Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΑΣ «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ» ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ;


του Wayne MADSEN. Δημοσιεύτηκε στις στις 29 ιανουαρίου 2015

Την ώρα που η Ελλάδα γιορτάζει τον σχηματισμό κυβέρνησης κατά της λιτότητας, θα έπρεπε η ευφορία να μετριαστεί από μια δόση ρεαλισμού. Αν και ο νέος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ονόμασε το γιο του «Ερνέστο» προς τιμή του Κουβανού επαναστάτη Ερνέστο «Che» Guevara, καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ισχυρά διαπιστευτήρια αριστερών και φιλεργατικών προθέσεων, δεν μπορεί κατ΄ ανάγκη να λεχθεί το ίδιο για τον άνθρωπο που διάλεξε ο Τσίπρας για υπουργό Οικονομίας της Ελλάδας. Ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι Αυστραλός υπήκοος, σπούδασε στη Βρετανία και εργάστηκε σαν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Στην Ανατολική Ευρώπη υπάρχει προηγούμενη εμπειρία ανάληψης εξουσίας από άτομα με διπλή υπηκοότητα δύο χωρών με αντικρουόμενα συμφέροντα. Για παράδειγμα στην Ουκρανία, όπου η Αμερικανίδα Natalija Jaresko έγινε υπουργός Οικονομίας με σκοπό να δοθεί στην χώρα το δηλητήριο της λιτότητας του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Σήμερα οι χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης είναι γεμάτες από πιστούς της παγκοσμιοποίησης φανερούς, αλλά και κρυφούς, πολλοί από τους οποίους είναι υπήκοοι ή πρώην κάτοικοι άλλων χωρών, όπως ο Βαρουφάκης [ΣτΜ : και ο GAP]. Η υπουργός Οικονομίας της Ρουμανίας Ioana Petrescu είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Wellesley και του Πανεπιστημίου Harvard και πρώην εκπρόσωπος του Εθνικού Ρεπουμπλικανικού Ινστιτούτου του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων στο νεοσυντηρητικό και αντιρωσικό American Enterprise Institute (AEI). Διατέλεσε επίσης καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Maryland. Αν και οι δεξιές διασυνδέσεις της Petrescu στην Ουάσινγκτον φαίνονται να βρίσκονται σε αντίθεση με τους δεσμούς του Βαρουφάκη με το νεοφιλελεύθερο Brookings Institution στον κόσμο των δήθεν πολιτικών διαφορών, η Petrescu και ο Βαρουφάκης είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αν κάποιος ακολουθήσει τη διαδρομή των χρηματοδοτήσεων αυτών των δύο υπουργών Οικονομίας, καθώς και της Natalija Jaresko [ΣτΜ : υπουργού Οικονομίας της Ουκρανίας μέχρι το 2014, γεννημένης στις ΗΠΑ], θα καταλήξει στην Ουάσιγκτον και σε ιδρύματα που τροφοδοτούνται από τη CIA και τις μυριάδες των ιδρυμάτων που λειτουργούν σαν προκάλυμμά της. [ΣτΜ : να ισχύει άραγε κάτι άλλο για τον GAP;;;]

Κυβέρνηση Εθνικής Συνουσίας


Το πόσο άλλαξε πορεία η Ελλάδα με την νέα κυβέρνηση της Ελπίδας φάνηκε από την ορκωμοσία της νέας Βουλής. Η Ελλάδα να μην ξέρει πού βρίσκεται, ο ελληνικός λαός να μην ξέρει τι του ξημερώνει αύριο με το λεπίδι των δανειστών της χώρας πάνω από το κεφάλι του και οι εκλεγμένοι να μπουκάρουν στην Βουλή λες και πήγαιναν σε αποκριάτικο γλέντι. Της Τσικνοπέμπτης έγινε στην Βουλή. Μόνο τα κομφετί έλειπαν να συμπληρώσουν το εορταστικό γλέντι.

Τι ειρωνεία! Ο Χάρης Θεοχάρης που πριν μήνες σε απειλούσε ξεδιάντροπα ως υπάλληλος των δανειστών ότι αν δεν του “σκάσεις” το χαράτσι θα σου κάνει κατάσχεση, να ξεκαρδίζεται στα γέλια κάνοντας πλάκες με τους υπόλοιπους Ποταμίσιους βγάζοντας σέλφι φωτογραφίες δημοσιεύοντας απευθείας τα γλέντια στο facebook και στο twiter. Γέλα, Θεοχάρη, δε μάς πτόησες διά ειδοποιητηρίων κατάσχεσης, μας κατατρόπωσες διά της ψήφου .
Τι ειρωνεία, η Τζάκρη που σε έβαλε με τα ΝΑΙ της στις ψηφοφορίες υποδούλωσης της χώρας, να μπαίνει νικήτρια και ως λαϊκογκόμενα σε σκυλάδικο με όχημα τον αντιμνημονιακό Σύριζα.

Το πόσο άλλαξε η χώρα φαίνεται από την αλλαγή της δημογραφίας στην χώρα. Για πρώτη φορά σε αυτή την ορκωμοσία οι ρεπόρτερς δεν ρωτούσαν τις βουλευτίνες για το βαρύ χρέος που αναλαμβάνουν, αλλά για το πώς καταφέρνουν να είναι πάντα κομψές.
Το πόσο άλλαξε η χώρα αποδείχθηκε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία έγινε φιλοκυβερνητική διαδήλωση πολιτών που ανταμώθηκαν στο Σύνταγμα μετά από ραντεβού που έκλεισαν μέσω facebook. Στο πλευρό της κυβέρνησης ένας λαός που θέλει να λέει ότι αντιστέκεται σε Μέρκελ και Σόιμπλε αλλά φιλάει στο μάγουλο τον σφαγέα του.
 Ανοιχτές οι πόρτες της Βουλής, χωρίς κάγκελα και χωρίς ΜΑΤ. Και μόνο αυτό δείχνει πια, ότι ο λαός έχασε το μεγάλο του όπλο που δεν είναι άλλο από τον ΦΟΒΟ που δημιουργούσαν οι απαιτήσεις του έναντι οποιασδήποτε κυβέρνησης. Δεν κατέβασαν τα ΜΑΤ τις ασπίδες τους λόγω του δίκιου του λαού αλλά λόγω εντολής της εξουσίας. Αυτό δεν σε ανησυχεί καθόλου ψηφοφόρε, ελπιδομανή; Είσαι διαχειρίσιμος όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία του ελληνικού κράτους .

Διαδήλωνες χθες κατά του αρχιτραπεζίτη Ντράνγκι που δεν έδωσε με την πρώτη εκατομμύρια στα τραπεζικά υποκαταστήματα του. Άνοοι και απληροφόρητοι να διαδηλώνουν εναντίον του Ντράγκι ο οποίος έκανε το χατήρι της κυβέρνησης και έδωσε 60 δις στις ελληνικές τράπεζες. Να έχουν μεγαλύτερη άνεση τα τραπεζικά καταστήματα να σε στήνουν στο εδώλιο για μη καταβολή της δόσης του δανείου σου. Άνοοι που θέλουν να πιστεύουν σώνει και καλά σε μια Ελπίδα, άνοοι που χθες δεν κατάλαβαν την ξεφτίλα στο Βερολίνο με έναν Βαρουφάκη που δεν ήξερε τι έλεγε και δεν ήξερε τι ήθελε. Αν όσα είπε στην κοινή συνέντευξη με τον Σόιμπλε τα έλεγε ο Βενιζέλος θα είχαν πέσει λαϊκά γιαούρτια. Αντιθέτως, τα είπε ο Βαρουφάκης μασώντας τσίχλα και βρωντοφώναξαν οι παλαμακιστές “Ουάου”.
Πόσα “ουάου” θα αναφωνήσεις κακομοίρη μου, όταν ο Σταθάκης δεν θα σου δώσει παραπάνω από τρεις μήνες παράταση να χάσεις την πρώτη κατοικία σου από την τράπεζα. Πόσα “ουάου” θα πεις, κακομοίρη αγρότη, που από σήμερα η Εφορία σε χαρακτήρισε ως επιχειρηματία ζητώντας σου αποδείξεις αγοράς και πώλησης των προϊόντων σου ακόμα κι αν δεν έχεις υποχρέωση τήρησης βιβλίων. Θα είναι μεγάλο το “ουάου” όταν ο φόρος που θα σου έρθει θα είναι πολλαπλασιασμένος με 13% κι ας έγινε λίμνη το χωράφι σου περιμένοντας ακόμα την προπέρσινη αποζημίωση.

Το πόσο άλλαξε η χώρα φάνηκε από την πρώτη ομιλία του Τσίπρα ως πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Είπε στους 149 βουλευτές του ότι “η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα”. Ακούστηκαν πολλά “ουάου” από τα έδρανα των νέων εκλεγμένων σου. Πότε ήταν κυρίαρχη χώρα η Ελλάδα, πρωθυπουργάρα μου; Πώς να υπερασπιστείς τα λεγόμενα σου όταν στα προεκλογικά σου σχέδια αποκαλούσαν οι σύμβουλοί σου την Ελλάδα “κομμάτι ενός γεωπολιτικού συστήματος”; Το κομμάτι δεν μπορεί να είναι κυρίαρχο παρά μόνο κομμάτι της πίτας της Ε.Ε που με νύχια και με δόντια θέλεις να υπερασπιστείς ως κυρίαρχο ομοσπονδιακό κράτος.

Είναι ιστορική ειρωνεία να βλέπεις στα Ανάκτορα του Όθωνα να ορκίζεται μια δημοκρατική βουλή με Αριστερό Βασιλέα κι απέξω ο λαός να διαδηλώνει για το δικαίωμα των μεταξωτών βρακιών της Αριστερής Φρειδερίκης.-

πηγη

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ !!!


   του  Γιώργου Χαλιμούρδα

Το φαινόμενο της BAROUFUCKIADAS που εξελίσσεται τείνει να πάρει χαρακτηριστικά μαζικής παράκρουσης με το συνεχές σιγοντάρισμα των Μέσων Μαζικής Παράκρουσης και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Παράλληλα με το φαινόμενο της Συριζιάδας, τώρα παντού υπάρχει κι ένας Βαρουφάκης … με τζιν, πουκάμισο έξω, χωρίς γραβάτα, με φούξια φάκελο και … σαρδόνιο χαμόγελό, ένας μάγκας που κάτι θα κάνει, κάτι θα γίνει και θα μας σώσει!!!

Μήπως όμως πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι πού τελικά...
βρίσκεται η ουσία των πραγμάτων; Μήπως τελικά η ουσία βρίσκεται στο τι φοράει ο Βαρουφάκης, στο τι του είπε ο άστεγος ισπανός μεταφραστής off the record στον ίδιο, όπως μας διαμήνυσε με μελοδραματικό στόμφο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μήπως τελικά η ουσία βρίσκεται στην «καταπληκτική» φωτογραφία που ανέβασε ο Βαρουφάκης, όπως διαλαλεί άκουσον άκουσον το Χωνί (!!!), μήπως στην πανέμορφη γυναίκα του και στην κόρη του, μήπως στο «ουάου» απέναντι στο Ντάισελμπλουμ, αλήθεια, αδέρφια εκεί βρίσκεται η ουσία;

Γιατί, να είστε σίγουροι πως όλα τα παραπάνω ποσώς ενδιαφέρουν έναν πατέρα άνεργο που δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα βασικά για την οικογένεια του, έναν πατέρα που έχει δει τον γιό του να πηγαίνει στα ξένα γιατί δεν έβρισκε δουλειά, έναν πατέρα που τον πνίγουν τα χρέη και δεν ξέρει τι να κάνει, έναν πατέρα που αυτοκτόνησε ο γιός του από απελπισία, έναν πατέρα που δεν μπορεί να αποπληρώσει το σπίτι του και κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο, έναν μαγαζάτορα που δεν μπαίνει πελάτης όλη μέρα, που τον έχουν πνίξει τα χρέη, που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, έναν ηλικιωμένο που δεν του φτάνει η σύνταξή του να πάρει τα φαρμακά του, ένα νέο που νοιώθει εγκλωβισμένος χωρίς καμία προοπτική σε αυτό εδώ το τόπο.

Η ουσία για όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας βρίσκεται αλλού, αλλά πού να ανοίξεις κουβέντα… Μια αριστερή φίλη, μου είπε προσφάτως πως είναι αδύνατον να ανοίξει κουβέντα επί της ουσίας γύρω από τα πραγματικά πολιτικά γενόμενα στους φίλους της, γιατί τους έχει συνεπάρει η ΣΥΡΙΖΙΑΔΑ και η BAROUFUCKIADA.

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Όταν σε εκβιάζουν, απαντάς με αποφασιστικές κινήσεις


Όταν σε εκβιάζουν, απαντάς με αποφασιστικές κινήσεις κι όχι με τρια πουλάκια κάθονται...

του Δημ. Καζάκη

"Η πίεση αυξάνεται στην Ελλάδα και στον υπουργό οικονομικών για να παραμείνει στην ίδια γραμμή και να επιμείνει στις δημοσιονομικές δεσμεύσεις," αναφέρει το euronews (4/2).

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Τετάρτη το βράδυ έφερε την απαγόρευση να χρησιμοποιούν οι τράπεζες τα ελληνικά ομόλογα για να αντλούν ρευστότητα. Αυτό σημαίνει ότι η παραίτηση της ΕΚΤ που επέτρεψε στην Ελλάδα να δίνει τα ομόλογά της ως εγγύηση για χρήμα στις τράπεζες, θα λήξει στις 11 Φεβρουαρίου, δύο εβδομάδες νωρίτερα από την προηγούμενη προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου.


Οι ελληνικές τράπεζες θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια μέσω του προγράμματος δανεισμού εκτάκτου ανάγκης της ΕΚΤ (ELA), αλλά ακόμη και εδώ υπάρχουν κινήσεις να καταστούν αυστηρότεροι όροι για την πρόσβαση στον εν λόγω χρηματοδοτικό μηχανισμό. Το άμεσο αποτέλεσμα της κίνησης της ΕΚΤ ήταν το ευρώ να υποχωρήσει έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές υποψιάζονται ότι η Ελλάδα έχει ελάχιστα περιθώρια ελιγμών για τα πολυδιαφημισμένα σχέδιά της να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της διάσωσης των € 240 δις.

Η κίνηση αυτή της ΕΚΤ ισοδυναμεί με προαναγγελία πιστωτικού επισοδείου έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Όλοι γνωρίζουν ότι οι συστημικές τράπεζες είναι κουφάρια. Το 2014 χρειάστηκαν 7,5 δις ευρώ περισσότερη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ. Ειδικά τους τρεις τελευταίους μήνες η πρόσθετη χρηματοδότηση ανήλθε σε 15 δις ευρώ. Τον Δεκέμβριο χρειάστηκαν κοντά στα 9 δις ευρώ πρόσθετη χρηματοδότηση από το ευρωσύστημα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ


Οι υπόγειοι δεσμοί των ευρωσυμμοριών με τα ελληνόφωνα ανδρείκελα του δωσιλογισμού, παραμένουν ενεργοί και ως τέτοιοι μπορούν να αξιοποιηθούν και σε συντονισμένες παρεμβάσεις στο επίπεδο του οικονομικού πολέμου που μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα ώρα και στιγμή, αλλά ακόμη και στο επίπεδο της απόλυτα χορογραφημένης πολιτικής εκτροπής και στα πλαίσια αυτής της επιδίωξης, δε μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτε, ούτε καν το σενάριο της πολιτικής δολοφονίας...


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Οι νύχτες είναι γκαστρωμένες και οι εξελίξεις ενδέχεται να καταστούν ανεξέλεγκτες, αν δε συνειδητοποιήσουμε άμεσα ως κοινωνία το ρόλο μας μέσα στο διαμορφούμενο πολιτικό σκηνικό.

Τονίσαμε και χθες πως η πολιτική σκακιέρα θα αρχίσει πραγματικά να συνταράσσεται, όταν παράλληλα με τη δυναμική και την ταυτότητα των συμβολισμών, περάσουμε στη μάχιμη πολιτική πραγματικότητα. Εκεί δηλαδή που πρόκειται να κριθούν, τόσο οι χειρισμοί όσο και η αποφασιστικότητα, με τελικό ζητούμενο την καθολική αποδόμηση του κατοχικού κεκτημένου, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.

Και πρέπει να το πούμε καθαρά. Όσο αυτό παραμένει το κυρίαρχο ζητούμενο, άλλο τόσο υπαρκτός είναι και ο κίνδυνος μιας ανεπανάληπτης κωλοτούμπας από τη μεριά της νέας κυβέρνησης, που θα συμπαρασύρει στην εξέλιξή της τα πάντα.

Η Ελλάδα πέρασε στην πρώτη θέση του παγκόσμιου πολιτικού ενδιαφέροντος, όχι για το ειδικό βάρος που...
έχει η οικονομία της στο σύστημα του παγκόσμιου καπιταλισμού, ούτε βεβαίως γιατί σ αυτή τη γωνιά της Γης πρόκειται να κριθεί η έκβαση της σύγκρουσης δυο διαφορετικών αντιλήψεων για την πολιτική και κοινωνική φυσιογνωμία του πλανήτη.

  • Αυτό που κρίνεται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, είναι αν ο Ελληνικός λαός θα ανακτήσει τη χαμένη του εθνική αξιοπρέπεια… Αν θα καταφέρει να πάρει τη μεγάλη ρεβάνς για την ταπείνωση στην οποία έχει υποβληθεί τα πέτρινα χρόνια των δωσιλογικών κυβερνήσεων…
  • Και πρωτίστως αυτό που κρίνεται, είναι αν θα ανακοπεί και εν τέλει αν θα ανατραπεί, το βρώμικο νεοταξίτικο σχέδιο των χορογράφων της παγκόσμιας διακυβέρνησης και της τραπεζικής δικτατορίας, που τη χρησιμοποίησαν – ελέω των προθύμων – ως φτηνό πειραματόζωο χαμηλού κόστους για τους πλανητικούς τους σχεδιασμούς.

Επομένως αυτή την κυβέρνηση, δε θα την κρίνουμε με βάση την ιδεολογική της «καθαρότητα» αναφορικά με τον Αριστερό και ριζοσπαστικό της προσανατολισμό, γιατί απλούστατα αυτή την καθαρότητα, ούτε την υποσχέθηκε, ούτε τη διαθέτει.

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Το έθνος των Κυπριλλίδων και η Βαβυλωνία του Κοτζιά


Πώς ο Έλληνας ΥπΕξ κάνει θρύψαλα την Κυπριακή Δημοκρατία και ποιος τάζει λαγούς με πετραχήλια στους «Τούρκους» της Θράκης

Του Δρα Γιάννου Χαραλαμπίδη

Ο Έλληνας ΥπΕξ απέρριψε μερικώς το σχέδιο Ανάν για να εισηγηθεί μια χειρότερη λύση, με ισότιμο καθεστώς των δυο Κοινοτήτων στο κοινό κρατίδιο της Λευκωσίας και με άλλα δυο ισότιμα συνιστώντα κράτη, εντός των οποίων άλλες οκτώ με εννέα επαρχίες θα λειτουργούν σχετικώς αυτόνομα

Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ της λύσης θα στηρίζεται στην απώλεια της ελληνικής εθνικής ταυτότητας

Υπάρχει τέτοια σύγχυση και τσαπατσουλιά στο θέμα του φυσικού αερίου και στο Κυπριακό, που ούτε οι ίδιοι οι Τούρκοι δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο χάλια είμαστε. Και τώρα, με τη νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, φτου κι απ’ την αρχή. Όσο, δε, για τον άξονα με το Ισραήλ, θα δούμε… Μάλλον μπαίνει στο ψυγείο. Στην ουσία, εκεί ήταν πάντα. Άλλωστε, η αριστερή ιδεολογία της νέας ελληνική Κυβέρνησης δημιουργεί αμφιβολίες για τις προθέσεις της για τη συνέχιση μιας τέτοιας πολιτικής. Στο Κυπριακό, επί του παρόντος, τα πράγματα έχουν ως εξής:

Εάν λάβουμε υπόψη τις θέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του νέου Υπουργού των Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, διαπιστώνουμε ότι ο δεύτερος έχει πιο προχωρημένες θέσεις από τον πρώτο. Ο μεν πρώτος ήταν θιασώτης του σχεδίου Ανάν, πάντως δεν ήταν εναντίον, ο δε δεύτερος διαφωνεί, όπως ισχυρίζεται, μερικώς με το σχέδιο Ανάν, αλλά υποστηρίζει φόρμουλες διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, χειρότερες από το σχέδιο Ανάν!

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Άλλαξε ο πολιτικός κι έβαλε την φούστα αλλιώς

Δεν ξεκινήσαμε καλά! Τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι είναι χειρότερη από τις προηγούμενες. Η ελπίδα όχι απλά δεν ήρθε αλλά πνίγηκε μέσα στους χειμάρρους νερού, λάσπης και υπόγειων διαπραγματεύσεων με συντεχνίες την ώρα που η χώρα δεν χρειάζεται ελπίδα αλλά Δικαιοσύνη.
Κάποια πράγματα έχουν περίοδο χάριτος και κάποια άλλα δεν παίρνουν παράταση ούτε δευτερόλεπτο. Η μισή Ελλάδα έχει καταστραφεί, η καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής της μισής Ελλάδας έχει υποστεί απίστευτες καταστροφές, Μνημεία έχουν τελειώσει διά παντός και το μέλημα της νέας κυβέρνησης είναι να καλύψει τις ευθύνες του ίδιου του Κράτους. Δυστυχώς, δεν είναι στην εξουσία η πρασινογαλάζια στρούγκα για να οργιστούν εναντίον τους οι πολίτες που αυτή την στιγμή έχουν να πολεμήσουν με την πραγματική τους επιβίωση και με ένα μάτσο χρέη προς το ίδιο το Κράτος που τους σκότωσε.

Τα πληρωμένα δημοσιοκαφράκια της Αθήνας έκαναν φόκους στο αν ο Βαρουφάκης φόρεσε δερμάτινη καπαρντίνα στο Σίτι του Λονδίνου και αν ο Τσακαλώτος φόρεσε το ριγέ κασκόλ κλασικά ή με κόμπο στην συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών. Ρε μάς δουλεύετε; Περάσαμε από τους Πρεντετέρηδες στους κουλτουριάρηδες αριστεριστές λαϊφσταλίστες της δημοσιοκαφρίας;

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Τελικά τα βρήκε ο Τσίπρας με τις αγορές;

Ο Τσίπρας βγήκε στο Bloomberg χθες και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε το χρέος ακόμη και χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και ότι θα υπάρξει συμφωνία για "μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα", όπως ονομάζεται η εφαρμοστική πολιτική των μνημονίων από το καλοκαίρι του 2011 μέχρι σήμερα. Ο τίτλος του Bloomberg (31/1) που συνοδεύει τις δηλώσεις Τσίπρα είναι χαρακτηριστικός: "Η Ελλάδα θα αποπληρώσει ΕΚΤ, ΔΝΤ και θα πετύχει συμφωνία με την ΕΕ, λέει ο Τσίπρας".

Απλά διεκδικεί λιγότερη λιτότητα. Βέβαια, πώς θα το πετύχει κυνηγώντας "πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς" σε τέτοια ύφεση και αποπληθωρισμό σαν αυτόν που τσακίζει την ελληνική οικονομία, αυτό μέλλει να το μάθουμε καταμετρώντας τα θύματα της νεοφιλελεύθερης αυτής σχιζοφρενικής ουτοπίας, που υιοθετεί κι ο Τσίπρας.

Κι επειδή δεν κάνει κουβέντα για τα μεγάλα συμφέροντα, εκτός από το να διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους και μήκοι κύματος ότι αυτός και η κυβέρνησή του δεν θέλει την σύγκρουση με κανέναν ισχυρό, καταφεύγει στη γνωστή από παλιά ρετσέτα. Θα φροντίσει να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, η διαφθορά και οι πελατειακές σχέσεις. Αλήθεια, βρείτε μου μια κυβέρνηση απ' αυτές που μας οδήγησαν στη σημερινή καταστροφή που να μην έλεγε τα ίδια; Όλες τα ίδια έλεγαν, ακόμη και με την ίδια ρητορική.

Όμως, ας κρατήσουμε την καλή μας πρόθεση κι ας αναρωτηθούμε: Πώς σκέφτεται η νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις; Το λογικό δεν θα ήταν να ανακοινώσει την πρόθεσή της να υπάρξει μια εισαγγελική και λογιστική έρευνα αστραπή για τα δημοσιονομικά του κράτους ώστε να διαπιστώσουμε το ακριβές μέγεθος της ληστείας με το δημόσιο χρήμα, να καταμεριστούν οι ποινικές ευθύνες, να δημευθούν περιουσίες, κοκ; Και μάλιστα υπό καθεστώς πλήρους διαφάνειας, ώστε να μην υπάρξει καμιά σκιά.

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...