Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Έτσι θα ξελασπώσουμε τα υπερχρεωμένα γερμανικά κρατίδια και δήμους


Αντιγράφω από δελτίου τύπου αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Ωραιοκάστρου στο νομό Θεσσαλονίκης.

«…σε αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα εισέρχεται ο διευρυμένος Δήμος
Ωραιοκάστρου έχοντας πετύχει την αδελφοποίηση με το Δήμο Detmold, με τον
οποίο διατηρεί αγαστές σχέσεις.. ...μεταξύ των άλλων θα επισκεφθούν ένα κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών»
(http://www.oraiokastro.gr/files/118/deltiatipou/2012/dtklimatikiallagi.pdf)

Το αδερφάκι του Ωραιοκάστρου, ο δήμος Detmold είναι μια πόλη που βρίσκεται στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία. Ας δούμε από περιέργεια τι δημοσιευόταν στον τοπικό Τύπο αυτού του δήμου πριν από λίγο καιρό:

«Sehr geehrter Herr Bürgermeister, sehr geehrte Damen und Herren,
die Stadt Detmold hat einen Berg von über 148 Millionen Euro Schulden angehäuft. Die Pro Kopf Verschuldung eines jeden Detmolder Bürgers beträgt über 2000 Euro.»
(http://auf-detmold.npage.de/haushaltsrede.html)

Μετάφραση: «Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε. Αξιότιμοι, κυρίες και κύριοι,
η πόλη Detmold έχει στοιβάξει ένα βουνό χρέους πάνω από 148 εκατομμύρια ευρώ. Ο κατά κεφαλήν καταμερισμός χρέους σε κάθε πολίτη του Detmold είναι πάνω από 2000 ευρώ»

Χαρμόσυνο λοιπόν το γεγονός της παραπάνω αδελφοποίησης για όσους ζούνε ακόμα στην εποχή της αγνότητας και της αθωότητας. Τί ρομαντικό τα δυό αδελφάκια το πρώτο που κάνουν πια ως αδέλφια να είναι η επίσκεψη σε κέντρο ανακύκλωσης,

Το ποσό αυτό βέβαια δεν είναι παρά χαρτζιλίκι μπροστά σε αυτά που ακολουθούν παρακάτω στο κείμενο.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Το ίδρυμα Φρήντριχ Νάουμαν οργανώνει στην Θεσσαλονίκη «φυτώριο φιλελεύθερης νεολαίας»!


Αναδημοσιεύουμε από την «Εφημερίδα των Συντακτών» αυτό το πολύ ενδιαφέρον κείμενο του Νίκου Σβέρκου, το οποίο αναφέρεται σε μια ενδιαφέρουσα πτυχή της παρέμβασης των γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα (και συγκεκριμένα του φιλελεύθερου Φρήντριχ Νάουμαν). Ιδιαίτερη σχέση με το ίδρυμα αυτό, φαίνεται να έχει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης… Για τα όσα αναφέρει το κείμενο θα επανέλθουμε ως Μένουμε Θεσσαλονίκη με ειδική ανακοίνωση.

«Μ.Θ»

Εισαγόμενη νεολαία Φιλελευθέρων

Του Νίκου Σβέρκου

Πώς φτιάχνεται μια οργάνωση νεολαίας; Οι μέθοδοι που απαντούν στη μετεμφυλιακή ιστορία της Ελλάδας δεν είναι πολλές. Μια νεολαιίστικη οργάνωση είτε δημιουργείται ως «προέκταση» ενός πολιτικού κόμματος είτε προκύπτει με αυθόρμητο τρόπο, όπως η Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη. Στην Ελλάδα του Μνημονίου και της άμεσης οικονομικής και πολιτικής επιρροής από τα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων υπάρχει ακόμα μια οδός: αυτή της «εισαγωγής» μιας πολιτικής οργάνωσης από γερμανικά think tanks.

Στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η 1η Συνδιάσκεψη Φιλελεύθερης Νεολαίας, που διοργανώνεται από το Ιδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν, το think tank του γερμανικού κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP), άλλοτε εταίρου της Ανγκελα Μέρκελ.



Το γραφείο των Βρυξελλών

Πρόκειται για τον κομματικό σχηματισμό που υποστήριζε την επιβολή ακραίας λιτότητας στην Ελλάδα και στις τελευταίες εκλογές καταβαραθρώθηκε, χάνοντας την εκπροσώπησή του στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Το εν λόγω ίδρυμα άνοιξε μάλιστα τα γραφεία του στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2013, ασχολούμενο κυρίως με τη διοργάνωση σεμιναρίων, ενώ το τεχνικό κομμάτι της διοργάνωσης της συνδιάσκεψης έχει αναληφθεί από το κεντρικό γραφείο των Βρυξελλών, το οποίο παρέχει χρηματοδότηση τέτοιου ύψους ώστε η συμμετοχή στη συνδιάσκεψη ανέρχεται σε μόλις 30 ευρώ (15 ευρώ κοστίζει η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη και το υπόλοιπο ποσό αφορά οργανωτικά ζητήματα και τη διαμονή).

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Εκτρωματικό στη σύλληψή του το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


Του Γιώργου Ιεροδιάκονου

Ολοκληρώνεται τελικά την προσεχή Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, η διαδικασία ψήφισης του αποκαλούμενου «αντιρατσιστικού» νομοσχεδίου με την ονομαστική ψηφοφορία επί των τριών βασικών άρθρων. Μ’ αυτό τον τρόπο εντείνεται ακόμα περισσότερο και η ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του ελληνικού λαού, στον οποίο ο πονηρός νομοθέτης απαγορεύει, επί ποινή φυλάκισης, ακόμα και το δικαίωμα του λόγου.

Κανέναν άλλο λόγο δεν έχει αυτό το εκτρωματικό νομοθέτημα, παρά ακριβώς για να ποινικοποιήσει την οποιαδήποτε αντίδραση και αντίσταση, διώκοντας εισαγγελικά όποιον αντιστέκεται. Όποιος μιλά εναντίον των Γερμανών, της Μέρκελ, του Σόιμπλε, ή του Φούχτελ, θα θεωρείται ένοχος μόχλευσης ρατσιστικών παθών και θα τελεί υπό διωγμό.
Το ίδιο και στην περίπτωση που κάποιος καταγγείλει τον βρόμικο ρόλο του σιωνιστικού τραπεζικού κεφαλαίου, ή την μισαλλοδοξία του Ισλάμ.

Και, αν μη τι άλλο, είναι τουλάχιστον υποκριτική η αναφορά στα εγκλήματα του ναζισμού, όταν επισήμως η χώρας μας, δια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού...
εξωτερικών, αναγνωρίζει την πραξικοπηματική, ναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας και δίνει κάλυψη σε ναζιστικές οργανώσεις που τρομοκρατούν τον ουκρανικό λαό και τους μειονοτικούς πληθυσμούς της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες ομογενείς.

Ο αντιρατσιστικός νόμος αποτελεί βαθειά μαχαιριά στο σώμα της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης κι ακόμα χειρότερα, επιστρέφει τη χώρα μας στους μαύρους αιώνες του μεσαίωνα με το κυνήγι των μαγισσών.

Ας δούμε λοιπόν, άρθρο-άρθρο, τις προφανείς παγίδες που κρύβει το νομοθετικό έκτρωμα:

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...