Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Είναι απάτη η AVAAZ.ORG ?


Το τελευταίο διάστημα ορισμένοι φίλοι και φίλες έχουν αναρτήσει εδώ στο facebook κάλεσμα συμμετοχής σε καμπάνιες συλλογής υπογραφών για θέματα που κυμαίνονται από ατομικά ζητήματα όπως η οικονομική υποστήριξη μικρού παιδιού που πάσχει από σπάνια μορφή καρκίνου, επαγγελματικά όπως η διαμαρτυρία για το «άνοιγμα και την απελευθέρωση» του επαγγέλματος των ξεναγών, κοινωνικά όπως οι κατασχέσεις σπιτιών και περιβαλλοντικά όπως η προστασία των γορίλων, ή η άκρως επίκαιρη και ανησυχητική ρύπανση της θάλασσας δυτικά της Κρήτης από τα προϊόντα υδρόλυσης της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας.
ΟΛΕΣ αυτές οι καμπάνιες συλλογής υπογραφών έχουν αναρτηθεί με πρωτοβουλία πάντα κάποιου άγνωστου και ίσως ανύπαρκτου ατόμου, π,χ Άλεξ Ζ, η ΜΚΟ όπως η ΕΚΠΟΙΖΩ, και ΚΟΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ αυτή που προσφέρει η κυρίαρχη, η αυτοκράτειρα των ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΜΚΟ), AVAAZ, μέσω της ιστοσελίδας της.
Οι δράσεις και καμπάνιες για δίκαια αιτήματα και σκοπούς όπως οι παραπάνω κατευθύνονται έντεχνα και εκτονώνονται προς ανώδυνες μορφές διαμαρτυρίας, όπου οι λιγότεροι έμπειροι στην τέτοιου είδους προπαγάνδα εγκλωβίζονται.
1) υποσυνείδητα σε μια κατάσταση συνδιαλλαγής με τους καταπιεστές η τους δωσίλογους μιας κυβέρνησης όπως η κυβέρνηση Σαμαρά.(διαβάστε προσεκτικά το κείμενο συλλογής υπογραφών για τους πλειστηριασμούς σπιτιώνhttps://secure.avaaz.org/el/petition/Ohi_stoys_pleistiriasmoys_akiniton_ton_yperhreomenon_Ellinon_3/?snshhgb)
2) αναχαιτίζεται ο προβληματισμός των πολιτών σε συλλογική αγωνιστική βάση διοχετευόμενος σε ανώδυνες μορφές διαμαρτυρίας όπως είναι η υπογραφή ενός κειμένου(την οποία οι ειδικοί διακηρύσσουν ότι θα πάρουν υπόψη τους και γράφουν πάντα στα παλιά τους παπούτσια), αν δεν συνοδεύεται π.χ στην περίπτωση της πολύ σοβαρής μόλυνσης των υδάτων δυτικά της Κρήτης από απεργίες, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς λιμανιών, αεροδρομίων, οδικών αξόνων, παγκρήτια απεργία κλπ.
3) καθιερώνεται και αποκτά κύρος διεισδύοντας ύπουλα στην συνείδηση των απλών ανυποψίαστων πολιτών η AVAAZ σαν μια ανθρωπιστική οργάνωση που αργότερα όμως θα παίξει από ανασταλτικό έως αντιδραστικό ρόλο σε πιθανή εξέγερση του ελληνικού λαού ενάντια στα συμφέροντα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ελίτ, οργανώνοντας την «δημοκρατική αγανάκτηση» των προνομιούχων ελληνικών στρωμάτων και της ελληνικής ελίτ ενάντια σε πιθανό λαϊκό μέτωπο υπεράσπισης των λαϊκών στρωμάτων.

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

O έμμεσος τεμαχισμός της εθνικής κυριαρχίας



Γενικά μιλώντας, στον καπιταλισμό ο κάθε εργαζόμενος «πουλάει» την εργατική του δύναμη σε αυτόν που του υπόσχεται ότι θα του προσφέρει εργασία, γνωρίζοντας ότι με αυτό θα «χάσει» τη συμμετοχή του στα κέρδη, αδυνατώντας να πουλήσει την εργασία του μόνος.

Στον 20ό αιώνα, λόγω του κομμουνιστικού «αντίπαλου δέους», αυτή η αδικία είχε αμβλυνθεί με τις εργατικές διεκδικήσεις που είχαν κερδηθεί με πολλούς αγώνες. Στη νεοφιλελεύθερη νέα τάξη, όμως, η εργασία δεν είναι αυτή που θεωρείται προϊόν, αλλά ο ίδιος ο εργαζόμενος! Επιστρέφουμε δηλαδή στη Φεουδαρχία, όπου οι σκλάβοι είχαν δικαίωμα στη ζωή μόνο όσο προσέφεραν εργασία, ως εργαλεία, και όχι ως πολίτες.

Ο θεσμός, λοιπόν, της ενοικιαζόμενης εργασίας είναι το νέο δουλεμπόριο, κατά το οποίο ο ενοικιάζομενος δεν εργάζεται για το δικό του συμφέρον, αλλά για τον Εργολάβο/ΜΚΟ στους οποίους τον ενοικιάζει κατά το δοκούν ως νταβατζής. Μάλιστα, στην τελευταία ψήφιση του πολυνομοσχεδίου πέρασε απαρατήρητο, πίσω από το ζήτημα με το γάλα, το γεγονός πως και το Δημόσιο πλέον θα μπορεί να χρησιμοποιεί ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Αποκορύφωμα όλων αυτών των μεθοδεύσεων είναι οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ).

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Ξεχάστηκε ο κυρ Μανώλης, η όχι;


Μάθαμε όλοι για την επιστολή που έστειλε ο Γλέζος στον Πούτιν. Καλά ως εδώ (ας πούμε που λέει ο λόγος καλά), παρ όλο που τουλάχιστον θα μπορούσε να το είχε κάνει ο Τσίπρας. Εδώ μιλάμε για τον Πούτιν, όχι το φούφουτο. Εκτός και αν είναι φούφουτος ο Τσίπρας και δεν είναι ο Γλέζος, οπότε αλλάζει το πράγμα. Αλλά τότε, ας μας το πούν, για να ξέρουμε και εμεις τι γίνεται επι τέλους.


Τέλος πάντων, ας αφήσουμε τις αναλύσεις για άλλη φορά. Χάθηκε όμως να στείλει μια ανοιχτή επιστολή στην Μέρκελ και στον Ομπάμα, που είναι και οι ουσιαστικοί ή τουλάχιστον οι τυπικοί υπαίτιοι της όλης ιστορίας με τα μποϊκοτάζ;

Μήπως έκανε τίποτα για να σταματήσει αποφασιστικά, ή έστω να ξεμπροστιάσει σοβαρότατα το κατοχικό καθεστώς στην χώρα μας και την πορεία του που στην ουσία ευθύνεται για την κατάσταση; Όχι.

Μήπως έγραψε κανένα γράμμα, και μάλιστα ανοιχτό, στην άτυπη ηγέτιδα του ολοκληρωτικού καθεστώτος που λέγεται Ε.Ε. κ. Μέρκελ για το μποϊκοτάζ και τα αποτελέσματά του; Νιέτρ.

Ή μήπως, έκανε καμιά άλλη κίνηση είτε αυτός είτε το κόμμα στο οποίο ανήκει, για να αποκαλυφθούν οριστικά και αμετάκλητα οι πραγματικοί υπαίτιοι της νέας τραγωδίας μας; Μπααα.

Τι λέτε, ξεχάστηκε ο κυρ Μανώλης; Ή ακολουθεί το δόγμα των λοιπών εκεί μέσα στο κόμμα που υπηρετεί, που είναι να θυσιαστούν τα πάντα για χάρη της φασιστικής ομοσπονδίας της Ε.Ε.;

Κι αν ξεχάστηκε, γιατί ξεχάστηκε; Δεν βγάζει μάτι μήπως η φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας και τα κόλπα που μαζί με το ΝΑΤΟ κάνουν τόσο καιρό;

Είναι αλήθεια δυνατόν για έναν υποτιθέμενο αγωνιστή του "ιστορικού βεληνεκούς" του Γλέζου, να ξεχνάει ή να του διαφεύγουν τέτοια πράγματα;

Κι αν δεν ξεχάστηκε, τότε το έκανε σκόπιμα, οπότε τι σόι αγωνιστής είναι;

Ξέρω, μπορεί να παίζει και η γνωστή άνοια της ηλικίας. Εντάξει, αλλά τότε, δεν θα έπρεπε ο άνθρωπος να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται...

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα με τους "αγωνιστές" της αντιπολίτευσης, ή τώρα μου διαφεύγει εμένα κάτι;

πηγη

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...