τη Μέρκελ.

Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δίκαια βάζει στο στόχαστρο το πολιτικό κατεστημένο της ομερτά. Αλλά ταυτόχρονα και το αμαρτωλό κλαμπ καναλάρχες-τραπεζίτες-ΣΕΒ, που τώρα παραδίδει τη χώρα στην αφαίμαξη από τη διεθνή μαφία των αγορών.

Η κάθαρση είναι υπόθεση του λαού, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία. Ο συμβιβασμός με τη Siemens δείχνει και το βάθος και την ποιότητα του σάπιου συστήματος που πρέπει να γκρεμιστεί.
         

Πατρίδα για χάρισμα...


Με τη φόρα που πήραν οι Προδότες κυβερνώντες πολύ
σύντομα  δ ε ν  θα μας μείνει ούτε το...όνομα,ούτε η...χάρη.
  Οχι πως με νοιάζει πιά...αλλά...να...έτσι απλά θυμίζω πως 
υπάρχει διαθέσιμο για πώληση και το όνομα Αυτής...
Κάτι θα πιάσει...


Δεν με νοιάζει πια...
Και μίασμα να με πεις και αναρχοκομμούνι και κόπανο ή Προδότη.
Δεν νοιάζομαι για τέτοια Πατρίδα...
Γ ι α τ ί  να νοιάζομαι, όταν Αυτή με εγκαταλείπει, με αρνείται και
προσφέρει τα κάλλη της και τους Πιστούς της Αγαπημένους 
έτοιμους σφαγμένους στα πιάτα Ξένων Κατακτητών 
και Ντόπιων Προαγωγών;;
Π ο ι ά  Πατρίδα παλουκώνει τα Παιδιά της;;
Π ο ι ά  Πατρίδα Θανατώνει τα Περήφανα Γηρατειά της 
και εξορίζει τα Ελπιδοφόρα Νειάτα της;;
Π ο ι ά  είναι Αυτή η Ανάλγητη και Τυφλή Πατρίδα που πυροβολεί
ανά μήνα Μισθωτούς και Συνταξιούχους;;
Π ο ι ά  Πατρίδα απαιτεί από τον δημόσιο υπάλληλο να ντυθεί επει-
γόντως τη στολή Σφάγιου Ανέργου;;
Που απαιτεί από τον μαγαζάτορα να "κλείσει" το μαγαζί του 
και τη Ζωή του...γιατί, λέει, έτσι θα σωθεί;;
Γ ι α τ ί  να με νοιάζει μιά Πατρίδα που πουλάει το Σπίτι της 
για να πάει να μείνει στο "νοίκι";;
Που πουλάει σεντόνια και ασημικά;;
Που πουλάει το Παρελθόν και το Μέλλον της;;

ΟΧΙ...Αυτή την Πατρίδα...τη χαρίζω...
Στους χιλιάδες πασόκους, που αυταπατώνται πως θα γλυτώσουν
τη Μάχαιρα και το Θανατικό...ευθύς μόλις επιδείξουν την 
κομματική τους ταυτότητα...
Στους χιλιάδες γαλάζιους, που αναμένουν τη σειρά τους να 
"σώσουν"την άμοιρη Πατρίδα με τα ίδια μαγικά και τις ίδιες συνταγές...
Στους χιλιάδες κόκκινους που ανόητα ψάχνουν στα βιβλία 
να βρουν τι έλεγε και τι θα έκανε ο Μάρξ, ο Λένιν και άλλοι 
Επαναστάτες και Διανοούμενοι...

Θέλω να πω σε ΟΛΟΥΣ πως όταν Κατακτιέται η Χώρα...
αφήνουμε κατά μέρος ταυτότητες,ρεβανσισμούς και τσιτάτα.
Αντιστεκόμαστε οργανωμένα,ενωμένοι, ακόμα και χωρίς "Ηγέτες".
Δεν λουφάζουμε σε καναπέδες ή κομματικά γραφεία.

PSI: Θριαμβολογία για την Πτώχευση του λαού!

Ποιοι θριαμβολογούν; Οι αγορές, οι Τράπεζες, τα διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα. Ποιοί θα πληρώσουν την «μεγάλη επιτυχία» του «κουρέματος»; Τα ασφαλιστικά ταμεία, οι μικροομολογιούχοι, οι εργαζόμενοι που τους περιμένει νέα μείωση των εισοδημάτων, αφού προκειμένου τώρα να περάσουμε στη φάση της «ανάπτυξης» πρέπει να μειώσουμε ακόμα 15% το εργατικό κόστος.  Σε κάθε περίπτωση θα αποφασίζεται από τα διευθυντήρια του κεφαλαίου ανά τρίμηνο για τη χώρα, με αναλογιστικές μελέτες, πόσα θα πρέπει να τους πληρώνουμε και τι απομένει για να δίνεται σε μισθούς συντάξεις. Η προσπάθεια εμπέδωσης κλίματος ανασφάλειας έρχεται να συμπληρώσει την πολιτική της διευρυμένης τρομοκράτησης των πολιτών προκειμένου να εξελιχθεί η πτώχευση μας απρόσκοπτα αντί της πυροδότησης μιας παλλαϊκής εξεγερτικής δράσης. Να αποδεχτούμε τετελεσμένα, να σκύψουμε το κεφάλι, να δεχθούμε την υποθήκη της ζωής μας για τα επόμενα 20—30 χρόνια …και βλέπουμε.

Η καθημερινή αύξηση της ανεργίας
 προετοιμάζει για το άπλωμα της σκλαβιάς σε όλη την κοινωνία με τη δημιουργία των ΕΟΖ που θα μετατρέψουν τα εργασιακά δικαιώματα σε κουρελόχαρτα και θα επιβάλλουν μια ζωή εργασιακά και κοινωνικά αβίωτη. Νέοι φόροι, νέα χαράτσια, απειλές για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων,  μικροκαταθέσεων, ακίνητης περιουσίας.

Προετοιμάζουν τον κοινωνικό καιάδα για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.  Επιδιώκουν να επιβάλλουν τη νέα κατοχή με κάθε τρόπο. Γιατί  αυξάνουν καθημερινά  την τρομοκρατία και τις απειλές ; Γιατί επιδιώκουν την κυριαρχία κλίματος ανασφάλειας; Το κάνουν επειδή τίποτα δεν τελείωσε ακόμη, δεν τους περισσεύει η σιγουριά της επιτυχίας. Φοβούνται την λαϊκή αντίδραση, τρέμουν την εξέγερση που θα τα τινάξει όλα στον αέρα. Ξέρουν πώς δεν μας έχουν βάλλει ακόμα στο χέρι!

Σε λίγες μέρες μια συμβολική ημερομηνία, η  25η Μάρτη, δημιουργεί εφιάλτες στους σχεδιασμούς τους. Τρέμουν την κάθοδο των εκατομμυρίων πολιτών στους δρόμους και τις πλατείες που θα σημάνει την ανατροπή τους. 

Ούτε χρέη, ούτε πάτρωνες, ούτε προστάτες
! Να τους πετάξουμε στη θάλασσα και να χτίσουμε από τα κάτω μια νέα κοινωνία αλληλεγγύης, συνεταιριστικής αντίληψης, αυτάρκειας, αντικαταναλωτική, με σεβασμό στο περιβάλλον, με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, τον έλεγχο των εργαζόμενων  στα μέσα παραγωγής και την αυτοδιεύθυνση, αντί της υποταγής στους σχεδιασμούς μιας  απάνθρωπης  κοινωνίας υποταγμένης στις αγορές και το κέρδος.  Όλοι στους δρόμους για την ελευθερία! 


Πηγή: "Επιτροπές Αγώνα Δεν Πληρώνω"

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012



ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Παρασκευή 9 Μαρτίου
ώρα 18:00
στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής
του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης





ΟΜΙΛΗΤΕΣ:


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
Οικονομολόγος – αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή στον ιδιωτικό τομέα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογράφος στην εφημερίδα “Το Ποντίκι” και στο περιοδικό “Hellenic Nexus”. Γνωστός από τις δεκάδες ομιλίες του, σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με προτάσεις για τη διέξοδο απο την οικονομική κρίση.  Συγγραφέας του βιβλίου "Η ελληνική Πομπηία. Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας χρεοκοπίας".

ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ
Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, πρ. μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ.
Οι καταγγελίες της περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος, οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης από τον Οικονομικό Εισαγγελέα κατά του πρ. πρωθυπουργού και του πρ. υπουργού Οικονομικών.


ΜΑΡΙΑ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ-ΔΕΛΙΒΑΝΗ
Καθηγήτρια Οικονομικών Επιστημών στο Παν/μιο Μακεδονίας, πρ. πρύτανης του Παν/μίου Μακεδονίας.
Πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνη.
Συγγραφέας των βιβλίων: "Όλη η αλήθεια για χρέος και ελλείμματα και πώς θα σωθούμε", "Αντι-Μνημονιακά", "Ελληνικό δημόσιο χρέος και ελλείμματα", "Η φονική κρίση και η ελληνική τραγωδία".

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ
Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (διδάσκει Φιλοσοφία και Ιστορία της Επιστήμης, Τέχνη και Τεχνολογία, Εισαγωγή στη Φιλοσοφία και Ιστορία του Πολιτισμού).
Είναι μέλος της διεθνούς ερευνητικής ομάδας «Η λογική της ιστορίας».



Για περισσότερες πληροφορίες: Βάσω Κουβαρά, τηλ.             6941668995      
e-mail: sydonistiko@epam-thess.net

Διοργάνωση: Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Θεσσαλονίκης - Ε.ΠΑ.Μ.


 
  
 
To ΤhePressProject στηρίζει τον υπουργό Παιδείας στο δύσκολο ξεκίνημά του
 
Σύμφωνα με το τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Wikileaks λίγους μήνες πριν, ο Γ. Μπαμπινιώτης έδινε ραπόρτο και ζητούσε τη βοήθεια της αμερικανικής πλευράς για την προώθηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Μεταξύ πολλών άλλων “ενημερώνει” για την υπερπολιτικοποίηση της σπουδάζουσας νεολαίας που αποτελεί συνέχεια της αντιδικτατορικής πάλης και προκαλεί αναστάτωση στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα! Κάνει έντονες αναφορές στο άσυλο και τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ενώ συμφωνεί με την εκτίμηση ότι η ανατροπή των συσχετισμών στην ΠΟΣΔΕΠ ανοίγει το δρόμο για επιτάχυνση των αντιδραστικών τομών. Η Πρεσβεία δείχνει να ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από το πανεκπαιδευτικό μέτωπο της αγωνιστικής έκρηξης του ’06 – ’07 και οι πρόθυμοι σαν τον κ. Μπαμπινιώτη σπεύδουν να πάρουν τα μέτρα τους να μην ξαναενοχληθεί ο κ. Πρέσβης… Ας θυμηθούμε λοιπόν ποιος είναι ο νέος Υπ. Παιδείας. 
  
  

Παραθέτουμε τα τηλεγραφήματα που δημοσιεύθηκαν από τα Wikileaks:
Greek Education Reform Expert Wants U.S. Help
C O N F I D E N T I A L ATHENS 000407
FOR EUR/SE, EUR/PPD AND ECA
E.O. 12958: DECL: 2019/03/31
TAGS: PGOV, OPRC, OEXC, SCUL, GR
SUBJECT: Greek Education Reform Expert Wants U.S. Help
REF: ATHENS 260
CLASSIFIED BY: Daniel V. Speckhard, Ambassador, State, Executive;
REASON: 1.4(B), (D)
1. (C) Summary: In a March 26 meeting with PAO and CAO, Greek
education reform expert Babiniotis shared GoG plans and timelines,
and enthusiastically welcomed U.S. assistance on implementing a
national university entrance exam system based on the Scholastic
Aptitude Test (SAT). End summary.
2. (C) Prominent linguist, scholar, former rector of Athens
University (2000-2006) and GoG expert responsible for reforming the
Greek university entrance exam system, Professor George Babiniotis,
met with PAO and CAO on March 26. Babiniotis was candid about the
failings of the educational system in Greece, and the challenges to
implementing reforms.
3. (C) The current university admittance system is untenable,
Babiniotis said. Most parents and students view a university
degree as the ticket to advancement, which is the reason that more
than 100,000 students apply each year for the 40,000 university
slots. To be competitive, high school students concentrate on
private institution (frontistiria)-provided university preparatory
classes rather than their regular school classes. As a result
secondary students memorize material to pass the examinations
rather than really mastering subject matter. “We are graduating
aspiring university students rather than well-educated kids,” he
lamented.
U.S. Assistance on University Testing Needed
4. (C) Babiniotis wants to change the current university entrance
system to one similar to that in the U.S., based on a combination
of high school grades and performance on a standardized exam
similar to the SAT, which students can take whenever they feel
ready to do so, thereby minimizing the pressure on students and the
reliance on frontistiria. At present the future of each student
depends on the performance on the day of the entrance examination.
Greece needs to develop a data bank of questions and computer based
testing allowing students the freedom to take the examinations at a
date of their convenience and to take the examination more than
once. (Tests derived from data banks select by random a limited
number of questions for a particular examination out of the tens of
thousands of possible questions.) With a large data bank of
questions, each examination would be unique for each test taker,
making it almost impossible to cheat or memorize test questions in
advance. Babiniotis enthusiastically accepted PAO’s offer to
provide U.S. expertise on computerized testing as the GoG moves
down this path.
Prospects for Reform are Good
5. (C) According to Babiniotis, political prospects for
educational reform are improving. New Democracy and the opposition
PASOK parties are working together on a solution; Babiniotis has
seen PASOK’s proposals (reftel) and thinks they are “logical,” but
added that it is easier to push such reforms when in the
opposition. Babiniotis agreed that the elections for leadership
of the university teachers union (POSDEP), which ousted the
radicals supported by SYRIZA, was an indication that the university
community was eager for a change. Up to now the union had
supported all calls for strikes and disruptions of instruction at
the university. There is even support to reduce the percentage
from 40% of student representation in university decisions. There
is mounting pressure on both major parties from the public for
substantive reform, and soon.
6. (C) Primary school reform will be easiest, Babiniotis
predicted, while high school and university reform will be bigger
challenges due to political posturing and the politicization of
students. There needs to be a change in the mindset of the public,
which views university education as the only vehicle to
advancement. At the university level, Greece needs to scale back
on the number of institutions of higher learning – currently 23
universities and 15 technical schools (TEI) country-wide, according
to Babiniotis, while the remaining TEIs need to be strengthened to
meet the needs of the marketplace. A number of TEI need to be
incorporated into the departments of universities, Babiniotis said;
those universities, in turn, need more autonomy on decisions
related to budget, curriculum, enrollment and faculty.
University Problems: Politicization of Students and Abuse of
Asylum
7. (C) University students have become too politicized,
Babiniotis lamented, a holdover from the days of the military
dictatorship in Greece. This excessive politicization has caused
serious disruptions in university operations. Asylum is being
abused to the point where well-meaning students – the majority -
suffer in their pursuit of a higher education. While some students
turn to private education, their degrees are still not recognized
by the Greek state and, Babiniotis believes, will not be unless
there is broad political agreement to amend the Greek Constitution
to formally allow private education. While opposition PASOK leader
George Papandreou originally supported amending the constitution,
according to Babiniotis, he later backtracked and the issue of
private education remains unresolved.
8. (C) Comment: Babiniotis is a knowledgeable, respected
academic who knows the Greek educational system well and appears to
have support from both New Democracy and PASOK. Our meeting with
him, and his enthusiastic acceptance of our offer of U.S. help on
university entrance testing, has opened the door to U.S. input and
expertise on one of the most important reforms in recent Greek
history. In the coming months, Post will consult with the
Department on best ways to provide U.S. advice and assistance.
 
 

http://topontiki.gr/

ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ

Μέχρι τελικής (κατα)πτώσεως...

thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Μέχρι το βράδυ η αναδιάρθρωση του χρέους προς ιδιώτες (PSI) θα έχει «κλειδώσει», όπως έδειξαν από νωρίς χθες όλες οι διαρροές, εκτιμήσεις και επίσημες δηλώσεις. Άλλωστε οι πιθανότητες να πάει κάτι... στραβά ήταν εξ αρχήςελάχιστες από την ώρα που τα πρόβατα προς σφαγή ήταν κυρίως εγχώρια: ασφαλισμένοι και αποταμιευτές. Αφού αυτοί – οι κυρίως στόχοι – θυσιάστηκαν, τα πανιά του PSI ήταν λογικό να φουσκώσουν. Από αύριο θα μάθουμε, τέλος, και για τα απόνερα.
Όποια όμως κι αν είναι τα απόνερα, αν υποθέσουμε ότι θα ακολουθήσει – κατά το συμφωνημένο πρόγραμμα – το νέο δάνειο, οι σημαντικοί στόχοι των δανειστών θα έχουν επιτευχθεί:
● Μπορεί τα θύματα – ασφαλισμένοι και μικροαποταμιευτές – να ματώσουν, για κάποιους με δραματικέςσυνέπειες, αλλά οι τράπεζες και άλλοι... «θεσμικοί» θα έχουν διασφαλιστεί πλήρως. Μια κανονική εσωτερική χρεοκοπία, σε συνδυασμό με την πλήρη διασφάλιση των μεγάλων δανειστών.
● Το ελεύθερο, εσωτερικό και σε ελληνικό δίκαιο χρέος θα αντικατασταθεί πλήρως και μάλιστα αυξημένο με ενυπόθηκο, διακρατικό, σε αγγλικό δίκαιο, κλειδωμένο σε υψηλό επιτόκιο για πολλά χρόνια και... ακόμη μεγαλύτερο. Σε καμιά περίπτωση πάντως διαχειρίσιμο.
● Το νέο αυτό χρέος, στη νέα του μορφή, απαλλάσσει σε έναν σοβαρό βαθμό την ευρωζώνη από τον κίνδυνο που συνεπάγεται μια «ανεξέλεγκτη» χρεοκοπία. Συνεπώς ανοίγει ο δρόμος για μια ελεγχόμενη εν ευθέτω χρόνω. Κυρίως όμως εξασφαλίζεται ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον, χωρίς ιδιαίτερα αυξημένο πόνο, να κάνει του κεφαλιού της.
● Συνεπεία των παραπάνω η Ελλάδα δεν θα διαθέτει πλέον κανένα διαπραγματευτικό χαρτί και θα πρέπει να είναι απολύτως υπάκουη, ακόμη και αν αδυνατεί να καταβάλει το τεράστιο κόστος της παράλογης προσαρμογής που της ζητείται, η οποία σε ολόκληρο τον κόσμο – εκτός από το ελληνικό πολιτικό προσωπικό και τους νταβατζήδες της εγχώριας διαπλοκής – «διαβάζεται» ως οικονομικήδολοφονία.
Ήδη άλλωστε η τρόικα και η Γερμανία, μέσω της Task Force του Ράιχενμπαχ, συμπεριφέρεται σαν δύναμη κατοχής (σελίδα 5 στο σημερινό «Ποντίκι»).
Κατόπιν τούτων μπορούμε με άνεση να πάμε πλέον ακόμη και για εκλογές. Αρκεί να μην παρακούσουμε τους κυρίους Σόιμπλε, Ρέσλερ, Γιούνκερ, Ρεν, αλλά και τους Έλληνες διαμορφωτές της κοινής γνώμης, οι οποίοι αποφασίζουν και διατάσσουν – και δεν σηκώνουν κουβέντα – όχι μόνο ποιους θα ψηφίσουμε, αλλά και πώς αυτοί που θα ψηφίσουμε θα πρέπει να κυβερνήσουν, με ποιους στόχους και καθήκοντα, με ποια πρόσωπα, με ποιο μοντέλο διακυβέρνησης.
Για τους στόχους δεν συζητάμε, αφού αυτοί έχουν ήδη υπογραφεί και πλέον η υλοποίησή τους είναι απολύτως προδιαγεγραμμένη (σελίδα 18, 19, 20 στο σημερινό «Ποντίκι») ακριβώς επειδή η κυβέρνηση Παπαδήμου παρέδωσε και τα τελευταία διαπραγματευτικά όπλα δεσμεύοντας όχι μόνο την αμέσως επόμενη, αλλά πολλές ακόμη κυβερνήσεις.
Ήδη, πάντως, ο Ρέσλερ απολύει – ή, καλύτερα, «ανασχηματίζει» – υπουργούς, χωρίς αυτό να προκαλεί τη γενική έκπληξη ή ενόχληση. Τι είναι ένας υπουργός – ακόμη και αν μιλάμε για τον... Χρυσοχοΐδη – μπροστά στη σωτηρία της χώρας από τα «άκρα» που απειλούν τη δημοκρατία;
Εξ άλλου ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσεις τη δημοκρατία, την οποία απειλούν ξεδιάντροπα τα πολιτικά «άκρα», είναι να την αποσύρεις για λίφτινγκ. Για να μην γίνει μάλιστα κάποιο απροσδόκητο λάθος και της κόψεις τη μύτη ή το αφτί, τη δένεις σφιχτά «επί της χειρουργικής κλίνης» μέχρι να τελειώσει η επέμβαση. Και τη φύλαξή της αναλαμβάνουν οι εξ απονομής «άριστοι» νταβατζήδες, ρουφιάνοι, μαριονέτες κ.λπ. της πανταχού παρούσας και τα πάντα πληρούσας τρόικας. Μέχρι τελικής (κατα)πτώσεως...

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...