Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ο Μπένυ…. απεφάνθη


του Κώστα Γιαννιώτη

Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από τα «χειρουργικά» χτυπήματα των «προστατών» της ειρήνης, των διεθνών «προστατών» των λαών.

Τα ερείπια και τα πτώματα καπνίζουν ακόμα.

Οι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί, σαν οργανικό κομμάτι της εξωτερικής πολιτικής τους, έσπειραν το θάνατο την απόγνωση και την ερήμωση σε όλους τους τόπους από τους οποίους πέρασαν.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ετοιμάζονται να επαναλάβουν την αποτρόπαια δράση τους, πνίγοντας στο αίμα και τη φρίκη μια χώρα, στο όνομα της προστασίας του λαού της!

Το διεθνές δίκαιο ερμηνεύεται εκ μέρους τους μονομερώς και σύμφωνα με τις γεωστρατηγικές...
επιδιώξεις τους.

Έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο μαφιόζικης επιβολής των απόψεών τους, που αναγκάζουν ακόμα και παραδοσιακούς τους συμμάχους (βλ. πολιτικό κατεστημένο της Μ. Βρετανίας) να διχάζεται και να αδυνατεί να πάρει απόφαση συμπόρευσης μαζί τους, στο μαζικό και απροκάλυπτο έγκλημα που προετοιμάζουν.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Για όσους λένε ότι πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους οι πλούσιοι τώρα... Οι φόροι και οι αποζημιώσεις ανήκουν στον Λαό, ΟΧΙ στους τοκογλύφους!


του Σ. Κατσούλη

Η "φοροδιαφυγή" είναι ο κοινός μας εχθρός...

Ακούμε συχνά από διάφορες "πλευρές" ότι ένα από τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει την κρίση είναι η εκτεταμένη φοροδιαφυγή που παρατηρείται στην χώρα μας. Πρωτεργάτες βεβαίως σε αυτό το παιχνίδι αντιπερισπασμού και σύγχυσης, είναι τα καθεστωτικά κόμματα και οι μηχανισμοί τους. Για παράδειγμα, ο πρώην πρόεδρος ενός από τους φανερούς μηχανισμούς εκποίησης της χώρας που είναι το ΤΑΙΠΕΔ, γνωστός πλέον σε όλους για την ευφράδεια λόγου που παρουσίασε υβρίζοντας χυδαιότατα τον Λαό δημόσια, έκανε πρόσφατα μια δήλωση:


"Ερωτηθείς για τις ευρύτερες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ τόνισε πως το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής."

Θα έλεγε κανείς βέβαια, τι άλλο να κάνει ο κυβερνητικός μηχανισμός στην κατάσταση που....
βρισκόμαστε; Το ερώτημα είναι ρητορικό βέβαια, μιά και η συγκεκριμένη μερίδα του καθεστώτος δεν έχει ούτε την ικανότητα, ούτε και την θέληση, να κάνει οτιδήποτε διαφορετικό. Έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε ότι και η αντιπολίτευση, σύσσωμη, φαίνεται να πιστεύει το ίδιο. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, μας είπε τα ίδια πριν λίγο καιρό, μιλώντας σε ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη "ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος":

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση της Π.Γ. του Ε.Πα.Μ. για την επικείμενη ιμπεριαλιστική εισβολή στη Συρία


Για μια ακόμη φορά οι λαοί παραμένουν θεατές στο ίδιο έργο.

Το κλίμα έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται. Οι λεπτομέρειες απομένουν να ρυθμισθούν και αυτές επικοινωνιακού κυρίως χαραχτήρα, για να ξεκινήσει η πολυσυζητημένη στρατιωτική επέμβαση της Δύσης στη Συρία.

Ο τυχοδιωκτικός επεκτατισμός των νέο(παλαιο)-αποικιοκρατικών δυνάμεων, των Η.Π.Α. και των συνοδοιπόρων τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, που δεν αναμένουν έστω και τυπικά να ακουστεί η θέση του ΟΗΕ, ξεδιπλώνεται απροκάλυπτα μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου.

Με πρόσχημα την αμφιλεγόμενη χρήση χημικών όπλων από την πλευρά του καθεστώτος Άσαντ και με δεδομένη την αδυναμία των «αντικαθεστωτικών» παρά την συστηματική υποστήριξη από τα αραβικά καθεστώτα του Κόλπου και των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, προετοιμάζουν μια νέα βρώμικη επίθεση με στόχο τον επανασχεδιασμό του χάρτη στην ευαίσθητη «ζώνη των πετρελαίων» και την ανακατανομή ισχύος στην ευρύτερη περιοχή με ποδηγέτηση έως την πλήρη εξουδετέρωση του λαϊκού παράγοντα, αλλά και κάθε παράγοντα που θα μπορούσε δυνητικά να σταθεί εμπόδιο στις ιμπεριαλιστικές τους επιδιώξεις. Υπενθυμίζουμε τα ψεύδη που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση Μπους για να εισβάλλει στο Ιράκ τον Μάρτιο του 2003 (ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής), ή τα ψεύδη του ΝΑΤΟ για να βομβαρδίσει τη Σερβία (π.χ. την πολύνεκρη επίθεση στην αγορά του Σαράγιεβο που τελικά έγινε από τους Μουσουλμάνους όπως πρόσφατα αποδείχτηκε) και έτσι δεν είναι παρά προσχηματική η δικαιολογία που χρησιμοποιείται σήμερα από τις ΗΠΑ ότι δήθεν η κυβέρνηση της Συρίας έκανε χρήση χημικών όπλων.

Η Ελλάδα καλείται να διαδραματίσει κρίσιμο υποστηρικτικό ρόλο λόγω της γεωπολιτικής της θέσης. Αποδυναμωμένη η πολιτική της «ηγεσία» και εκλιπαρούσα για περαιτέρω πολιτική και οικονομική στήριξη από τις ίδιες αυτές επιτιθέμενες δυνάμεις, για να κερδίσει έστω λίγους ακόμα μήνες παραμονής στην εξουσία, δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα και δεν πρόκειται να αρνηθεί την οποιαδήποτε έμμεση, ή άμεση εμπλοκή της χώρας μας στην επικείμενη σύγκρουση, μολονότι δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα να το κάνει.

Θα ήταν λοιπόν μάταιο, από την πλευρά μας, να ζητήσουμε από το κατοχικό καθεστώς να μην μας εμπλέξει σε πράξεις που οδηγούν σε περαιτέρω εξολόθρευση του Συριακού λαού και μαζί εντελώς ουτοπικό να περιμένουμε το αίτημα αυτό να βρει στοιχειώδη ανταπόκριση. Θα μας εμπλέξει και θα το κάνει με δουλικότητα και μεγάλη προθυμία, με το χειρότερο, μάλιστα, δυνατό τρόπο.

Το Ε.Πα.Μ. απευθυνόμενο στον ελληνικό λαό, ενημερώνει και προειδοποιεί για μια ακόμα φορά, ότι όλα αυτά δεν προοιωνίζουν τίποτε καλό για την πατρίδα μας. Αντίθετα μάλιστα. Η θρησκευτική προσήλωση του καθεστώτος στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επικυρίαρχων απομονώνει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα, την καθιστά περαιτέρω ευάλωτη στις αρπακτικές διαθέσεις «φίλων» και εχθρών και φέρνει ακόμα πιο κοντά την επικείμενη εθνική καταστροφή, που γίνεται ολοένα και πιο φανερό, ότι δεν θα είναι μόνο οικονομική.

Η μόνη λύση είναι η Ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος, η αποκατάσταση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας. Μόνο μια ισχυρή και πραγματικά δημοκρατική Ελλάδα με το λαό της ενωμένο μπορεί να παίξει τον ιστορικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και να καταστεί άτρωτη απέναντι σε κάθε είδους επιβουλές.

Γι’ αυτό και καλούμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να κλείσει τα αυτιά στις εμφυλιοπολεμικές σειρήνες των «προθύμων» ένθεν κακείθεν, που μόνο σκοπό έχουν να διχάσουν το Λαό σε ξεπερασμένα σχήματα και τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος, διαιωνίζοντας καταστροφικές διαμάχες που επάνω τους, κατά κύριο λόγο, προσπαθεί σήμερα να στηριχθεί το καθεστώς. Το «διαίρει και βασίλευε» δεν πρέπει αυτή τη φορά να το αφήσουμε να επικρατήσει. Ένα είναι το μήνυμα που πρέπει να φτάσει σε κάθε σημείο της χώρας. Ενότητα και Αγώνας για την Ανατροπή.


ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ


Αθήνα 28 Αυγούστου 2013

Το ποτάμι κυλάει βουβό


του Κώστα Γιαννιώτη*

Η δυστυχία, η μιζέρια, και η εξαθλίωση όλο και μεγαλύτερων ομάδων του πληθυσμού, έγινε το μόνιμο μοτίβο της ζωής αυτού του τόπου. Ενός τόπου που θα μπορούσε να είναι τόπος ευημερίας, προόδου και υγιούς διαβίωσης και ανάπτυξης ενός λαού, έχει μετατραπεί σε κολαστήριο που, σε λίγο ακόμα καιρό, ελάχιστα θα διαφέρει από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Μέσα σ` αυτό το ζοφερό σκηνικό, ζουν και υπάρχουν άνθρωποι που μπορείς να τους κατατάξεις σε διάφορες κοινωνικές ομάδες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Ένα ιδιόμορφο κοινωνικό παζλ, αποτέλεσμα των βίαιων κοινωνικών ανακατατάξεων που παρατηρούνται εξ αιτίας των κατοχικών συνθηκών που επιβλήθηκαν στον τόπο μας.

Από τη μια οι δωσίλογοι «κυβερνώντες», μαζί με το συρφετό που τους ακολουθεί. Οι τοκογλύφοι κάθε είδους και τα «τζάκια». Οι βολεμένοι και οι τυχοδιώκτες που πάντα παρασιτούσαν στο....
κορμί αυτού του λαού. Οι μαυραγορίτες και τα κοράκια, που πάντα ελλόχευαν στα σπλάχνα αυτού του τόπου. Τα μίσθαρνα όργανα, οι συνεργάτες των κατακτητών. Από κοντά και το βολεμένο κοινοβουλευτικό «λεβεντοσόι» όλων των χρωμάτων που βυζαίνει αδιάφορα τις τελευταίες σταγόνες αντοχής αυτού του λαού.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ESM: ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑ-ΛΥΣΗΣ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΑΤΑ-ΣΧΕΤΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΩΣ 1.000€

Τριγμούς και κινητικότητα δημιουργούν στην κυβέρνηση οι αποκαλύψεις αναφορικά με το αίτημα εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας από τους δανειστές, δηλαδή για τη μυστική εισήγηση του ΕSM και του EFSM προς το υπουργείο Οικονομικών που αφορά στη δημιουργία νέας εταιρείας, με έδρα εκτός Ελλάδος, η οποία θα διαχειριστεί το σύνολο των αποκρατικοποιήσεων και της περιουσίας της χώρας.

Η Τρόικα προτείνει η διαδικασία πώλησης της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου να μεταφερθεί πλήρως στο εξωτερικό και να διεκπεραιώνεται από τουλάχιστον δύο εταιρίες στις οποίες δεν θα υπάρχει καμμιά ελληνική παρέμβαση με δικαιολογία τις αστοχίες του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ και...
με απώτερο σκοπό την αρπαγή των ελληνικών φιλέτων από ξένα χέρια. Ταυτόχρονα, σαν να μην έφτανε αυτό, το ESM εισηγείται στο Υπ. Οικονομικών τη δημιουργία ενός οργάνου με υπερεξουσίες και εποπτικό ρόλο ( supervisory board) το οποίο ιεραρχικά θα βρίσκεται πάνω από το ελληνικό διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και ουσιαστικά δεν θα λογοδοτεί πουθενα και σε κανέναν. Το συγκεκριμένο όργανο δεν θα αποτελειται από Ελληνες τεχνοκράτες ή πολιτικούς αλλά απο στελέχη με διεθνή εμπειρία και κατόπιν επιλογής από τους δανειστές.

Η παγκόσμια εξαπάτηση και τα χημικά της Συρίας


του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη

Ο ιστορικός του μέλλοντος είναι πολύ πιθανόν ότι θα γράφει για την εποχή μας: «Στο ξεκίνημα του 21ου μ.Χ. αιώνα, ένα πανίσχυρο παγκόσμιο καθεστώς άρχισε να αιχμαλωτίζει με τα φανερά και μυστικά πλοκάμια του ολόκληρο τον πλανήτη. Η Γη μεταμορφώθηκε σταδιακά σε μία πλανητικών διαστάσεων αόρατη φυλακή με τις πιο εξελιγμένες και εκλεπτυσμένες μεθόδους καταστολής και εξαπάτησης».
Πράγματι, η αλήθεια είναι ταυτόχρονα απλούστερη αλλά και πιο απίστευτη απ’ ό,τι μπορούμε να διανοηθούμε: Οι Επικυρίαρχοι, μία απάνθρωπη υπερεθνική ελίτ, μιλώντας για «ανοχή», «ανθρώπινα δικαιώματα» και «παγκοσμιοποίηση» προσπαθούν με σατανικές μεθοδεύσεις να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να εξουσιάσουν τον πλανήτη. Κατέχοντας μία τεράστια μερίδα του παγκόσμιου πλούτου και των «μέσων μαζικής εξαπάτησης», διαφθείρουν σταδιακά και προετοιμάζουν τις ανύποπτες μάζες να δεχθούν την παγκόσμια Νέα Τάξη.
Σήμερα, όλα τα αμερικανικά δίκτυα μεταδίδουν ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ετοιμάζουν τα τελικά πλάνα τους για τον πόλεμο στην Συρία και, κατ’ επέκταση, στην Μέση Ανατολή, βασισμένοι στους ψευδείς ισχυρισμούς ότι η Συριακή κυβέρνηση χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον του ίδιου της του λαού, την ώρα μάλιστα που έβγαινε ισχυρή από τον άδικο πόλεμο που της επιβλήθηκε.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Το όγδοο αμάρτημα...


Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα είναι γνωστά. Μας βοήθησε λίγο κι ο Φίντσερ στο Seven να τα εμπαιδώσουμε, λες και δεν τα γνωρίζουμε από τη μέρα που καταλαβαίνουμε τι παίζει σ΄αυτό το κόσμο. Αλαζονεία, οκνηρία, λαιμαργία, λαγνεία, απληστια, οργή, ζηλοφθονία. Νομίζω όμως πως είναι καιρός να μπει στη λίστα κι ένα άλλο διαχρονικό αμάρτημα, που κατά τη ταπεινή μου γνώμη είναι η μάνα όλων των υπόλοιπων.

Η απάθεια..

Κι είναι η μάνα, γιατί αυτή επιτρέπει στα υπόλοιπα να κόβουν βόλτες ανενόχλητα πάνω στη μίζερη αντίληψη της ζωής. Αν τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα μπορούν ν΄ανοίξουν τη πόρτα για τη κόλαση, η απάθεια είναι αυτή που τους επιτρέπει να υπάρχουν, να δίνουν τη καθημερινή τους παράσταση στο θέατρο της παράνοιας που ονομάζεται ανθρώπινος πολιτισμός.

Ψάχνοντας τη λέξη απάθεια, βρήκα μια φράση που ειπε κάποιος άγνωστος. Η ανοχή συνίσταται από εννιά μέρη απάθειας κι ένα μέρος πουτανίστικης αγάπης.

Το 1964 μπροστά στο σπίτι της, η Κίτυ Τζενοβέζε δολοφονείται αγρια ενώ το δράμα παρακολουθούσαν αμέτοχοι 38 μάρτυρες-γείτονες μέσα από τα παράθυρά τους, χωρίς να πιάσουν ούτε το τηλέφωνο να καλέσουν την αστυνομία. Η απάθεια αυτών των ανθρώπων έγινε θρύλος. Γράφτηκαν μελέτες, βιβλία, ταινίες ακόμα και τραγούδια για τη περίπτωση αυτή που πήρε διάφορα ονόματα. "Το σύνδρομο του θεατή" "το σύνδρομο του κακού σαμαρίτη" "το σύνδρομο Τζενοβέζε" Καταναλώθηκε ένα σωρό μελάνι για να βρει λόγια, αιτίες, εξηγήσεις γιατί αυτοί οι άνθρωποι έμειναν ΑΠΑΘΕΙΣ.

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...