Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ας θυμηθούμε λοιπόν την Βαρουφακειάδα, πριν σκάσει η μπόμπα που έρχεται


Και το κυρίαρχο χαρακτηριστικό των κάθε λογής Βαρουφάκηδων, είναι η …ντούμπλε φας διαχείριση -σε επικοινωνιακό τουλάχιστον επίπεδο, αφού αυτός ο ρόλος τους ανατίθεται- των πολυσύνθετων οικονομικών δεδομένων

του Κ. Κυριακόπουλου

Η παραστατικότητα στην περιγραφή των καταστροφικών παραμέτρων που συνθέτουν το οικονομικό περιβάλλον, θεωρείται επικοινωνιακά το δυνατό τους χαρτί.

Αυτό όμως είναι που συνιστά και τη Δούρεια τακτική τους απέναντι στην ουσία του προβλήματος. Είναι το καρότο της δημοφιλίας, που επιχειρεί να συγκαλύψει το μαστίγιο που ακολουθεί.

Από τη λογική αυτής ακριβώς της διαχείρισης -όπως άλλωστε ήταν και αναμενόμενο- δεν ήταν δυνατόν να ξεφύγει και ο «αυθεντικός» Βαρουφάκης, που στην παρατεταμένη ....
προεκλογική περίοδο που προηγήθηκε, επεχείρησε να καρπωθεί ένα μέρος της συμπάθειας και της κοινωνικής αποδοχής, πριν αναχωρήσει και πάλι για το Σικάγο αναζητώντας τον επιούσιο.

Η ουσία της επικοινωνιακής στρατηγικής - αν και πασίγνωστη - διαχρονικά "ακουμπά" σχετικά εύκολα τους αφελείς. Τι λέει λοιπόν αυτή η επικοινωνιακή λαθροχειρία...

"Περιγράψτε με δημοφιλία το πρόβλημα, τη βαρβαρότητα και τις εκδηλώσεις της, και αφού κερδίσετε την εμπιστοσύνη των αφελών, τότε μπορείτε να τους σερβίρετε τη λύση που θα μας εξυπηρετήσει"

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Το ευρώ φτιάχτηκε για να καταστρέψει χώρες και να υποδουλώσει λαούς!


Άρθρο – βόμβα του Greg Palast
υπερ της Ελλάδας...


"Ο πατέρας του Ευρώ παρουσιάζει τον μπάσταρδό του"!
Οι Ελληνικές Εκλογές και η Ευρωπαϊκή Nήσος των Λεπρών


Οι ελληνικές εκλογές, λόγω της δυνητικής σημασίας τους για την εύθραυστη ευρωπαϊκή και διεθνή οικονομία, έδωσαν μια χωρίς προηγούμενο διεθνή προβολή στην δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και αποκάλυψαν ένα ευρύτατο κύμα συμπάθειας και συνηγορίας για τον δυναστευόμενο ελληνικό λαό.

Το συναίσθημα αυτό – για την ύπαρξη του οποίου ήσαν ανύποπτοι οι εντεταλμένοι εθνικοί «δέκτες»- δεν είναι προφανώς άμικτο και της υποβόσκουσας αντιπάθειας για την «τιμωρό» Δύναμη, που θεωρείται η κατ’ εξοχήν υπεύθυνη για το ελληνικό πάθος. Εντυπωσιακός αριθμός άρθρων καί εγκρίτων οργάνων του διεθνούς Τύπου –εκτός του Γερμανικού- υπερασπίσθηκαν τις ελληνικές θέσεις, συχνά χωρίς επιφύλαξη.

Ως δείγμα μαχητικής υπεράσπισης της Ελλάδας, αλλά και για την αποκάλυψη που περιέχει με την προσωπική εξομολόγηση του γεννήτορα του ευρώ, τού Αμερικανού καθηγητή Robert Mundell, εμπνευστή του Θατσερισμού και των Ρηγκανόμικς, παραθέτουμε το άρθρο του Αμερικανού συγγραφέα Greg Palast, δημοσιευμένο την παραμονή των εκλογών.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

«Θέλω να ζήσω για να εκδικηθώ»: 70 χρόνια από το Άουσβιτς


Του Δημήτρη Καζάκη

Σαν σήμερα στις 27 Ιανουαρίου 1945 o σοβιετικός στρατός προελαύνοντας στην Πολωνία και συντρίβοντας τις ναζιστικές ορδές, ανοίγει τις πύλες του κολαστήριου γνωστού ως Άουσβιτς. Πρόκειται για την Πολωνική τοποθεσία Όβσετσιμ, που Γερμανοί ναζί ονόμασαν Άουσβιτς όταν δημιούργησαν το σύμπλεγμα στρατοπέδων εξόντωσης.

Στο σύμπλεγμα αυτό εξοντώθηκαν γύρω στα 4 εκατομμύρια κρατούμενοι εκ των οποίων πάνω από 1 εκατομμύριο ήταν Εβραίοι από ολόκληρη την Ευρώπη. Μόλις έφταναν οι κρατούμενοι στο Άουσβιτς γινόταν η ταξινόμηση. Οι ικανοί προς εργασία έμεναν στο κυρίως στρατόπεδο, ενώ τα γυναικόπαιδα και οι γέροι σε ηλικία, αλλά και οι ανίκανοι προς εργασία μεταφέρονταν στο διπλανό στρατόπεδο Μπζεζίνκα (Μπιργκενάου).

Εκεί, οι περισσότεροι, μετά από νέα επιλογή από τους Γερμανούς, διατάσονταν να γδυθούν για να κάνουν δήθεν μπάνιο. Τους έκλειναν κατόπιν σε μεγάλα λουτρά όπου αντί για νερό διοχετευόταν αέριο Zyklon B. Κατόπιν τα πτώματα στοιβάζονταν και μεταφέρονταν στους φούρνους των κρεματορίων όπου και καίγονταν. Οι στάχτες και όσα οστά απόμεναν σκορπίζονταν κατόπιν σε λειβάδια της γύρω περιοχής, είτε ρίχνονταν στο κοντινό ποτάμι.

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...