Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ !!


Η επίθεση κλιμακώνεται και επεκτείνεται συνέχεια, περιλαμβάνοντας μέσα στον βρόχο της όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του λαού.
Του εργαζομένου λαού, που τον κατάντησαν άνεργο, επαίτη ,
χωρίς περίθαλψη, χρεωμένο στις Τράπεζες και στις Εφορίες,
απειλούμενο να του κατασχέσουν ακόμα και το σπίτι του ,
για να ικανοποιήσουν τους Διεθνείς τοκογλύφους και τις Τράπεζες.

Παράλληλα με το άλλο κομμάτι το ιδίου σχεδίου έχουν βάλει στο μάτι
ό,τι πλούτο έχει αυτή η γη και τον πουλάνε στους προστάτες τους.

Ο χρυσός της Χαλκιδικής είναι τρανό παράδειγμα, του με ποιο τρόπο
αλλά κυρίως πως, και πόσο κοστολογούν και ξεπουλάμε κάτι
που δεν είναι δικό τους.
Δεν λογαριάζουν τίποτα. Ούτε την καταστροφή που προκαλούν,
ούτε την μόνιμη μόλυνση που θα επιφέρουν .
Τίποτα!
Μας επιβάλλουν με το έτσι θέλω ,τον τρόπο που θα ζούμε
μέσα στην ίδια μας τη Χώρα: Φτωχοί, εξαθλιωμένοι,
με μολυσμένο αέρα, ιδιωτικοποιημένα νερά ,
μεταλλαγμένοι από εργαζόμενοι σε ωφελούμενοι, απελπισμένοι,
χωρίς μέλλον και προοπτική για εμάς και τα παιδιά μας ,
ως ένα είδος νέο - δουλοπάροικων, αφημένων στο έλεος
των φεουδαρχών Αφεντάδων τους !

Κατέλυσαν κάθε έννοια δημοκρατίας,
ψηφίζοντας εφαρμοστικούς νόμους με ένα Άρθρο,
και κυβερνώντας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Έκλεισαν τη Δημόσια Τηλεόραση σε μια νύχτα,
οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση,
σμπαραλιάζουν κάθε έννοια Πρόνοιας,
κλείνοντας και συρρικνώνοντας Νοσοκομεία, δομές Υγείας ,
Δημόσιες Υπηρεσίες.
Όλα για την «Ανάπτυξη» ,
έτσι όπως την καταλαβαίνουν αυτοί.
Και τί σημαίνει η ανάπτυξη τους;

Αύξηση του Δημόσιου χρέους, καταστροφή των Ασφαλιστικών Ταμείων, διάλυση της Δημόσιας Παιδείας, κλείσιμο μαγαζιών…. Αυτοκτονίες !!

Το «όνειρο» της Ψωροκώσταινας – της φτωχής Ελλαδίτσας,
που έχει ανάγκη από ισχυρούς προστάτες - πραγματοποιείται ολοταχώς.

Υπάρχει καμιά άλλη επιλογή από την αντίσταση και την ανατροπή;

ΟΧΙ

Πρέπει όμως η αντίσταση και η ανατροπή να πάρουν συγκεκριμένο περιεχόμενο, να έχουν συγκεκριμένους στόχους.

Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής, μας δείχνει το δρόμο.
Το δρόμο της πάλης για την δημιουργία ενός Παλλαϊκού Μετώπου
από τα κάτω , που περιλαμβάνει όλους όσους υπερασπίζονται
τον τόπο τους , όλους όσους βρίσκονται σήμερα
σε Αγωνιστικές κινητοποιήσεις , με στόχο την κήρυξη
Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας,
που θα γίνει καταλύτης στην κατάρρευση του ήδη παραπαίοντος μηχανισμού τους, και θα οδηγήσει χωρίς καθυστέρηση στη δημιουργία Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης , για να παραχθεί πρωτογενώς ,
από τον ίδιο τον Αγωνιζόμενο λαό το Νέο Σύνταγμα του.
Μόνο έτσι, θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε το κοινό μας μέλλον,
που δεν μπορεί να είναι άλλο, από την κατοχύρωση του να κάνουμε κουμάντο στις ζωές μας μέσα στον τόπο μας,
ελεύθεροι από το ζουρλομανδύα του Ευρώ ,και της ΕΕ ,
κατά πως νομίζουμε καλύτερα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ
ΣΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΛΕΥΘΕΡΟ ΤΕΡΑΣ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ
ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ !

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ολόκληρο το πολιτικό προσωπικό της χώρας ανήκει στο «σύστημα»!


Του Σταύρου Κατσούλη

Έχετε προσέξει κάτι; Όποτε κάποιο από τα κόμματα του σημερινού κοινοβουλίου κάνει οποιαδήποτε δήλωση, καλή, κακή, άσχετη ή όχι, υπάρχει πάντα ένας κοινός παρονομαστής. Το μόνο πράγμα που πάντα πρέπει να μένει στο απυρόβλητο είναι το ίδιο το «σύστημα» μέσα στο οποίο υπάρχουν και κινούνται. Δεν μιλώ βεβαίως μόνο για τα κόμματα που κυβέρνησαν και μας κυβερνούν ακόμα στην εποχή της μεταπολίτευσης. Μιλώ για όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ανεξαιρέτως. Το έχουμε διαπιστώσει αυτό όλοι μας πλέον με τα διάφορα δημοσιεύματα και αναλύσεις αλλά και τις ίδιες τις πράξεις του συνολικού πολιτικού προσωπικού.

Ένα από τα παραδείγματα αυτά είναι η εμμονή, για το τρελοκομείο του Ευρώ και ο παράλογος τους σεβασμός για «θεσμούς» όπως η Ε.Ε. από κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης. Ένα άλλο είναι ακόμα και η αποδοχή της ύπαρξης των παραπάνω από άλλα, χωρίς την παραμικρή πράξη που θα μπορούσε να τα πλήξει (γιατί προφανώς τους είναι αναγκαία).
Είναι αυτονόητο πλέον, ότι ο Λαός δεν έχει πλέον απολύτως κανέναν μέσα στο κοινοβούλιο του «συστήματος», που να αντιπροσωπεύει την θέλησή του. Αντί αυτού, έχουμε ένα συνολικό προσωπικό, το οποίο σέβεται περισσότερο το ίδιο το «σύστημα», ακόμα και από την υποτιθέμενη ιδεολογία του, παρά και αντίθετα με την θέληση του Λαού.

To δικαίωμα της αντίστασης του Έλληνα πολίτη…


...
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (eurostat) σχεδόν το 70% των νοικοκυριών στην Ελλάδα έφτασε να δαπανά περί το 40% των μηνιαίων οικογενειακών του εξόδων σε τραπεζικές υποθήκες και δάνεια, ενώ ένα ακόμη 35% πηγαίνει στην εφορία. Με το υπόλοιπο καλείται να τα φέρει βόλτα, όταν οι ανάγκες διατροφής της μέσης οικογένειας στην Ελλάδα απορροφούν πάνω από 30% των μηνιαίων οικογενειακών εξόδων.
Μπορεί να τα βγάλει πέρα κανείς υπό αυτές τις συνθήκες; Όχι. Όμως αυτό δεν πειράζει γιατί η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει μια νέα ευρύτερης κλίμακας φοροεπιδρομή με στόχο, όπως πάντα, την «πάταξη της φοροδιαφυγής». Ο λόγος είναι απλός. Θέλουν να βάλουν χέρι στην μικρή και μεσαία ιδιωτική περιουσία. «Πρέπει να πάψει να υπάρχει αυτή η αναρχία με την σκόρπια ακίνητη ιδιοκτησία», έλεγε τις προάλλες ένας μεγαλοκαρχαρίας, από αυτούς που για χρόνια λυμαίνονται τις κρατικές εργολαβίες και συντηρούν τα χρεοκοπημένα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου. Καταλαβαίνετε τι θα πει αυτό; Θα φροντίσουν με την φορολογία και τις τράπεζες να ξεκληρίσουν την μικρή και μεσαία ιδιοκτησία στο όνομα της φοροδιαφυγής και της καταπολέμησης της αυθαιρεσίας. Η μικρή και μεσαία ιδιοκτησία ισοδυναμεί με «αναρχία», αλλά οι πολύ μεγάλες ιδιοκτησίες, οι αναπλάσεις ολόκληρων περιοχών με όρους σύγχρονων λατιφούντιων και φέουδων ιδιωτών επενδυτών και «εταιρειών ανάπτυξης», ισοδυναμεί με «εξορθολογισμό».

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ


Αν κάποιος αναρωτιέται γιατί οι ελληναράδες όχι μόνο δεν είναι εναντίον των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, αλλά τους στηρίζουν με το να μην καταδικάζουν τα εγκλήματά τους, υπάρχουν πολλές εξηγήσεις. Ενδόμυχα οι ελληναράδες στηρίζουν τους τραμπουκισμούς, την βία και την ψευτομαγκιά των μικροτσούτσουνων χροισαβγυτόν, “γιατί οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές” και φταίνε για όλα τα κακά του κεφαλιού μας.

Επικροτούν με κρυφή χαρά κάθε ξυλοδαρμό μετανάστη, κάθε αθλιότητα της κάθε Αμυγδαλέζας και Μανωλάδας, προσθέτοντας ένα “αλλά” στο άκουσμα κάθε τέτοιου περιστατικού. Οι νοικοκυραίοι δεν πιστεύουν πως απειλούνται από τους ναζί, καθώς οι ίδιοι είναι ακίνδυνοι για το σύστημα και πάντα συμμορφώνονται. Είναι αυτοί που π.χ. δεν ενοχλούνται με κάμερες στους δρόμους ή με την καταπάτηση προσωπικών δεδομένων, επειδή όπως υποστηρίζουν “δεν έχουν να κρύψουν τίποτα” και πως να έχουν, αφού οι σκέψεις, οι ιδέες και οι επιθυμίες τους είναι δανεικές. Δεν πρόκειται να στραφούν απέναντι στο χέρι που τους ταΐζει.

Ναζισμός-ξεναζισμός, πάντα κάνουν τις καβάτζες τους και κάθονται φρόνιμα στον καναπέ με τον φραπέ για να δουν τηλεόραση. Θα ψηφίζουν το κάθε κόμμα που τους τάζει θέσεις για εκείνους ή τα μουρόχαυλα παιδιά τους, θα μιλάνε για ξανθιές και μπάλα, παραμένοντας αμοραλιστές και απαθείς για τα κοινωνικά δρώμενα, καταναλώνοντας με το κεφάλι σκυμμένο, περιμένοντας καρτερικά την μέρα που θα πεθάνουν. Εν τω μεταξύ θα χαζεύουν μπούτια και θα ανεβάζουν φωτογραφίες-αποδείξεις της φαυλότητάς τους, κορδωμένοι για την “ιδεολογική τους καθαρότητα”.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

….και ξανά χειμώνας…..


Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο εορτασμός των 39 χρόνων από την ίδρυση του πανελλήνιου σοσιαλιστικού κινήματος.Εκατοντάδες σοσιαλιστές όλων των βαθμίδων κομματικού γλειψίματος, με τις τραπεζικές τους καταθέσεις σε επισφάλεια ,κατέκλυσαν κάθε τετραγωνικό εκατοστό γύρω από την συνεδριακή αίθουσα χωρητικότητας 150 διαλεχτών πασόκων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο και να χρειαστεί αυστηρό face control.

Προτεραιοτητα πήραν οι σκληροπυρηνικοί πασόκοι με τουλάχιστον δυο μέλη της οικογένειας διορισμένα στο δημόσιο,maison εξοχικό και τρία βιβλιάρια καταθέσεων .Αμέσως μετά ακολούθησε το κλασικό είδος πασόκου:περίπου 30-50 κιλά ξεχειλισμένοι πατσάδες κρυμμένοι με την τελευταία λέξη της λαϊκής μόδας και με εξαψήφιες ιδρωμένες σοσιαλιστικές καταθέσεις στην εθνική τράπεζα. Τελευταίοι βολεύτηκαν στην αίθουσα οι εκσυγχρονιστές πασόκοι. Οι εκσυγχρονιστές πασόκοι είναι το υβρίδιο μεταξύ «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και «ανήκουμε στη δύση»,«Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» και «το μνημόνιο είναι η τελευταία ευκαιρία σωτηρίας αυτού του τόπου».

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΥΣΤΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ...


Η γιαγιάδες έλεγαν, αν δεν μπορείς να ξυστείς μόνος σου, μη περιμένεις να σε ξύσουν οι άλλοι. Η λαϊκή σοφία, που αν φτιάχναμε ένα κατάλογο τις πιο γνωστές λαϊκές συμβουλές, και τον κολούσαμε στο τοίχο μας για να τον κοιτάμε κάθε μέρα, ίσως κατορθώναμε να δούμε σε τι παγίδα έχουμε πέσει...

Ολο το κόλπο της περίφημης ανάπτυξης και προόδου, το πέρασμα στην εποχή της υστερικής κατανάλωσης, της τεχνολογίας και του διαστήματος, ήταν για να απωλέσουν , τελικά, οι άνθρωποι τη δυνατότητα να ξύνονται μόνοι τους!! Ναι δυστυχώς το τίμημα της ανάπτυξης ήταν μια ετοιματζίδικη, φασόν ζωή με κόστος και προϊόντα που καθορίζονται από τους γκουρού του μάρκετινγκ και τις επιθυμιες των εργοδοτών τους.

Πως θα ξυστείς μόνος σου αφού η οποιαδήποτε αληθινή, αυτοδιαχείρηση της ζωής σου, είναι ανύπαρκτη έννοια?
Μπορείς να κατασκηνώσεις σε μια γη και να σ΄αφήσουν ελεύθερο να το κάνεις? Μπορείς να χτίσεις ένα σπίτι με τα χέρια σου? Μπορείς να φτιάξεις τη τροφή της οικογένειά σου από το πρώτο σπόρο?. Να ράψεις τα ρούχα της? Να φτιάξεις τα φάρμακά της? Μπορείς να ζήσεις χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς επικοινωνίες? Μπορείς να γίνεις γεωργός, μάγειρας, ράφτρα, παπουτσής, γιατρός, μαμή, μάστορας, σιδεράς, κανατάς, κι ότι άλλο θα χρειαστείς για να επιβιώσεις, όλα μαζί. Κι όλα αυτά χωρίς να λογοδοτήσεις σε κανέναν?

Οι τελευταίες φυλές που ζήτησαν την ησυχία τους πάνω στο πλανήτη ή τουλάχιστον την ελευθερία τους να επιλέγουν ακόμα και να παραμείνουν "απολίτιστοι" σύμφωνα με τα δεδομένα των "πολιτισμένων" εξολοθρεύτηκαν από τις ρίζες. Η περίφημη ανάπτυξη που κάνει περήφανους τους χειριστές της χτίστηκε πάνω σε εκατομμύρια πτώματα ανθρώπων που ήθελαν να συνεχίσουν να είναι ελεύθεροι.

Ο φόβος είναι τόσο πιο μεγάλος όσο λιγότερη είναι η δυνατότητα κι ικανότητά σου να ξύνεσαι μόνος σου. ..
Η περίφημη παγκόσμια κυβέρνηση δεν είναι ένα σενάριο συνωμοσίας. Είναι ένα τελικό πλάνο για να συγκεντρωθούν όλες οι μορφές της απάτης σε μία. Για να κλειστεί η γη σε ένα μεγάλο φράχτη αντί να έχουμε εκατομμύρια διαφορετικούς που είναι άχρηστοι πλέον. Δεν χρειάζονται χιλιάδες μαντριά ,αλλά ένα. Ενα μεγάλο παγκόσμιο παζάρι, για τις αγοραπωλησίες. Η παγκοσμιοποίηση θα είναι ο τέλος της έννοιας της διαφορετικότητας και ατομικότητας.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Και για μούντζα ο λαός και για λιβάνι…


O λαός ξεπροβάλει για πρώτη φορά στην ιστορία μέσα από τους αγώνες του εναντίον της τυραννίας και του δεσποτισμού κατά τον 18ο αιώνα. Δεν υπήρχε πριν σαν ανεξάρτητο ιστορικό υποκείμενο. Ο λαός συνδέεται από την πρώτη στιγμή με την διεκδίκηση της πατρίδας του. Για πρώτη φορά η ενότητα και η συνοχή της πατρίδας, του έθνους και του κράτους δεν εξαρτάται από τις εκάστοτε εξουσίες, τους εξουσιαστές και τους νόμους τους, αλλά από αυτόν καθαυτό τον λαό που διεκδικεί να πηγάζουν απ’ αυτόν όλες οι εξουσίες και να ασκούνται υπέρ του.

Πατρίδα δεν είναι πια απλά η γη όπου την κατοικεί ένας συγκεκριμένος πληθυσμός. «Πρόκειται για έναν ορισμό που είναι αποκρουστικός,» γράφει η έκδοση της Εγκυκλοπαίδειας της Πολιτικής Επιστήμης του 1883, που επιχειρούσε να συνεχίσει την παράδοση της παλιάς Εγκυκλοπαίδειας του Ντιτερό. Από αυτή την τελευταία παραθέτει τα φλογερά λόγια του Chevalier de Jaucourt: «Όσοι ζουν σε συνθήκες ανατολικού δεσποτισμού, όπου δεν υφίσταται κανένας άλλος νόμος εκτός από την θέληση του μονάρχη, καμιά άλλη αρχή διακυβέρνησης εκτός από την τρομοκρατία, εκεί όπου καμιά περιουσία, καμιά ζωή δεν είναι ασφαλής, αυτοί, λέγω, δεν έχουν πατρίδα.». Ενώ ο νεώτερος Εγκυκλοπαιδιστής συμπληρώνει: «Με άλλα λόγια, εκεί που δεν υπάρχει πολιτική ελευθερία, υπάρχει ένα κοπάδι δούλων, όχι ένα έθνος από πολίτες. Είναι το προνόμιο μόνο των πολιτών, των ελεύθερων ανθρώπων, να έχουν πατρίδα.»

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...