Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Καπιταλισμός είναι ένα Υπέροχο Σύστημα....


……….αρκεί να είσαι πλούσιος!

Πόσο πλούσιος; Κάποιοι θα έλεγαν όταν ανήκεις σ' αυτό το περίφημο 1%, αν και πάρα πολλοί θα ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι αν ανήκαν και στο 50%. Πλούσιος όμως πού; Στις ΗΠΑ ή στην Ανγκόλα; Καμία σημασία δεν έχει. Οι πολύ πλούσιοι της Ανγκόλας είναι εξ ίσου πλούσιοι με τους πολύ πλούσιους των ΗΠΑ, και μάλιστα εξ αιτίας αυτών των δεύτερων. Αν δεν φύτευαν κάποιους πολύ πλούσιους στον τρίτο κόσμο, ο πρώτος δεν θα μπορούσε να τον αρμέγει ανενόχλητος ή να τον χρησιμοποιεί για κερδοφόρες βρωμοδουλειές.

Ο καπιταλισμός είναι επίσης ένα πολύ ευέλικτο εργαλείο, με το οποίο, όσοι ξέρουν πώς να το χρησιμοποιούν μπορούν να γίνουν πολύ πλούσιοι. Μια μόνο προϋπόθεση υπάρχει. Οι τεχνικές χειρισμού να είναι γνωστές σε λίγους, σε ένα πολύ κλειστό κύκλο ανθρώπων, δηλαδή, και...
λειτουργώντας ενάντια στη θεωρία, που λέει ότι ο καπιταλισμός ανοίγει τα πανιά στο φουλ όταν η γνώση και πληροφορία είναι προσβάσιμες σε όλους τους παίχτες εξίσου. Είναι οι γνωστέ μπούρδες περί του έντιμου ανταγωνισμού, ο οποίος μεγιστοποιεί το κοινωνικό όφελος, και τα λοιπά και τα λοιπά.

Πρωτεύουσα τεχνική στο εγχειρίδιο του καλού καπιταλιστή είναι η φορο-απαλλαγή, και στην περίπτωση που δεν μπορέσει να την επιτύχει λόγω αδυναμίας επιβολής στο αντίπαλο lobby που την διεκδικεί για το δικό του σινάφι, η φορο-διαφυγή. Τόσο η φοροαπαλλαγή όσο και η φοροδιαφυγή αποτελούν σημαντικές πηγές συσσώρευσης κεφαλαίου και δια αυτού, εξασφάλισης πολιτικής πατρωνίας, δια της μεθόδου των χορηγιών και της μίζας.

Ο «αριστερός» κύριος …Μάρσαλ!


Ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ ως αντίδοτο στην πολιτική της λιτότητας! Αυτό, όπως και αν ηχεί, αποτελεί αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ως κεντρική του πολιτική τη συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς που θα ακυρώσει το μνημόνιο! Το διατύπωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας απ’ τις Βρυξέλλες, όπου και έγινε δεκτός με «τιμές πρωθυπουργού» απ’ το σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Καταρχήν αισθάνεται κανείς την ανάγκη να διατυπώσει μια απορία γενικής φύσης: Πως είναι δυνατόν ένας Αριστερός και μάλιστα ένας Έλληνας Αριστερός να κάνει σημαία του το σχέδιο Μάρσαλ;

Γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας ότι το σχέδιο Μάρσαλ στη μετεμφυλιακή Ελλάδα σήμαινε δολάρια για την δοσίλογους της άρχουσας τάξης της χώρας μας και μαζική φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση μεγαλύτερη από τη σημερινή για το λαό;

Γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας ότι το σχέδιο Μάρσαλ στη μετεμφυλιακή Ελλάδα σήμαινε πολιτικά μια ανάπηρη δημοκρατία με εκτός νόμου το ΚΚΕ; Μια ανάπηρη δημοκρατία με έκτακτα στρατοδικεία, δίκες για κατασκοπία, εκτελεστικά αποσπάσματα και διώξεις για το κομμουνιστικό και αριστερό κίνημα, πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων για τους ΕΑΜίτες, πολιτική προσφυγιά για τους αγωνιστές του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα;

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Πότε θα χτυπήσουν οι καμπάνες;


Πρώτα πρώτα, ας εξηγήσουμε κάτι για τις καμπάνες. Τις καμπάνες τις πραγματικές αλλά και τις μεταφορικές...

Οι καμπάνες δεν χτυπάνε ΠΟΤΕ μόνες τους! Πρέπει να τις χτυπήσει κάποιος! Γι αυτό έχουν και σχοινί... Για να βάλεις το ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ, και να ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΥΕΣ σου! Και αν δεν είναι κανείς άλλος να τις χτυπήσει, τότε αυτός ο κάποιος είσαι εσύ!
Και κάτι άλλο τελευταίο... Για να χτυπήσουν ΟΛΕΣ, θα χρειαστούν πολλοί... Πολλοί, που θα έχουν συνεννοηθεί. Πολλοί να βάλουν το ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ και να ΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΥΕΣ τους ΜΑΖΙ...

Αυτά, μεταφορικά και πραγματικά.

Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, ας δούμε, πότε ακριβώς θα "χτυπήσουν οι καμπάνες":
Όταν εμείς μετανοήσουμε και αλλάξουμε τρόπο, δρόμο και νοοτροπία,
Όταν βγούμε εμείς έξω και μιλήσουμε χωρίς φόβο και πάθος σε όλους όσους ξέρουμε,
Όταν καταλάβουν όλοι όσοι ξέρουμε αυτά που θα τους πούμε και την προδοσία που έχει επιτελεστεί και το που πάμε,
Όταν κάνουν και αυτοί το ίδιο με τους δικούς τουςγνωστούς,
Όταν όλοι μαζί προετοιμαστούμε και κάνουμε την δική μας οικονομία και ξέρουμε πως θα επιβιώσουμε,
Όταν όλοι μαζί οργανωθούμε στις γειτονιές, έτοιμοι πλέον να υπερασπιστούμε αυτά που είναι δικά μας,
Όταν όλοι μαζί ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, με το να μην πληρώνουμε ΤΙΠΟΤΑ στην κατοχή, κανένα χαράτσι και κανένα φόρο,
Όταν τότε πέσει η κυβέρνηση, και λογοδοτήσουν οι προδότες,
Όταν τότε εμείς πλέον θα έχουμε πάρει τα πράγματα στα χέρια μας, με νέο κράτος, νέο Σύνταγμα, και ΔΙΚΟ μας, ΛΑΪΚΟ νόμισμα,
Τότε οι καμπάνες θα χτυπήσουν!
Περιμένατε να σας πω κάτι πιο εύκολο;
Περιμένατε να σας πω κάτι που δεν χρειάζεται τόση δουλειά;
Περιμένατε να σας πω κάτι που δεν χρειάζεται τόσες θυσίες;
Περιμένατε να σας πω κάτι που δεν θα μας αναγκάσει να γίνουμε πιο κοινωνικοί;
Ή μήπως περιμένατε να σας πω για εξέγερση;
Μην ανησυχείτε! Αυτό είναι το μόνο εύκολο! Αν δεν κάνουμε τίποτα από τα παραπάνω, τότε θα έρθει και αυτή, ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΝΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!


ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ

ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ;;;

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ,
ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!

πηγη

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πότε επιτέλους θα ξεμπερδέψουμε με την συμμορία του ευρώ;



Ξέρετε ποιο είναι το τέλειο έγκλημα; Αυτό που είναι απόλυτα νόμιμο. Έτσι λέει μια παλιά παροιμία των μαφιόζων της Νέας Υόρκης. Αυτή μου ήρθε στο μυαλό όταν διάβασα αυτά που είπε ο Μπαρόζο στις 19 του μηνός στο κανάλι Euronews όπου απάντησε ζωντανά σε ερωτήσεις Ευρωπαίων πολιτών. O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτηθείς για το «τι πρόκειται να γίνει στο εξής στην Ελλάδα», απάντησε ως εξής:

«Πρώτα απ' όλα ας ξεκαθαρίσουμε ότι η Ελλάδα δεν έφτασε σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα έφτασε σε αυτή την κατάσταση λόγω του μη βιώσιμου χρέους και των ελλειμμάτων που συσσωρεύτηκαν με την πάροδο των ετών. Αυτό που κάνει η ΕΕ είναι ότι δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία. Τώρα, καταλαβαίνω ότι πολλά από αυτά τα μέτρα προσαρμογής είναι εξαιρετικά επώδυνα και ότι πράγματι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες που ορισμένες φορές κάποιοι υποτιμούν. Και αναφέρομαι στα μέτρα που έχουν να κάνουν με τους μισθούς αλλά και σε άλλα μέτρα. Πιστεύω ότι είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα και για την ευρωζώνη να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Για το σκοπό αυτό τα νέα μέτρα πρέπει να υιοθετηθούν το συντομότερο δυνατόν και παράλληλα η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει ενεργητικότητα μέσω της χρήσης των κοινοτικών Ταμείων και μέσω της προώθησης των μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα μπορεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη, μόνο με την ανάκτηση της εμπιστοσύνης θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε βιώσιμες θέσεις απασχόλησης για τους λαούς της Ευρώπης και όχι μόνο».

Ο εν λόγω κύριος τα είπε αυτά την ίδια στιγμή που η χώρα του, η Πορτογαλία, από την οποία δραπέτευσε άρον, άρον, ενώ ήταν πρωθυπουργός για να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για μην τον μπουζουριάσουν για ακατονόμαστα σκάνδαλα, κυριολεκτικά φλέγεται από παλλαϊκές διαμαρτυρίες. Μια νέα «επανάσταση των γαρυφάλλων» φαίνεται να βρίσκεται εν τη γεννέσει της στην Πορτογαλία για να γλυτώσει ο λαός και η χώρα από τα διεθνή αρπαχτικά της συμμορίας του ευρώ. Αν την δούμε να γεννιέται, είναι απολύτως σίγουρο ότι ένα από πρώτα διεθνή εντάλματα που θα εκδοθούν από την νέα λαϊκή εξουσία θα είναι αυτό του Μπαρόζο.

Όμως, μέχρι τότε, όπως ο καλός μαφιόζος έτσι κι αυτός εμφανίζει τις συμμορίτικες και εγκληματικές πρακτικές της ευρωζώνης ως μια απολύτως νόμιμη και αποδεκτή πολιτική. Το ψέμα βέβαια κυριαρχεί. Μας λέει λοιπόν ότι «η Ελλάδα δεν έφτασε σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα έφτασε σε αυτή την κατάσταση λόγω του μη βιώσιμου χρέους και των ελλειμμάτων που συσσωρεύτηκαν με την πάροδο των ετών.» Μάλιστα. Για να δούμε τα στοιχεία. Στις 31/12/2001 το συνολικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας ήταν περίπου 122 δις ευρώ. Είναι γνωστό ότι την 1/1/2002 μπήκαμε στο ευρώ και έως τις 31/12/2009 το δημόσιο χρέος της χώρας είχε εκτοξευθεί στα 298 δις ευρώ.

Aλλο συμφορά και άλλο κακούργημα


Σε μιαν αναπάντεχη συμφορά (σεισμό, φωτιά, πλημμύρα, λοιμό, ξενική εισβολή και κατοχή) οι άνθρωποι σφίγγουμε τα δόντια και υπομένουμε. Ξυπνάνε απρόσμενες δυνάμεις αντοχής, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης αποδείχνεται πολυμήχανο. Oχι ανώδυνα ούτε χωρίς θύματα – η συμφορά έχει κόστος ανθρώπινες ζωές, είναι πάντοτε απειλή θανάτου. Aλλά έχει τη «λογική» ότι ξεπερνάει τις δυνατότητές μας να την αποτρέψουμε, γι’ αυτό και χαλυβδώνει το πείσμα μας, η ψυχή αντιστέκεται.

H ανεργία δεν είναι συμφορά. Oταν ξεπερνάει τα όρια της παροδικής συγκυρίας και αδρανοποιεί το ένα τέταρτο του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, είναι πολιτικό κακούργημα, κακουργεί την κοινωνία. Tο κακούργημα έχει αυτουργούς, φυσικούς και ηθικούς. Eίναι οι διαχειριστές της εξουσίας που κατάστρεψαν την οικονομία από στυγνή ιδιοτέλεια ή εγκληματική ανικανότητα. Yπερχρέωσαν εξωφρενικά τη χώρα, σπατάλησαν τα εισοδήματά της, τον όποιο πλούτο της. Mόνο για να συντηρήσουν το πελατειακό κράτος, το απολυταρχικό καθεστώς της κομματοκρατίας.

Σήμερα στην Eλλάδα οι υπαίτιοι για την εφιαλτική ανεργία, προκλητικά και επιδεικτικά ατιμώρητοι, συνεχίζουν να ασκούν εξουσία (οι ίδιοι ή τα κόμματα που τους παρήγαγαν), την ώρα που εκατομμύρια θυμάτων τους καταστρέφονται ψυχικά. Oι τρεις πρώτοι μήνες μετά την απόλυση, αντέχονται. Mετά, η ψυχική διάλυση του άνεργου είναι μαρτύριο. H λέξη μαρτύριο κυριολεκτεί. Σπάνια ο άνθρωπος βγαίνει ψυχικά και σωματικά αλώβητος από μακρά περίοδο ανεργίας. Eίναι σαν να τον φυλάκισαν και τον βασάνισαν φριχτά «κατά λάθος». Aπό δικαστική πλάνη ή ξαστόχημα των διωκτικών αρχών.

Tο ίδιο και η υπερφορολόγηση του πολίτη. Δεν είναι συμφορά. Oταν οδηγεί τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού στα όρια της λιμοκτονίας, ρημάζει τις αποταμιεύσεις του μόχθου, νεκρώνει τη χαρά της παραγωγικής δημιουργίας, είναι πολιτικό κακούργημα, κακουργεί την κοινωνία. Eγκλημα εν ψυχρώ, εκ προθέσεως. Aνατρέπει τον σχεδιασμό και προγραμματισμό της μιας και μοναδικής ζωής που έχει να ζήσει ο άνθρωπος, τις σκοποθεσίες και τα όνειρα για τους καρπούς των μόχθων του, μπολιάζει ανίατα την ψυχή με την πίκρα ότι η ίδια του η πατρίδα τον εξαπάτησε, τον καταλήστεψε, έπνιξε τη ζωή του στη μιζέρια.

Η ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ


Τελικά σ’ αυτήν την χώρα που βρίσκεται βόρεια της Αφρικής και λέγεται Ελλάδα, η “βλασφημία” αξίζει περισσότερο τιμωρίας από μαχαιρώματα μεταναστών και τραμπουκισμούς απέναντι σε αριστερούς και ομοφυλόφιλους. Η Ελληνική Αστυνομία περήφανα ανέρτησε και στην επίσημη σελίδα της την σύλληψη του διαχειριστή της σατιρικής σελίδας στο facebook, “Γέροντας Παστίτσιος”.

Είχε προηγηθεί επερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Βουλή αναφορικά με την σελίδα, πιστοποιώντας πως οι φασίστες εκτός από μικρόμυαλοι έχουν και έλλειψη χιούμορ. Πριν από αυτό βέβαια δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στο πως προβλήθηκε η διαμαρτυρία των μουσουλμάνων στην Ομόνοια, για την ταινία που κατά την γνώμη τους σατιρίζει τον Μωάμεθ. Η χρονική στιγμή συνέπεσε με την εξαγγελία των νέων μέτρων και οι ελληναράδες εστίασαν την προσοχή τους στους φανατικούς μουσουλμάνους, ενώ η δική τους βλακεία και φανατισμός δεν τους αφήνει να δουν πέρα από την μύτη τους.

Αυτό είναι το καταπληκτικό της υπόθεσης που ξεβρακώνει εντελώς την υφή της ΕΛ.ΑΣ αλλά και την επιρροή που ασκεί το ναζιστικό κόμμα, αποκαλύπτοντας την δύναμή του. Η Χ.Α. μόλις έκανε επερώτηση για ένα τόσο γελοίο θέμα, η αστυνομία κινητοποιήθηκε τόσο πολύ, που μέσα σε λίγες μέρες συνέλαβε τον δημιουργό της σελίδας και τον έκλεισε φυλακή. Στο ίντερνετ τόσα χρόνια και στο facebook ειδικότερα, υπάρχουν τόσες σελίδες ναζιστικές, με ρητορική μίσους, με φωτογραφίες προκλητικές, με μηνύματα που προωθούν την βία εις βάρος διαφορετικών και πολιτικά διαφωνούντων και όμως δεν έχει διαπιστωθεί η ίδια…ευαισθησία, ούτε θέρμη από πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. Το θέμα μπορεί να φαίνεται γελοίο, αλλά σημειολογικά αποκαλύπτει πολλά.

Είναι υπέρτατη ξεφτίλα και κατάντια η σύλληψη ενός νεαρού παιδιού, μόνο και μόνο έθιξε το εθνικορθόδοξο φρόνημα ορισμένων. Στο κάτω-κάτω ποιος έχει πει ότι ο Παίσιος ήταν άγιος ή θεός; Οπότε από που κι ως που θεωρείται η βλασφημία, το καυστικό χιούμορ απέναντι σε έναν γέροντα; Δεν μ’ ενδιαφέρει καν ο γέρων Παίσιος, μπορεί να ήταν ένας αξιοσέβαστος άνθρωπος, αλλά προφανώς η βιομηχανία που έχει στηθεί γύρω του και παράγει προιόντα με το brandname του, θίχτηκαν τα συμφέροντά της. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που συνήθως με τέτοιας αισθητικής θέματα ασχολούνται εθνικιστικοί και χουντικοί κύκλοι και φυλλάδες. Ξέρετε τώρα, “θα πάρουμε την Πόλη”, “Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών” και διάφορες ευτελιστικές ιστορίες ακόμη και για όσους πιστεύουν.

Η δικαιοσύνη πράγματι είναι τυφλή. Η Χρυσή Αυγή αποκτά περισσότερη δύναμη όσο την νομιμοποιούν τα media και η ατιμωρησία των μελών της. Βουλευτές της και υποψήφιοί της έχουν λερωμένο ποινικό μητρώο ή εκκρεμούν δίκες σε βάρος τους ή έχουν παρουσιάσει σε κοινή θέα την ψυχοπαθολογία τους. Κι όμως κανείς δεν έχει επέμβει. Με πρώτο και κύριο να την είχαν βγάλει εκτός νόμου εδώ και χρόνια. Η έλλειψη κριτικής σκέψης και ορθού λόγου, βοηθάει στην ανάδυση του φασισμού που πλέον μαυρίζει με την μοχθηρία του όλες τις πτυχές της κοινωνίας. Ο συνδυασμός ναζισμού, νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου, φτώχειας και θρησκευτικού φανατισμού, οδηγεί στον βόθρο. Κι εκεί αν δεν γίνεις σαν τα σκατά δεν επιπλέεις. Όσο η ελευθερία έκφρασης και οτιδήποτε θυμίζει δημοκρατία καταπατιέται, τόσο η Χρυσή Αυγή θα αποκτά μεγαλύτερο μερίδιο του συστήματος. Από τα σπλάχνα του έχει ξεραστεί άλλωστε.

πηγη

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Νόμος είναι το δίκιο του τραπεζίτη…


Είναι πολύ όμορφα τα πυροτεχνήματα… Μόνον που κρατούν λίγο, αφήνουν πίσω τους εντυπώσεις και σίγουρα μια μόλυνση στην ατμόσφαιρα.
Έτσι είναι και τα πολιτικά πυροτεχνήματα που έρχονται και φεύγουν. Συχνά εξασφαλίζουν εντυπώσεις και ψήφους… και μετά φεύγουν αφήνοντας νέα συντρίμμια!
Τόσο καιρό τώρα ασχολούνται με διασώσεις, των ιδίων, των τραπεζών και του ευρώ!
Έγιναν και ετοιμάζονται νέες περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και κοινωνικού κράτους. Πόσο γρήγορα τα ετοιμάζουν, πόσο γρήγορα τα ψηφίζουν… πόσο γρήγορα τα χωνεύουμε!
Όλα αυτά για την προστασία των αδυνάμων που πήγαν;
Όλα στον αέρα. Με το ένα χέρι παίρνουν και με το άλλο ξαναπαίρνουν!
Ειδικοί φόροι, έμμεσοι φόροι, άμεσοι φόροι, αυξήσεις… και κάπου-κάπου δηλώνουν ότι θα δώσουν ένα επίδομα, για παράδειγμα εκείνο της θέρμανσης!
Που σημαίνει ότι, ούτως ή άλλως, θα πληρώσεις ακριβότερα από πέρσι το πετρέλαιο, αν μπορέσεις βέβαια και το πληρώσεις…
Είναι και αυτά τα δάνεια, καταναλωτικά και στεγαστικά! Που πήγαν τα μεγάλα λόγια;
Εδώ είναι και μάλιστα γυαλιστερά και «μελετημένα»! Θα παρουσιαστούν ως λύση, σαν καθρεφτάκι στους ιθαγενείς…
Να, τώρα διάβαζα πως το ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζει πρόταση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά..… όπως προανήγγειλε ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης.
Τι είπε λοιπόν, μεταξύ άλλων;
«Οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες εκ του νόμου να ρυθμίζουν ως ανώτατο όριο της δόσης εξυπηρέτησης των δανείων, το 30% του μισθού (σύνταξης ή εισοδήματος) των οφειλετών ενώ για το υπόλοιπο ποσό θα υπάρχει επιμήκυνση».
Καλό ε; Δεν θα σας πάρουν σήμερα το σπίτι, αλλά το «σοσιαλιστικό κόμμα» εξασφάλισε απόλυτα τα δικαιώματα των τραπεζών!
Πως;
Θα πληρώνεις αρχικά μικρά ποσά, αρκετά βέβαια για το ήδη μειωμένο ή μηδενικό εισόδημά σου… Μπορεί το Σύνταγμα να μιλά για το δικαίωμα σε αξιοπρεπή εργασία και τα τοιαύτα… αλλά τώρα σε κρίση… αυτά είναι ψιλά γράμματα!
Πόσα θα δίνεις; 250 ή 300 ή 350 ευρώ το μήνα…
Η τράπεζα δεν θα σου πάρει το σπίτι.
Η κρίση όμως θα συνεχιστεί και όπως καταλαβαίνεις ποτέ εν ζωή δεν θα καταφέρεις να αποπληρώσεις το σπίτι σου. Περιμένεις με 250 ευρώ, ή 3.000 το χρόνο, να ξεχρεώσεις το σπίτι;
Αν είσαι 45-50-55 ετών θα πληρώνεις αυτό το ποσό και στη σύνταξη… Θα σε συνοδεύσει και στην τελευταία σου κατοικία!
Αλλά από το ποσό αυτό λίγα ή τίποτα δεν θα καλύπτει το κεφάλαιο! Θα πληρώνεις τόκους και το αρχικό ποσό δεν θα μειωθεί καθόλου…
Τότε, μετά από είκοσι, τριάντα χρόνια, το αρχικό ποσό θα είναι το ίδιο ή στην καλύτερη περίπτωση μερικά χιλιάρικα πιο κάτω, αν δεν είναι πιο πάνω λόγω τόκων!
Θα μεταφερθεί στους κληρονόμους, εάν θα μπορέσουν να το πληρώσουν… ή κάποια στιγμή η τράπεζα θα στο πάρει!
Έτσι η τράπεζα θα έχει εξασφαλίσει και μηνιαίες καταβολές, και θα παρουσιάζει το δάνειό σου στον ισολογισμό της και θα σου πάρει το σπίτι… στο τέλος!
Ωραία δεν θα ‘ναι;
Α! Ξέχασα να σου πω πόσα έχουν πάρει οι τράπεζες έως τώρα…Α, το ξέρεις!
Ξέρεις μήπως πόσα θα πάρουν από την ανακεφαλαιοποίηση;
Για να δεις πόσο σε σκέφτονται τη στιγμή που δίνουν δεκάδες, εκατοντάδες δις στις τράπεζες, θα σου πω, πως σύμφωνα με την πρόταση του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος, θα μπορούν να σου αφήσουν μετά από κατασχέσεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό (εάν έχεις) το αστρονομικό ποσόν των 2.000 ευρώ.
Και για να γίνω λαϊκιστής, ισοδυναμεί με μία καλή τσάντα Dior, δύο καλές διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο ή ένα καλό γεύμα για τέσσερα άτομα με καλό κρασί…
Μετά από όλα αυτά, μπορείς να μην χαίρεσαι;
Γ.Λ.
Υ.Γ. Κάθε σκέψη διαπλοκής της Εξουσίας με τις Τράπεζες είναι παντελώς αβάσιμη!
Υ.Γ.2 Μπορεί στο μεταξύ να έχει πάρει το σπίτι σου, το κράτος λόγω χρεών προς το Δημόσιο!

πηγη

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...