Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Η θεωρία της ισότητας της βλακείας



Η θεωρία της ισότητας της βλακείας: αντιπερισπασμοί για χρήσιμους και άχρηστους ηλιθίους


Ενώ ξυπνάμε και κοιμόμαστε με την εξόντωση του κακού δράκου της Χρυσαυγούλας, το παραμύθι των «μεταρρυθμίσεων» προχωράει, ισοπεδώνοντας κάθε μέρα και μια ακόμα παρτίδα πολιτών.
Ας μην σχολιάσουμε ότι πέρα από τα προφανή εγκλήματα της Χρυσής Αυγής τα οποία ο σιωπηλός εταίρος της, το σύστημα εξουσίας τα είχε στο ψυγείο για να τα αποψύξει εν ευθέτω χρόνο για την εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων, έσπευσαν να της προσάψουν και εγκλήματα τα οποία έχει διαπράξει κατ εξοχήν και κατ εξακολούθηση το σύστημα εξουσίας, όπως η εθνική προδοσία και η κατάλυση πολιτεύματος.

Διεθνής συνάντηση στην Αθήνα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ & ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σάββατο 30 Νοεμβρίου & Κυριακή 01 Δεκεμβρίου 2013
Αθήνα

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) διοργανώνει Διεθνή Συνάντηση στην Αθήνα με θέμα «Χρέος, Εθνικό νόμισμα και Δημοκρατία» στις 30 Νοεμβρίου και 01 Δεκεμβρίου 2013, στο ‘Ciné Κεραμεικός’ (Kεραμεικού 58 & Μαραθώνος 13, στάση μετρό: Κεραμεικός) με συμμετοχή οικονομολόγων, ιστορικών, ακτιβιστών, δημοσιογράφων και πολιτικών προσωπικοτήτων και κινημάτων απ’όλον τον κόσμο.

Για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα συνάντηση με τέτοιο θέμα και στόχο έχει - εκτός από την ανταλλαγή απόψεων και εμπειρίας - την ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης για το πώς το χρέος , το οποίο σε συνδυασμό με την αδυναμία κοπής εθνικού νομίσματος στο πλαίσιο της ευρωένωσης οδηγεί στην κατάλυση της δημοκρατίας, την απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας και εν τέλει στην εξαθλίωση.

Τις ολέθριες συνέπειες του συνδυασμού αυτών των στοιχείων βιώνει σήμερα η Ελλάδα.

Οι ομιλητές με τις παρουσιάσεις και τις τοποθετήσεις τους θα αναδείξουν τις πτυχές του ίδιου....
προβλήματος για τις χώρες τους και θα μας πληροφορήσουν για τους τρόπους αντίδρασης που προτείνουν.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Η σιωνιστική αποστολή του Αντώνη Σαμαρά

Τι δουλειά έχει ο Σαμαράς στις ΗΠΑ; Απλή εθιμοτυπική επίσκεψη αρχηγού κράτους στην υπερδύναμη; Ή κάτι πολύ περισσότερο και πολύ χειρότερο; Ήδη ο φερόμενος ως Έλλην πρωθυπουργός κλείνει σχεδόν εβδομάδα παραμονής στις ΗΠΑ με συναντήσεις και επαφές που δίνουν την ταυτότητα και τον λόγο της επίσκεψής του. Ο Σαμαράς γνωρίζει ότι τα ψωμιά του στην Ελλάδα είναι λίγα. Το κόμμα του, όχι η ΝΔ, αλλά αυτό που έχει δημιουργηθεί από τους δυο εταίρους της συγκυβέρνησης μαζί με την ομάδα Βενιζέλου, πνέει τα λοίσθια.


Δεν είναι μόνο η κοινωνική οργή που σαν τσουνάμι απειλεί να σαρώσει το καθεστώς και τους εντολοδόχους των δανειστών. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι πλέον η ανάγκη επιστροφής σε εθνικό νόμισμα και μονομερούς διαγραφής του χρέους έχει κατακτήσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, χωρίς η συμμορία του ευρώ να είναι σε θέση να κάνει το οτιδήποτε. Γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι αδύνατο να συνεχιστεί αυτή η πορεία καταστροφής της χώρας και ξεπουλήματος σε συνθήκες τυπικών ελευθεριών. Γνωρίζει πολύ καλά ότι όσο υπάρχει έστω και η τυπική ελευθερία του λόγου, η τυπική ελευθερία της οργάνωσης, της συνάθροισης και της κινητοποίησης, δεν μπορεί να αναχαιτιστεί η μετατροπή της ογκούμενης κοινωνικής οργής σε παλλαϊκό ρεύμα ανατροπής του καθεστώτος.

Άσε το κακό να βγει


Το ιστορικό-φιλοσοφικό επεισόδιο είναι γνωστό, πρόσφατα έγινε και ταινία. Η Γερμανοεβραία πολιτική φιλόσοφος Χάνα Άρεντ αναλαμβάνει το 1962, για λογαριασμό του αμερικανικού περιοδικού «New Yorker», να παρακολουθήσει τη δίκη του Άντολφ Άιχμαν, ενός εκ των εμπνευστών και εκτελεστών του Ολοκαυτώματος, στην Ιερουσαλήμ. Η πολύμηνη δίκη και η διεισδυτική παρατήρησή της από την Άρεντ απέδωσαν το κλασικό, αν και αμφιλεγόμενο στην εποχή του, δοκίμιο «Ο Άιχμαν στην Ιερουσαλήμ: έκθεση για την κοινοτοπία του κακού». Η άποψη της Άρεντ, που προκάλεσε υστερικές αντιδράσεις από ετερόκλητες πλευρές, ήταν ότι το απόλυτο κακό μπορεί να συντελεστεί από εντελώς «κανονικούς» ανθρώπους, ανθρώπους σαν όλους μας. Αξιοπρεπείς συζύγους, τρυφερούς γονείς, φιλότιμους γραφειοκράτες ή ανθρώπους «σοκαριστικής μετριότητας», όπως λέει η Άρεντ, υποταγμένους ωστόσο στο καθήκον να τηρούν κανόνες, διαταγές, εντολές, όσο παράλογες κι απάνθρωπες κι αν είναι. Ο ίδιος ο Άιχμαν, κατά την ανάκρισή του, δήλωσε πως είχε ζήσει όλη τη ζωή του σύμφωνα με τους ηθικούς κανόνες του Καντ, κι ιδιαίτερα με βάση την καντιανή αντίληψη για το καθήκον.

συνέχεια στη σελίδα ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Ausgeliefert! Ενοικιαζόμενοι Εργαζόμενοι στην Amazon


Ausgeliefert! Παραδόθηκε. Με αυτή τη λέξη, σφραγίζονται οι φάκελοι των εκτελεσμένων παραδόσεων στην Amazon Γερμανίας. Η οποία Amazon αντιμετωπίζει τους εργαζόμενούς της σα να ήταν το ίδιο με τα προϊόντα που πουλάει. Ίσως και λίγο χειρότερα.

Το παρακάτω ντοκυμαντέρ που προβλήθηκε από την γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD, και που για το γύρισμά του, οι δημοσιογράφοι που πήραν την πρωτοβουλία έθεσαν σε σημαντικό κίνδυνο, αν μη τι άλλο τη σωματική τους ακεραιότητα, διερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι εποχιακοί εργαζόμενοι στην Amazon Γερμανίας παγιδεύονται σε θέσεις “εργασίας” που καμία σχέση με τα υπεσχημένα δεν έχουν, πέφτουν θύματα άγριας εκμετάλλευσης και επιτηρούνται από επιστάτες, οι οποίοι διαφαίνεται πως διατηρούν δεσμούς με ακροδεξιές και φιλοναζιστικές απαγορευμένες στη χώρα οργανώσεις.

Δείτε το, κάτι θα σας θυμίσει. Προφανώς το γερμανικό κεφάλαιο υλοποιεί τα ίδια σχέδια αποδόμησης εργατικών κεκτημένων που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της περιφέρειας, και στον τόπο καταγωγής του. Οι δε εργαζόμενοι-σκλάβοι είναι κατά κύριο λόγο όχι Γερμανοί πολίτες.





πηγη

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Γιατί πρέπει να παραιτηθεί σύσσωμη η δημοκρατική αντιπολίτευση από το Κοινοβούλιο Τώρα!


του Όθωνα Κουμαρέλλα

Όπως είναι γνωστό, ήδη από τον Φλεβάρη του ’12 μετά την ψήφιση του 2ου μνημονίου και με εκατοντάδες χιλιάδες λαού στους δρόμους να συγκρούονται με τις καθεστωτικές δυνάμεις καταστολής, στην Αθήνα, αλλά και στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο απηύθυνε δημόσια πρόσκληση στα κόμματα και τους βουλευτές της τότε αντιπολίτευσης να παραιτηθούν και να ενωθούν με το μαχόμενο στους δρόμους σημαντικού τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, οδηγώντας το καθεστώς στη κατάρρευση.

Δεν εισακουστήκαμε και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, που οδήγησε στις διπλές εκλογές της άνοιξης του 2012 με τα γνωστά αποτελέσματα. Πολιτική επικυριαρχία του καθεστώτος που συνεχίζει έκτοτε ακάθεκτο την υλοποίηση των καταστροφικών πολιτικών των μνημονίων. Επίσης, μια πολλά υποσχόμενη αντιπολίτευση να ενσωματώνεται ραγδαία στο σύστημα που, υποτίθεται, ότι ήθελε να ανατρέψει και ο λαός στη γωνία, απογοητευμένος και κουρασμένος από τις απανωτές αποτυχίες, είτε να ιδιωτεύει, είτε να ψάχνει να βρει καινούργιους τρόπους αντίδρασης, που το κατεστημένο σύστημα συλλογικής οργάνωσης των γνωστών συνδικάτων και συλλογικοτήτων αδυνατούσε να τους προσφέρει.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ποιον τρέμει ο Σαμαράς και το σινάφι του;


Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Αντώνης Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά: «Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής να οδηγηθεί στην φυλακή». Ωστόσο, λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια απάντησης σε ερώτηση που του τέθηκε από το κοινό έστρεψε τα βέλη του προς την «ακραία αντιπολίτευση» (extreme opposition, όπως είπε) που μιλάει για έξοδο από τo NATO, το ευρώ και την ΕΕ, «κάτι που θα ήταν πολύ επιζήμιο για τη μεγάλη υπόθεση».


Δεν αμφιβάλω ότι η έξοδος από το ευρώ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα ήταν πολύ επιζήμια για την «μεγάλη υπόθεση» του Σαμαρά. Μόνο που η δική του «μεγάλη υπόθεση» δεν έχει καμιά σχέση με την υπόθεση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και της χώρας του. Ούτε πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της χώρας κ. Σαμαράς θα ήθελε να μας δει όλους εμάς της «ακραίας αντιπολίτευσης» εναντίον του ευρώ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στα κάγκελα και στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Το μόνο για το οποίο δεν πρέπει να φοβόμαστε τον Σαμαρά είναι μήπως και ανοίξει ξανά τα ξερονήσια. Ξέρετε τους γνωστούς τόπους ανανήψεως της «ακραίας αντιπολίτευσης» του μεσοπολέμου, τους εμφυλίου και της χούντας. Όχι, μην ανησυχείτε. Τα ξερονήσια της Ελλάδας, όπως κι ολόκληρη την χώρα, την προορίζει ο Σαμαράς και η συμμορία του για τους ξένους επενδυτές, για τα γνωστούς γύπες των αγορών που ξέρουν να απογυμνώνουν το κουφάρι μιας χώρας που πνέει τα λοίσθια. Τι νομίζατε ότι κανονίζει τόσες μέρες στις ΗΠΑ;

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...