Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει και μάλιστα αμετάκλητα όσο παραμένει στο ευρώ.





Αυτό που δεν έχει αντιληφθεί ο κόσμος είναι ότι η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει και μάλιστα αμετάκλητα όσο παραμένει στο ευρώ. Παρουσιάζει όλα τα τυπικά συμπτώματα κατάρρευσης που εμφάνισε και η Αργεντινή το 2001 όταν κατάρρευσε ολοκληρωτικά και για τρία χρόνια σπρώχτηκε σκόπιμα σ’ έναν κοινωνικό εμφύλιο με δεκάδες χιλιάδες θύματα. Είναι το χάος με το οποίο μας απειλεί ο Σαμαράς και το οποίο για να επικρατήσει στην χώρα ενέχει δυο βασικές προϋποθέσεις: την συνέχιση της ίδιας πολιτικής και πολιτικό προσωπικό τόσο αδίστακτο ώστε να οργανώσει την μαζική εξόντωση του λαού. Μόνο έτσι επέρχεται το χάος. Από τα πάνω και σκόπιμα. Η μόνη διαφορά με την Αργεντινή είναι, αφενός, οι τράπεζες στην Ελλάδα κρατιούνται πάση θυσία ανοιχτές με κρατικό χρήμα δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ – για πόσο ακόμη κανείς δεν γνωρίζει – και, αφετέρου, η προσπάθεια των επιτελείων του ευρώ να αποτρέψουν μια επίσημη αθέτηση πληρωμών προς τους δανειστές για να μην υποστεί πλήγμα στις διεθνείς αγορές το κοινό νόμισμα. Ωστόσο και οι δυο αυτές διαφορές εξασφαλίζουν ότι οι μέρες για την Ελλάδα ως αυθύπαρκτο κράτος είναι μετρημένες. Προκειμένου να διασωθούν οι τράπεζες και το ευρώ από μια επίσημη πτώχευση (αθέτηση πληρωμών προς δανειστές) της Ελλάδας, όχι μόνο ο λαός της οδηγείται μαζικά στα κρεματόρια, αλλά και η ίδια η χώρα θα διαμελιστεί και θα πάψει να υπάρχει όπως την γνωρίσαμε. Οι περιφέρειες και οι δήμοι της θα τεθούν υπό την εποπτεία ξένων, θα προσαρτηθούν σε άλλες περιφέρειες της ευρωζώνης, πρωτίστως σε Γερμανικά κρατίδια και δήμους, θα καντονοποιηθεί με Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και παραχωρήσεις κυριότητας σε κυκλώματα κρατικομονοπωλιακών συμφερόντων από το εξωτερικό και θα πάψει να υφίσταται ως ενιαία και αδιαίρετη εθνική επικράτεια. Τα 182 χρόνια τυπικά ανεξάρτητου κράτους θα φτάσουν στο τέλος τους όταν τους αμέσως επόμενους μήνες θα επιβληθεί στην χώρα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης, ο οποίος ξεκίνησε να υπάρχει μόλις πριν ένα μήνα. Ο ΕΜΣ είναι σχεδιασμένος να απορροφά τις βασικές λειτουργίες του κράτους που τίθεται υπό την κηδεμονία του και έτσι να του αφαιρεί την διεθνή του νομική προσωπικότητα προκειμένου οι αγορές να αναγνωρίζουν αυτόν στην θέση της κρατικής οντότητας που αιτήθηκε να υπαχθεί στον Μηχανισμό. Φυσικά, αυτό θα παρουσιαστεί ως προσωρινό μέτρο, μόνο και μόνο για να εξυγιανθεί η χώρα με την βοήθεια των ξένων δήθεν αδιάφθορων επιτρόπων που θα αναλάβουν την διοίκηση της χώρας στη θέση των «δικών μας» διεφθαρμένων πολιτικών. Άλλωστε η αγωνία για να μην βγει η χώρα από ευρώ και για να ξαναβγεί επιτέλους στις αγορές, όπως προπαγανδίζουν τα καθεστωτικά μέσα, μπορεί να δικαιολογήσει τα πάντα. Ακόμη και την κατάλυση του ελληνικού κράτους.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Από σήμερα αλλάζουν πολλά!


Από σήμερα 8 Νοεμβρίου του 2012, δεν ξέρω πόσοι το έχουν συνειδητοποιήσει, αλλά θα ζούμε σε μια εντελώς διαφορετική Ελλάδα.

Μια Ελλάδα που επισήμως πλέον ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Φρόντισαν γι' αυτό 153 τομάρια με τη χθεσινοβραδινή τους ψήφο.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν αναμενόμενο, ας μην κοροϊδευόμαστε, αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία.

Τι εννοώ...

Κανένα μέτρο και κανένα νομοσχέδιο,

δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν ο Έλληνας πολίτης αντισταθεί.

Τα μέτρα που θα έρθουν αφορούν κυρίως τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Δεν θα ξεχωρίζουν δημόσιους η ιδιωτικούς υπαλλήλους, αγρότες η μικροεπιχειρηματίες, δεν θα κοιτούν πολιτικά φρονήματα, δεν θα εξαιρούν ανέργους, δεν θα σέβονται συνταξιούχους, πολύτεκνους και ΑΜΕΑ.

Μοναδικός τους στόχος θα είναι η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ της Ελληνικής κοινωνίας.

Μη διανοηθεί κάποιος και πει, δόξα το Θεό εγώ είμαι καλά ακόμη, γιατί ο ηπιότερος χαρακτηρισμός που μπορεί να του αποδοθεί είναι κοντόφθαλμος.

Μια προσεκτική ματιά στο Μνημόνιο 3 θα τον πείσει.

Άρα, εφόσον ο Έλληνας το καταλάβει αυτό, θα μπορέσει και να το αντιμετωπίσει.

Με ποιον τρόπο...

Καταρχήν βγάζοντας τις κομματικές παρωπίδες.

Σήμερα όλα σχεδόν τα κόμματα καυχιόνται για την πολυσυλλεκτικότητα τους. Αυτό σημαίνει πολύ απλά πως δεν πιστεύουν σε τίποτα.

Τα κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) που είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι της σημερινής κατάντιας, αποδείχθηκε πως δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ετοιμάζουν νέο πολιτικό φορέα επιβίωσης, με κοινή συμμετοχή.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (η πολυσυλλεκτικότητα που λέγαμε παραπάνω) δεν είναι παρά μέρος του συστήματος. Με το να φωνάζεις μέσα στη βουλή ΟΧΙ, δεν αλλάζεις τίποτα. Με καταγγελίες του κώλου για δήθεν πραξικοπηματική βουλή καταντάς γελοίος γιατί αυτή η βουλή σε ταΐζει κάθε μήνα. Αν έχεις βαρίδια δε βγαίνεις με πανό έξω από τη βουλή και στο άκουσμα της πρώτης κρότου λάμψης την κάνεις μ' ελαφρά πηδηματάκια για τα έδρανα.

Πας κοντά στον κόσμο που ξεροσταλιάζει εκεί έξω και γίνεσαι ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του.

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Εικονική πραγματικότητα και Μνημονιακή πολιτική.


Η Ελλάδα εδώ και δύο χρόνια ζει τον απόλυτο εφιάλτη στην καθημερινή της ζωή. Ποτέ στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας δεν πρόδωσαν οι πολιτικοί της με τόση ευκολία τα ιερά και τα όσια αυτού του τόπου. Γεγονός είναι ότι όλα δεν έγιναν ξαφνικά δίχως αιτία και αφορμή.

Μεθοδικά και εφαρμόζοντας πολιτικές που σαν στόχο είχαν την ηθική απογύμνωση του έμψυχου δυναμικού της , δημιούργησαν τα σύγχρονα αδιάφορα ανθρωπάκια που η μόνη τους τύχη ήταν η φυσική βιολογική τους παρουσία. Τίποτα άλλο για οτιδήποτε και οποιονδήποτε.

Δεν υπήρξε σχεδιασμός σ΄ αυτή την χώρα από ιδρύσεως της με το πρωτόκολλο του Λονδίνου. Τα πάντα είχαν από τότε σχεδιασθεί για να εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα συγκεκριμένες πολιτικές για εκλεκτούς αποδέκτες- αρπακτικά που με καλοσχεδιασμένα συμβόλαια απομυζούσαν τον ιδρώτα ενός λαού. Λαός που χρειάστηκε 200 περίπου χρόνια να εκμαυλιστεί και να χάσει την αξιοπρέπειά του και την υπερηφάνεια του. Κανείς από τους νεώτερους Έλληνες δεν ενδιαφέρεται από πού κατάγεται , ποιο είναι το παρελθόν του και ποιο το παρόν και το μέλλον του. Μετάγγιση ελεεινών καθημερινών προτύπων από άλλες χώρες με διαλυμένες κοινωνίες, με απίστευτη θρησκευτική υποκρισία σαν επικάλυμμα και ετοιμόρροπο παρόν και μέλλον.

Προφανώς η επιτάχυνση των διαδικασιών της πλήρους υποταγής στην θέληση βάρβαρων εχθρών που μόνιμα λήστευαν ότι καλύτερο είχε αυτός ο τόπος. Άγγλοι , Γερμανοί και τα παράγωγά τους οι Αμερικανοί έπεσαν σαν ακρίδες στην χώρα και χωρίς πλέον να κρατούν τα προσχήματα διαρπάζουν τα ιμάτιά της πάντα με την βοήθεια ανήθικων πολιτικών που ούτε τα προσχήματα δεν τηρούν πλέον, με εξαγορασμένες συνειδήσεις κυβερνητικών ανδρεικέλων.

Το νέο μνημόνιο Νο 3 που ετοιμάζονται να υπηρετήσουν με την ίδια δουλικότητα και φοβερούς στόχους που έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή και την διάλυση του λαού και της υπόστασης της χώρας , έτσι τουλάχιστον όπως την γνωρίσαμε εμείς οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Οι Έλληνες θα ζουν πλέον στην εικονική πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Η επιβολή του νέου εξοντωτικού μνημονίου που το δημοσιεύουν αποσπασματικά διάφορα ελεεινά έντυπα καταδεικνύει την απίστευτη κυνικότητα και των μεν αλλά και των βλάσφημων και επίορκων εγκάθετων πολιτικών. Βάρβαρες αποφάσεις για την υγεία τα φάρμακα, την παιδεία, την συγκοινωνία και τα λιμάνια της χώρας την καταλήστευση και της τελευταίας ικμάδας του λαού.

Η αντίδραση δεν είναι εύκολη, αλλά δεν μπορεί να παραμείνουμε αδρανείς μπροστά στην λαίλαπα των επιδρομών που είναι έτοιμες να ξεσπάσουν. Ίσως η τελευταία καταφυγή μας να είναι η ίδια τακτική με των πατεράδων και των παππούδων μας και που βέβαια δεν είναι ούτε εύκολη αλλά ούτε και ανώδυνη. Αλλά φαίνεται να είναι η τελευταία λύση που απέμεινε και είναι εξαιρετικά επώδυνη λύση. Μια λύση που δεν την θέλουμε αλλά ο λαός οδηγείται σ΄ αυτή σπρωγμένος από την απελπισία και την απόλυτη διαγραφή του

πηγη

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Η σύγχρονη εκδοχή της Δημοτικής Αρχής Πλυτά



Υπό γερμανικό έλεγχο θα περάσουν οι δήμοι που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά




"Αφού πρώτα περικόπτονται μεθοδικά οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη συνέχεια συνιστάται από την γερμανική διοίκηση, να επιβληθούν τοπικοί φόροι και να σηκώσουν για ακόμα φορά το βάρος οι απλοί πολίτες"

Τίτλοι τέλους για τους Δήμους, θα πέσουν σύντομα για εκείνους τους Δήμους, που δεν συναινούν να γίνουν ...φορομπήχτες και τυφλά όργανα των Γερμανών νέο-αποικιοκρατών.

του Περικλή Καπετανόπουλου


Όλες οι αποφάσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων υπακούουν σε ένα στόχο: Την συντριβή της Εργασίας από το Κεφάλαιο, την πλήρη υποταγή της χώρας και των εργαζομένων , στο «μοντελάκι» Μέρκελ, δηλαδή στην μετατροπή της Ελλάδας και της νότιας Ευρώπης σε ένα απέραντο στρατόπεδο εργασίας, όπου με μισθούς Κινέζων κούληδων, θα εργάζονται τα νιάτα της πατρίδας μας, για ένα πιάτο φασόλια και ένα ξεροκόμματο την ημέρα.
Αλλά για να το πετύχουν αυτό, πρέπει πρώτα να διαλύσουν την κοινωνική υποδομή , μεγάλο μέρος της οποίας, ανήκει στους 325 Δήμους της χώρας. Όπως κατ’ επανάληψη, έχει γράψει στο παρελθόν η «Ε», τίποτα δεν γίνεται τυχαία, την τελευταία τριετία.
Έτσι περικόπτουν συνεχώς από το 2009, την συνταγματικά κατοχυρωμένη κρατική χρηματοδότηση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε τόσο μεγάλο βαθμό , ώστε οι 325 Δήμοι της χώρας να εισπράττουν σήμερα, μόνο το 40% των χρημάτων που έπαιρναν επί Κυβερνήσεως Καραμανλή.
Και αφού έχουν πετσοκόψει κυριολεκτικά τα έσοδα των Δήμων, έρχεται ο «ατσαλάκωτος» υπουργός των Εσωτερικών και δελφίνος της κεντροδεξιάς παράταξης Ευριπίδης Στυλιανίδης και συνιστά στους δημάρχους να βάλλουν φόρους, εάν δεν τους φτάνουν για να ζήσουν οι δήμοι τους, τα ψίχουλα που τους μοιράζει το Υπουργείο Οικονομικών.
Το κράτος-προτεκτοράτο των Γερμανών και της Ε.Ε, σε πρώτη φάση, απειλεί να θέσει υπό επιτροπεία, δηλαδή θα αφαίρεση ουσιαστικά την διοίκηση από τους αιρετούς εκπροσώπους του λαού, σε όσους δήμους, μετά το τέλος του έτους, συνεχίζουν να παρουσιάζουν ελλείμματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού τους. Εάν μετά τον Γενάρη του 2012, ο δήμος συνεχίζει να παρουσιάζουν ελλείμματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού τους. Εάν μετά τον Γενάρη του 2013, ο δήμος συνεχίζει να παρουσιάζει ελλείμματα, τότε «με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, θα υπάγεται υποχρεωτικά στο (αναθεωρημένο) πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, με μερική απώλεια της διαχειριστικής του αυτονομίας, που συνεπάγεται:
α) περιορισμό των δαπανών μόνο σε υποχρεώσεις μισθοδοσίας και λοιπές απολύτως μη ανελαστικές δαπάνες, χρησιμοποιώντας προς τούτο, καθ’ όλο ή κατά μέρος και την Σ.Α.Τ.Α
β) υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού,
γ) αύξηση ιδίων εσόδων (τέλη, τοπικοί φόροι)».
Αυτή η εξέλιξη μεταφράζεται ως εξής:
-Κάθε δήμος, εκτός, ίσως, ελάχιστων που δεν συμπληρώνουν τον αριθμό 10, θα κριθεί εκ των πραγμάτων , από την γερμανική επιτροπεία που εδρεύει στο Υπουργείο Εσωτερικών, ως ελλειμματικός, αφού θα του έχουν στερήσει την νόμιμη χρηματοδότηση, που δικαιούται.
-Σε κάθε Δήμο, θα εγκατασταθεί Γερμανός ή Έλληνας συνεργάτης των Γερμανών γκαουλάιτερ , και ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, θα κάθονται μεν στην καρέκλα τους, αλλά στην ουσία θα είναι καταργημένοι, και θα θυμίζουν την δημοτική αρχή Πλυτά, επί γερμανικής κατοχής.
-Οι τοπικοί φόροι και τα τέλη, θα επιβληθούν με γερμανική εντολή, και εντός τριετίας προσχεδιασμένα θα υποκαταστήσουν εντελώς την κρατική επιχορήγηση. Δηλαδή στην πλάτη του πολίτη η Τρόικα και οι ντόπιοι συνεργάτες της πάνε να φορτώσουν, και μια δεύτερη βαριά γενική φορολογία, «τοπικού» χαρακτήρα.
Παράλληλα Γερμανική κυβέρνηση, Ε.Ε και Δ.Ν.Τ, αγκαλιά με την Κυβέρνηση Σαμαρά έχουν αρχίσει την αποδόμηση των δημοτικών υπηρεσιών, ώστε να έρθουν στην θέση τους ιδιώτες.
Οι εργαζόμενοι στους Δήμους, μπροστά στα σχέδια αφανισμού τους, προχώρησαν από χθες σε καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων στην Αττική, ενώ την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, οι καταλήξεις και οι πορείες θα επεκταθούν σε όλη την χώρα.
Το σχέδιο των Γερμανών που διοικούν στην ουσία το Υπουργείο Εσωτερικών, προβλέπει την τετραετία 2013- 2016, ότι δεν θα γίνει καμία πρόσληψη στους δήμους. Συγκεκριμένα: Το 2013 δεν θα γίνει καμία πρόσληψη ούτε στους Δήμους και στα νομικά τους πρόσωπα, ενώ προβλέπονται συνολικά 3.048 αποχωρήσεις προσωπικού. Το 2014 θα γίνουν 81 προσλήψεις στα νομικά πρόσωπα των Ο.Τ.Α ενώ προβλέπονται συνολικά 3.108 αποχωρήσεις. Το 2015 θα γίνουν 79 προσλήψεις ενώ προβλέπονται 3.108 αποχωρήσεις και το 2016 προβλέπονται, επίσης, 79 προσλήψεις σε σύνολο 2.072 αποχωρήσεων. Έτσι την τετραετία 2013- 2016 θα αποχωρήσουν από τους δήμους 11.336 υπάλληλοι ενώ θα προσληφθούν στα νομικά τους πρόσωπα μόλις 239 άτομα.

Στο χέρι των πολιτών η υπεράσπιση του Συντάγματος


Εάν η Κυβέρνηση Σαμαρά επιμείνει στην ψήφιση και την εφαρμογή των θανατηφόρων, για τον ελληνικό λαό, μέτρων, τότε δεν απομένει στους εργαζομένους, παρά μόνο ένας και μόνο δρόμος : Η συλλογική, οργανωμένη λαϊκή αντίδραση για την εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος των Ελλήνων , που προβλέπει ότι και το θρυλικό 114: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία». Και σήμερα το Σύνταγμα παραβιάζεται βάναυσα και η χώρα μας τελεί, υπό γερμανική οικονομική άρα και πολιτική κατοχή.
[Ποιοι δήμαρχοι «δουλεύουν» ήδη με τον γκαουλάιτερ Φούχτελ]
πηγη

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...