Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΣ;


Δυστυχώς, η εθελοδουλία του μισού πληθυσμού των Ελλήνων ψηφοφόρων δεν έδωσε μόνο την άνεση στους ΣαμαροΒενιζελοΚουβέληδες, να ψηφίσουν τα νέα εξοντωτικά μέτρα, αλλά και το θράσος να τα «δικαιολογούν» με επιχειρήματα που προσβάλλουν τη νοημοσύνη όλων ημών που τους υπομένουμε. Το τελευταίο τέτοιο επιχείρημα, που έπεσε στην αντίληψή μας, είναι η «μη βιωσιμότητα» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, άρα και η ανάγκη πώλησής του!

Η προσβολή της νοημοσύνης μας έγκειται, κυρίως, στο γεγονός ότι αποδίδουν τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό (κι άλλους παρόμοιους) σε οτιδήποτε έχει δημόσιο χαρακτήρα, δημόσια ιδιοκτησία και θέλουν να το ξεπουλήσουν. Αντί να βγουν και να πουν «ξεπουλάμε όσο-όσο γιατί αυτή είναι η ιδεολογία μας» (νεοφιλελεύθεροι του κερατά), «ξεπουλάμε γιατί θέλουμε να ενισχύσουμε, να στηρίξουμε, να αναπτύξουμε το ιδιωτικό κεφάλαιο και τα κέρδη του, αφού αυτό υπηρετούμε», λένε, σαν κοινοί ψεύτες και απατεώνες, ότι είναι προβληματική η μια επιχείρηση, ελλειμματική η άλλη, ζημιογόνος η παράλλη, ασχέτως αν απ’ τα στοιχεία, που πολλές φορές οι ίδιοι παρουσιάζουν, προκύπτουν άλλα συμπεράσματα, άλλοι χαρακτηρισμοί.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και τώρα με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που το χαρακτηρίζουν «μη βιώσιμο» όπως περίπου χαρακτήριζαν, λίγο καιρό πριν, την Αγροτική Τράπεζα για να «χαρίσουν» στον Σάλα «το υγειές» κομμάτι της! Τι είναι όμως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο; Είναι η τελευταία κρατική Τράπεζα. Η τράπεζα που, σε καιρό «κρίσης», επί εποχής ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ, εξαγόρασε την AΣΠΙΣ Μπανκ (προφανώς φορτώθηκε τα χρέη της) και τώρα, όπως κάθε δημόσια επιχείρηση, βγαίνει στο σφυρί. Όλες τις ιδιωτικές τράπεζες, ακόμα κι αυτή του Λαυρεντιάδη, ενισχύθηκαν με χρήματα και εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου προκειμένου να «ξεπεράσουν τα προβλήματά τους», ενώ η κρατική Αγροτική και το Ταμιευτήριο αφέθηκαν γιατί ήταν προς πώληση. Σειρά έχει να χαρακτηριστεί «προβληματικός, ελλειμματικός, μη βιώσιμος» και να ξεπουληθεί ο ΟΠΑΠ μετά οι επιχειρήσεις ύδρευσης, άρδευσης, οι λίμνες, τα ποτάμια, οι δρόμοι, η ηλιοφάνεια κ.ο.κ.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα υλικά αγαθά, τα άψυχα. Ήδη έχουν, επί της ουσίας, χαρακτηριστεί «μη βιώσιμοι» χιλιάδες συνταξιούχοι, χιλιάδες πάσχοντες από λιγότερο ή περισσότερο σοβαρές χρόνιες ασθένειες Έλληνες πολίτες που πληρώνουν και γιατρούς και φάρμακα, (αλλά ως πότε;), ενώ, οσονούπω, πρόκειται, επί της ουσίας, να χαρακτηριστεί «μη βιώσιμος» και όλος ο ενεργός, παραγωγικός πληθυσμός και να ξεπουληθεί όσο-όσο ( 450 Ε περίπου) στους Γερμανούς, Γάλλους, Ολλανδούς, Έλληνες επενδυτές!

Και πρέπει τώρα να αναρωτηθείς, εσύ φοβισμένε μικροαστέ, εσύ κουτοπόνηρε αγρότη, εσύ συντηρητικέ συνταξιούχε, εσείς, τέλος πάντων, όλοι που ψηφίσατε τους ΣαμαροΒενιζελοΚουβέληδες, αύριο θα είστε βιώσιμοι; Γιατί πρέπει να ξέρετε ότι η εθελοδουλία συνεπάγεται, συν τοις άλλοις, και αλυσίδες και λιμούς, λοιμούς, εξευτελισμούς, μαρτυρικό τέλος!

πηγη


Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

To σκιάχτρο της φοροδιαφυγής και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του έλληνα πολίτη


Εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής ετοιμάζει η κυβέρνηση, με βάση το νέο φορολογικό πλαίσιο που σχεδιάζει ο υφυπουργός Οικονομικών, ενώ παράλληλα εκτιμούν ότι θα λειτουργήσει και ως αντίβαρο στα σκληρά μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ. Με απλά λόγια θα ξεκινήσει μια ακόμη εκστρατεία στιγματισμού και συλλογικής ενοχοποίησης επαγγελματικών κατηγοριών και γενικά των ελλήνων πολιτών ως άθλιοι και διεφθαρμένοι φοροφυγάδες προκειμένου να «καταπιούν» τα υποζύγια το νέο πακέτο θανάσιμων μέτρων. Αυτό άλλωστε είναι και η επιθυμία της αυτού μεγαλειότητας της κ. Μέρκελ, η οποία μάλιστα υποσχέθηκε να βοηθήσει το προτεκτοράτο της στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Πώς; Με «τεχνογνωσία», ειδικό προσωπικό (σύμβουλοι και συνεργάτες, όπως τους ονομάζουν στην κυβέρνηση των δοσίλογων) και εταιρείες.

Όπως επισημαίνει η γνωστή εφημερίδα του νέου καθεστώτος κατοχής. «Τα Νέα» (28/8), η απόφαση για έναν ειδικό επικοινωνιακό σχεδιασμό κατά των φοροφυγάδων ελήφθη μετά τον απόηχο των επεισοδίων στην Ύδρα που «τραυμάτισαν» την εικόνα της χώρας, όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές. Την εντατική μάχη κατά της φοροδιαφυγής, εξάλλου, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του σε Βερολίνο και Παρίσι, ενώ κυβερνητικά στελέχη αφήνουν να εννοηθεί ότι με στόχο να δοθεί ηχηρό πολιτικό μήνυμα από την πλευρά του Μαξίμου στο στόχαστρο βρίσκονται φοροφυγάδες «γαλάζιας» απόχρωσης από τους οποίους θα ξεκινήσει μπαράζ συλλήψεων.
Σ’ αυτό είναι σίγουρο ότι θα βρουν συμπαραστάτη και την αντιπολίτευση, η οποία έχει ήδη αποφανθεί ότι η φοροδιαφυγή είναι το κύριο αίτιο της κατάστασής μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της Ύδρας, όπου η οικονομική αστυνομία πέρασε χειροπέδες και οδήγησε στο αυτόφωρο μαγαζάτορα επειδή δεν έκοβε αποδείξεις. Οι κάτοικοι του νησιού ξεσηκώθηκαν και πολιόρκησαν το αστυνομικό τμήματα μέχρις ότου στάλθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ με ειδικό ταχύπλοο του Λιμενικού να απεγκλωβίσουν τους ενάρετους συναδέλφους τους και να πάρουν σιδηροδέσμιο τον καπετάν Γιαγκούλα που είχαν συλλάβει. Αμέσως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε τον πανικό της κυβέρνησης δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στη φοροδιαφυγή και να «αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις αντιδράσεις των όποιων επιτήδειων» είπε έξω από το κυβερνητικό μέγαρο ο μέγας και πολύς Σίμος Κεδίκογλου στις 19/8. «Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή», διεμήνυσε ως άλλος Λουδοβίκος, που κάποτε, λίγο πριν η καρμανιόλα στείλει στον αγύριστο όλη την φάρα του, συνήθιζε να λέει: L’etat, c’est moi (ελληνιστί, το κράτος είμαι εγώ). Ο κ. Κεδίκογλου και η συμμορία που μας κυβερνά έχει τόσο εθιστεί να θεωρεί το κράτος δικό της προνομιακό φέουδο, που ξεχνά ότι κάποιοι τους έχουν εκλέξει (λέμε τώρα!) και επομένως αυτοί έχουν κάθε δικαίωμα να καταλύσουν το κράτος στο σύνολό του, αν το θελήσουν. Κανένας Κεδίκογλου δεν μπορεί να τους σταματήσει, ούτε να τους τρομοκρατήσει, γιατί η κατάσταση έχει πλέον υπερβεί τα όρια αντοχής της κοινωνίας. Και η ιστορία λέει ότι όσοι ζήλεψαν τον Λουδοβίκο, τελικά τους έφαγε η καρμανιόλα.

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μπροστά στην 31η Αυγούστου…


Τι γιορτάζουμε στις 31 Αυγούστου; Ίσως τον Άγιο Σάλλα τον Τραπεζίτη, ίσως και τίποτα… Πάντως τη συγκεκριμένη μέρα λήγει η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος. Κι αυτό για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους δε μοιάζει καθόλου με γιορτή

Καταστάσεις τρέλας ζουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι τις τελευταίες μέρες, καθώς μετά από τόσες περικοπές του μισθού ή της σύνταξης ή την απόλυσή τους, καλούνται να πληρώσουν (και φυσικά δεν έχουν) τα υπέρογκα ποσά φόρου που τους καταλογίστηκαν με την πτώση του αφορολόγητου στα 5000 ευρώ, την επιβολή των τεκμηρίων και τις άλλες προβλέψεις του νέου φοροληστρικού νόμου. Παράλληλα τα παπαγαλάκια του συστήματος, γνωστοί “δημοσιογράφοι” και δημοσιογραφίσκοι και μαζί τους όλοι αυτοί που μετατρέπουν τις προσωπικές τους φοβίες σε κοινωνικοπολιτικά “γεγονότα”, διαδίδουν καθημερινά ένα σωρό ανακρίβειες, προωθώντας έτσι την πλήρη αποδοχή, την υποταγή στην ασκούμενη πολιτική. Να τρέξουμε λοιπόν να δανειστούμε, να μην πάμε διακοπές τα παιδιά μας, να κόψουμε το τσιγάρο ή την όποια ψυχαγωγία μας απέμεινε, αρκεί να πληρώσουμε τους φόρους, γιατί αλλιώς μας περιμένει η φυλακή ή η κατάσχεση του μισθού, του αυτοκινήτου ή του σπιτιού μας…
Πού τα βρήκαν όλα αυτά; Πουθενά! Γιατί (προς το παρόν, τουλάχιστον) δεν υπάρχει κανένα νομοθετικό πλαίσιο που να προβλέπει την ποινική δίωξη και την προσωποκράτηση ή την κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας όταν πρόκειται για ποσά σαν αυτά που επιβάλλονται συνήθως ως φόροι στους εργαζόμενους ή τους συνταξιούχους. Αντίθετα και με βάση έγγραφα των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους, όπως το «Εγχειρίδιο των συνηθέστερων ερωτημάτων πολιτών και των αντίστοιχων απαντήσεων, σε θέματα φορολογίας εισοδήματος κ.ά,» (έκδοση της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, Ιούλιος 2012), διαπιστώνουμε ότι:
α) «Ποινική δίωξη μπορεί να ασκηθεί εφόσον το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος προς το Δημόσιο από κάθε αιτία συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων υπερβαίνει το ποσό των 5.000 Ευρώ» (σελ. 83)

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Άρης Βελουχιώτης


«Θρυλικός ο Αρης Βελουχιώτης. Ο πρώτος που άρχισε την Αντίσταση του λαού στα βουνά κι ο τελευταίος που την έκλεισε με τον τραγικό του θάνατο. Η πρώτη ψυχή του αγώνα κι η τελευταία πνοή. Λίγοι το καταλάβανε, όπως ο Αρης, πως οι εχθροί της Ελλάδας (ξένοι και ντόπιοι) θα μετατρέπανε τη νίκη του έθνους σε νίκη των εχθρών του. Τιμή και δόξα στο ασύγκριτο παλικάρι. Τιμή και δόξα και στο λαό, που τόνε γέννησε».

Κ. Βάρναλης

Σαν σήμερα το 1905 γεννήθηκε στην Λαμία ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ Άρης Βελουχιώτης (κατά κόσμον Θανάσης Κλάρας).









Νέες ημέρες δόξας καταγράφει ο σύγχρονος δοσιλογισμός...




«Εγγυώμαι προσωπικά την αποπληρωμή των δανείων», αυτό δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της χώρας, δυο ημέρες πριν την συνάντησή του με την Μέρκελ στο Βερολίνο. Υποσχέθηκε δηλαδή στους Γερμανούς την αποπληρωμή όλων των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα. «Αυτό το εγγυώμαι προσωπικά», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς προς την Süddeutsche Zeitung (23/8) προαναγγέλλοντας παράλληλα νέες μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων βελτίωση του επενδυτικού πλαισίου με την πάταξη της γραφειοκρατίας αλλά και ιδιωτικοποιήσεις. «Σας διαβεβαιώνω ότι θα ανταποκριθούμε», τονίζει ο κ. Σαμαράς παραδεχόμενος ότι πολλά πράγματα πήγαν στραβά. «Είναι σωστό ότι πολλοί Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα σταματήσει», όπως λέει.

Μην ανησυχείτε δεν μιλάει για τον εαυτό του, ούτε για τους ομογάλακτούς του που συντηρούν πάνω από 15 χιλιάδες οφσόρ, δηλαδή υπεράκτιες εταιρείες, για να κρύβουν περιουσίες ολόκληρες και να φοροδιαφεύγουν. Ούτε για τα ολιγοπώλια που βγάζουν στο εξωτερικό περί τα 10-14 δις ευρώ κάθε χρόνο, αφορολόγητα, με την μορφή αμοιβών, μισθών, μερισμάτων, κερδών και τόκων. Ούτε για τους θεσμικούς και μη επενδυτές που βγάζουν κατ’ ελάχιστο άλλα 20 δις ευρώ τον χρόνο αφορολόγητα στο εξωτερικό για να κερδοσκοπήσουν με έντοκα γραμμάτια, ομόλογα και repos σε άλλες χώρες. Όλα αυτά δεν είναι φοροδιαφυγή, είναι νόμιμη φορολογική ασυλία. Ξέρετε πόσα θα εξοικονομούσε το κρατικός προϋπολογισμός αν επιβαλλόταν ετήσια φορολογία 40% επί της αξίας αυτού του εξερχόμενου κεφαλαίου; Ο κρατικός κορβανάς θα εισέπραττε τουλάχιστον 12 δις ευρώ κάθε χρόνο, δηλαδή ένα επιπλέον 27% στους φόρους που εισπράττει σταθερά το κράτος σε ετήσια βάση. Κι αν αυτά πήγαιναν σε επενδύσεις, αυτό θα σήμαινε τουλάχιστον 30 χιλιάδες λιγότεροι άνεργοι κάθε χρόνο.

Κι όλα αυτά χωρίς να ανοίξουμε το κεφάλαιο οφσόρ, δηλαδή τις υπεράκτιες εταιρείες. Αν σκεφτεί κανείς ότι από το 2009 έως σήμερα οι υπεράκτιες εταιρείες που δρουν στην ελληνική επικράτεια αυξήθηκαν τουλάχιστον 3 φορές, καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται. Αν ήθελε μια κυβέρνηση να χτυπήσει την φοροδιαφυγή πλουτισμού, δεν θα είχε παρά να καταργήσει την λειτουργία των υπεράκτιων εταιρειών στην ελληνική επικράτεια. Η μορφή αυτή επιχείρησης δεν έχει κανέναν, μα κανέναν άλλο λόγο ύπαρξης, παρά μόνο για να κρύβει ύποπτες συναλλαγές, κινήσεις χρήματος και μεταφορές περιουσίας. Γιατί τις ανέχεται το ελληνικό κράτος; Γιατί οι πολιτικοί του, τα κόμματά του και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που συναλλάσσονται μαζί τους τις έχουν ανάγκη για να κρύψουν τις δοσοληψίες τους. Δοσοληψίες που ανέρχονται κατά τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις στο ύψος ενός ΑΕΠ της χώρας. Μιλάμε, δηλαδή, για πάνω από 200 δις ευρώ.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Οι «βρομιάρηδες Έλληνες» και τα λεξικά του ρατσισμού


Διονύσης Ελευθεράτος
«Όπου κι αν μετανάστευσαν, οι Έλληνες κέρδισαν το σεβασμό με την εργατικότητα και τη συμπεριφορά τους. Δεν ήταν λαθραίοι, δεν παρανομούσαν».
Κατά πόσο αληθεύει αυτό το ευρύτατα διαδεδομένο κλισέ; Πρώτη βασική επισήμανση: Είναι διάτρητος ο ισχυρισμός πως οι συμπατριώτες μας μετανάστευαν πάντοτε «κανονικά και με το νόμο». Όπως αναφέρεται στο βιβλίο του Μιχάλη Τσάκαλον «Η σύγχρονη ελληνική μετανάστευση (σ.σ: μήπως έπεται και... πιο σύγχρονη;) μεταξύ θεωρίας και εμπειρίας», έχει εξακριβωθεί πως ήσαν «λαθραίοι» 50.000 Έλληνες εξ όσων αναζήτησαν την τύχη τους στις ΗΠΑ και την Αυστραλία, την περίοδο 1950 -1974. Αμφιβάλλει κανείς ότι ο πραγματικός αριθμός είναι απείρως μεγαλύτερος του επισήμως εξακριβωμένου, όπως συμβαίνει πάντα;
Δεύτερη: Το «προφίλ» του φιλήσυχου, επαινούμενου Έλληνα μετανάστη είναι πραγματικό ...ανέκδοτο, όταν μιλάμε για την Αμερική και την Αυστραλία του πρώτον μισού του 20ου αιώνα. Ακολουθεί εκτενές «αφιέρωμα» στα της Αμερικής. Ως προς την Αυστραλία, υπενθυμίζουμε τα λόγια του γηγενούς υφυπουργού προεδρίας, το 1925, για τους Έλληνες του Κουίνσλαντ: «Δεν επιδίδονται σε καμιά χρήσιμη εργασία, η οποία θα διεκπεραιωνόταν λιγότερο καλά χωρίς τη βοήθεια τους (...) Κοινωνικά και οικονομικά αυτός ο τύπος του μετανάστη συνιστά απειλή για την κοινότητα. Θα ήταν προς όφελος της πορείας, αν η είσοδος τους απαγορευόταν ολοσχερώς».
Διαφοροποιήθηκε βεβαίως η εικόνα του «μέσου» Έλληνα μετανάστη στα μεταπολεμικά χρόνια. Αποδείχθηκε όμως περίτρανα στη Γερμανία πως «άψογος μετανάστης» δεν σημαίνει κατ' ανάγκη «σεβαστός μετανάστης»: Οι Έλληνες της Γερμανίας ακόμη διηγούνται ιστορίες υπεροπτικής και ρατσιστικής αντιμετώπισης τους. Αξίζει πάντως τον κόπο να ασχοληθούν με αυτήν την αλλαγή του «προφίλ» των Ελλήνων μεταναστών όσοι «διυλίζουν» τα γονίδια των ανθρώπων για να βρουν εξηγήσεις, αντί να εστιάζουν στις συνθήκες της ζωής τους!
Κάποτε οι Έλληνες μετανάστευαν «κουβαλώντας» μαζί τους πρότυπα ζωής και κώδικες επιβίωσης που κυριαρχούσαν στη χώρα του Γιαγκούλα και των Ρετζαίων, αλλά και τα τραύματα μιας κοινωνίας, την οποία κάθε τόσο μάστιζαν πόλεμοι (1897, 1912-13, 1919-22). Ε, δεν «κουβαλούσαν» τα ίδια οι Έλληνες που έφευγαν, δεκαετίες αργότερα, από τη χώρα της αντιπαροχής και της αστυφιλίας. Προς την παραβατικότητα - εγκληματικότητα τους ωθούσαν και οι κακές συνθήκες, υπό τις οποίες πάσχιζαν να ζήσουν στις πρoπoλεμικές ΗΠΑ.
Δεν συνέβαινε το ίδιο στη μεταπολεμική Γερμανία που ήλεγχε τους μετανάστες με σχολαστικότητα αντίστοιχη μιας... φυλακής υψίστης ασφαλείας, παρέχοντας τους όμως τα βασικά: Δουλειά, ασφάλιση, κατάλυμα. Εκεί μειώνονταν δραματικά τα ισχυρά κίνητρα για «παρατράγουδα», όπως και οι... σχετικές ευκαιρίες. Στην εποχή, όμως, του (αλά Δένδια) «Ξένιου Δία», δύσκολα διαβάζεται σωστά και η ημέτερη μεταναστευτική ιστορία...

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

rat+σεισμός = ρατσεισμός


rat=αρουραίος. Οι αρουραίοι σκάβουν λαγούμια κάτω από τα πόδια μας υπονομεύοντας την ευστάθεια του εδάφους. Στην αρχή είναι λίγοι. Όσο τους ανεχόμαστε πολλαπλασιάζονται και όλοι μαζί κουφώνουν το υπέδαφος. Στο τέλος το οικοδόμημα θα καταρρεύσει σαν από σεισμό, καταπλακώνοντας φυσικά και τους ίδιους τους αρουραίους.



Η Μαρία Καραδελλή – Αραπάκη είναι μια τυπική Ελληνίδα του 2012 μ. Χ. και καθόλου δεν τη νοιάζει (γιατί δεν το ξέρει) που το όνομά της είναι μισό Εβραϊκό, μισό Τουρκοαραβικό. Τι σημασία έχουν, εξάλλου, τα ονόματα όταν είσαι Έλληνας μέχρι το κόκαλο; Για το μέσα από το κόκαλο η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα κόκαλα των Ελλήνων είναι ιερά. Αλλά γίνονται ιερά όταν είναι σκέτα! Νέτα σκέτα. Δεν γνωρίζω περισσότερα επί του θέματος και να μη σας πάρω στο λαιμό μου.

Εγώ αυτό που γνωρίζω είναι πως η Μαρία Καραδελλή – Αραπάκη τα’ χει πάρει στο κρανίο με τους Αλβανούς, τους Βούλγαρους, τους Σύριους, τους Αφρικανούς και τελευταίως με τους Πακιστανούς. Με όλα αυτά τα μιάσματα που έχουν κατακλύσει τη χώρα. Και που παίρνουν τις δουλειές από τους Έλληνες πατριώτες κακοποιούς και ο Έλληνας πατριώτης κακοποιός ούτε μια βρομοδουλειά της προκοπής δεν μπορεί να σταυρώσει.

Τις καλύτερες τράπεζες τις ληστεύουν οι ξένοι. Τα καλύτερα λαθραία τα πουλάν οι ξένοι. Μπουκάρουν οι δικοί μας σε μια χλιδάτη βίλα και τους έχουν προλάβει όλοι οι λαθρομετανάστες της περιοχής και των περιχώρων. Ακόμα και τα πιο στυγερά εγκλήματα, πλέον, τα κάνουν οι λαθρομετανάστες. Και αναγκάζονται οι δικοί μας, οι Έλληνες πατριώτες δολοφόνοι, να σφάζουν γουρούνια και γαλοπούλες τα Χριστούγεννα και αρνιά το Πάσχα, για να μη χάνουν την επαφή τους με το αίμα. Μάλιστα οι πιο διεστραμμένοι από αυτούς με τα έντερα και τα εντόσθια τυλίγουν κοκορέτσια.

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει και που το ακούμε συνεχώς και από τις ειδήσεις (για την ακρίβεια, μόνο από τις «ειδήσεις»): Όπου έγκλημα και ξένος! Όλα τα εγκλήματα τα κάνουν οι ξένοι και βασικά, οι λαθρομετανάστες. Κανένα έγκλημα δεν γίνεται, πλέον, από Έλληνα πατριώτη! Η ανεργία του Έλληνα κακοποιού έχει χτυπήσει κόκκινο. Κι έτσι, υποχρεώνονται να γίνουν παπατζήδες, γιατί στον «παπά» οι ξένοι δεν τα καταφέρνουν, λόγω γλώσσας. (Πως να πει ο Πακιστανός «εδώ παπάς εκεί παπάς πουν’ ο παπάς»; Ενώ ο Έλληνας το’ χει στο αίμα του).

Γι΄ αυτό και η Μαρία Καραδελλή – Αραπάκη έκατσε κι έγραψε μια επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία ανάρτησε στο διαδίκτυο και έκανε θραύση. Έκανε θραύση, διότι αυτή η αγνή Ελληνίδα αποτύπωσε με το λόγο της τις βαθύτερες αλήθειες που είναι ριζωμένες στο αίμα της εκπληκτικής φυλής μας.

Ο εμπρηστικός μας αφανισμός και οι «αριστεροί» σφογγοκωλάριοι…


Του Θύμιου Παπανικολάου

Έχουμε φτάσει στο θλιβερά τραγικό σημείο να αντιμετωπίζουμε το θάνατό μας μοιρολατρικά, σαν κάτι το αυτονόητο…

Μας έχουν συνηθίσει οι πλανητικοί μηχανισμοί της ΦΡΙΚΗΣ στον τρομοκρατικό και δολοφονικό μας ΑΦΑΝΙΣΜΟ, όπως μας συνηθίζει ο Χειμώνας στο κρύο.

Μας έχουν συνηθίσει οι Νέρωνες της υφηλίου στους εμπρησμούς (μας καίνε ασταμάτητα, ακούραστα και αχόρταγα τόσες και τόσες δεκαετίες), ώστε πλέον να μην αντιδρούμε και στις τελευταίες ολοκληρωτικές εμπρηστικές επιθέσεις τους: Επιθέσεις για την πλήρη αποτέφρωση της χώρας, για την τελειωτική εξόντωσή μας…

Το πιο σκανδαλώδες, ωστόσο, είναι τούτο: Ο απέραντος και ξετσίπωτος ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ των κομμάτων και αποκομμάτων.

Οι διεθνείς υπηρεσίες και τα όργανα της Νέας Τάξης μετατρέπουν την Ελλάδα σε καπνίζοντα ερείπια, σε στάχτες και αποκαΐδια, και ΟΛΑ τα πολύχρωμα κομματικά, δημοσιογραφικά και πνευματικά ιερατεία, ΣΙΩΠΟΥΝ σκανδαλωδώς, ή όταν μιλούν απλώς εμπορεύονται τη φρίκη ή αναλώνονται σε μικροκομματικά παιχνίδια της συμφοράς…
ΟΙ γλοιωδέστεροι όλων είναι τα ιερατεία με τις «αριστερές» μεταμφιέσεις (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και τα ποικίλα «αριστερίστικα» παραρτήματα), τα οποία ΟΧΙ μόνο δεν βγάζουν άχνα για τους οργανωμένους εμπρησμούς από τις μυστικές υπηρεσίες του 4ου Ράιχ (την αμερικανική αυτοκρατορία), αλλά και όταν μιλούν ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ασυστόλως τον ελληνικό λαό, επικαλύπτοντας το πρόσωπο και την ταυτότητα των εμπρηστών, καθώς και τις μακάβριες νεοταξικές στρατηγικές του εμπρηστικού πολέμου εναντίον της Ελλάδας.

ΟΛΟΙ αυτοί οι «αριστεροί» σφογγοκωλάριοι, από κοινού με τους κυβερνητικούς μηχανισμούς του καθεστώτος και τα κομματικά και προπαγανδιστικά τους «εργαλεία», ΟΛΟΙ σε διατεταγμένη υπηρεσία ακραίας δωσίλογης μοχθηρίας, επικαλύπτουν και αποκρύπτουν, αυτά που καταλαβαίνει σήμερα και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης. Ότι, δηλαδή, η εμπρηστική αποτέφρωση της Ελλάδας είναι μεθοδευμένη, οργανωμένη και σκηνοθετημένη από τους μακάβριους μηχανισμούς της πλανητικής, ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης: Το «στρατιωτικό σκέλος» της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ μας εξόντωσης και αποτέφρωσης…
πηγη  Το Κατσαβακι

ΕΛΛΗΝΙΚΗ BLACK WATER: Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΗ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΩΣ ΠΗΓΗ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ!


Καθώς η στρόφιγγα των εξοπλισμών έκλεισε και άρα πολεμικές βιομηχανίες, ελληνικές και ξένες, αστοί πολιτικοί των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και στρατιωτικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι, συνειδητοποιούν ότι δε μπορούν να πλουτίζουν άλλο προπαγανδίζοντας τους «εθνικούς κινδύνους», ανακαλύπτεται άλλη πηγή πλουτισμού: η προβολή των προβλημάτων Ασφάλειας, της έξαρσης της εγκληματικότητας. Ιδανικός αποδιοπομπαίος τράγος οι μετανάστες, που συστηματικά δαιμονοποιούνται και εξασφαλίζουν στην κυβέρνηση, στους επιχειρηματίες αλλά και στην Χρυσή Αυγή τον «εθνικό κίνδυνο» που απαιτείται για να προβάλλουν αυταρχικές, ρατσιστικές και κερδοφόρες λύσεις.

Την πιο σύντομη και ουσιαστική τοποθέτηση έκανε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή. Σε επίμαχο tweet, μετά τα επεισόδια στην Κόρινθο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς μεταναστών στο ΚΕΝ Κορίνθου που μετατράπηκε σε Στρατόπεδο Συγκέντρωσης, αναφέρει: «Προς Κορίνθιους.twitter. Ψυχραιμία! Η αντιμετώπιση του εθνικού προβλήματος της λαθρομετανάστευσης έχει και κέρδη! Ζεστό Ευρωπαϊκό χρήμα»! Με λόγια απλά, η Φ.Πιπιλή μίλησε στη γλώσσα όσων αντιδρούν, των δημοτικών αρχόντων, των τοπικών οικονομικών και πολιτικών παραγόντων, που τόσα χρόνια εκμεταλλεύονταν χιλιάδες φαντάρους και μόνιμα στελέχη από τη λειτουργία του απαρχαιωμένου ΚΕΝ Κορίνθου, που τους εξασφάλιζαν οι πολιτευτές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ της περιοχής στο πλαίσιο της λειτουργίας του πελατειακού κράτους. Και τους υποσχέθηκε κονδύλια της Ε.Ε.
Μίλησε όμως και στη γλώσσα όσων συστηματικά καλλιεργούν κλίμα ξενοφοβίας και το φόβο της εγκληματικότητας. Είναι όλοι αυτοί, μιλιταριστικά περιοδικά, εταιρείες Security, βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο ασφάλειας που διεκδικούν κέρδη και χρυσοφόρα συμβόλαια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φασιστική Χρυσή Αυγή. Πρωταγωνιστώντας στην ανάδειξη του «μεταναστευτικού ζητήματος», συμπληρώνει τις τραμπούκικες και δολοφονικές της επιθέσεις με τη διεκδίκηση από την πίττα των κερδών του τομέα Ασφάλεια. Πως θα γίνει αυτό; Κυρίως, με τις Φασιστικές Πολιτοφυλακές. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», αρχική σκέψη του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου ήταν η ίδρυση και λειτουργία εταιρείας σεκιούριτι με ευθύνη του κόμματος, ενώ αργότερα κατέληξαν στη λύση της μίσθωσης των ήδη υπαρχουσών εταιρειών ιδιωτικής φύλαξης! Επιπλέον, η Χρυσή Αυγή κινείται συντεταγμένα στη δημιουργία ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥ στη βάση υλικών συμφερόντων, για να βγάλει κέρδη από τις συνδρομές των κατοίκων, εκμεταλλευόμενη τα αισθήματα ανασφάλειας και την υποβάθμιση των λαϊκών γειτονιών, στρατολογώντας μέλη, παρέχοντας εργασία και συμβόλαια στις ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας ή αναλαμβάνοντας η ίδια αυτό το ρόλο. Η Ναζιστική οργάνωση όχι μόνο δεν αμφισβητεί τα Μνημόνια και το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής, αλλά κινείται στα απόνερα αυτής, συσσωρεύει δυνάμεις παρουσιάζοντας ένα δήθεν αντισυστημικό προφίλ, παράγει αποκρουστικό ρατσιστικό έργο με τις πλάτες της αστυνομίας και των δικαστών, διαφημίζεται «να καταπολεμά την εγκληματικότητα», ενώ υπερασπίζει την πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-τραπεζών και επιχειρηματιών που δημιουργεί τα κοινωνικά αδιέξοδα! Σύντομα θα αναδειχτεί η βασική δύναμη επιβολής ων αντεργατικών μέτρων με τους τραμπούκους που έχει μαζέψει και διαπαιδαγωγεί.

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...