Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Η κυβέρνηση της ελπίδας...


Σχόλιο της εβδομάδας: 30 Απριλίου-6 Μάιου 2015
Του Μιχάλη Νευραδάκη

Η κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και της ελπίδας χτυπά ξανά. Αυτή τη φορά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δεσμεύει τα οικονομικά αποθέματα των δημόσιων ταμείων, των οργανισμών του δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων, ακόμα και των πανεπιστημίων. Αυτή ήταν συνηθισμένη πρακτική της προηγούμενης συγκυβέρνησης, και μεταξύ άλλων είχε ρίξει το μαύρο στην ΕΡΤ με ακριβώς αυτό το τρόπο. Ας θυμηθούμε λοιπόν τι έλεγαν πριν τις εκλογές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δημήτρης Στρατούλης, που κάποτε δήλωσε ότι οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αντιστοιχούν με κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας. Ο Νίκος Βούτσης κάποτε είχε δηλώσει ότι είναι χουντικής έμπνευσης οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε δηλώσει δεν υπάρχει σε άλλη χώρα η “ξεφτίλα” των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Ακόμα και μετά τις εκλογές συνεχίστηκαν αυτές οι δηλώσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 17 Μαρτίου, ο Στρατούλης, σε νέες δηλώσεις του, είπε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να μην αγγίξει τα αποθεματικά των ταμείων. Τώρα όμως, ο Στρατούλης λέει ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι πατριωτική, την ίδια λέξη που είχε χρησιμοποιήσει ο Στουρνάρας το 2012 για να δικαιολογήσει το κούρεμα των ομολόγων.


Στο μεταξύ βλέπουμε ένα πραγματικό θέατρο του παραλόγου να εξελίσσεται. Ενώ έχει σχηματιστεί επιτροπή λογιστικού ελέγχου του Ελληνικού δημόσιου χρέους, η λεγόμενη επιτροπή αλήθειας δηλαδή, ακούμε συνεχώς δηλώσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, το Νίκο Κοτζιά, ακόμα και από το πρόεδρο της δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τους δανειστές της στο ακέραιο. Ο Κοτζιάς είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα χάσει ούτε ένα λεπτό από τα δάνεια της προς την Ελλάδα, ο Παυλόπουλος δήλωσε πρόσφατα ότι η Ελλάδα θα πληρώσει το χρέος της μέχρι το τελευταίο λεπτό, ο Σακελλαρίδης έχει δηλώσει ότι το ΔΝΤ θα πληρωθεί εξ’ ολοκλήρου και στην ώρα του, ενώ ο Τσίπρας έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι τα δάνεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποπληρωθούν.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Κι εσείς κ. Καθηγητά; Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Λαπαβίτσα.


του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου

Είναι απίστευτο με πόση ευκολία η νομή της εξουσίας μπορεί να μεταλλάξει τις πάγιες θέσεις υπεράσπισης των απόψεων, με τις οποίες στηρίχθηκαν και έκαναν καριέρα επιφανή δημόσια πρόσωπα. Τα παραδείγματα στην πολιτική ζωή του τόπου μας και όχι μόνο είναι πολλά, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν αποβεί μοιραία και εξόχως επώδυνα για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας.

Ενα από τα τελευταία συμπτώματα της εξαιρετικά μεταδοτικής αυτής νόσου, εμφανίστηκε – που αλλού – στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία βέβαια τα κρούσματα έχουν πάρει την μορφή επιδημίας, στην προσπάθεια να δικαιολογήσουν τις πολιτικές επιλογές της ηγετικής ομάδας μέσα στα πλαίσια του άγραφου νόμου του κομματικού πατριωτισμού.

Ετσι με περίσσιο θράσος ο βουλευτής Ημαθίας κ. Λαπαβίτσας σε άρθρο του που ανέβασε στον προσωπικό του ιστότοπο, υπεραμύνεται της πραξικοπηματικής ενέργειας της κυβέρνησης της αριστεράς, θεωρώντας δικαιολογημένη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία μεταφέρθηκαν τα αποθεματικά των ταμείων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδας προς αποπληρωμή του χρέους. …


Να πως αντιλαμβάνεται ο κ. Λαπαβίτσας την ενέργεια αυτή: «Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση μετέφερε τα ταμειακά αποθέματα πολλών δημοσίων φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδας ήταν μια δύσκολη κίνηση που θα ήταν δικαιολογημένη μόνο σε έκτακτες συνθήκες. Δεν υπάρχει φυσικά καμία αμφιβολία για το ότι οι συνθήκες είναι έκτακτες, όπως και ότι μας τις κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ...μπέσα και στην εξωτερική πολιτική


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΙΔΡΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: 13. 28. ...απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ, η κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων, η αποτροπή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ και η εφαρμογή της αρχής «κανείς Έλληνας στρατιώτης σε πολεμικά μέτωπα έξω από τα σύνορα της χώρας» συνιστούν άξονες της εξωτερικής μας πολιτικής...


Τσίπρας: «Είναι απαράδεκτο να βλέπει, κανείς, το κράτος του Ισραήλ να σκοτώνει παιδιά στην Παλαιστίνη»

Δριμεία επίθεση στο Ισραήλ με αφορμή τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των τελευταίων 10 ημερών στη Λωρίδα της Γάζας που έχουν οδήγησαν στο θάνατο...
258 Παλαιστίνιους, εκ των οποίων οι περισσότεροι άμαχοι, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Ιταλία...

17 Ιούλη 2014: Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα για τη Παλαιστίνη «Διαλέξτε ένα μόνο από τα πολλά εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ και τιμωρήστε το» ”Κύριοι συνάδελφοι, ας μην γελιόμαστε. Μήτρα όσων συμβαίνουν στην Παλαιστίνη είναι η Ισραηλινή ΚΑΤΟΧΗ και η πλήρης ατιμωρησία του Ισραήλ για τα εγκλήματα που... κάνει κατ’εξακολούθηση μισόν αιώνα τώρα».


Με αυτά τα λόγια, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα στην οποία έχει αποδοθεί τιμητικά η παλαιστινιακή υπηκοότητα για την στήριξη της στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, παρενέβη σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την έκδοση ενός ακόμη ψηφίσματος σχετικά με τα όσα τραγικά συμβαίνουν στη Παλαιστίνη.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ... 67 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, δηλώνει ο Γιάννης Δραγασάκης: «Προσβλέπουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη σύγκλιση του ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών εντός του 2015, το οποίο θα λειτουργήσει ως κινητήριος δύναμη για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων»,

Αυτά δήλωσε ο κ. Δραγασάκης, σε μία προσπάθεια να επουλωθούν πληγές του παρελθόντος από τις απόψεις μεγάλου μέρους στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος του Ισραήλ και τη στάση που επιφυλάσσει στο παλαιστινιακό ζήτημα...

πηγη

Αναβιώνει η φρίκη του Άουσβιτς και του Guantanamo


ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΔΑΦΟΣ

Εβδομήντα ακριβώς χρόνια μετά το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. χτίζουν και λειτουργούν στρατόπεδα συγκέντρωσης σε ευρωπαϊκά εδάφη.
Ήδη σε Πολωνία, Λιθουανία, Ρουμανία ,πΓΔΜ, Κοσσυφοπέδιο και Βουλγαρία έχουν λειτουργήσει και κατασκευαστεί φυλακές του ΝΑΤΟ και της CIA , στα πλαίσια του πολέμου «κατά της τρομοκρατίας».
Η φυλακή στο Βουκουρέστι βρίσκεται σε ένα κτίριο που στεγάζει το Ρουμανική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών- ORNISS, στην οδό Mures 4. Η Κωδική ονομασία της CIA για τη μυστική φυλακή στο Βουκουρέστι ήταν «Φωτεινό Φως».(“Bright light”).
Την τοποθεσία αποκάλυψαν δημοσιογράφοι της Süddeutsche Zeitung .

Η ελβετική εφημερίδα SonntagsBlick , επικαλούμενη fax που είχαν υποκλέψει οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας και διέρρευσε, ανέφερε ότι μυστικές φυλακές είχαν επίσης εγκατασταθεί στην πρώην στρατιωτική βάση Μιχαήλ Κογκαλνιτσεάνου-(Mihail Kogalniceanu) , στα νοτιοανατολικά της χώρας.
Η συνενοχή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, σε αυτές τις διεθνείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είχαν ήδη αποκαλυφθεί από τον ειδικό ερευνητή Dick Marty.

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Άγνοια και κουτοπονηριά: οι τροφοδότες τού χρέους.


Το καλύτερο επιτόκιο το δίνει η επένδυση στη γνώση.
Βενιαμίν Φραγκλίνος.

Πώς το λεν τα κλισέ; «Ό,τι θέλει ο λαός!», «ο λαός μίλησε!», «ο κυρίαρχος λαός» κτλ κτλ.

Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ τι στον οξαποδώ θέλει τέλος πάντων ο ελληνικός λαός; Τι πρεσβεύει, τι ακριβώς επιδιώκει;

Να σας πω εγώ: «Τα καλά και συμφέροντα». Να ζει με δανεικά, αλλά να μην το ξέρει. Κι αν το μάθει, να μην του το θυμίζουν! Υπερήφανα πράγματα.

Όλες οι δημοσκοπήσεις συμφωνούν: συντριπτικά τα ποσοστά υπερήφανης στήριξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην υπερήφανη «διαπραγμάτευση» με τους εταίρους.

Και τι ακριβώς διαπραγματεύεται υπερήφανα η ελληνική κυβέρνηση;

Δανεικά!

Και ποιο ακριβώς είναι το διαπραγματευτικό όπλο της υπερήφανης ελληνικής κυβέρνησης; Κάτι σχιζοφρενικό. Θεότρελο. Πρωτοφανές.

Εξάντληση του χρόνου μέχρι ασφυξίας! Παλεύουν δηλαδή δύο μες στο νερό, ο ισχυρότερος κρατά το κεφάλι τού αδύνατου κάτω από την επιφάνεια και ο αδύνατος καθυστερεί! Με το πάσο του! Φοβερό;

Και ο υπερήφανος λαός που «αποφασίζει», «μιλάει» και άλλα βαρύγδουπα, συμφωνεί! Εγκρίνει!

Άνω του 70% απαιτεί συμφωνία και παραμονή στο ευρώ! Το ότι τα ευρώ είναι δανεικά, ανήκουν σε αφανείς ιδιώτες (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), που επιβάλουν τους όρους δανεισμού (μέσω μνημονίων, συμφωνιών ή όπως αλλιώς τα βαπτίζουν) και οι διαπραγματευτές (κυβερνήσεις, επιτροπές και άλλοι «θεσμοί») δεν είναι παρά απλά φερέφωνα, δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν!

Τα καλά και συμφέροντα. Καμία παιδεία, καμία ιδεολογία, αλλά άφθονη υπερηφάνεια (μια πεντάρα η οκά).

Μια δουλίτσα (με δανεικά, εσαεί δούλος). Μια συνταξούλα (δανεική, της πείνας). Ένα επίδομα. Ρεύμα στο αυθαίρετο. Και άλλα τέτοια υπερήφανα.

Λεφτά να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι. Χρέος και ξερό ψωμί (και υπερηφάνεια βεβαίως-βεβαίως).

Όλοι με την κυβέρνηση. Να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί (να κρατήσουμε την ανάσα μας μέχρι να σκάσουμε). Κι αν μας επιτρέψουν μια ανάσα (μέχρι τον επόμενο πνιγμό), μεγάλη υπερηφάνεια (τι άλλο;). Κι αν πνιγούμε δεν πειράζει, η υπερήφανη κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε (αντί να μας πνίξουν αυτοκτονήσαμε).

Άγνοια και κουτοπονηριά: οι τροφοδότες τού χρέους.

Να χαρείτε (τα δανεικά· αν σώσετε και τα πάρετε) συμπατριώτες νεοέλληνες, την υψηλή έννοια της υπερηφάνειας μην την πιάνετε στο στόμα σας. Την κάνατε σαν τον κwλο σας.

πηγη

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...