Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Είναι το παιδί σου, ηλίθιε!


Ένα δεκαεννιάχρονο παιδί σκοτώθηκε πηδώντας από ένα τρόλεϊ για να αποφύγει τον εξευτελισμό της κράτησης και την επιβολή προστίμου διότι δεν είχε εισιτήριο. Ο υπουργός μίλησε για «τζαμπατζήδες» που πρέπει να παταχθούν, ξεχνώντας το πάθημά του πριν τρία χρόνια και πόσο εύκολα θα μπορούσε να επαναληφθεί. Το ίδιο και μια από το γνωστό σινάφι που ενώ ξέρει πολύ καλά να εκδίδεται κατ’ επάγγελμα με αντάλλαγμα ακαδημαϊκούς τίτλους, οφίτσια και «όνομα», κανείς δεν τολμά να την αποκαλέσει πόρνη. Ίσως και να έχουν δίκιο, γιατί δεν την οδηγεί η χειρότερη από όλες τις ανάγκες, η ανάγκη της επιβίωσης, όπως συμβαίνει με τις κοινές πόρνες, αλλά λειτουργεί εκ φύσεως, λες και είναι στα γονίδιά της.

Πώς λοιπόν να μην ειρωνευτεί ένα φυσιολογικό παιδί, έναν κανονικό νέο, που δεν ήθελε να υποστεί τον εξευτελισμό και έτσι έχασε τη ζωή του. Πότε ήταν που τελευταία φορά αισθάνθηκε ντροπή, πότε κατάλαβε στη ζωή της την έννοια της αξιοπρέπειας και του φιλότιμου για να αντιληφθεί την ενέργεια του νέου; Ίσως λίγο πριν προδώσει την αθωότητα της εφηβείας της, αλλά από τότε έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι και η ηθική πώρωση την έχει παραμορφώσει χειρότερα απ’ ότι θα μπορούσε να το κάνει η χειρότερη μορφή οστεοπόρωσης, από την οποία σίγουρα πάσχει.

Το ξέρω ότι αισθάνεσαι λύπη. Είμαι σίγουρος ότι νιώθεις οργή. Όμως αυτό που ίσως να μην κατάλαβες είναι ότι το παιδί αυτό δεν είναι κάποιου άλλου, δεν είναι του γείτονα, είναι το δικό σου. Κοίτα καλά την φωτογραφία του. Κοίτα το ματωμένο πρόσωπο. Αν κοιτάξεις προσεκτικά είμαι σίγουρος ότι θα δεις το δικό σου παιδί. Θα ξαφνιαστείς με το πόσο μοιάζει με το δικό σου παιδί, με το δικό σου αγόρι, με το δικό σου κορίτσι. Έτσι το ένιωσα κι εγώ. Έτσι το ανακάλυψα κι εγώ. Είναι το δικό μου παιδί, που κάλλιστα θα μπορούσε να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Είναι τζαμπαζήδες τα παιδιά μας; Το δικό σου και το δικό μου; Εσύ δεν το ανάθρεψες για να μην δέχεται δημόσιες προσβολές; Εσύ δεν του έμαθες να μην ανέχεται να του συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι; Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν να βρεθεί σε ανάλογη θέση και να αντιδράσει με ανάλογο τρόπο; Το παιδί λοιπόν που σκοτώθηκε δεν ανήκει αποκλειστικά στην χαροκαμένη του οικογένεια, αλλά σε όλους μας, είναι το δικό μας παιδί.

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Ελεύθεροι οι φονιάδες, κατηγορούμενοι όσοι ανέγραφαν συνθήματα


Είναι τυφλός όποιος δεν βλέπει πια τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα, σε τι καθεστώς ζούμε, πώς διαμορφώνονται οι συμμαχίες. Μπάτσοι κάθε είδους, εισαγγελείς και δικαστές είναι συντρόφια της Χρυσής Αυγής και όλοι μαζί αυτοί συνεταιράκια στο κυβερνητικό έργο μαζικής εξολόθρευσης αυτού του λαού.

Αυτή την ώρα οι αποδεδειγμένα δολοφόνοι του Θανάση κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς να έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Αυτόπτης μάρτυρας συνεπιβάτης δήλωσε επώνυμα στον Αντ1 οτι ο ελεγκτής και ο οδηγός έβριζαν χυδαία και σε έξαλλη κατάσταση τον νέο λέγοντάς του: κωλόπαιδο, θα πληρώσεις! Ψυχολογική κακοποίηση του αλλά και συμπλοκή αναφέρουν και άλλοι μάρτυρες.

Την ώρα λοιπόν που αυτά τα καθάρματα κυκλοφορούν ελεύθερα, συνελήφθησαν και κρατούνται στη Θεσσαλονίκη διαδηλωτές επειδή σε παρέμβασή τους ανέγραφαν συνθήματα σε λεωφορεία και στάσεις του ΟΑΣΘ.

Ανακοίνωση της Τοπικής ένωσης Θεσσαλονίκης της ΑΠ Ροσινάντε

Μετά το φόνο του 19χρονου Θ.Κ. ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης του ελέγχου των ζωών μας σε κάθε επίπεδο, κάθε ευαισθητοποιημένο άτομο πρέπει να πάρει θέση. Θέση ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας, στο δοσιλογισμό, και τον αυταρχικό κοινωνικό έλεγχο, θέση ενάντια στην ανθρωποφαγία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Η ζωή δεν μπορεί να μπαίνει στη ζυγαριά με αντίβαρο τα κέρδη και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, πόσο μάλιστα το αντίτιμο ενός εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τα ΜΜΜ οφείλουν να ανήκουν στην κοινωνία και να εξυπηρετούν τις καθημερινές της ανάγκες μετακίνησης. Οφείλουν εν κατακλείδι να είναι δημόσια και δωρεάν και όχι να ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρίες ή να ελέγχονται από τραμπούκους ελεγκτές.
Στη Θεσσαλονίκη έχουμε προηγούμενα με μερίδα εργαζομένων στα ΜΜΜ, τόσο οδηγούς όσο κι ελεγκτές, οι οποίοι δηλώνοντας ευθαρσώς ότι ανήκουν στη ναζιστική συμμορία της Χ.Α., τραμπουκίζουν και πετούν έξω απ’ τα λεωφορεία μετανάστες και άτομα που «δεν τους αρέσουν τα μούτρα τους», ακόμη κι αν έχουν εισιτήριο. Έχουμε επίσης πολλά περιστατικά που έχουν σύρει στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα κόσμο που δεν είχε ή που επέλεξε να μην έχει εισιτήριο κατά τη μετακίνησή του με τα ΜΜΜ. Οι εν λόγω εργαζόμενοι – τραμπούκοι στα ΜΜΜ μόνο σαν προδότες της εργατικής τάξης μπορούν να αντιμετωπίζονται.
Στις 14 Αυγούστου, μέσα σε αυτό το κλίμα και με φρέσκο ακόμα το αίμα του αδικοχαμένου νεαρού Θ.Κ., πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από συντρόφους διαφόρων συλλογικοτήτων. Σε απάντηση της παρέμβασής τους οι σύντροφοι κυκλώθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις και συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου οι περισσότεροι από αυτούς. Οι σύντροφοι κρατήθηκαν το προηγούμενο βράδυ και θα κρατηθούν και απόψε κατηγορούμενοι για «Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συναυτουργία». Το κατηγορητήριο αφορά στην αναγραφή συνθημάτων σε λεωφορεία και στάσεις του ΟΑΣΘ, τόσο «σοβαρές φθορές». Οι σύντροφοι κρατούνται χωρίς λόγο μέχρι να περάσουν από εισαγγελέα την Παρασκευή 16 Αυγούστου.

Κανένας φασίστας στα ΜΜΜ και πουθενά

Ελεύθερα και δωρεάν ΜΜΜ για την εργατική τάξη και την κοινωνία

Κανένας αγωνιστής στα χέρια του κράτους

Άμεση Απελευθέρωση των συντρόφων χωρίς καμία κατηγορία εναντίον τους

Όλοι αύριο Παρασκευή 16 Αυγούστου στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους.

πηγη

ΑΚΟΥΣΤΕ, ΡΕΜΑΛΙΑ!!


του Κώστα Γιαννιώτη

Μέσα σ` αυτό το παγωμένο σκηνικό που έχουν διαμορφώσει, κατακαλόκαιρα, οι δωσίλογοι και οι προδότες, συνεπικουρούμενοι από τους κουκουλοφόρους συνεργάτες τους, μυρίζει έντονα Άουσβιτς, Μπέλσεν, Μαουτχάουζεν και Βίνερ Γκράμπεν.

Μυρίζει το ξεραμένο αίμα του παγωμένου ανθρώπου πάνω στα αγκαθωτά συρματο-πλέγματα του στρατοπέδου συγκέντρωσης. Του κυνηγημένου, απ` τα λυκόσκυλα των Ες Ες, δραπέτη.

Τέτοιος δραπέτης ήταν και ο μέχρι χτες ζωντανός - και σήμερα νεκρός – νέος των δεκαεννιά χρόνων, που προσπάθησε να δραπετεύσει και να ξεφύγει από τα κομματολυκόσκυλα του καθεστώτος που παίζουν το ρόλο των ανθρωποκυνηγών – ελεγκτών των ΜΜΜ.

Είναι αρκετοί αυτοί που παίζουν το βρωμερό αυτό ρόλο στο όνομα της εξοικονόμησης του ….
«φαγητού των παιδιών τους». (Αλήθεια ήθελα να ξέρω τι φαγητό θα σερβίρει σήμερα η κυρά του ελεγκτή - και μάνα των παιδιών του - στα παιδιά της. Θα βάλει, άραγε, δίπλα στα πιάτα και τη φωτογραφία της χαροκαμένης μάνας, που αποχαιρετά μέσα στην οδύνη και τον ολοφυρμό το άνεργο ξεπεταρούδι της που, ανήμπορο να πληρώσει ακόμα και ένα εισιτήριο, προσπάθησε να ξεφύγει από τους ανθρωποδιώκτες και βρήκε το θάνατο ;)

Σ` αυτόν τον μικρό, αλλά ευλογημένο τόπο, που λέγεται Ελλάδα, ο κάθε συμπατριώτης μας είναι και γείτονάς μας και φίλος και συγγενής μας, αρκεί να μην είναι δωσίλογος και προδότης , σαν τους ….. «υπαλλήλους ελεγκτές» και τα αφεντικά τους που τους διόρισαν σαν κουκουλοφόρους. Αυτή η κοινωνία έδειξε, μέχρι σήμερα ότι και σύνεση διαθέτει και κ α ρ τ ε ρ ί α και ξέρει να «κρατεί τους βόγγους και τα ζήτω κάτω από τη γλώσσα της» για την κατάλληλη στιγμή.

Κι αυτή η στιγμή θα φτάσει σύντομα!
Τότε να δούμε !

Όταν η λαϊκή νέμεση θα ξεσπάσει, να δω πού στο διάολο θα μπορέσουν να κρύψουν το τομάρι τους και τη γύμνια τους, όλα αυτά τα αποβράσματα του ανθρώπινου είδους, που με τη δικαιολογία τού ……… «τη δουλειά μου έκανα», «εντολές εκτελούσα», «το ψωμί μου έβγαζα», εξυπηρετούσαν τα σχέδια των κατακτητών και των δωσίλογων συνεργατών τους, κυνηγώντας ανήμπορους και δεινοπαθούντες συμπατριώτες μας.

Αναρωτιέμαι και ταυτόχρονα ρωτάω : Τα σωματεία, τα συνδικάτα, τέτοιων καθαρμάτων – είτε των ΗΛΠΑΠ, είτε των ΗΣΑΠ, είτε των ΟΑΣ, είτε της ΔΕΗ, είτε της ΕΥΔΑΠ, είτε των ΔΟΥ, είτε….., είτε …… ,δεν έχουν μια λέξη να απολογηθούν;

Δεν ξέρουν τα ονόματα τέτοιων καθαρμάτων και κουκουλοφόρων, να τα διαγράψουν, να τα καταγγείλουν και να τα δώσουν στη δημόσια διαπόμπευση και κατακραυγή;

Δεν αντιλαμβάνονται ότι με τη σιωπή τους ή τη βλακώδη αμηχανία τους γίνονται συνένοχοι και έτσι καταγράφονται στη συνείδηση του λαού, που όπου νά`ναι θα αποδώσει τη δική του δικαιοσύνη;

Απευθύνομαι σε όλους τους εντεταλμένους υπηρέτες των - υπό κατάρρευση – δωσίλογων «κυβερνώντων». Απευθύνομαι σε όλους αυτούς που συνειδητά αποφάσισαν να παίξουν το ρόλο του υπηρέτη και του κουκουλοφόρου της σημερινής δεύτερης ναζιστικής κατοχής. Και, στο ΑΓΙΟ ΟΝΟΜΑ του παλικαριού που, στην ουσία εκτέλεσαν, λέω το απλό και αυτονόητο για τον κάθε απλό πολίτη, τον κάθε απλό πατριώτη:
Ακούστε, ρεμάλια! Η νέμεση του λαού φτάνει, ώρα με την ώρα! Φροντίστε να βρείτε ασφαλή κρυψώνα! Ο λαός ποτέ δεν εκδικείται! Τιμωρεί και μάλιστα σκληρά!

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Η Αλητεία της Ιδεολογίας του Μαυραγορίτη.


Νέος νεκρός επειδή δεν είχε να πληρώσει εισιτήριο! Από ντροπή και φόβο πήδηξε από το Λεωφορείο ώστε να αποφύγει τον «έλεγχο».

Άλλος ένας θάνατος προστιθέμενος στους χιλιάδες των νεκρών της οικονομικής κρίσης που εκείνοι δημιούργησαν. Ένας νέος άνεργος κείτεται νεκρός στο δρόμο απόρροια της υποκρισίας του συστήματος και της αλητείας της Ιδεολογίας του Μαυραγορίτη.
Όποιος λέει: « εγώ κάνω μόνον την δουλειά μου» σε τέτοια εποχή χωρίς να αφουγκράζεται το κοινό περί δικαίου αίσθημα τότε έχει την ίδια ιδεολογία με τον μαυραγορίτη της κατοχής που πίστευε στην νομιμότητα της αγοραπωλησίας του. Εκείνου δηλαδή που πλούτισε εκμεταλλευόμενος την δυστυχία των πολλών, εκείνου που συνεργάστηκε με τον κατακτητή, εκείνου που πουλούσε «νόμιμα» και με τις ευλογίες των κατακτητών πανάκριβα τα ειδη πρώτης ανάγκης με ανταλλάγματα δυσανάλογης αξίας. Ένα σπίτι για δυο τρεις ντενεκέδες λάδι .Αυτούς τους ασυνείδητους εμπόρους ο λαός τους ονόμασε «μαυραγορίτες».
Ο σύγχρονος μαυραγορίτης δεν μπορεί να αποθηκεύσει λάδι στην αποθήκη του και να το μοσχοπουλήσει. Δεν υπάρχει λάδι άλλωστε. Ο σύγχρονος μαυραγορίτης είναι ικέτης του συστήματος και έναντι πινακίου φακής πουλά την ίδια του την μάνα για μια θεσούλα με προοπτική ανανέωσης μέχρι το εγγύς μέλλον. Παραπάνω ούτε το σύστημα δεν υπόσχεται. Δεν υπάρχει μέλλον άλλωστε σε έναν τόπο όπου πλούσιος και φτωχός δικάζεται με τον ίδιο νόμο και έχουν την ίδια ποινή για την κλοπή ψωμιού. Πόσα χρόνια πέρασαν και απλές σκέψεις σαν αυτή του Ανατολ Φρανς παραμένουν ανατριχιαστικά επίκαιρες. Καμία πρόοδος. Ποιο φεγγάρι; Η πείνα είναι η ίδια και τότε και μετά την προσσελήνωση μας. Στη γη ακόμα δεν έχουμε κατοικήσει ως ανθρώπινο είδος που μπορεί να έχει ένα κοινό στόχο, μια κοινή προοπτική και όραμα. Να μοιράζεται την ίδια αλήθεια. Καμία εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Επιστρέφω στην αλητεία της Ιδεολογίας του Μαυραγορίτη εκείνης του κατσαπλιά και του δοσίλογου που συμμαχεί με τον «διάολο» προκειμένου να επωφεληθεί καιροσκοπικά να διαπραγματευτεί τα ψίχουλα που του πετάνε. Το αύριο όμως ακολουθεί πάντα το σήμερα και όλοι εκείνοι που με φθηνό άλλοθι λένε πως τάχα κάνουν μόνον την δουλειά τους, θα αποβληθούν ως μιάσματα από την κοινωνία του μέλλοντος.
«Τέσσερις συλλήψεις, δυο Ελλήνων, ενός Αλβανού και ενός Σύριου που έπαιζαν πόκα σε καφενείο του Ηρακλείου….» , « Σε σφράγισμα Καντίνας προχώρησε το ΣΔΟΕ επειδή δεν έκοβε αποδείξεις σε λουόμενους…», « Παραμονή του Σωτήρος σε έλεγχο που έκανε το ΣΔΟΕ καφετζής δεν έκοβε αποδείξεις στο χωριό…». Όχι δεν είναι σουρεαλιστική πραγματικότητα είναι η πραγματικότητα τωνmedia που μας επέβαλαν. Ούτε λόγος για τα 20 δις φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές, ούτε λόγος για την διάσωση των ιδιωτικών τραπεζών από τον λαό, ούτε λόγος για την ζοφερή πραγματικότητα του καπιταλισμού, του σήμερα. Για τα όλα τα κακά που μας βρίσκουν φταίει η κακή μας νοοτροπία το κακό μας το κεφάλι και όχι οι «σύγχρονοι βαυαροί κατακτητές». Αυτή είναι η αλητεία της Ιδεολογίας του Μαυραγορίτη.

Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή
για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή
Θέλει νεκροί χιλιάδες να ‘ναι στους τροχούς
Θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους. [Οδυσσέας Ελύτης]

Αιωνία σου η μνήμη…

πηγη

Πλησιάζει η ώρα της «τελικής λύσης» για την Ελλάδα


Του Δημήτρη Καζάκη

Έχουμε μπει σε μια περίοδο που μπορεί να αποτυπωθεί μόνο με τον στρατιωτικό όρο «προετοιμασία εδάφους». Ο κόσμος της βιοπάλης βομβαρδίζεται καθημερινά με πληροφορίες για νέα ακόμη πιο σκληρά μέτρα, με ανακοινώσεις μαζικών απολύσεων στο δημόσιο τομέα, με νέες απειλές από την τρόικα, με νέα νομοσχέδια φοροεπιδρομής και οριζόντιων περικοπών, κοκ. Η τακτική αυτή ακολουθείται πάντα όταν πρόκειται να ξεκινήσει ένα ολόκληρο μπαράζ με στόχο την ολοκληρωτική εξουθένωση του λαού. Είναι προφανές ότι ήρθε η ώρα της «τελικής λύσης» για την Ελλάδα.


ΦΟΡΟΔΟΤΙΚH ΑΔΥΝΑΜΙΑ

Κι ενώ οι κυβερνώντες μαζί με την διατεταγμένη προπαγάνδα εξακολουθούν να παπαγαλίζουν τοsuccess story της Ελλάδας και να επιμένουν ότι πάμε καλύτερα, η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δραματική για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ας δούμε ορισμένα δεδομένα:

Το δόγμα που ακολουθεί η τρόικα και οι εντολοδόχοι της στη διακυβέρνηση της χώρας που θέλει να επιβάλλει νέους μεγαλύτερους φόρους στην δεδηλωμένη αδυναμία φοροδοτικής ικανότητας των ελληνικών νοικοκυριών, έχει οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα. Σε επίπεδο-ρεκόρ σκαρφάλωσαν τον Ιούνιο τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών προς το Δημόσιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Ενδεικτικό της αδυναμίας πολλών φορολογουμένων να εξοφλήσουν τα χρέη τους είναι το γεγονός ότι μόλις μέσα σε ένα μήνα τα ληξιπρόθεσμα αυξήθηκαν κατά 613,5 εκατ. ευρώ (σε 59,774,229,887.97 ευρώ, από 59,160,722,450.31). Στα τέλη του 2012, είχαν διαμορφωθεί σε 56,105 δισ. ευρώ περίπου.

Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο είναι συνολικά 2 εκατομμύρια στα 6 εκατομμύρια φορολογούμενους. Τα χρέη τους διαμορφώθηκαν στα 21,5 δισ. ευρώ και σε ρύθμιση είναι τα 834,9 εκατ. ευρώ. Το ποσοστό των φόρων που δεν μπορούν να εισπραχθούν σε ετήσια βάση ανήλθε στα 22%.

Τα νομικά πρόσωπα που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο είναι συνολικά 167.809, από 150.121 το Μάιο, σε σύνολο 227 χιλιάδων νομικών προσώπων (επιχειρήσεων όλων των μορφών) που καταθέτουν φορολογική δήλωση. Το χρέος τους προς την εφορία αυξήθηκε σε 38,2 δισ. ευρώ (σε ρύθμιση τα 708 εκατ. ευρώ) έναντι 37,7 το Μάιο. Το 2011 τα φορολογητέα κέρδη όλων των επιχειρήσεων που κατέθεσαν δήλωση ήταν 12,8 δις ευρώ. Ενώ το 2012 δεν υπερβαίνει τα 12, ενώ ακόμη χειρότερη θα είναι η εικόνα για το 2013. Με άλλα λόγια οι επιχειρήσεις παρουσιάζουν ετήσια φορολογητέα κέρδη γύρω στο 30% του συσσωρευμένου χρέους τους προς την εφορία.

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Κρυπτοέλληνες


Πριν καμιά πενηνταριά χρόνια προτάθηκε σε μια γερόντισσα πρόσφυγα να αγοράσει ένα ακίνητο στον τόπο που την έριξαν να ζήσει μετά την γενοκτονία στον Πόντο. Η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Όχι παιδί μου γιατί ο πρόσφυγας είναι πάντα πρόσφυγας και από εδώ θα μας διώξουν κάποια στιγμή». Κάθε φορά που ακούω και βλέπω τα ρεπορτάζ της πουλημένης δημοσιογραφίας για την «μετανάστευση» των Ελλήνων αυτούς τους καιρούς στ’ αυτιά μου έχω την φωνή της γερόντισσας, διότι σήμερα δημιουργούν ακριβώς με την ίδια ψυχολογία πρόσφυγες που θα αισθάνονται ξένοι παντού χωρίς την δυνατότητα να κάνουν πράξη τον νόστο για την εστία τους.
Οι Έλληνες δεν αναγκάζονται να γίνουν εξωτερικοί μετανάστες αλλά πρόσφυγες. Διότι ακόμη και στο βικιλεξικό η ερμηνεία για τον πρόσφυγα είναι: «Αυτός που αναγκάζεται ή εξαναγκάζεται να εγκαταλείψει την πατρίδα του ή τον τόπο της μόνιμης κατοικίας του και να καταφύγει σε μια ξένη χώρα».
Ο Έλληνας πολλές χιλιάδες χρόνια έχει στο κύτταρό του την ξενιτειά για διαφορετικούς λόγους στην εκάστοτε ιστορική περίοδο. Πάντα όμως ήταν μετανάστης. Πρόσφυγες ήταν οι Έλληνες που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τον Πόντο και άλλες περιοχές διασκορπισμένοι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
Σήμερα οι διώκτες των Ελλήνων από την πατρογονική εστία τους είναι οι κατακτητές και οι εντόπιοι εκτελεστές που φέρουν στην ταυτότητα την Ελληνική ιθαγένεια. Είναι τα προγράμματα των κατακτητών που αντικατέστησαν την χαντζάρα των Τσετών με τον πλειστηριασμό της γης ακόμη κι αν δεν τους χρωστάς τίποτε. Γιατί στην πραγματικότητα δεν χρωστάς τίποτε και σε κανέναν. Εκείνο που πρέπει να προκαλεί ένα πικρό μειδίαμα στον καθέναν από εμάς είναι πως ο διώκτης σου δεν είναι ένας Κεμάλ ή κάποιος άλλος που πολέμησε και έκανε ότι έκανε για τα συμφέροντα της δικής του πατρίδας, αλλά ανθρωπάρια που κόλλησαν στο πέτο την ταμπελίτσα ενός κομματοτροφείου όπως κι αν λέγεται. Διότι ακόμη και οι δήθεν απέναντι από τους κανονικούς προσκυνημένους, με την παθητική αντιπολίτευση τον ίδιο σκοπό εξυπηρετούν. Για τίνος συμφέροντα λοιπόν μας κάνουν πρόσφυγες σήμερα; Πως ξαφνικά οι διαφορετικές ιδεολογίες έγιναν μία και κυνηγούν ανελέητα ακόμη και τα όνειρά μας; Τι είναι αυτό που μας εμποδίζει να δούμε, πως ένας νόμιμος κατά την δημοκτατορία τους Κεμάλ τύπου Κουβέλη, σκοτώνει; Τα ονόματα δεν έχουν καμία σημασία διότι όποιο και να βάλεις από τους αρχηγούς μέχρι τον τελευταίο παλαμακιστή το ίδιο έγκλημα επιτελούν. Η δακρύβρεχτη παρουσίαση της δήθεν μετανάστευσης από τους εξωνημένους δημοσιογράφους πρέπει να λάβει τέλος. Οι Έλληνες που φεύγουν αυτή την περίοδο είναι πρόσφυγες.

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...