Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Η κυβέρνηση αυτή, ξεπέρασε κάθε όριο ενδοτισμού και υποτέλειας.

Του Θεμη Συμβουλόπουλου


Τώρα, μετά από το αίτημα υπαγωγής στον κλίβανο του ESM και το επερχόμενο απεχθέστατο μνημόνιο των 13 δις, μπορούμε να καταλάβουμε πόσο κούφιες ήταν οι κορώνες του πρωθυπουργάρα μας για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια των ελλήνων πολιτών κτλ. Τώρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο προδοτικά υποκριτικός ήταν ο χαιρετισμός, και μάλιστα αμερικανιστί (με το χέρι στο στήθος) στο μνημείο των πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής στις 26 του Γενάρη.

Τώρα μπορούμε να καταλάβουμε ότι αυτός που αιφνιδιάστηκε περισσότερο από το εκκωφαντικό ΟΧΙ, ήταν ο Τσίπρας.

Τώρα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί αυτή - ο θεός να την κάνει αριστερά - είναι πλήρως παραδομένη στο ιδανικό της ευρωπαϊκής ενοποίησης με κάθε κόστος.
Ευρωπαίοι αριστεροί φεντεραλιστές. Οτι χειρότερο για να πουλάς ελπίδα στον λαό σου, και να εργάζεσαι για την εκποίηση της πατρίδας σου.

Η επενδυτική αριστερά όπως αρέσκεται να την λέει ο φίλτατος Γιάννης Μακριδάκης, γράφει με τον χειρότερο τρόπο τη νέα σελίδα προδοσίας, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλων των λαών της γηραιάς Ηπείρου, και όχι μόνο.
Αποδεικνύει ότι όση σχέση έχουν αυτοί με τους λαούς, έχει και ο Σόιμπλε με την δημοκρατία.

Η κυβέρνηση αυτή, ξεπέρασε κάθε όριο ενδοτισμού και υποτέλειας. Δεν έχει κανένα πρόβλημα στο όνομα του ευρώ, να θυσιάσει και να εξευτελίσει επί το χείριστον ένα λαό που - αδίκως - εναπόθεσε στην ανάλγητη υποκρισία της τις ελπίδες του για καλύτερες μέρες. Το μόνο καλό είναι, ότι συμπύκνωσε μονομιάς, τον εξαιρετικό Διονύση Σολωμό όταν έγραφε: «Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ κι αγαπημένε, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδωμένε»

Προδωμένε λαέ, που καλείσαι για άλλη μια φορά να σηκώσεις εσύ το ανάστημα, πέρα και πάνω από ντόπιους και ξένους επιβήτορες της ελευθερίας σου.

Πάλης ξεκίνημα λοιπόν, και νέοι αγώνες είναι μπροστά μας.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Αυτό που έκανε ο Tsipras είναι πραγματικά απίστευτο.


του Σταύρου Κατσούλη

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την επομένη του δημοψηφίσματος, είχε αδιαμφισβήτητα τεράστια δύναμη και τον Λαό μαζί της. Όλες οι δυνατότητες και μια ισχυρότατη εντολή του ίδιου του Λαού ήταν στα χέρια του. Όλος ο αγνός εργαζόμενος Λαός ήταν έτοιμος να την στηρίξει σε μια κήρυξη με τον Λαό στο πλάι της, ότι η Ελλάδα είναι με πρακτικούς όρους ανεξάρτητη χώρα. Κι ο Λαός μας, ήταν έτοιμος να δουλέψει και να συμμετάσχει σε μια πραγματικά εθνική προσπάθεια για να αναγεννηθεί η χώρα συθέμελα.

Κι όμως αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη και με την πλήρη στήριξη των στελεχών του, τις μηδένισαν όλες αυτές τις δυνατότητες. Τις πέταξαν στα σκουπίδια, με τις ευλογίες όλων των στελεχών τους, ανεξαιρέτως.

Κι όχι μόνο αυτό. Εκτός από τις τρομερές δυνατότητές τους ως κυβέρνηση, μηδένισαν συνάμα και τον Λαό και την απόφασή του. Τον φίμωσαν χυδαία και αντιδημοκρατικά. Έγραψαν την κυρίαρχη απόφασή του να πει ένα ιστορικό ΟΧΙ σε όλα τα μέτρα, ΟΧΙ σε κάθε λογής εκμετάλλευσης, ΟΧΙ σε κάθε μνημόνιο και συμφωνία και κοροιδίας, στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Και μάλιστα, τόλμησαν να αμαυρώσουν την τιμή του Λαού μας με το να βάλουν στο στόμα του, λόγια υποτέλειας και υποταγής που ποτέ του δεν είπε. Τόλμησαν να βάλουν την δική τους γλοιώδη υποτέλεια στο στόμα του Λαού.

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Αμέσως η ΠΡΟΔΟΣΙΑ από τον Τσίπρα!


Η εγκληματική συμμορία των μνημονιακών χαφιέδων υπέστη ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑ. Ο Ελληνικός Λαός, ΜΟΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΗΓΕΣΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ, ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΝΕΛΕΗΤΗ, ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΟΥΝ. Εξωθόντας τις σε ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΑΤΑΚΤΗ ΦΥΓΗ, και ΔΙΑΛΥΣΗ.

Και τι κάνει ο Τσίπρας; Ποιά είναι η πρώτη του κίνηση; Σύγκλιση συμβουλίου "πολιτικών αρχηγών". Όλα τα φρεσκοσκοτωμένα πτώματα του μημονιακόυ συρφετού - η ΝΔ ΑΚΕΦΑΛΗ, το "Ποτάμι" στα τελευταία του να ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ για μια τέτοια "σύμπραξη", το ΠΑΣΟΚ εκμηδενισμένο, κ.ο.κ. - τραβιώνται από το χέρι του Τσίπρα μέσα από τον λάκκο και ανακηρύσσονται "ΙΣΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΙ συνομιλητές και συνεργάτες" της κυβέρνησης που με τόσους αγώνες και τόση προσπάθεια ανέδειξε, και στην συνέχεια στήριξε, ο Ελληνικός Λαός, μη αφήνοντάς την να καταρρεύσει, αντιμετωπίζοντας την ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΪΘΕΣΗ ακριβώς όλων αυτών που τώρα ο Τσίπρας ανακαλεί από τον σωρό των αποριμμάτων της Ιστορίας πριν καλά καλά ο Λαός προλάβει να τους στείλει εκεί...

Και για ποιό λόγο το κάνει αυτό ο Τσίπρας; Προφανώς ΓΙΑ ΝΑ ΓΑΤΖΩΘΕΙ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.

Το 60% "ΟΧΙ" του Ελληνικού Λαού που σημαίνει καθαρότερα από το φως της ημέρας "ΟΧΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. - ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ!" είναι πολύ "καυτή πατάτα" για να την κρατήσει μόνος του.

Αυτήν την στιγμή η θέση του Τσίπρα και των πέριξ αυτού είναι η εξής: Ο Ελληνικός Λαός τους έχει στείλει ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ στην "μπροστινή σειρά", και τους ωθεί ΒΙΑΙΑ, "ΠΥΞ - ΛΑΞ", στον δρόμο της εξόδου από το ΕΥΡΩ και την Ε.Ε. Αν σύντομα δεν προχωρήσουν αποφασιστικά προς την κατεύθυνση που τους επιβάλει ο Λαός, τότε αυτός ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ. Και ο Τσίπρας. μη μπορώντας να αντισταθεί μόνος του στην ΒΙΑΙΗ ΩΘΗΣΗ του ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ, "γατζωνεται" πανικόβλητος στους ΝΕΚΡΟΥΣ, μέχρι χτες ΑΔΥΣΩΠΗΤΟΥΣ, αντιπάλους του.

πηγη

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...