Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Τους έχω βαρεθεί, αλλά δεν μπορώ να τους αφήσω!


του Σταύρου Κατσούλη

Θα τα ξαναγράψω και πάλι. Ναι, θα τα ξαναπώ ΠΑΛΙ!
Και θα σας πω γιατί τα ξαναγράφω, για εκατοστή φορά:

Γιατί όσο και να τους έχω ΒΑΡΕΘΕΙ, όσο και να έχω βαρεθεί τις κωλοτούμπες, όσο και να έχω σιχαθεί τα ψέματα και την υποτέλειά τους, ΔΕΝ μπορώ να τους αφήσω να μας κοροιδεύουν τόσο ξεδιάντροπα.

Για ποιόν μιλάω;


Ο λόγος φυσικά, για την "τσιπρααριστερά", του Τσίπρα(BROOKINGS & ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ), τον Βουδούρη (ΣΟΣΙΑΛ-ΠΑΣΟΚΟ-ΔΗΜΑΡΑΙΟΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ), τον Δραγασάκη (ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΑΣ), τον Σταθάκη (ΥΠΕΡ-ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ) και όλον τον υπόλοιπο "αριστερό" συρφετό τους.

Την "τσιπραριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, που όπως ακριβώς και η δεξιά της ΝΔ και το υποτιθέμενο κέντρο του ΠΑΣΟΚ, αποδείχθηκε ότι είναι εχθρός του Λαού και συνεργάτης των κατακτητών μας.

Όπου Ε.Ε. εκεί και ΣΥΡΙΖΑ.

Όπου Ευρώ, εκεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπου παραδοχή και αποδοχή του παράνομου, καταχρηστικού, ανήθικου, απεχθούς, επαχθούς και ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ χρέους, εκεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπου άρρωστος διεθνισμός και μίσος προς την Έθνική συνείδηση, εκεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπου αποδοχή της γενοκτονίας, εκεί, δίπλα ακριβώς στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, βρίσκεται ΠΑΝΤΑ πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ουκρανία: Η 2η φάση της επιχείρησης «Μπαρμπαρόσα» είναι εδώ.


«Σε κρίσιμες περιόδους, το παρελθόν έχει τόση σημασία, ώστε γίνεται αντικείμενο διεκδίκησης και πρέπει να κατακτηθεί με αγώνα, όπως ακριβώς και το παρόν»

J. Plumb: «Ο θάνατος του παρελθόντος», Αθήνα, εκδ. Μεταίχμιο, 2007.


Αν κάποιος προσπαθήσει να προσεγγίσει τα γεγονότα της Ουκρανίας με όρους…Ευαγγελάτου και Μάρας Ζαχαρέα, είναι σίγουρο ότι θα προβεί σε λάθος συμπεράσματα. Καλό είναι, λοιπόν να γνωρίζουμε ορισμένα βασικά ιστορικά δεδομένα.

Κατ’ αρχάς, αυτό, που αποκαλούμε Ουκρανία δεν υπήρξε σχεδόν ποτέ ως κράτος. Κρατική υπόσταση της έδωσαν οι Σοβιετικοί το 1919, όταν και τους αναγνώρισαν, ως αυτόνομη Δημοκρατία. Εκτός όμως, της κρατικής υπόστασης, οι μπολσεβίκοι έδωσαν στους Ουκρανούς και το λιμάνι της Σεβαστούπολης, το οποίο παραδοσιακά ανήκε στη Ρωσία, αφού αποτελεί τη βάση του Ρωσικού Στόλου για έξοδο προς τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο.

Ένα δεύτερο σημαντικό δεδομένο είναι ότι στην Ουκρανία, το ρωσικό (κατά κύριο λόγο) στοιχείο είναι πληθυσμιακά κυρίαρχο και πλειοψηφόν, ενώ οι «καθαροί» Ουκρανοί αποτελούν μειοψηφία.

Το σημαντικότερο όμως ιστορικό στοιχείο, το οποίο αποτελεί την «κόκκινη κλωστή», που διαπερνά το τότε με το σήμερα, είναι ότι η «δυτική» Ουκρανία αποτέλεσε τη βάση της 14η Μεραρχίας των Waffen SS της Γαλικίας, η οποία αποτελείτο-κατά βάση- από εθελοντές Ουκρανούς της Γαλικίας κι ευθύνεται για τη γενοκτονία τουλάχιστον του 1/3 των Ουκρανών κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής! Να θυμίσουμε, ότι λόγω των ειδεχθών εγκλημάτων της, ο Κόκκινος Στρατός είχε εκδώσει ειδική διαταγή, βάσει της οποίας οι φέροντες τα διακριτικά της 14η Μεραρχίας των Waffen SS δεν θα συλλαμβάνονταν, αλλά θα εκτελούνταν επί τόπου.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Τζορτζ Σόρος: Οι πραγματικές βλέψεις του «σωτήρα φτωχών και αδυνάτων»


«Όταν μια χώρα συνδυάζει υψηλά ποσοστά φτώχειας και κοινωνικής αδικίας, με πλουτοπαραγωγικές πηγές και ευκαιρίες για επενδύσεις, τότε είναι θέμα χρόνου να κάνει την εμφάνισή του το γνωστό “γεράκι” Τζορτζ Σόρος», λένε όσοι παρακολουθούν τη δράση του φιλάνθρωπου – μεγιστάνα – κερδοσκόπου την τελευταία εικοσαετία.

Εδώ και χρόνια υπάρχουν ενδείξεις ότι τα κονδύλια του Σόρος βρίσκονται πίσω από τη δράση πολλών ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθούν ποτέ οι «υποψίες» λόγω της απουσίας οικονομικών ελέγχων στις οργανώσεις αυτές.

Σήμερα, τα «φιλάνθρωπα» πλοκάμια του Ουγγροαμερικανού επενδυτή απλώνονται επισήμως από άκρο σε άκρο της Ελλάδας, με τη φανερή συνεργασία δήμων και ΜΚΟ, καθώς η μέθοδος «διεισδύω σε μια υπό κατάρρευση χώρα χρηματοδοτώντας ανθρωπιστικές δράσεις» αποτελεί πάγια τακτική του. Η είδηση ότι το Δίκτυο Αλληλεγγύης του Ιδρύματος του «Ανοιχτή Κοινωνία» προσφέρει χορηγίες για να αγοραστεί πετρέλαιο σε ελληνικά σχολεία και ευπαθείς ομάδες μόνο ως «αιφνιδιαστική» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού έχει προαναγγελθεί δημοσίως από τον ίδιο τον Σόρος το περασμένο καλοκαίρι.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο ρόλος ΗΠΑ και ΔΝΤ στην κρίση της Ουκρανίας


Ανοιχτή επικοινωνία με φασιστικά στοιχεία της αντιπολίτευσης και ροή εκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ

Κορυφή στο παγόβουνο της αμερικανικής εμπλοκής στην Ουκρανία αποτέλεσε όπως όλα δείχνουν η περίφημη τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού πρέσβη στο Κίεβο Τζέφρι Πάιατ με την υφυπουργό Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ.

Λίγα μόλις 24ωρα μετά τη διαρροή της τηλεφωνικής επικοινωνίας, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης κυρίως για τη φράση «να πάει να γ***** η ΕΕ» ήρθαν στο φως οι πραγματικές λεπτομέρειές των σχεδιασμών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνουν ακόμη και συνεργασία με ένοπλες φασιστικές ομάδες στην Ουκρανία.

Όπως υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Σεργκέι Γκαζίεβ, οι ΗΠΑ έχουν ήδη διαθέσει 20 εκατομμύρια δολάρια σε κόμματα της ουκρανικής αντιπολίτευσης στα οποία συμπεριλαμβάνονται και χρήματα για την αγορά όπλων. Και αν οι δηλώσεις ενός Ρώσου αξιωματούχου πρέπει να λαμβάνονται με επιφύλαξη, λόγω της γεωπολιτικής αντιπαλότητας Ουάσινγκτον και Μόσχας, δεν ισχύει το ίδιο και για τα σχόλια του αμερικανικού Τύπου που περιγράφουν χωρίς ενδοιασμούς την εμπλοκή της χώρας τους στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Η καραμέλα του πρωτογενούς πλεονάσματος και οι γκεμπελίσκοι της δημοσιογραφίας

«Όσο κι αν κάποιοι αμφισβητούν την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013, το οποίο κατά Eurostat αναμένεται ότι θα υπερβεί τα 4,2 δισ. ευρώ(!) χάνουν μάλλον την ουσία των γεγονότων που μεσολάβησαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα.» Έτσι γράφει ένας κατ’ ευφημισμόν δημοσιογράφος του συγκροτήματος Ψυχάρη, συγκεκριμένα του Βήματος (16/2/2014), που προφανώς ως κοινώς ασπάλαξ αμείβεται για να ψεύδεται ασύστολα.

Πότε και που η Eurostat ανακοίνωσε ότι «αναμένει» πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης των 4,2 δις ευρώ από την Ελλάδα! Μην το ψάχνεται. Δεν υπάρχει καμιά τέτοια ανακοίνωση, ή πληροφορία που να προέρχεται από την Eurostat. Μόνο ο μπάρμπας μου ο ψεύτης, δηλαδή ο Σταϊκούρας και το υπουργείο οικονομικών, έδωσε την δήθεν πληροφορία ότι αναμένεται από την Eurostat κάτι τέτοιο. Κι αμέσως οι κατ’ επάγγελμα ρουφιάνοι και ψεύτες, που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι, το έδεσαν κόμπο. Το παπαγαλίζουν λες και είναι αλήθεια. Πόσο γλοιώδης, αναξιοπρεπής και αλήτης στη συνείδηση πρέπει να είσαι για να γράφεις κάτι που δεν υπάρχει πουθενά;

Αντίθετα, ξέρετε τι έχει δηλώσει ο επικεφαλής της Eurostat για το πρωτογενές αποτέλεσμα της Ελλάδας; Μην ψάχνετε στις ρυπαροφυλλάδες σαν το Βήμα. Δεν πρόκειται να το βρείτε εκεί. Ούτε στα κανάλια της διαπλοκής και της μαύρης προπαγάνδας.

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...