Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Η διάλυση του Εθνικού Χώρου


Είχαμε προειδοποιήσει. Έγκαιρα. Λίγοι μας άκουσαν. Τώρα όλοι εισπράττουμε τα επίχειρα. Συνολικά ο Ελλαδικός χώρος σε Κύπρο και Ελλάδα διαλύεται.

Όλα άρχισαν πολύ όμορφα με τις πομφόλυγες για την ισχυρή Ελλάδα του Σημίτη, τα τεράστια «προνόμια» που θα μας εξασφάλιζε η ένταξή μας στην ευρωζώνη και η δήθεν επίλυση του Κυπριακού, αλλά και των υπολοίπων προβλημάτων με την Τουρκία μέσα στα πλαίσια της ευρωένωσης. Μετά την απόρριψη από τον κυπριακό λαό του σχεδίου Ανάν ακολούθησε ο εγκλωβισμός της μεγαλονήσου στην ίδια μέγγενη της ευρωζώνης, με τις ίδιες υποσχέσεις.

Υποσχέσεις, που πολύ σύντομα με το ξέσπασμα της κρίσης του 2008, απεδείχθησαν χάντρες και καθρεφτάκια προς εύπιστους ιθαγενείς.

Χάντρες και καθρεφτάκια, όπως έκαναν πάντα οι αποικιοκράτες, για να ξεγελάσουν τους....
άμαθους και να λεηλατήσουν κάθε περιοχή που έβαζαν στο μάτι, ανδραποδίζοντας τους ντόπιους.

Και η κρίση στάθηκε θαυμάσια ευκαιρία για να δείξουν τις πραγματικές τους διαθέσεις και τα περίστροφα μπήκαν πάνω στο τραπέζι.

Τα αλλεπάλληλα μνημόνια που υπέγραψε η χώρα μας, αλλά και η συνεχώς τροφοδοτούμενη βουλιμία της διεθνούς χρηματοπιστωτικής μαφίας και των καρεκλοκενταύρων υπαλλήλων τους στις Βρυξέλλες, με τις συστηματικές υποχωρήσεις της ελλαδικής κυβέρνησης, ήταν σίγουρο πως, αργά ή γρήγορα, θα επηρέαζαν και την κατάσταση στην Κύπρο, όπου το γεωστρατηγικό παιγνίδι στην ευρύτερη περιοχή έχει λάβει πρωτόγνωρες διαστάσεις. Πολύ περισσότερο μάλιστα, μετά την ανακάλυψη των μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων στη περιοχή. Θα ήταν απορίας άξιο η Ελλάδα και η Κύπρος, στη συνέχεια, να μην αποτελούσαν στόχο των απανταχού αρπακτικών, που διεκδικούν αποκλειστικά για τον εαυτό τους τη λεία, οπουδήποτε αυτή παρουσιάζεται.



Η εφαρμογή του επαίσχυντου μνημονίου στη Κύπρο με την, επί της ουσίας, κατάσχεση μέρους των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, τινάζει στον αέρα την κυπριακή οικονομία, με βαρύτατες επιπτώσεις και στην ελληνική, που σηματοδοτούν οδυνηρότατες συνέπειες για την ίδια την ύπαρξη του Εθνικού χώρου.

Η οικονομική καταστροφή, που θα επιφέρουν οι μνημονιακές αποφάσεις του Εurogroup στην Κύπρο, πέραν από αυτή που ήδη επισυμβαίνει στην Ελλάδα θα έχει δραματικές εθνικές συνέπειες όχι μόνο στη μεγαλόνησο αλλά και στην Ελλάδα.

Ο εκβιασμός απέναντι και στις δύο, υπό ξένη κατοχή και μνημονιακή αποικιοποίηση χώρες, θα επιφέρει άμεσα επώδυνες εξελίξεις, με λύσεις τύπου Ανάν, ή ακόμα χειρότερες για το Κυπριακό και διχοτόμηση – συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Η λεηλασία όμως δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί, αλλά θα ολοκληρωθεί με την πλήρη διάλυση του Ελλαδικού Εθνικού χώρου, έτσι ώστε να εκλείψει η παραμικρή δυνατότητα αναστροφής των πραγμάτων.

Το παιγνίδι είναι πολύ «χοντρό», για να υπάρξει οποιουδήποτε είδους «λύπηση». Δεν είναι μόνο τα κοράκια του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου που με πρόσχημα το χρέος απομυζούν κάθε ικμάδα στις πληττόμενες χώρες. Είναι και τα μεγάλα συμφέροντα των ισχυρών χωρών που αντιπαλεύουν για τον έλεγχο της περιοχής. Είναι οι αμερικανοί που θέλουν τον έλεγχο των πάσης φύσης ενεργειακών πόρων οπουδήποτε στον πλανήτη. Είναι η ανάγκη του Ισραήλ για αποκλειστικό έλεγχο ολόκληρης της περιοχής της Μέσης Ανατολής. Είναι η πάγια προσπάθεια της Γερμανίας για ολοκληρωτικό έλεγχο της Ευρώπης με κατακτητικούς όρους υπό ένα νέο Ράιχ με βάση τις θεωρίες της περί ζωτικού χώρου, αλλά και η προσπάθεια της Τουρκίας, με την εκμετάλλευση των αντιθέσεων των άλλων, να αναδειχθεί σε περιφερειακή υπερδύναμη. Αλλά είναι και η ανάγκη της Ρωσίας για διακράτηση των όποιων ερεισμάτων της στη περιοχή.

Είναι όλο αυτό το εκρηκτικό μείγμα με εμάς στο επίκεντρο, αποσβολωμένους και αμήχανους, με τις «φυσικές» μας ηγεσίες εξωνημένες και παραδομένες από την αρχή, για να διασφαλίσουν στο νέο τοπίο που δημιουργείται τα δικά τους προνόμια, που δεν αφήνει στοιχειώδη περιθώρια για τη παραμικρή ελπίδα, ότι μπορεί κάτι να αλλάξει αν δεν κινηθούμε εδώ και τώρα για να αντιστρέψουμε τη κατάσταση.

Η διεθνής χρηματική μαφία με πολιορκητικό κριό το γερμανικό νεοναζισμό, υπό «δημοκρατικό», αυτή τη φορά, μανδύα, αυτόν της «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» και με αδίστακτους εκτελεστές τους ντόπιους λακέδες της, τους δωσίλογους και τους προδότες της τρικομματικής άθλιας συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη και του γνωστού ανανιστή Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, δολοφονούν απροκάλυπτα πλέον Ελλάδα και Κύπρο, παραδίδοντάς τες στο έλεος των πιο αδίστακτων, πολυεθνικών και ιμπεριαλιστικών κύκλων, αλλά και των ισχυρών οικονομικών και στρατιωτικών συμφερόντων της Τουρκίας.

Για τον ελληνικό λαό δεν υπάρχει πλέον άλλη επιλογή.

Μόνο γενικευμένη αντίσταση που θα προσλάβει παλλαϊκά χαρακτηριστικά σε Ελλάδα και Κύπρο, με γενικευμένη στάση πληρωμών απέναντι στο δωσιλογικό κράτος και Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή του καθεστώτος, μπορεί να αποτρέψει τώρα το διαρκές έγκλημα της διεθνούς χρηματικής μαφίας, του Εurogroup και των εγχώριων προδοτών, που κάνει τη Κυπριακή τραγωδία του ’74, αλλά και τη Μικρασιατική Καταστροφή να φαντάζουν παρωνυχίδες μπροστά σε αυτό που πρόκειται να βιώσουμε το προσεχές διάστημα, όπως ακριβώς είχε επισημανθεί στην πρόσφατη ανακοίνωση του Ε.Πα.Μ., με αφορμή τα τελευταία γεγονότα.

 Όθωνας Κουμαρέλλας

πηγη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γραφική πλέον η κυβέρνηση Αναστασιάδη !!!!
"Διαψεύδει η κυπριακή κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Στυλιανίδη τόσο τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφορικά με τις δηλώσεις του περί απόρριψης από την Κύπρο εξαίρεσης των καταθετών κάτω των 100.000 € από τη δήμευση όσο και την Ρωσία για το θέμα της εμπλοκής της Gazprom στην διάσωση των κυπριακών τραπεζών." ENTEΛH H ΠAPAΠΛHPOΦOPHΣH KAI H ΣKΩOTOΔYNH EINAI TO "ΠPOBΛHMA" ! EINAI TYXAIO ;; EINAI BΛAKEIA ;; OXI TIΠOTA AΠO OΛA AYTA !! OPIΣMENA ΣTOIXEIA THΣ "ΠOΛITIKHΣ" MAΣ: META TON 2 Π.Π. MONO H EΛΛAΔA ΣTHN EYPΩΠH EIXE 2 EMΦYΛIOYΣ (AN KAI EΔΩΣE THN ΠPΩTH NIKH KATA TOY AΞONA !!!)! OI ΓEPMANOTΣOΛIAΔEΣ EN MIA NYXTI ΦOPEΣAN THN AΓΓΛIKH KAI META THN AMEPIKANIKH ΣTOΛH (KYPIE ΠPOEΔPE IΔOY O ΣTPATOΣ ΣAΣ !!), AYTOI KYBEPNOYN MEXPI ΣHMEPA - TA ΣKATA !! α) TOYΣ EMΦYΛIOYΣ MAΣ TOYΣ "KANAN" OI AΓΓΛOAMEPIKANOI !! OXI OI ΓEPMANOI KAI H ΓEPMANIKH ΠOΛITIKH !! β) THN ΦAΣIΣTIKH XOYNTA THN EΠEBAΛAN OI AMEPIKANOI KAI H ΠOΛITIKH TOYΣ !! OXI H ΓEPMANIKH ΠOΛITIKH !! γ)ΣTHN KYΠPO EΔPAΣAN TA AΛΛA AΠOIKIOKPATIKA ΓOYPOYNIA ME EKTEΛEΣEIΣ KAI ME AΓXONEΣ !! OXI H H ΓEPMANIKH ΠOΛITIKH !!! δ) TON ΔIAMEΛIΣMO THΣ NHΣOY THN EKANAN TA AΓΓΛOAMEPIKANIKA ΓOYPOYNOΣKYΛA MAZI ME TOYΣ "YΠAΛΛHΛOYΣ" TOYΣ !!! OXI H ΓEPMANIKH ΠOΛITIKH !!! E) ΓIAYTO H ΠAPAΠΛHPOΦOPHΣH !!! H "APABIKH ANOIΞH" ΣTHN EYPΩΠH METAΦPAZETAI ΠOΛITIKA ME THN "OIKONOMIKH KPIΣH" - ΠPOBΛHMA TOY KAΠITAΛIΣMOY/IMΠEPIAΛIΣMOY OXI TΩN ΛAΩN !!!! Guten Morgen und Guten Nacht !!!

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...