Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Να πώς εκκολάπτονται οι νέοι Τσολάκογλου του έθνους

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ναζί κατακτητών σε μια πρωτοφανή επίδειξη εθνικής υποτέλειας. Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου η Γερμανική πρεσβεία οργάνωσε εκδήλωση μνήμης στο στρατιωτικό νεκροταφείο των ναζί που σκοτώθηκαν στην ελληνική επικράτεια κατά τον πόλεμο και την κατοχή. Το συγκεκριμένο στρατιωτικό νεκροταφείο βρίσκεται σε ακατοίκητη περιοχή του Διονύσου και είναι ένα από τα δυο στρατιωτικά νεκροταφεία που υπάρχουν στον Ελλαδικό χώρο. Το άλλο βρίσκεται στο Μάλεμε. Στο νεκροταφείο του Διονύσου βρίσκονται 9.973 νεκροί στρατιώτες των ναζιστικών δυνάμεων κατοχής της Ελλάδας.

Τα προηγούμενα χρόνια οι εκδηλώσεις μνήμης στο νεκροταφείο φρόντιζαν να κρατούν ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ σε κλειστό κύκλο και αφορούσαν κυρίως μνημόσυνα από συγγενείς των νεκρών. Βλέπετε το κοινό περί δικαίου αίσθημα των Ελλήνων, ήταν ακόμη ζωντανό. Οι μνήμες των σφαγών και των θυμάτων από τον ναζί κατακτητή, ήταν και παρέμεναν νωπές. Οι Έλληνες είχαν τα περισσότερα θύματα και τις μεγαλύτερες καταστροφές από τους ναζί από οποιαδήποτε άλλη κατεχόμενη χώρα στην Ευρώπη. Και χάρις στις κυβερνήσεις υποτέλειας της Ελλάδας οι νεκροί και οι θυσίες έχουν παραμείνει έως σήμερα ανεκπλήρωτες.

Το γιατί βέβαια παρέμειναν τα δυο αυτά στρατιωτικά νεκροταφεία των Γερμανών κατακτητών στο ελληνικό έδαφος, σχετίζεται πρωτίστως με πολιτικές σκοπιμότητες. Οι Γερμανοί ακόμη και με τους νεκρούς τους θέλησαν να διατηρήσουν την στρατιωτική τους παρουσία στην Ελλάδα. Οι παλιοί δοσίλογοι και συνεργάτες τους παρέμειναν στη διακυβέρνηση της Ελλάδας κι έτσι καταλήξαμε με τα Γερμανικά νεκροταφεία, ενώ δεν υπάρχει - τουλάχιστον επίσημα - στρατιωτικό νεκροταφείο ούτε των Ιταλών, ούτε των Βούλγαρων κατακτητών της ίδιας περιόδου. Τα μόνα άλλα νεκροταφεία ξένων στρατιωτών που υπάρχουν στο ελληνικό έδαφος είναι των συμμάχων.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Η Μεγάλη των Ταγματασφαλιτών Σχολή


Όσο μεγαλώνει η απόσταση στην Ιστορία, τόσο πιο κοντά φέρνει τα γεγονότα. Η αλήθεια και η αντικειμενικότητα θέλουν χρόνο προκειμένου να… λάμψουν. Παρά το γεγονός ότι πέρασαν περίπου εφτά δεκαετίες από τις λαμπρές αλλά και ερεβώδεις μέρες της Κατοχής στη χώρα μας και, για το χυμένο αίμα που κατεβλήθη ως βαρύτατο αντίτιμο στην περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έχει χυθεί επίσης αμέτρητο μελάνι, υπάρχουν ιστορικά γεγονότα τα οποία δεν έχουν διερευνηθεί επαρκώς από τη φιλέρευνη ιστορική επιστήμη. Γεγονότα σκοτεινά, τα οποία εξακολουθούν πεισματικά να κινούνται στις απεχθέστερες ατραπούς της Ιστορίας μας. Γεγονότα και πράξεις που ατίμασαν την περηφάνια του λαού μας, αλλά και έβαλαν βαριά υποθήκη στο μέλλον της χώρας κρατώντας τη δέσμια εφιαλτικών προθέσεων και εγκλημάτων.


Το φαινόμενο του δωσιλογισμού στην Ελλάδα έμεινε στο σκοτάδι· δεν έχει διερευνηθεί αναλόγως του κακού που προκά λεσε στη χώρα, όπως επιβαλλόταν, όχι μόνο για λόγους δικαι οσύνης και σεβασμού απέναντι στα θύματά του, αλλά και για λόγους μαθητείας.
Αυτή η χώρα έχει πληρώσει, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, τη «φιλοπατρία», όπως παραδοσιακά την έχουμε εμπε δώσει στον τόπο μας. Όλοι αυτοί οι περήφανοι εθνοσωτήρες, οι πατέρες του έθνους, οι υπερπατριώτες, είναι αυτοί ακριβώς που σοδόμισαν πάνω στα ιερά και όσια αυτής της πατρίδας, είναι αυτοί που θεώρησαν την ωραία δική μας πατρίδα τσιφλίκι τους· είναι όλοι αυτοί που ψωμίζονται στο όνομα της δικής μας αρχαί ας πατρίδας. Μια δράκα καθαρμάτων, απόγονοι εγκληματιών που λυμαίνονται την ιδέα, την εξουσία αλλά και τον υλικό πλού το της ανεκτίμητης πατρίδας μας, ακόμα και στις μέρες μας.

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Τελικά, το παιχνίδι θα παιχτεί στο δρόμο


Ελάτε να φοβηθούμε. Να σκιαχτούμε κι άλλο που τώρα η Τρόικα δεν θα έρθει να μάς βαθμολογήσει, που αν δεν έρθει θα φορέσουμε τις μαύρες πλερέζες θρηνώντας για αυτό που θα μάς βρει. Χωρίς κηδεμόνα και χωρίς προστασία από τις αγορές πού θα πάει η μαύρη η Ελλάδα. Να ξεχυθούμε στα γερμανικά σούπερ μάρκετ να προμηθευτούμε κονσέρβες και ξηρά τροφή γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα. Ελάτε να τρομάξουμε όλοι μαζί αντάμα στο πολιτικό θρίλερ που εξελίσσεται με τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κάνουν τα αδύνατα δυνατά να μην γίνουν οι δόσεις 72 από 100 που σού υποσχέθηκαν.



Ελάτε να τούς στηρίξουμε όλοι τους εκλεκτούς μακελάρηδες της δεξιοσοσιαλδημοκρατίας και της «αριστεράς». Μέχρι και ο Παπαδημούλης για να σώσει τους Έλληνες έκανε πρόταση Τσίπρας και Σαμαράς να συναντηθούν, να τα βρουν για να σε σώσουν!
Έτσι το πάνε τώρα το παιχνίδι διότι αρχίζει να αγριεύει η φτώχεια των Ελλήνων. Έτοιμα τα είχαν όλα για την στιγμή πριν το 2015 έρθει και μπούμε «σε πορεία ανάπτυξης από μόνοι μας» όπως διαλαλούσαν κυβερνήτες όλων των αποχρώσεων από το 2009. Το τελικό ντου με τον ΕΝΦΙΑ, τις φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές, γίνεται αυτή την στιγμή. Μπλόκαραν τα συστήματα από τις αιτήσεις να μπει σε διακανονισμό η μισή Ελλάδα για να σωθεί. Ο κακομοίρης που έχει ήδη το κεφάλι του μέσα στα σκατά νομίζει ότι θα έχει 200 ευρώ το μήνα για να δίνει ενοίκιο στο Κράτος. Νομίζει ότι η σύνταξη των γονιών του θα είναι τέτοια που θα τα βγάλουν πέρα όλοι τους. Νομίζουν ότι οι μισθοί στο Δημόσιο θα είναι εκεί σταθερά πάνω από τα 700 ευρώ. Νομίζουν ότι έχουν να αγοράζουν φάρμακα και Υγεία.

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Τα τανκς...υπάρχουν.



Η εποχή τους πέρασε...
Λίγο ο...εκσυγχρονισμός...λίγο οι οικονομικές
κρίσεις...και τα τανκς...σκούριασαν...
Οπως σκούριασαν και τα...τσεκούρια.
Οι λοστοί και οι...γροθιές.

Η "ιδέα",όμως, παραμένει...
Ο Φασισμός παραμένει.
Ο Γύψος. Η Βία.
Τα "νέα" όπλα.

Τα τανκς αντικαταστάθηκαν από Μνημόνια.
Τα τσεκούρια με αθώο χαμόγελο.
Τα μαύρα μπουφάν με γραβάτες.
Η ανατριχίλα της ερπύστριας
με τα χημικά του νεοπατριωτισμού.
Το πιστόλι του Ντερτιλή
με την πέννα των Προδοτών.

Και οι Λοχαγοί αντικαταστάθηκαν...
...με ένα τσούρμο κοινοβουλευτικά Γουρούνια.
Και οι Συνταγματάρχες αντικαταστάθηκαν...
...με τους "αρχηγούς" των αστικών κομμάτων,
και όχι μόνο.

Η Βουλή...λειτουργεί. Τυπικά δεν καταργήθηκε.
Νομοθετεί η Συγκυβέρνηση.
Με πραξικοπηματικές πράξεις νομοθετικού
περιεχομένου, που υπογράφει σωρηδόν
ο "δημοκράτης αγωνιστής" Παπούλιας.

Τα τανκς των Αστών,των ντόπιων και ξένων
Συμμάχων τους είναι στους Δρόμους...

Καμιά Αυταπάτη.
Θα τα Αντιμετωπίσουμε. Και πάλι.

Σε νέα "Πολυτεχνεία" και σε ελληνικές Τιεν Αν Μεν...

Χίλιοι και χιλιάδες...

πηγη

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...