Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Ευρωπαϊκή Ένωση: The End Game


του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*

Όταν, στις 26 Μαρτίου, 10 ημέρες μετά το δημοψήφισμα στην Κριμαία που έκρινε την ένωσή της με την Ρωσία, ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα επισκέφθηκε για πρώτη φορά τις Βρυξέλλες, ζήτησε επιτακτικά την ολοκλήρωση της ενότητας στην Ευρώπη παροτρύνοντας συγχρόνως τους Ευρωπαίους να στηρίξουν το ΝΑΤΟ κατά της Μόσχας.
Μιλώντας μέσα στην σκοτεινή καρδιά της γραφειοκρατικής Ε.Ε., ο Ομπάμα τόνισε ότι εξ αρχής, την επομένη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, «και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, υιοθετήσαμε ένα κοινό όραμα για την Ευρώπη… και μια πεποίθηση ότι τα κράτη μπορούν να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των πολιτών τους μέσω του εμπορίου και των ανοικτών αγορών…».
Δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αξιωματούχοι ομολογούν ότι μια ενωμένη ευρωπαϊκή ήπειρος είναι ο καλύτερος εταίρος των ΗΠΑ, παραβλέποντας το γεγονός ότι οι οργανισμοί που γνωρίζουμε σήμερα ως «ευρωπαϊκούς θεσμούς» σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν με αντιδημοκρατικές διαδικασίες.
Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το μεγαλύτερο στην πράξη πείραμα της παγκοσμιοποίησης και της ανοικτής αγοράς που θεμελιώθηκε πάνω σε ψέματα και μισές αλήθειες.
Όμως, η ανύπαρκτη νομιμότητα του πειράματος έχει αρχίσει να γίνεται ορατή στους πολίτες της Ευρώπης και το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας που προσπαθούν τεχνητά να επιβάλουν είναι ανήμπορο να σβήσει τις εθνικές ιδιοπροσωπείες και παραδόσεις των ευρωπαϊκών λαών.

συνέχεια  στη σελίδα  Ε.ΕΝΩΣΗ

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Πρώτη φορά Ναζιστικά


Του Γιάννη Λαζάρου

Σουλτς: «Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικοί και άλλοι είναι έτοιμοι να στηρίξουν μία Κομισιόν υπό τον Γιούνκερ Ευρεία συμμαχία με στόχο μια ισχυρή Ευρώπη».
Τσίπρας: «Γιούνκερ ή τίποτα»
Μέρκελ: «Διεξάγω όλες τις συζητήσεις υπό το πνεύμα ότι ο Γιούνκερ πρέπει να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν».
Σβόμποντα: «Εντολή στον Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν».
Κον Μπεντίντ: «Οι Πράσινοι να ψηφίσουν Γιούνκερ»

Τέλος οι διαχωριστικές γραμμές ιδεολογιών και οικονομικών συστημάτων στην Ε.Ε . Όλοι θέλουν Γιούνκερ και για πρώτη φορά στα χρονικά της Ιστορίας της Ευρώπης όλοι οι του ευρωσυνταγματικού τόξου κλείνουν τόσο Δεξιά που έπεσαν επάνω στην Αριστερά.
Για πρώτη φορά Αριστερά για τον Σουλτς, τον Γιούνκερ, την Μέρκελ, τον Σβόμποντα, τον Κον Μπεντίτ και όλα τα υποκομματίδια που είναι κάτω από τα ισχυρά ευρωπαϊκά παραδοσιακά κόμματα πρωτοστατούντος του Τσίπρα.

Δεν πέρασε ένας μήνας που ο Γιούνκερ δήλωσε « ακατάλληλος για πρωθυπουργός ο Τσίπρας διότι δεν θα συνεργαστεί με την ΕΕ». Να όμως που ο Τσίπρας όχι μόνο συνεργάζεται για την ΕΕ αλλά προΐσταται στον προεκλογικό αγώνα του Γιούνκερ τόσο σθεναρά που η Μέρκελ φαντάζει κομουνίστρια. Εξετάζοντας λέξη-λέξη την δήλωση του ναζιστοσοσιαλιστή Σουλτς θα ανακαλύψει ο οποιοσδήποτε ότι όλα τα κόμματα και όλες οι γραμμές του Ευρωκοινοβουλίου είναι για να έχει ο ολοκληρωτισμός τον φερετζέ της δημοκρατίας. «Ευρεία συμμαχία με στόχο μια ισχυρή Ευρώπη».

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΥΔΡΟΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ! Αδηφάγες πολυεθνικές πίσω απο την σφαγη του λαού της Λιβυης και της Συρίας!


Πριν από δύο χρόνια ο σκηνοθέτης Ντάμιαν Λι παρουσίαζε την ταινία «Dark truth» (Σκοτεινή αλήθεια) για το πώς οι πολυεθνικές προσπαθούν να ιδιωτικοποιήσουν με κάθε μέσο το αγαθό της φύσης, το νερό. Το σενάριο αναφέρεται σε μια πολυεθνική εταιρεία που «λαδώνει» κυβερνητικά στελέχη και παίρνει δικαιώματα άντλησης νερού από χώρες του Τρίτου Κόσμου, κερδίζοντας χρήματα από τον τοπικό πληθυσμό. Τίποτα δεν σταματά την πολυεθνική, μεαποκορύφωμα τη σφαγή ενός ολόκληρου χωριού στο Εκουαδόρ.

Η ταινία σε κάποιο σημείο είχε αναφορά και για την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη πολυεθνική προσπαθούσε να αποκρύψει από την κοινή γνώμη τη σφαγή στο Εκουαδόρ γιατί -όπως ομολογούσε το αφεντικό της- «είχε κλείσει συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση του νερού και στην Ελλάδα»! Τυχαίο; Προφητικό; Προαποφασισμένο; Το σίγουρο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση σήμερα προσπαθεί με κάθε μέσο να δώσει σε ιδιώτες το νερό της Θεσσαλονίκης (αγνοώντας προκλητικά και το τοπικό δημοψήφισμα) αλλά και της Αθήνας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, παρά τις αποφάσεις
ανώτατων δικαστικών σωμάτων, αλλά και τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

Το παράδειγμα με την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Βολιβία είναι εξαιρετικό: Η αμερικανική πολυεθνική Bechtel είχε «αγοράσει» το δίκτυο ύδρευσης της χώρας με αποτέλεσμα να αυξηθεί η τιμή του νερού κατά 35%. Η τρομακτική αυτή αύξηση της τιμής προκάλεσε κοινωνικές συγκρούσεις με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους αρκετοί άνθρωποι. Η κυβέρνηση Μοράλες εκδίωξε την Bechtel από τη χώρα και η αμερικανική πολυεθνική έχει καταφύγει στα δικαστήρια για την ακύρωση της σύμβασης.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Σπόροι θανάτου: αποκαλύπτοντας τα μυστικά των γενετικά τροποποιημένων (BINTEO)


Παρακολουθήστε το διαφωτιστικό ντοκιμαντέρ "Seeds of Death: Unveiling The Lies of GMO's", με θέμα τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Monsanto και τις επιπτώσεις τους στην παγκόσμια υγεία. Δείτε όλη την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς που θέλουν να μας επιβάλλουν και στην Ευρώπη.



πηγη

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Εδώ δεν κάνει καλοκαίρι: Ζωή στους υπονόμους της Ρουμανίας


Του Θεόδουλου Γεωργιάδη

Με τον Μάιο να δίνει τη θέση του στον Ιούνιο, και τον άστατο καιρό να δίνει μία τελευταία παράσταση πριν ο ελληνικός ήλιος κυριαρχήσει στον γαλάζιο ουρανό μας, ένα ρεπορτάζ του Channel 4 μάς γνωρίζει με ένα μέρος του πλανήτη όπου δεν κάνει ποτέ καλοκαίρι: την υπόγεια κοινωνία ναρκομανών και απόκληρων του Βουκουρεστίου.

Πρώτο σαββατοκύριακο του καλοκαιριού, ημερολογιακά. Και τα περίεργα του καιρού, μάλλον, θα έχουν κάνει πολλούς να καταριούνται την τύχη τους και να αναρωτιούνται πότε θα μας επισκεφθεί, επιτέλους, αυτό το περιβόητο ελληνικό καλοκαίρι. Μια ματιά λίγο πιο βόρεια, όμως, βάζει τα πράγματα σε άλλη βάση.

Πάμε ένα ταξίδι μέχρι το Βουκουρέστι. Όχι για μια βόλτα στο θρυλικό Casa Capsa ή στις όχθες του Ντιμπόβιτσα. Ούτε για να θαυμάσουμε το ανακαινισμένο ιστορικό κέντρο, τις δενδροφυτευμένες λεωφόρους, και να πιούμε έναν καφέ στα αναρίθμητα μαγαζάκια που απλώνουν τραπεζάκια στα πεζοδρόμια ή να περπατήσουμε στους καταπράσινους κήπους.

Κάτω από τους δρόμους της ρουμανικής πρωτεύουσας, που κάποτε χαρακτηρίστηκε Παρίσι των Βαλκανίων και παλεύει να βρει τη χαμένη της αίγλη, ακροβατώντας ανάμεσα στο χθες και το αύριο, βρίσκεται, σήμερα, μία υπόγεια κοινωνία. Γεμάτη απόκληρους και παρίες. Ξεκίνησαν να αναζητούν καταφύγιο εκεί, πριν από, περίπου, δύο δεκαετίες.


Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...