Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ…


Το δελτίο αυτοκτονιών συνεχίζει να αυξάνεται. Οι αυτοκτονίες λόγω φτώχειας. Είναι η λογική κατάληξη μιας κοινωνίας που στήριξε την προσωπική αξιοπρέπεια στην επιφάνεια. Σε μια κοινωνία που λειτουργεί με βάση τα πόσα έχεις, πόσα μπορείς να αγοράσεις, πως θα σε δουν οι γύρω. Το σπίτι ο ναός του νοικοκύρη, το αυτοκίνητο, το κομπόδεμα στη τράπεζα, η ωραία επίπλωση, τα ωραία ρούχα, οι διακοπές το καλοκαίρι, το εξοχικό, η βάρκα, τα καλοντυμένα παιδιά φορτωμένα με όλα τα γκατζετάκια τελευταίου τύπου, η κυρά που πηγαίνει…ανελλιπώς κομμωτήριο, μανικιούρ, πεντικιούρ κάθε βδομάδα, η σύναξη σε ταβέρνες και κέντρα διασκέδασης, ένα σύνολο άνεσης κατανάλωσης, ατέλειωτης κατανάλωσης των προϊόντων του δυτικού παραδείσου.

Ο άντρας ορίζεται από το τάδε άρωμα λέει η διαφήμιση, η γυναίκα ορίζεται από τη τάδε σιλουέτα, τα παιδιά ορίζονται από το τάδε κολέγιο, η οικογένεια ορίζεται από το τάδε τζιπάκι που τραβάει μια βάρκα από πίσω, και το σπίτι ορίζεται από τα τάδε έπιπλα και αξεσουάρ που βλέπουν οι άλλοι και ζηλεύουν. Οι άνθρωποι ορίζονται από τα αντικείμενα που αγοράζουν. Ποια δύναμη να βρει κανείς όταν χάνει όλα αυτά που τον ορίζουν. Όταν κάτω από αυτά δεν υπάρχει κάποιος άλλος σκοπός ζωής? Σ’ αυτή τη κοινωνία το να σου πάρουν το σπίτι μοιάζει το τέλος του κόσμου. Το να αναγκαστείς να πεις στα τέκνα “είμαστε φτωχοί πρέπει να αλλάξουμε ζωή” μοιάζει σαν αποδοχή πως είσαι ένας γονιός εξευτελισμένος. Το να πεις στη γυναίκα σου , τέρμα το κομμωτήριο μοιάζει σαν να της ομολογεί πως δεν σου σηκώνεται πλέον….

Το δελτίο αυτοκτονιών δεν έχει γεμίσει με ανθρώπους που είναι φτωχοί, είναι γεμάτο με ανθρώπους που τρεις μέρες πριν δεν ήταν….Γεμάτο με ανθρώπους που υποκύπτουν στο μοιρολατρικό και ταπεινωτικό όπου φτωχός κι η μοίρα του. Μια φράση φετίχ στο σύστημα για να θυμίζει συνεχώς πως αν είσαι φτωχός δεν έχεις μοίρα. Για να υπάρχεις με μοναδικό σκοπό να μην είσαι φτωχός. Δεν πλανιέται γύρω μας το σκιάχτρο της φτώχειας, πλανιέται κάτι πιο ύπουλο το φάντασμα του φόβου της φτώχειας. Οι απροετοίμαστοι άνθρωποι στον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής. Εκείνον που δεν έχει άκρες, δεν έχει μέσα, δεν έχει γνωριμίες στα υπουργεία, δεν έχει λαδώματα και μίζες, ευνοϊκή μεταχείριση και φακελάκια. Το φάντασμα των ανθρώπων που πρέπει να κάνουν οτιδήποτε για να επιβιώσουν, ακόμα και ταπεινά επαγγέλματα, στερήσεις, βάσανα, και να σταθούν στα πόδια τους.

Γιατί χαίρεται ο κόσμος;



Ε, όχι! Πρέπει να είναι πολύ διεστραμμένος κανείς για να υποστηρίξει ότι Τετάρτη μάς ξανάρθαν οι Τροϊκανοί, Πέμπτη έδωσαν τις προγραμματικές δηλώσεις στο μεταφραστικό τμήμα του Μεγάρου Μαξίμου και Παρασκευή ο Σαμαράς θα τις εκφωνήσει ελληνιστί στη Βουλή. Σύμπτωση είναι, βρε αδελφέ. Κι αν ο πρωθυπουργός της χώρας, που δεν έχει ακόμη συναντήσει τη Μέρκελ και τον Ολάντ, συνομιλεί ως ίσος προς ίσον με τους υπαλληλίσκους της διεθνούς τοκογλυφίας, αντί να τους παραπέμψει στους υφισταμένους των κ.κ. Στουρνάρα και Χατζηδάκη, ε αυτό δεν το λες δουλικότητα, ευγένεια το λες και σεβασμό στην παράδοση του Ξένιου Δία. Νισάφι πια!

Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τις αστειότητες κι ας έρθουμε στα σοβαρά. Η σοβαρή, πολύ σοβαρή εξέλιξη των τελευταίων ημερών, που θα σφραγίσει τις πρώτες μέρες της νέας, μνημονιακής κυβέρνησης (με σως ΔΗΜΑΡ), δεν είναι άλλη από την απόφαση της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μέλλον της ευρωζώνης. Μια απόφαση που χαρακτηρίστηκε από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους και το σύνολο των συγκροτημάτων του Τύπου ως περιφανής νίκη του μεσογειακού Νότου επί της Γερμανίας, προάγγελος στροφής από την αδιέξοδη λιτότητα στην ποθητή ανάπτυξη.

Η ευφορία των εν λόγω αναλυτών (οι οποίοι πρέπει να πιστεύουν ότι απευθύνονται σε λαό Λωτοφάγων, λησμονώντας τις δεκάδες φορές που έχουν πανηγυρίσει ανάλογες «σωτήριες» και «ιστορικές» αποφάσεις για να γελοιοποιηθούν πριν αλέκτορα φωνήσαι) στηρίζεται στη μοναδική ουσιαστική απόφαση των 27: Τη δυνατότητα δανεισμού των τραπεζών Ιταλίας και Ισπανίας χωρίς τρόικες και χωρίς τα δάνεια των τραπεζών να φορτώνονται στα αντίστοιχα κράτη, μεγεθύνοντας το δημόσιο χρέος.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ο τρόμος στο βλέμμα τους


Τι πανικός κι αυτός! Οι «φουσκωτοί» της Χρυσής Αυγής ζητούσαν χθες από γυναικόπεδα και ηλικιωμένους να τους… προστατεύσουν από το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Νίκαια. Κι επειδή τα γυναικόπαιδα δεν ήρθαν στο ραντεβού, την προστασία των χρυσαυγιτών ανέλαβε γι’ ακόμη μια φορά η ελληνική αστυνομία. Ο τρόμος στο βλέμμα τους, ανεκτίμητος.

http://vimeo.com/45282143
Το κάλεσμα της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στη Νίκαια έσταζε κρύο ιδρώτα από την πρώτη μέχρι την τελευταία αράδα: «Πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι [...] να διασφαλίσουμε τη δημόσια και ιδωτική περιουσία που θα γίνει στόχος των αναρχομπολσεβίκων».

Θα μπορούσε να είναι επιφυλίδα σε κάποια ναυαρχίδα του ελληνικού Τύπου ή άρθρο γνώμης σε μια από τις ιστοσελίδες που ζητούν σε τακτά χρονικά διαστήματα την κατάλυση του συντάγματος για την προάσπιση του νεοφιλελευθερισμού. Ήταν όμως η αγωνιώδης κραυγή της Χ.Α για βοήθεια. Οι «φουσκωτοί» ζητούσαν από γυναικόπεδα και ηλικιωμένους να τους προστατεύσουν. Και επειδή τα γυναικόπαιδα δεν ήρθαν στο ραντεβού, την προστασία ανέλαβαν ισχυρότατες δυνάμεις των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙΑΣ, που κινούνταν από νωρίς στην περιοχή.

«Πού ήταν όλες αυτές οι αστυνομικές δυνάμεις όταν οι χρυσαυγίτες απειλούσαν να διώξουν τους νόμιμους καταστηματάρχες από την περιοχή;» αναρωτιόταν λίγο αργότερα ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, μιλώντας σε ένα πλήθος εκατοντάδων Ελλήνων και μεταναστών.

Οι δημοσιογράφοι που καλύψαμε την τεράστια, για τα δεδομένα της Νίκαιας, αντιφασιστική εκδήλωση νοιώθαμε τον πανικό της Χρυσής Αυγής να πλανάται στον αέρα. Φώναζαν τα γνωστά τους συνθήματα αλλά δεν άφηναν τους φωτογράφους να τους πλησιάσουν ούτε σε απόσταση δυο τετραγώνων. Τα όρια του κόσμου τους ήταν τα όρια των διμοιριών των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί για να τους προστατεύουν.

Η εικόνα του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου της Νίκαιας δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ενδεικτική των αληθινών συνθηκών της κοινωνίας: Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι φώναζαν μαζί συνθήματα ενάντια στο φασισμό και τις αντεργατικές επιθέσεις, ενώ η πέμπτη φάλαγγα του μνημονίου, το παρακράτος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, λούφαζε υπό την προστασία του επίσημου κρατικού μηχανισμού. Αυτό που πραγματικά προκαλούσε πανικό στα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν ήταν προφανώς οι «άπλυτοι» του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που έδωσαν δυναμικό παρόν, αλλά η κοινή παρουσία Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων. Αυτή η συνύπαρξη δυο παράλληλων και μέχρι σήμερα ασύμπτωτων κόσμων μπορεί πραγματικά να ανατρέψει όχι μόνο την απειλή του φασισμού αλλά το σύνολο της μνημονιακής πολιτικής.

«Όταν χτίζαμε τα γήπεδα των Ολυμπιακών Αγώνων», ήμασταν καλοί, ενώ τώρα είμαστε η αιτία όλων των δεινών της ελληνικής οικονομίας!» έλεγε από το μικρόφωνο ο Τζαβέντ Ασλάμ.

Αν μόνο τον άκουγαν οι ηγεσίες των συνδικάτων θα ζούσαμε σε ένα διαφορετικό κόσμο…
Του Αρη Χατζηστεφανου
πηγη  η Λεσχη

Σκιώδης συγκυβέρνηση


Η τρόϊκα ήρθε!!
Η παντοδύναμη και μοναδική κυβέρνηση της Χώρας...
ανέλαβε υπηρεσία!!
Συναντήθηκε με Σαμαρά, Στουρνάρα κλπ.

Ο υπερ-επίτροπος κ.Χ.Ράϊχενμπαχ επισκέφθηκε
τα κρίσιμα υπουργεία του!!
Ανάπτυξης/Υποδομών, Εργασίας, Υγείας, Εξωτερικών κλπ
Τον υποδέχθηκαν οι "έλληνες εκλεγμένοι"...
σκιώδεις υπουργοί/συγκυβερνήτες!!
ΟΛΟΙ τους ανεξαιρέτως, ζήτησαν τη βοήθεια του!!
Μόνο έτσι θεωρούν πως θα..."πετύχουν"!!

Ο νεοκλεγείς πρωθυπουργεύων Α.Σαμαράς επέλεξε
να βρεθεί πρώτα με την τρόϊκα, πριν εμφανισθεί ενώπιον
της ελληνικής Βουλής -των Αντιπροσώπων του Λαού-
με τις προγραμματικές δηλώσεις της Συγκυβέρνησης!!
Η πολιτική αυτή πράξη αποκαλύπτει ποιός είναι το
πραγματικό Αφεντικό σε τούτη τη Χώρα!!

Οι εκπρόσωποι της τρόϊκας "επισκέφθηκαν" πρώτοι αυτοί
τα υπουργεία...οι σκιώδεις έλληνες υπουργοί επέλεξαν
να τους δεχθούν...πριν καν τους "επισκεφθεί" ο έλλην
πρωθυπουργεύων, πριν καν συνεδριάσει τυπικά
το ελληνικό "υπουργικό" συμβούλιο!!
Αυτή η πολιτική διαδικασία που ακολουθήθηκε αποδεικνύει
ποιός πραγματικά κυβερνά τη Χώρα μας...
...λίγες μόνο μέρες μετά τις διπλές εκλογές!!

Η (ανθρώπινη) ιστορία με την υγεία του Α.Σαμαρά,
στέρησε από τη Χώρα τη δυνατότητα να παρέμβει ουσιαστικά
στη τελευταία σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
Θα ήταν, λοιπόν, και μιά καλή αφορμή για την ελληνική
Συγκυβέρνηση να ζητήσει ολιγοήμερη αναβολή της επίσκεψης
και του ελέγχου της τρόϊκας...για τυπικούς και
ουσιαστικούς λόγους.
Γιατί δεν ζητήθηκε;;
Γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει κώλο!!
Προτιμούν τη Δουλικότητα, την Υποταγή, το yes men,
παρά να..."δυσκολέψουν" το έργο των τροϊκανών!!
.................................................

Τα πρώτα βήματα/επιλογές της Συγκυβέρνησης είναι
αποκαλυπτικά των όσων θα ακολουθήσουν:
Πλήρης εφαρμογή των Μνημονίων,
Ικεσίες για παράταση του χρόνου εφαρμογής/Καταστροφής,
Αιτήματα για ελαφρά χαλάρωση (να εξαπατηθούν οι Ιθαγενείς),
"Διαπραγμάτευση" στο...μέλλον.
Επείγουσες διαδικασίες Ξεπουλήματος εθνικής περιουσίας
( ισχυρή απόδειξη νομιμοφροσύνης ).

Γνωρίζουμε "ποιός πραγματικά κυβερνά τον τόπο".
Γνωρίζουμε πως η Συγκυβέρνηση ΝΔ-Πασοκ-ΡΗΜΑΔ
είναι μιά...ανούσια, ανύπαρκτη, ανίκανη,
επικίνδυνη, νεοφιλελεύθερη Συγκυβέρνηση.
Γνωρίζουμε πως είναι στη πράξη μιά...Σκιώδης κυβέρνηση.
...που πρέπει να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ άμεσα!!

πηγη  Πολιτικο Κορακι

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Να αποτρέψουμε τη λεηλασία!


Καθώς η κυβέρνηση ασθενεί προώρως, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεών της, το συνέδριο του Economist αυτές τις μέρες μετετράπη σε χώρο όπου αυτές εκφωνούνται. Η συμβολική υποκατάσταση της Βουλής από ένα ξενόγλωσσο συνέδριο είναι ενδεικτική της μετάθεσης των κέντρων λήψης των αποφάσεων και αποκαλυπτική της μεταφοράς της πολιτικής ευθύνης από τους υπουργούς στους τροϊκανούς. Η ομιλία Ράιχενμπαχ και η πολιτικά εγγαστρίμυθη παρέμβαση του αρμόδιου υφυπουργού Ν. Μηταράκη εικονογραφούν τους ρόλους μέσα στο σύστημα της μνημονιακής διακυβέρνησης.
Η κυβέρνηση υποκλίνεται στις αξιώσεις των πιστωτών και θέτει σε προτεραιότητα την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Οι πιστωτές δεν ενδιαφέρονται όμως για επενδύσεις στην Ελλάδα ούτε για συγκράτηση της ζήτησης. Βιάζονται να κάνουν αρπαχτές! Να αγοράσουν έναντι πινακίου φακής δημόσια ακίνητα και δημόσιες επιχειρήσεις. Μετά θα εκτιμήσουν εάν και με ποιους όρους θα... επενδύσουν. Είναι προφανές ότι η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας δεν συνιστά επένδυση, και μάλιστα με στόχο την ανάπτυξη.
Τούτου δεδομένου, δεν είναι τυχαίο ότι οι αρμόδιοι υπουργοί επικεντρώνονται στην ακόμη γρηγορότερη εκποίηση, δηλαδή στο ξεπούλημα χωρίς τους λιγοστούς κανόνες που είχαν απομείνει, με τη διαδικασία faster track! Αυτό το ξεπούλημα επενδύεται ιδεολογικά και δήθεν φιλολαϊκά. Το ιδεολόγημα προϋπήρχε: κάθε δημόσιο είναι περιττό, αν όχι βλαβερό! Το δήθεν λαϊκό συμφέρον κατασκευάζεται ξανά ιδεοληπτικά: αντί να μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις για να κλείσουν τα δημόσια ελλείμματα, ας πουληθούν τα δημόσια ασημικά!

Επιχειρείται η συλλογική συνενοχή μέσω της έξαρσης του κυνισμού και των στενά εγωιστικών συμφερόντων. Οι πολίτες, όμως, γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη προς όφελος του κοινωνικού συνόλου με την ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου. Γνωρίζουν ότι εκπαίδευση και υγεία για όλους δεν μπορεί να υπάρξει με καταβαράθρωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και κατακόρυφη μείωση των δημοσίων δαπανών. Γνωρίζουν ότι ανάπτυξη με μεγαθήρια στις παραλίες, όπως συνέβη στην Ισπανία και αναγκάστηκαν να τα ανατινάξουν, οδηγεί σε οικονομική και οικολογική καταστροφή. Γνωρίζουν ότι η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει χωρίς απασχόληση, ούτε δουλειές, και μάλιστα δημιουργικές, μπορεί να ανοίξουν χάρις στη "φιλανθρωπία" του μεγάλου κεφαλαίου.
Το μέτωπο κατά του πλιάτσικου είναι εθνική και κοινωνική υποχρέωση και προτεραιότητα. Ακόμη κι αν το είχαμε ξεχάσει, βυθισμένοι στην ανεργία και την ανασφάλεια της καθημερινότητας, μας το θύμισαν χθες οι υπουργοί - dealers


πηγη  Αναρχικος Τραπεζιτης

«Ο νόμος δυτικώς του Ριο Πέκος»…


Το Στόκτον χρεωκόπησε.
Τι είναι το Στόκτον; Μια πόλη στην Καλιφόρνια. Μια από τις πολιτείες των ΗΠΑ που διάγει υπό κατάρρευσιν και η ίδια! (Οπως άλλωστε υπό λανθάνουσα κατάρρευση διάγει το σύνολο των ΗΠΑ)…
Ομως το Στόκτον χρεωκοπεί -ούτε οι δικοί του πόροι, ούτε οι πόροι της Πολιτείας, ούτε οι πόροι της Ομοσπονδίας μπορούν να σώσουν το Στόκτον- το Στόκτον χρεωκοπεί.
«Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές του και απανωτά πακέτα λιτότητας που συνοδεύτηκαν από εκατοντάδες απολύσεις», γράφει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο συνάδελφος κ. Κώστας Πλιάκος, «το Στόκτον των 300.000 κατοίκων ετοιμάζεται να υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 9 για προστασία από τους πιστωτές του».
Ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσει να συνεχίσει να πληρώνει τουλάχιστον για τις βασικές υπηρεσίες του Δήμου όπως η αστυνομία και η πυροσβεστική – ή
μάλλον για ό,τι έχει απομείνει από αστυνομικούς και πυροσβέστες.
Διότι το Στόκτον βρίσκεται από καιρό σε καθεστώς λιτότητας λόγω ελλείμματος -τι άλλο;- με αποτέλεσμα τις(συνήθεις) δραστικές περικοπές και την απόλυση κατά συνέπειαν του 40% των δημοτικών υπαλλήλων, του 30% των πυροσβεστών και του ενός τετάρτου των αστυνομικών.
Αποτέλεσμα του ως άνω αποτελέσματος ήταν η επιστροφή του Στόκτον στην εποχή της Αγριας Δύσης, κοινώς του Φαρ Ουέστ, όπου νόμος ήταν ο νόμος του ισχυρότερου – περίπου κάτι σαν τον νεοφιλελευθερισμόσήμερα.
Αυτήν τη στιγμή η ανεργία και η εγκληματικότητα είναι στα υψηλότερα επίπεδα των ΗΠΑ, πέρσι «έγιναν 58 ανθρωποκτονίες, ενώ μέχρι στιγμής, φέτος, έχουν γίνει 31, με 195 σπίτια να έχουν βγει στον πλειστηριασμό».
Παρά ταύτα η πολιτική της λιτότητας συνεχίζεται με μειώσεις μισθών και περικοπές στις δαπάνες για την κοινωνική ασφάλιση – ένα μίνι Μνημόνιο δηλαδή σε τοπικό επίπεδο,
καθώς και με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων του ληστή, του τοκογλύφου, του ενεχυροδανειστή και του νεκροθάφτη.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο Νόμος Δυτικά του Ρίο Πέκος εφαρμόζεται και Ανατολικά, αρκετές πόλεις και Πολιτείες στις ΗΠΑ πάνε επίσης για χρεωκοπία, αρκετά κράτη στην Ευρώπη πάνε για χρεωκοπία – πλην όμωςόχι απαραιτήτως όσα χρωστάνε τα περισσότερα εν σχέσει με το ΑΕΠ τους όπως η Γερμανία!
Το έχουμε ξαναπεί και το ξαναπούμε: το χρέος είναι όπλο! Και οι μεν πιστολάδες στη Δύση το χρησιμοποιούν ως εξάσφαιρο περίστροφο και Ρέμινκτον καραμπίνα, οι δε τοκογλύφοι στην Ευρώπη ως παντσερντιβιζιόνκι «Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα».
Ο Νόμος δυτικώς του Ρίο Πέκος και ανατολικώς της Πρωσίας είναι ο ίδιος. Είναι το δίκαιο (κι όχι το δίκιο) των Τόκων, είναι ο νόμος του ισχυρότερου που προβλέπει και συνεπάγεται πίσσα και πούπουλα για τους λαούς, χρυσάφι και ισχύ για τους Δυνατούς.
Και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί θα συνεχίσουν να είναι ελλειμματικοί καιμετά τη λιτότητα και μετά τα μνημόνια.
Ο κ. Μόντι μετά την προχθεσινή του «νίκη» στη Σύνοδο Κορυφής, θα πρέπει να απολύσει 100.000 δημοσίους υπαλλήλους και να πάρει εκατό ακόμα ανάλογα μέτρα. Στην Ισπανία επίσης μετά την προχθεσινή «νίκη» της στην ίδια Σύνοδο, οι εξώσεις συνεχίζονται και έχει αρχίσει το αίμα να χύνεται στους δρόμους.
Οπως στο Στόκτον! Ο νόμος δυτικά του Ρίο Πέκος. Ή στην Αθήνα – «Η Ελλάδα έχει δεχθεί επίθεση», όπως δήλωσε στα «Επίκαιρα» ο Μαξ Κάιζερ, οικονομικός αναλυτής και ακτιβιστής. Το ίδιο έχουν διαπιστώσει πλήθος επιφανών οικονομολόγων παγκοσμίως. Και το διακηρύσσουν, «η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο και τον χάνει».
Η Ελλάδα χάνει τον πόλεμο, αλλά δεν τον χάνουν όλοι οι Ελληνες. Η Διαπλοκή και οι σμπίροι της τονκερδίζουν.
Αυτοί, που υπηρετώντας τη Διαπλοκή βύθισαν τη χώρα στη Διαφθορά και ύστερα την οδήγησαν στη Σκλαβιάδεν χάνουν κανέναν πόλεμο, όπως δεν έχαναν κανένα πόλεμο στην Κατοχή οι μαυραγορίτες και οι συνεργάτεςτων Κατακτητών – ώσπου ένα
γλυκό βραδάκι ιδρύθηκε το ΕΑΜ.

πηγη  INPRECOR

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Μη με τρελαίνεις άλλο, θα το μετανιώσεις…


Μη με τρελαίνεις άλλο, θα το μετανιώσεις…

Όχι ρε φίλε, δε τη γουστάρω τη βία. Δεν σκέφτομαι βαρύ οπλισμό με ένα σαρδόνιο χαμόγελο πριν κοιμηθώ, ούτε ανατινάξεις, ούτε πυρπολήσεις, ούτε αίμα. Με σοκάρει η βία, με σοκάρει σε βαθμό να παγώνει το αίμα μου. Πες μου όμως τι; Πως; Τι να κάνω με αυτούς που βιάζουν την ανθρωπιά μου;

Πώς να αντιμετωπίσω αυτούς που μπαίνουν στο σπίτι των γονιών μου και τους τρομοκρατούν; Πώς να αντιμετωπίσω αυτούς που λένε την κρεμάλα, σωτηρία, τον φονιά, ακτιβιστή, τον φασίστα, πατριώτη, τον κλέφτη, κύριο, την ανθρώπινη ζωή, πολιτικό κόστος; Πώς να αντέξω να τους ακούω και να μην έχω δυνατότητα αντίλογου, ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος;

Πόσο ακόμη μπορώ να αντέξω αυτή την κατάφορη καταπάτηση της νοημοσύνης; Πόσα ακόμη πρέπει να πουν, πόσα ακόμη να διαστρεβλώσουν, πόσα ακόμα σπίτια να κλείσουν, πόσο ακόμη κόσμο να σκοτώσουν και να μην πέσω στα σαγόνια της βίας;

Αυτός ο εμφύλιος που θα ζήσει η χώρα, θα είναι αυτός που στήθηκε στα τηλεοπτικά πλατό, στις αίθουσες σύνταξης και στα καλοκουρδισμένα blogs. Η βία που φυτρώνει μέσα μου είναι η βία των μεταλλαγμένων σπόρων της ενημέρωσης, που νεκρώνει τον εγκέφαλο. Είναι η βία που αδίστακτα ανθρωπάρια, σπέρνουν ελαφρά την καρδία σε όλους εμάς.

Δεν αντέχει πολύ ένας άνθρωπος να κοιτά το άσπρο και να του λένε πως είναι μαύρο. Δεν αντέχει. Ή θα τρελαθεί ή θα τους χτυπήσει ή θα τρελαθεί και θα τους χτυπήσει. Η βία πάντως, θα έχει νικήσει.

Γράφω τώρα αυτές τις γραμμές, μπας και γλυτώσω από την τρέλα που με κάνει να θέλω να γίνω βίαιη. Ήδη η βία που μου ασκείται, με ξεπερνά, πάντα ήμουν υπέρμαχος της αγάπης, της συνύπαρξης, της κατανόησης, της προσπάθειας και τώρα μόνο με ένα σάκο του μποξ μπροστά μου θα ηρεμούσα. Όταν όμως θα ξέρω αρκετά καλά, να χτυπάω το σάκο που φαντασιώνομαι πως είναι αυτοί που πάνε να με τρελάνουν, θα έρθει και η σειρά τους. Αυτό συμβαίνει στα μυαλά όλων μας. Ας το δούμε κατάματα, γιατί έρχεται.

Αντ’ αυτού, μπορούμε να κλείσουμε εργοστάσια, καταστήματα, δρόμους, να καταλάβουμε τηλεοπτικούς σταθμούς, να πούμε πως αυτό το γαμημένο πράγμα είναι άσπρο κι όχι μαύρο! Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, να αφήσουμε χώρο στο συλλογικό κομμάτι του εαυτού μας και να περιορίσουμε την ατομικότητα. Να γίνουμε υπέροχα παραγωγικοί και να τους τρελάνουμε εμείς, πριν μας αποτελειώσουν αυτοί! Μπορούμε πολλά, πριν την τρέλα. Αν όμως δεν τα κάνουμε, καλό θα είναι να ξέρουμε πως πάμε ολοταχώς σε μια αρένα που θα μας κοστίσει πολλά περισσότερα από τον επιούσιο!

Σήμερα τα κατάφερα, ηρέμησα. Αύριο να δούμε…

πηγη  Αναρχογατουλης

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Κανένας μόνος του στην κρίση


Η κρίση και η απειλή κοινωνικής καταστροφής

Όταν στις 23 Απριλίου 2010 ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε την απόφαση προσφυγής στο ΔΝΤ και στους μηχανισμούς της Ε.Ε. και της ΕΚΤ για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, ήταν σαφές πως άνοιγε μια καινούργια σελίδα στην ιστορία αυτού του τόπου. Δυο χρόνια αργότερα, είναι κοινή διαπίστωση όλων, εντός και εκτός Ελλάδας, ότι η χώρα μας ζει μια από τις χειρότερες περιόδους της νεότερης ιστορίας της, καθώς την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και τον περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας συνοδεύουν εντεινόμενα φαινόμενα κοινωνικής καταστροφής, που τείνει να προσλάβει πρωτοφανείς, για τα μεταπολεμικά δεδομένα, διαστάσεις.
Η κοινωνική καταστροφή έγκειται, κατά κύριο λόγο, στη ραγδαία πτώση του βιοτικού επιπέδου των εργαζόμενων λαϊκών τάξεων και στρωμάτων, των μισθωτών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών της πόλης και της υπαίθρου, των μικροβιοτεχνών, των μικρεμπόρων, της μεγάλης πλειονότητας των κάθε είδους μικροεπιχειρηματιών. Η απαξίωση της εργασίας, με τις περικοπές μισθών που καταδικάζουν μεγάλο μέρος των εργαζομένων να ζει πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας, σε συνδυασμό με την εκρηκτική άνοδο του ποσοστού των ανέργων, που έφτασε πια τα επίπεδα της πρώτης μεταπολεμικής περιόδου, έχει άμεσες επιπτώσεις και στα μικροϊδιοκτητικά λαϊκά στρώματα, με την αθρόα συρρίκνωση του κύκλου εργασιών και τη διακοπή λειτουργίας μικροεπιχειρήσεων, που οδηγεί στην πύκνωση των γραμμών των νεόπτωχων και των ανέργων και με κόσμο προερχόμενο και από τα στρώματα αυτά.

Ληστές τραπέζης


Το πιο ενδιαφέρον στις τραπεζικές διαφημίσεις δεν είναι τα επιτόκια: είναι η καπηλεία της ανθρώπινης τρυφερότητας. Ακούμε για τράπεζες που «σε σκέφτονται», «έχουν χρόνο για σένα», «είναι στο πλευρό σου», «σε ακούνε», «είναι δίπλα σου παντού και πάντα». (Υπάρχει περιστασιακά και η συμμετρικά αντίθετη όψη: διαφήμιση στην οποία κάποιος που πέφτει από το αεροπλάνο, πριν να προσκρούσει στο έδαφος σκέφτεται ότι θα ήθελε να έχει αλλάξει τράπεζα.) Την τράπεζά του ο πελάτης την αγαπά, δεν τη διαλέγει σαν οδοντόβουρτσα. Υπάρχουν διαφημιστικές καμπάνιες τραπεζών που πόνταραν σε αυτή τη ρητορική της καταναλωτικής αγάπης, που είχε λανσάρει πετυχημένα η McDonalds. Αν δεν ήξερε κανείς περί τίνος πρόκειται, θα νόμιζε ότι μιλάμε για συνοικέσιο. Αυτό βέβαια το κάνει όλη η διαφήμιση, όχι μόνο οι τράπεζες. Η διαφορά είναι ότι, αντίθετα με τις διαφημίσεις για οδοντόβουρτσες, στην περίπτωση των τραπεζών στην Αμερική, π.χ., μετά την κρίση των στεγαστικών δανείων, 250.000 άνθρωποι κάθε τρίμηνο έχαναν τα σπίτια τους. Στην Ελλάδα είχαμε διπλασιασμό των κατασχέσεων το 2011, παρά τις ρυθμίσεις. Η δουλειά των τιμημένων λειτουργών του μάρκετινγκ όμως είναι να διαφημίζουν αυτά τα προϊόντα δείχνοντας χαμογελαστά παιδάκια και χαρούμενα σκυλάκια, όχι βέβαια κατασχεμένα σπιτάκια. Διαφήμιση είναι.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΠΟΤΑ


Παντελώς απούσα ήταν ή ελληνική κυβέρνηση από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή. Σαν να μην έφτανε η άθλια θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από πολιτική σκοπιά, καθώς δεν είναι σε θέση να διαπραγματευθεί τίποτα αφού έχει εκχωρήσει τα πάντα με τα Μνημόνια που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, ήρθε και η ασθένεια του πρωθυπουργού, για να ισχύσει το μοιρολατρικό ρητό «όπου φτωχός και η μοίρα του»!

Την ώρα που η Ε.Ε. υιοθετούσε κραυγαλέα ευνοϊκές αποφάσεις για την Ιταλία και την Ισπανία, η μετεγχειρητική κατάσταση του Αντώνη Σαμαρά δεν του επέτρεψε ούτε καν να είναι παρών στη σύνοδο των ηγετών. Δεν είχε έτσι ούτε καν τη θεωρητική δυνατότητα να αποπειραθεί να κολλήσει ως «τσόντα» και την Ελλάδα στις ρυθμίσεις είτε της απευθείας χρηματοδότησης των τραπεζών από τον μηχανισμό στήριξης, είτε της αγοράς κρατικών ομολόγων από τον μηχανισμό αυτόν.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι αν παρευρισκόταν στη Σύνοδο Κορυφής ο Αντ. Σαμαράς θα διεκδικούσε κάτι τέτοιο, ούτε βεβαίως ότι το αίτημά του θα γινόταν δεκτό από τους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες. Μην μπορώντας όμως για λόγους υγείας να πάρει μέρος στη σύνοδο έστειλε εκείνη την αξιοθρήνητη επιστολή, η οποία δεν άφηνε κανένα περιθώριο διαπραγματευτικών κινήσεων. Τι να διαπραγματευθεί κανείς, όταν ο πρωθυπουργός τονίζει στην επιστολή του ότι η «νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του προγράμματος»;

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Τα παιδιά του Μένγκελε - Ποιός αρμόδιος θα επιληφθεί;



Mαζί με τα πογκρόμ εναντίον μεταναστών [να δούμε ποιός εχει σειρά μετά] η Χρυσή Αυγή ξεκίνησε και εκστρατεία για την καθαρότητα του ελληνικού αίματος ...Το πού οδηγούν ολα αυτά είναι γνωστό. Αυτό που δεν είναι γνωστό ειναι άν κάποιος άρμόδιος της τρικομματικής κυβέρνησης θα αποφασίσει να ασχοληθεί με τα αυγά του φιδιού πριν είναι πολύ αργά. Δείτε την αφίσσα που κυκλοφόρησε το Σάββατο.

Όσο πληθαίνουν οι μετανάστες, τόσο καλύτερα για τις αγορές..


Ξέρετε τι σημαίνει μετανάστης; Τι σημαίνει μετανάστευση; Πριν θυμηθείτε τον πόνο και τον καημό που εξέφραζαν τα τραγούδια της ξενιτιάς του λαϊκού ρεπερτορίου της Ελλάδας του '50, '60 και '70, όπου η μετανάστευση των ελλήνων είχε πάρει διαστάσεις τραγωδίας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για την παγκόσμια οικονομία σήμερα αποτελεί μια ευλογία. Ιδίως σε συνθήκες παγκόσμιας κρίσης. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία θεωρεί ότι η μετανάστευση αποτελεί την Νο 1 πολιτική αντιμετώπισης της φτώχειας στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες. Να τι μας λέει η Παγκόσμια Τράπεζα: "Η διεθνής μετανάστευση ενισχύει τα εισοδήματα παγκόσμια. Επιτρέποντας στους εργαζόμενους να μετακινηθούν όπου μπορούν να είναι πιο παραγωγικοί, η μετανάστευση συνεπάγεται μια αύξηση στο συνολικό προϊόν και το εισόδημα." Με άλλα λόγια, όσο περισσότεροι παίρνουν τον δρόμο του μετανάστη, τόσο καλύτερα για όλους.

Σε μια πρόσφατη μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρεται ότι "ο αριθμός των μεταναστών διεθνώς διπλασιάστηκε σε 215 εκατομμύρια τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια έως το 2010, ενώ τα μεταναστευτικά εμβάσματα προς τις αναπτυσσόμενες χώρες τετραπλασιάστηκαν και έφτασαν πάνω από 300 δις δολ. ετησίως. Υπήρχαν φόβοι ότι η παγκόσμια ύφεση του 2008-09 θα είχε σαν αποτέλεσμα την επιστροφή των μεταναστών και την πτώση των μεταναστευτικών εμβασμάτων προς τις αναπτυσσόμενες χώρες. Αυτοί οι φόβοι δεν επαληθεύτηκαν... Οι χώρες που έστειλαν μετανάστες σε πολλές χώρες είχαν τις λιγότερες επιστροφές και τις μικρότερες πτώσεις σε εμβάσματα, ενώ οι πιο ελεύθεροι διάδρομοι μετανάστευσης αντέδρασαν έγκαιρα στις μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες, καθώς οι Πολωνοί έφευγαν από την Ιρλανδία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Συνεπώς το άνοιγμα των συνόρων για την διευκόλυνση της μετανάστευσης αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές της παγκόσμιας αγοράς. Η Παγκόσμια Τράπεζα μας πληροφορεί ότι έχει δημιουργήσει μια ειδική Task Force με στόχο να διευκολύνει την μετανάστευση από τις αναπτυσσόμενες χώρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ εκτός από τα 215 εκατομμύρια μετανάστες σε διεθνές επίπεδο, υπάρχουν άλλοι 700 εκατομμύρια εσωτερικοί μετανάστες, δηλαδή μετανάστες εντός των ορίων των χωρών τους. Από αυτούς σχεδόν τα 2/3 αφορούν σε εσωτερική μετανάστευση στην Κίνα.

Όταν το χρήμα αγοράζει τα πάντα


Όταν λέμε ότι «πωλούνται όλα», εννοούμε όλα. Με αυτές τις επτά λέξεις μπορούμε να περιγράψουμε το Τι δεν μπορεί να αγοράσει το χρήμα (What Money Can’t Buy) του πολιτικού φιλοσόφου Μάικλ Σαντέλ, μια μελέτη για τα «ηθικά όρια των αγορών», που φαίνεται ότι θα γίνει ένα από πιο πολυσυζητημένα βιβλία της χρονιάς. Μόνο που ο καθηγητής του Χάρβαρντ υποστηρίζει ότι δεν θα έπρεπε να είναι όλα για πούλημα, ότι υπάρχουν πράγματα που θα έπρεπε να βρίσκονται εκτός αγοράς ώστε να μην ξεχαρβαλωθεί εντελώς η ανθρώπινη κοινωνία.




της Μαριάννας Τζιαντζή


Με νηφάλιο τόνο, χωρίς ακαδημαϊκή υπεροψία αλλά και χωρίς ρηχή καταγγελτική διάθεση, ο Σαντέλ μοιάζει να περιγράφει τις τελευταίες μέρες της παγκόσμιας καπιταλιστικής Πομπηίας, παροτρύνοντας τους αναγνώστες του όχι να οργανωθούν και να εξεγερθούν, όπως ίσως θα έκανε ο Νόαμ Τσόμσκι ή κάποιος άλλος διάσημος ακτιβιστής θεωρητικός, αλλά να σκεφτούν, να στοχαστούν, να αλλάξουν. Και ίσως, αλλάζοντας οι ίδιοι, μπορέσουν να αλλάξουν και τον κόσμο γύρω τους. Το βιβλίο του Σαντέλ είναι πολύτιμο γιατί δεν απευθύνεται στους ήδη πεισμένους, αλλά μπορεί να κλονίσει αυτούς που θεωρούν ότι έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι το σύστημα και, αν το δούμε διαφορετικά, κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφικοί.




Πατείς με πατώ σε οι φοιτητές στο αμφιθέατρο του Χάρβαρντ για να ακούσουν το μάθημα «Δικαιοσύνη» του Μάικλ Σαντέλ.


O 59χρονος Αμερικανός καθηγητής είναι ένα είδος ροκ σταρ στον ακαδημαϊκό χώρο, αφού κατά τις παραδόσεις του στο Χάρβαρντ, όπου διδάσκει πολιτική φιλοσοφία εδώ και 30 χρόνια, παρατηρείται το αδιαχώρητο. Μάλιστα, το μάθημά του με θέμα «Δικαιοσύνη» έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και οι επισκέπτες του ανέρχονται σε εκατομμύρια. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε πέρυσι η μελέτη του Δικαιοσύνη. Τι είναι το σωστό; (μετάφρ. Αλέξανδρος Κιουπκιόλης, εκδ. Πόλις), που έκανε μέσα σε λίγους μήνες τρεις εκδόσεις, κάτι όχι πολύ συνηθισμένο για θεωρητικά βιβλία. Πρόσφατα ο Σαντέλ έκανε μια παγκόσμια περιοδεία-μαμούθ για την προώθηση του νέου βιβλίου του, στη διάρκεια της οποίας έδωσε διαλέξεις και συνεντεύξεις και προσείλκυσε την προσοχή των ΜΜΕ.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Ο Εδουάρδο Γαλεάνο είναι ο δημιουργός του έργου: «Οι ανοιχτές φλέβες της Λατινικής Αμερικής», το οποίο θεωρείται το ευαγγέλιο των καταπιεσμένων λατινοαμερικανών. Σε συνέντευξή του στον Γιώργο Αυγερόπουλο και στην ερώτηση: «Στην Αργεντινή έγινε ένα οικονομικό πείραμα από το Δ.Ν.Τ. και την παγκόσμια οικονομική εξουσία, το οποίο απέτυχε. Τί πιστεύετε για τις οικονομικές κρίσεις που ζει η Λατινική Αμερική και όλος ο κόσμος;» είχε απαντήσει: «Υπάρχει ένα παγκόσμιο σύστημα εξουσίας, που όταν εγώ ήμουν μικρός το έλεγαν καπιταλισμό, ενώ τώρα το αποκαλούν οικονομία της Αγοράς. Έχει επίσης κι άλλα καλλιτεχνικά ονόματα.

Αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι κοινωνικοποιεί τις απώλειες και ιδιωτικοποιεί τα κέρδη.

Έτσι λοιπόν αυτό το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας κάθε λίγο καιρό, κάθε λίγα χρόνια, επιβάλλει νέες λιτότητες, σφίγγοντας τις βίδες για να αποτελειώσει με όλα όσα…αντιτίθενται στο βασικό νόμο του συστήματος: Ιδιωτικοποίηση των κερδών και κοινωνικοποίηση των ζημιών».

Το ίδιο ακριβώς ζούμε σήμερα στην Ελλάδα. Οι τράπεζες την εποχή των «παχιών αγελάδων» – που τώρα οι ίδιες και τα παπαγαλάκια τους καταγγέλλουν ως εποχή της «ψεύτικης ευμάρειας»- έβγαλαν ένα σκασμό κέρδη δανείζοντας με 19% και 25% χρήματα που οι ίδιες είχαν αποκτήσει πληρώνοντας τόκο 1%.

Εκείνη η εποχή είχε μεγάλη διάρκεια και φυσικά τα κέρδη των τραπεζών ήταν τεράστια. Τα κέρδη εκείνα όμως ήταν ιδιωτικά. Πρωτίστως των τραπεζιτών και δευτερευόντων των μετόχων. Σήμερα, με τη βοήθεια των τραπεζών η αγορά λύγισε, οι μικρομεσαίοι αυτοκτονούν, οι άνεργοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και ως εκ τούτου, το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να πλουτίζουν τις τράπεζες πληρώνοντας τα τοκογλυφικά επιτόκια.

Οι τράπεζες δεν έχουν ζημιά. Μείωση κερδών έχουν. Κι αυτή τη μείωση, τη βαφτίζουν ζημιά. Έρχονται, λοιπόν, οι κυβερνήσεις τους και λένε ότι αυτές οι «ζημιές» πρέπει να κοινωνικοποιηθούν. Να πληρώσουμε όλοι οι υπόλοιποι για να μη μειωθούν τα κέρδη των τραπεζών. Κι αυτό το καταφέρνουν δίχως να δοθεί κανένα αντάλλαγμα στους σωτήρες των τραπεζών, δηλαδή στους πολίτες.

Ο Ασάνζ δεν πρέπει να πέσει στα νύχια της Ουάσινγκτον


Νέα τροπή δόθηκε στη 18μηνη καταδίωξη από τους Αμερικανούς του Τζούλιαν Ασάνζ, του ιδρυτή του ιστότοπου Wikileaks. Ο 40χρονος Ασάνζ ζήτησε πολιτικό άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού, στο Λονδίνο, μετά την απόρριψη από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας της έφεσης που είχε ασκήσει κατά της έκδοσής του στη Σουηδία, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις.
Ο Ασάνζ υποστήριξε ότι η Σουηδία «έστησε» την υπόθεση για να βοηθήσει στην έκδοσή του στις ΗΠΑ. Ο ιδρυτής του Wikileaks είχε φυλακιστεί τον Δεκέμβριο του 2011 για εννέα ημέρες στο Λονδίνο, μετά τη σύλληψή του στη Βρετανία. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και έκτοτε ζούσε σε κατ' οίκον περιορισμό στο σπίτι ενός εύπορου υποστηρικτή του Wikileaks στην ανατολική Αγγλία.Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι το 2010 ο ιστότοπος Wikileaks είχε δημοσιεύσει 391.832 διαβαθμισμένα αμερικανικά έγγραφα για τον πόλεμο στο Ιράκ και 77.000 διαβαθμισμένα επίσημα έγγραφα του Πενταγώνου για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, καθώς και 250.000 τηλεγραφήματα ανάμεσα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και 270 αμερικανικές διπλωματικές αποστολές. Τα έγγραφα αυτά προκάλεσαν όπως ήταν φυσικό την οργή της Ουάσινγκτον, καθώς έδειξαν σε όλον τον κόσμο το πραγματικό πρόσωπο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.
Εδώ και 18 μήνες, οι Αμερικανοί κάνουν τα πάντα για να πάρουν στα χέρια τους τον 40χρονο Αυστραλό, να τον δικάσουν για κατασκοπεία και να τον καταδικάσουν ακόμη και σε θάνατο. Το μήνυμα που θέλει να στείλει η Ουάσινγτον δεν αφορά βέβαια μόνο τον Ασάνζ. Στόχος είναι να «συνετιστούν» οι δημοσιογράφοι και τα έντυπα που δημοσιεύουν υλικά τα οποία δεν αρέσουν στους ισχυρούς του πλανήτη.
Γιατί όμως ο Ασάνζ επέλεξε να ζητήσει πολιτικό άσυλο στον Ισημερινό; «Πήγε στην πρεσβεία του Ισημερινού γιατί είναι η μόνη χώρα που δεν πρόκειται να τον εκδώσει στις ΗΠΑ, που δεν πρόκειται να υποκύψει στις αμερικανικές πιέσεις», γράφει στην ηλεκτρονική του σελίδα το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Φρανς 24 και προσθέτει: «Ο σοσιαλιστής πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα δεν έχει κρύψει άλλωστε την περιφρόνησή του για τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια χώρα που θεωρεί υπεύθυνη για την οικονομική καταστροφή της χώρας του».Πέρυσι, δικαστήριο του Ισημερινού επέβαλε πρόστιμο 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική πετρελαική εταιρία Σεβρόν για την περιβαλλοντική καταστροφή που έχει προκαλέσει στη λεκάνη του Αμαζονίου, μια απόφαση που ο Κορέα χαρακτήρισε «την πιο σημαντική στην ιστορία της χώρας». Ο Κορέα δεν δίστασε μάλιστα να κλείσει την αμερικανική βάση στη χώρα του και να αρνηθεί την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Μεταξύ των απορρήτων τηλεγραφημάτων που είχε δημοσιεύσει ο ιστότοπος Wikileaks περιλαμβανόταν μυστικό σήμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με το οποίο η δεξιά αντιπολίτευση σε συνεργασία με κάποιους στρατιωτικούς και την αμερικανική πρεσβεία στο Κίτο σχεδίαζαν την οργάνωση πραξικοπήματος κατά του Κορέα.Στις 22 Μαΐου ο Ασάνζ είχε πάρει μάλιστα συνέντευξη από τον Κορέα, όπου ο πρόεδρος του Ισημερινού δήλωσε -απευθυνόμενος προς την Ουάσινγκτον- ότι αν θέλουν να εγκαταστήσουν και πάλι μια στρατιωτική βάση στον Ισημερινό θα πρέπει στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας να επιτρέψουν τη δημιουργία μιας βάσης του Ισημερινού στη ...Φλόριντα.
Στην ην ίδια συνέντευξη ο Κορέα «καλωσόρισε» τον Ασάνζ στο «κλαμπ των διωκόμενων» και κατέστησε σαφές ότι ο Ισημερινός θα συνεχίσει να ενισχύει με κάθε μέσο όλους εκείνους που «διώκονται και συκοφαντούνται από την εκστρατεία λιντσαρίσματος την οποία οργανώνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες».Αμερικανοί γερουσιαστές αξιώνουν άλλωστε ούτε λίγο ούτε πολύ να μπει ο Ασάνζ στη φυλακή για 2.500.000 χρόνια - 10 χρόνια για κάθε ένα από τα 250.000 απόρρητα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δημοσίευσε ο ιστότοπος Wikileaks.

πηγη  Mpelalis Reviews

Σύριζα και νομιμότητα.



"Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα".
Είναι η προσφιλής ατάκα που προβάλλεται τελευταία από
στελέχη του Σύριζα και τον Αλ.Τσίπρα.

Καθόλου ευφυής (και μάλλον μη απαραίτητη) ατάκα
που όσο παραμένει θολή και αδιευκρίνιστη, προκαλεί
σύγχυση, αμφιβολίες και...ανατριχίλες.
Η ατάκα/ρήση ανήκει στον Ηλία Ηλιού, βουλευτή της ΕΔΑ.
Ισως, για την εποχή του, τις πολιτικές συνθήκες που
επικρατούσαν τότε...να ήταν απαραίτητη και αποτελεσματική.

Σήμερα όμως;;

Τι ακριβώς υποδηλώνει;;
Τη θέληση/απόφαση του Σύριζα να ασκήσει με επάρκεια και
αποτελεσματικότητα τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και
υποχρεώσεις, ως αξιωματική αντιπολίτευση;;
Μα...αυτά είναι...αυτονόητα και νόμιμα!!
Γιατί να "απαιτείται" μία...επιπλέον δήλωση;;!!

Σε ποιούς απευθύνεται;;
Στο 27% των ψηφοφόρων του;; Σε ολόκληρο τον Λαό;;
Ζήτησε κανείς τους από τον Σύριζα νάναι...παράνομος;;!!
(αρκεί, βέβαια, μας εξηγήσουν...τί είναι και τί
θεωρούν νόμιμο ή παράνομο!!).
Μήπως...με την ατάκα αυτή ο Σύριζα απευθύνεται στη
Συγκυβέρνηση και το συνολικό Σύστημα που την στηρίζει;;
Πρόκειται, δηλαδή, για ένα "τεστ νομιμοφροσύνης",
που ο Σύριζα επιδιώκει να...περάσει;;
----------------------------------------------------------------
Αυτά και άλλα ερωτήματα θα παραμένουν...περιμένοντας
το Χρόνο (και τον Σύριζα) να δώσει απαντήσεις...
Μέχρι τότε...
ΟΛΟΙ αυτοί...εκεί στη Κουμουνδούρου...
οφείλουν να αντιληφθούν έ γ κ α ι ρ α πως
το Δρόμο που άνοιξε ο Λαός στις εκλογές...
ΔΕΝ θα τον βαδίσουν μόνοι και ερήμην του Λαού...
αλλά σε συμπαράταξη μ΄αυτόν!!
Οφείλουν ά μ ε σ α να συνειδητοποιήσουν πως
Δύναμη για τον Σύριζα δεν είναι η ψήφος του 27%,
αλλά η Ισχύς ενός οργανωμένου και διεκδικητικού
Κινήματος που πηγάζει μ ό ν ο ν από το Λαό!!

Σύριζα μέσα στη Βουλή...Λαός ΕΞΩ από αυτή!!
Αυτή είναι η μοναδική...συνταγή Επιτυχίας!!
Αυτή που θα μπορέσει να βάλει Τέλος στη Βαρβαρότητα.
Στην Εξαθλίωση Ανθρώπων. Την Υποταγή της Πατρίδας.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τις "ατάκες περί νομιμότητας".
Δεν υπάρχει άλλος Χώρος για οτιδήποτε άλλο,
παρά μ ό ν ο για Δράση.
Και...επιτέλους...
ΔΕΝ υπάρχει άλλος Χρόνος για...Ελπίδα...
Στέρεψε...
Οπως στερεύει και η Ζωή μας...

πηγη  Πολιτικο Κορακι

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...