Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ο ζυγός δουλείας ...του «έντιμου συμβιβασμού»!



Το όραμα ενός κόσμου, που τον συνθέτουν οι ιδέες της ανδρείας, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και βέβαια της φιλοπατρίας, είναι το θεμελιώδες πρότυπο στις περίφημες Ωδές του μεγάλου μας ποιητή Ανδρέα Κάλβου. Όταν έχει κάποιος αρετή, πολεμάει χωρίς φόβο για την ελευθερία, περιφρονώντας την σκλαβιά, τον πόνο και τον θάνατο.
Αυτή η ποιητική σκέψη, που ποιεί κόσμον, εκφράζεται μοναδικά στο περίφημο ποίημά του «Εις Σάμον,» όπου στο πρώτο τετράστιχο λέει: «Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι· θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία».

Ο φόβος, εδώ, παρουσιάζεται σαν τον προσωποποιημένο ανελέητο δυνάστη του λαού, το χάλκεον χέρι που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ανδράποδα.

Στον ίδιο αρχέγονο φόβο, που καλλιεργείται σήμερα από το διεθνή ΜΜΕ για να παραλύσει και εξανδραποδίσει τους πολίτες, αφαιρώντας τους κάθε διάθεση για αντίσταση, στηρίζεται η global δικτατορία των αγορών, η οποία παρουσιάζεται ως η «παγκοσμιοποίηση».

Ο ζυγός της δουλείας είναι έξω από την φύση της ύπαρξης ενός ανθρώπινου όντος ή ενός ιστορικού έθνους, όπως το δικό μας. Τον μετατρέπει σε υποζύγιο του χρήματος και της εξουσίας, του αφαιρεί την εσωτερική του ύπαρξη, τον εξευτελίζει και, τελικά, τον εξοντώνει.

Το αντιμετωπίζουμε στο ίδιο το πετσί μας σήμερα που, αν και επιβιώσαμε από αιώνων σκλαβιές και αντίξοες συνθήκες ζωής, κινδυνεύουμε να εξοντωθούμε από την ωμή γενοκτονία που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας οι δυτικοί τοκογλύφοι και οι εκβιαστές της ευρωζώνης.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Μπήκαν στην πόλη οι Θεσμοί


Βαράει προσοχή στους δανειστές η κυβέρνηση μετά τους ψηφοθηρικούς τσαμπουκάδες- Αποδέχεται την ισχύ του 2ου Μνημονίου και λαμβάνει διαταγές από τη Μέρκελ για το ολοκληρωτικό χτύπημα του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε


Ό,τι θα έφταναν τα πράγματα εδώ που έφτασαν ήταν αναμενόμενο από την στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν τόλμησε να αμφισβητήσει το Μνημόνιο καταργώντας όλους τους μνημονιακούς νόμους και στέλνοντας την υπόθεση των δύο μνημονίων σε παγκόσμιο δικαστήριο με κατηγορουμένους όλους τους εγχώριους και ξένους διαπλεκόμενους. Επίσης, από την στιγμή που αποδέχθηκε το χρέος και δεν σταμάτησε κάθε συνομιλία με τον "σκληρό πυρήνα" της Ε.Ε, ζητώντας πολιτική λύση από όλα τα μέλη κράτη σε ανοιχτή διαβούλευση και όχι μέσω προσωπικών τηλεφωνημάτων αποκλειστικά με την Γερμανίδα καγκελάριο και την υπάλληλο του ΔΝΤ, κ. Λαγκάρντ, το παιχνίδι ήταν από την αρχή στημένο.
Η τρίτη και τραγικότερη επιλογή της κυβέρνησης ήταν που υποστήριξε από την αρχή της διαπραγμάτευσης τις ιδιωτικές τράπεζες ζητώντας μάλιστα μέσω διπλωματικών κινήσεων συνεχόμενη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ και χωρίς να απαιτήσει απολύτως τίποτε από όλα τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων που ληστρικά αρπάχτηκαν εις το όνομα του τραπεζικού συμφέροντος. Ούτε καν το θέμα του 75% της ελληνικής καλλιεργήσιμης γης που πέρασε στα χέρια της Πειραιώς από την σκανδαλώδη υπόθεση απορρόφησης της Αγροτικής Τράπεζας, δεν τόλμησε να βάλει στο τραπέζι για έλεγχο, πόσο μάλλον να απαιτήσει η ελληνική καλλιεργήσιμη γη να γυρίσει στα χέρια της Ελλάδας.

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Ο Ν. Λογοθέτης, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ μιλάει για όλα (Γεωργίου - Σκάνδαλα) στον Μ. Νευραδάκη (VIDEO)


Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη, με τον Νίκο Λογοθέτη, πρώην αντιπρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο οποίος μιλάει για τις πολλές και σοβαρές καταγγελίες που έχουν γίνει κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου σχετικά με την τεχνητή διόγκωση του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος, έτσι ώστε να υπάρχει αφορμή να μπει η Ελλάδα σε καθεστώς μνημονίων και επιτήρησης από την τρόικα. Επίσης ο κ. Λογοθέτης μιλάει για το τι ακριβώς είχε συμβεί, για το που βρίσκονται οι καταγγελίες και οι ποινικές διώξεις εναντίον του κ. Γεωργίου σήμερα και για τα μέτρα που θα μπορούσε να εφαρμόσει η Ελλάδα για έξοδο από τις μνημονιακές συμβάσεις.


Επίσης θα ακούσετε το καθιερωμένο σχόλιο από το Μιχάλη Νευραδάκη, όσον αφορά τις φερόμενες διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς» και τις νέες προτάσεις μνημονιακού χαρακτήρα από την κυβέρνηση.

Παρακολουθείστε την εκπομπή " Διάλογος" με το Μιχάλη Νευραδάκη κάθε Παρασκευή 11:00 - 12:00 π. μ. από το e-roi.gr






Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...