Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ..


Ανεργος ή με ένα εισόδημα της πείνας, είναι νόμος πως με τον άλφα, βήτα ή γαμα-τα τρόπο, ο αγαπημένος νοικοκύρης του συστήματος θα μεταλλαχτεί. Το γεγονός πως κάποιος δεν έχει λεφτά να καλύψει τις βασικές υποχρεώσεις του, να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες του, θα τον αλλάξει σε κάτι. Δεν είναι αυτό το κάτι ίδιο σε όλους αλλά το σίγουρο είναι πως θα τον βγάλει από τη συνηθισμένη του ΤΑΞΗ.

Το να μην έχεις μία, δεν είναι κάποιος όρος αφηρημένος σε ένα πίνακα στατιστικής, είναι ένα μοντέλο ζωής που αναγκάζεσαι να υιοθετήσεις και να προσαρμοστείς ώστε να το αντέχεις με οποιοδήποτε τρόπο γιατί οι εναλλακτικές του να μη το αντέξεις είναι δυο. Η να οδηγηθείς στη τρέλα ή να πηδήξεις από κάποιο μπαλκόνι.

Ο νοικοκύρης που δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του είναι ένα σώμα δεμένο μέσα σ΄ενα ζουρλομανδύα με το μυαλό να λειτουργεί σε άλλη διάσταση από τις κινητικές του ικανότητες. Πρέπει να μάθει πως θα αντιμετωπίζει το γεγονός πως τον βλέπουν σαν φουκαριάρη, σαν κακό πολίτη, σαν περίσσευμα. Εκείνος που πριν έλεγε βαδίζω με καθαρό το κούτελο πρέπει να αντιμετωπίσει τον εξευτελισμό του να παρακαλάει για δανεικά, να παρακαλάει για διακανονισμούς στις τράπεζες, στην εφορία, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στο σπιτονοικοκύρη του.. Και πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον εκβιασμό, τον εκφοβισμό, τη μ@λακία που θα του πει ο καθένας, σαν να είναι ένα ΛΑΘΟΣ.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Το δράμα της υποτέλειας


Ο Χοντρός και ο Λιγνός, οι Βενιζέλος και Σαμαράς, αφού πήραν τη σκυτάλη στην αποδόμηση της χώρας από τον τουρίστα Παπανδρέου, τώρα πλέον, κοιτώντας κατάματα τον πολιτικό όλεθρο που συντελείται σε ότι έχει απομείνει από την κομματική τους βάση, αρχίζουν τώρα τη «διαπραγμάτευση» με όπλο τους το φανταστικό πρωτογενές πλεόνασμα. Όλοι πρέπει να τους στηρίξουμε στην σταυροφορία τους να πείσουν την διεθνή κοινότητα για την λογιστική μπαγαποντιά.
Γιατί ειδάλλως η χώρα χρεοκοπεί. Τα ακούσατε; Χρεοκοπούμε.
Δεν ξέρω τι σενάρια πολιτικής φαντασίας θα επιδιώξουν οι δυό τους στο εγγύς μέλλον.
Τα δύο επικρατέστερα είναι όμως:
Α) εσωτερική κατάρρευση της ήδη σε κώμα ελληνικής οικονομίας μαζί με χρόνια πολιτική αστάθεια.
Β)ΧΡΕΩΚΟΠΊΑ.
Αφού λοιπόν αυτά τα παλληκάρια κάναν τη χώρα Ιφιγένεια και την περάσαν σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεωκοπίας, τώρα τα κωλόπαιδα διαπιστώνουν ότι η πολιτική δεν βγαίνει.
Αφού πρώτα τρέψαν εκατοντάδες δις καταθέσεων σε φυγή. Αυτοκτονήσαν χιλιάδες συμπολίτες μας. Φτωχοποιήσαν εκατομμύρια άλλους. Σκοτώσαν χιλιάδες μέσω ελλείψεων στην πρωτοβάθμια και όχι μόνο περίθαλψη. Συγχωνεύσαν νοσοκομεία και πανεπιστήμια λες και ήταν βούτυρο και μαρμ-Ελλάδα.

EΡT: Ρίχνουν ξανά «μαύρο» - Σταθείτε στο πλευρό μας


Από απόψε 24 του Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα η φωνή και η εικόνα της ΕΡΤ θα πάψει να μεταδίδεται στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας.


Η κυβέρνηση του «μαύρου» σε μια νέα επιχείρηση εναντίον της Ελεύθερης ΕΡΤ «ρίχνει» και τον 2ο δορυφόρο που χρησιμοποιούσαμε για τη μετάδοση του προγράμματος.

Ρίχνουν ξανά «μαύρο» εκεί όπου δώσαμε φως και χρώμα πάνω από 4 μήνες τώρα. Προσπαθούν και πάλι να μας φιμώσουν. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην τα καταφέρουν.

Κρατήστε τα ραδιόφωνα σας συντονισμένα στην συχνότητα των μεσαίων. Επικοινωνήστε με τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ που βρίσκονται στην περιοχή σας.

Και το σπουδαιότερο,

Συντονιστείτε με το ertopen.com, το thepressproject.gr αλλά και όποιο άλλο ιστότοπο προσφέρει το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης διαδικτυακά.

Είναι πλέον εξαιρετικά πιθανό η επιχείρηση του «μαύρου» να συνοδευτεί με μια επιχείρηση εκκένωσης του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής αλλά και όλων των άλλων εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα.

Σας καλούμε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Επικοινωνήστε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Συμβάλετε στην περιφρούρηση και στην πληροφόρηση, στην ενημέρωση.

Σταθείτε στο πλευρό μας. Για να συνεχίσει να ακούγεται η αδέσμευτη φωνή του λαού από τις συχνότητες της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.
Αγωνιζόμενοι Εργαζόμενοι ΕΡΤ

πηγη

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Τι σηματοδοτεί η ψηφοφορία για την τροπολογία χρηματοδότησης των κομμάτων;

Με 235 ΝΑΙ από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και ορισμένων εκ των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν οι ΚΟ της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και αρκετοί ανεξάρτητοι, ενώ ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν «Παρών».

Από την διαδικασία της ψηφοφορίας απείχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Δεν είχαν λόγο να συμμετάσχουν μιας και νοιάζονται μόνο για το τομάρι τους, ως τυπικοί ναζί, ενώ η φασιστική εκτροπή που αποπνέει η συγκεκριμένη τροπολογία τους είναι κάτι απόλυτα οικείο. Κι επομένως γιατί να αντιταχθούν από την σκοπιά της δημοκρατίας και των λαϊκών ελευθεριών;


Άλλωστε πρόκειται για έννοιες ανύπαρκτες στο πολιτικό λεξιλόγιο της ΧΑ. Η κυβερνώσα συμμορία κάνει αυτό που είχε πρόθεση να επιβάλλει στον ελληνικό λαό η ίδια η ΧΑ. Κάνει δηλαδή τη δουλειά της ΧΑ κι επομένως οι παλικαράδες της δεν έχουν κανένα λόγο να αντιπαρατεθούν με την κυβέρνηση παρά μόνο για καθαρά ωφελιμιστικούς λόγους. Μόνο και μόνο για να φανούν οι ίδιοι αδίκως διωκόμενοι από τους ομοϊδεάτες τους στην κυβέρνηση.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Η ιστορία διαρκεί πολύ, αλλά η ζωή είναι μικρή



"Η ιστορία διαρκεί πολύ", γράφει ο Αλέξης Τσίπρας και κάπου αυτή η ψυχραιμία και η στωικότητα εν μέσω τρικυμίας με τρομάζει. Κάπως έτσι θα αντιμετώπιζε κανείς φαινόμενα που ναι μεν κατανοεί αλλά δεν αγγίζουν τη δική του ζωή, είναι εξωτερικά σε αυτόν.

Κι εδώ δεν πρόκειται για το ποια είναι η προσωπική στάση ενός πολιτικού αρχηγού ή ηγέτη, αλλά τι αποπνέει και πώς εμπνέει, τι μηνύματα μεταδίδει και με ποιες πολιτικές πράξεις συνταιριάζονται αυτά.

Και φαίνεται αυτό το χαμηλών τόνων πολιτικό φιλοσοφείν να ταυτίζεται πάνω κάτω και με το πολιτικό πράττειν του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπομονή εντός Βουλής, δεν αποχωρούμε, παραμένουμε, περιμένουμε να πέσει το μήλο από το δέντρο, τουτέστιν να προκηρύξει - όταν προκηρύξει - ο Σαμαράς εκλογές και, δια της ομαλότητας, να αναλάβουμε να βοηθήσουμε τη χώρα.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Η ώρα αυτών που φοβάται το καθεστως είναι ΤΩΡΑ!


Η σπίθα που τους κρατούσε ζωντανούς πάντα σιγότρεμε, κι ας μην ήξεραν ότι ήταν πάντα εκεί μαζί με την φωνή που ψιθύριζε την αλήθεια. Αυτά τα δυό ήταν φωλιασμένα πάντα βαθειά, κι ας μας λέγανε ότι δεν υπάρχουν πια. Κι όταν κατάλαβαν οι ζωντανοί ότι ξυπνάνε, τότε τους είπαν ότι αυτά τα αισθήματα είναι Εθνολαϊκισμός απλά, ένα απόστημα που θα ξερίζωναν κι αυτό συντόμως. Αλλά όταν ήρθε η ώρα αυτή, ήταν πια αργά γι' αυτούς... Η σπίθα έγινε φλόγα ξαφνικά κι από κει γιγάντωσε, ορθώθηκε κι έγινε πυρ φοβερό...

Κι όμως λοιπόν! Ήταν ψέματα όλα αυτά που μας έλεγαν οι καλικάντζαροι που μαγάριζαν το Έθνος! Τίποτε δεν χάθηκε! Ο ψίθυρος "που δεν υπήρχε", η σπίθα που ήταν "ανύπαρκτη", έγινε βοή και πυρκαγιά τόσο μεγάλη που ξύπνησε η μεγάλη αγάπη η παλιά. Κι όποιος άκουγε την βοή αυτή ή ένοιωθε την θέρμη της αγάπης αυτής, αμέσως γινόταν ζωντανός κι αυτός!

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Κάτσε εκεί που είσαι


Αριστερός αρθρογράφος, προφανώς συριζαίος, ενοχλημένος από την κριτική μου στον ΣΥΡΙΖΑ, με προτρέπει από αποτυχημένο διαδικτυακό τόπο να πάω στην κίνηση των 58 επειδή μου ταιριάζουν. Ατυχώς για τους συριζαίους, ακόμα και ο λίβελος θέλει ταλέντο.

Ο αρθρογράφος με κατηγορεί για ανωνυμία. Ένας νέος Μουρούστης, από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά. Θέλει να γίνει διάσημος ο άνθρωπος. Θέλει το όνομά του να γίνει γνωστό.

Προφανώς, ο αρθρογράφος δεν έχει πάρει χαμπάρι πως δεν είμαι καθόλου ανώνυμος. Ποτέ δεν ήμουν ανώνυμος –έχω εργαστεί σε διάφορα ΜΜΕ και με ξέρουν χιλιάδες άνθρωποι- αλλά όποιος δεν ήξερε το όνομά μου το έμαθε από το γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και από τα δελτία ειδήσεων.

Ο αρθρογράφος ερμηνεύει όπως θέλει το κείμενό μου για τον ΣΥΡΙΖΑ -κλασικές πουστιές των επαγγελματιών «αριστερών» που τις κάνουν και οι φασίστες- και με μέμφεται που δεν έχω ενδώσει στη συλλογικότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...