Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή…


Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να βλέπαμε χιλιάδες άστεγους σε παγκάκια σε πεζούλια, κάτω από γέφυρες, παντού.
Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με την ανύπαρκτη υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια .
Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να χρειάζονταν να παρακάμψουμε άρθρα του συντάγματος ,άλλοτε το αστικό ευαγγέλιο σήμερα το πατσαβούρι.
Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με τα απόλυτα χειραγωγημένα μέσα ενημέρωσης.
Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να βλέπαμε την δημοκρατία μας να μολύνεται από τους νεοναζί.
Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να πηδούσαν οι άνθρωποι από τα μπαλκόνια αφήνοντας ορφανά και σημειώματα απόγνωσης, στα συγγενικά τους πρόσωπα.
Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με όλες τις λειτουργίες του κράτους στα χέρια της κυβέρνησης.
Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή και να μετανάστευε το επιστημονικό προσωπικό στο εξωτερικό.
Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή ,απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο.
Φαντάσου να γινόμασταν Αργεντινή με το 40% του πληθυσμού άνεργο σε αδυναμία να καλύψει τα στοιχειώδη .

Κυβερνητική-καθεστωτική κατρακύλα, και η οικονομική ασφυξία της πλειονότητας


Ας δούμε λοιπόν τα αποτελέσματα της Σταθερότητας των Σαμαρά-Βενιζέλου:

Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ – «Εισόδημα – Δαπάνες Νοικοκυριών»
Στα πρόθυρα της οικονομικής ασφυξίας βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών νοικοκυριών. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την ετήσια τακτική έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που έγινε σε συνεργασία με την εταιρία MARC A.E.

Σύμφωνα με την έρευνα:
1) Το 40,2% των νοικοκυριών, δηλαδή 1,4 εκ. νοικοκυριά έχουν στην οικογένεια ένα τουλάχιστο άτομο σε ανεργία. Από αυτό το ποσοστό μόνο το 9,8% λαμβάνει επίδομα ανεργίας (λιγότερο από 200,000). Περισσότεροι από 1 εκ. πολίτες έχουν μείνει ακάλυπτοι για τον κίνδυνο της ανεργίας.

2) Το 44,3% του πληθυσμού έχει οικονομικές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες. 1 στα 10 νοικοκυριά αναγκάστηκαν να ρευστοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία για ανταπεξέλθουν στην κρίση. Οι πρόσφατοι νόμοι για τη φορολόγηση ακινήτων, τις κατασχέσεις καταθέσεων και τη μερική άρση των πλειστηριασμών αναμένεται να δημιουργήσουν συνθήκες ασφυξίας στα νοικοκυριά.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ποιος θα πληρώσει τα θαλασσοδάνεια; Εμείς.

του Δημ.Καζάκη

Οι ελληνικές τράπεζες είναι πολύ πιθανόν να χρειαστούν νέα κεφαλαιακή ενίσχυση μετά τα τεστ αντοχής που αναμένεται να δημοσιευθούν αργότερα αυτό το μήνα, είπε ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος, στη Βουλή. «Κατά πάσα πιθανότητα θα απαιτηθούν και άλλα κεφάλαια για τις τράπεζες», δήλωσε ο Γιώργος Προβόπουλος στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπως αναφέρει το Reuters (16/1). Ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ότι τα 8 δις ευρώ περίπου που έχουν απομείνει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), επαρκούν για να καλυφθούν οι όποιες επιπλέον ανάγκες.

Μόλις την προηγούμενη ημέρα η Κομισιόν έδωσε για μια ακόμη φορά το πράσινο φως στην έκδοση ειδικών κρατικών ομολόγων για τις τράπεζες προκειμένου να τα χρησιμοποιούν ως εγγύηση για την άντληση ρευστότητας από το κεντρικό ευρωσύστημα. Η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα αυτά είναι συμβατά με τις οδηγίες της για τις κρατικές ενισχύσεις στις τράπεζες στη διάρκεια της κρίσης και έκρινε ότι είναι στοχευμένα, αναλογικά και περιορισμένα σε ό,τι αφορά τη χρονική διάρκεια και τον στόχο τους. Την παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2014 των μέτρων στήριξης για τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα που είχαν εγκριθεί για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2008.

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το τεκμήριο της αθωότητας;


Η Χ.Α. και η Εκκλησία το έχουν



Πρόσφατα ο καθηγητής κ.Γ.Ρούσης σε συνέντευξή του (Crash-Γ.Χουδαλάκης) είχε πει μεταξύ άλλων και τα εξής: «Προεκλογικά είχα δηλώσει για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όσο ανεβαίνει η μαϊμού τόσο περισσότερο της φαίνεται ο κώλος. Νομίζω ότι αυτό όσο περισσότερο περνάει ο καιρός τόσο και περισσότερο ισχύει. Στο όνομα του να πάρει την κυβέρνηση έχει δώσει τα πάντα και δίνει όλο και περισσότερα. Και είναι ίσως και παγκόσμια πρώτη. ….Ο Τσίπρας είναι ένας νεαρός που έχει καβαλήσει το καλάμι. Η κίνηση και μόνο του σώματος του δείχνει μια υπερβολική έπαρση. Δεν είναι κουτός. Έχει μια ευφράδεια, θα έλεγα, αλλά δεν έχει κανένα θεωρητικό βάθος και τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η έπαρση και ο οπορτουνισμός». Στο ερώτημα που αφορά τον κ.Αλαβάνο: «Την επιλογή του στο πρόσωπο του Τσίπρα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ πως την χαρακτηρίζετε;», απάντησε μονολεκτικά: «Εγκληματική….»

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...