Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Για τη Χρεοκοπία της Ευρωπαϊκής «Αριστεράς» και του ΣΥΡΙΖΑ.


του Γρηγόρη Σουλτάνη

Οι θετικές συνέπειες της επαίσχυντης συνθηκολόγησης της κυβέρνησης με τους δανειστές είναι: η ανάδειξη της ιδεολογικής ένδειας και του συστημικού ρόλου της ευρωπαϊκής «αριστεράς», η αποκάλυψη του ολοκληρωτικού χαρακτήρα της ΕΕ, αλλά και η ανάδυση της γεωπολιτικής διάστασης, ως του καθοριστικού παράγοντα στα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματικά ανήκει στο κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς (ΚΕΑ) που ως ευρωπαϊκό κόμμα διαθέτει χρηματοδότηση από την ΕΕ, με σκοπό την προώθηση της «ευρωπαϊκής ιδέας».

Σύμφωνα με το σχετικό νομικό πλαίσιο: «Ρόλος του ευρωπαϊκού κόμματος είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη ευρωπαϊκής πολιτικής συνείδησης εκφράζοντας τη θέληση των πολιτών».

Εδώ, η ΕΕ λογίζεται ως ένα είδος μετα-ιδεολογίας, στο πλαίσιο της οποίας, τα κόμματα που εκπροσωπούν επιμέρους ιδεολογικές προσεγγίσεις, οφείλουν να χειραγωγούν τη βούληση των...
πολιτών, εγγράφοντας στη συνείδησή τους την αδυνατότητα άσκησης πολιτικής εκτός της «ευρωπαϊκής» μετα-ιδεολογίας.

Από μια άλλη άποψη, τα ευρωπαϊκά κόμματα οφείλουν να δημιουργούν την ψευδαίσθηση των «δημοκρατικών διαδικασιών», ώστε να αποφευχθεί μια γενικευμένη αμφισβήτηση του μετα-δημοκρατικού ευρωπαϊκού μοντέλου.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Βουλή των Ελλήνων 2015.


Βουλή των Ελλήνων 2015. Μια ελαφρά ανάλυση της κατάστασης.
(Πολιτική φυσικά, μην φανταστείτε τίποτα άλλο.)

Ένα μάτσο ανεπάγγελτοι, άεργοι, άχρηστοι,
ένα μάτσο ηλιθίων καραγκιόζηδων γέννημα-θρέμμα μιας ξεπερασμένης πολιτικής πορνεύουσας μήτρας,
ένα μάτσο υπηρετών του ολοκληρωτισμού και ξένων δυνάμεων,
ένα μάτσο μισητών του Λαού,
μένα μάτσο ανίκανων χωρίς την παραμικρή έμπνευση εκτός φυσικά της λαμογιάς, της κλεψιάς, της κομπίνας, της μίζας, της κοροιδίας , της απάτης, του ψέματος,
ένα μάτσο απαράδεκτων ψυχοπαθών κρετίνων με άπλετο ναρκισσισμό χωρίς ούτε μια σταγόνα εμπάθειας,
ένα μάτσο δούλων του Κόμματος τους, εξουσιαστές της πλάκας,
ένα μάτσο χυδαίων υπάρξεων που τρώνε ακατάπαυστα μέχρι σκασμού από το αιμόφερτο σώμα του Λαού,
ενα μάτσο ζώων με αδυσώπητα χαμηλό πνευματικό επίπεδο,

χωρίς ταλέντα, χωρίς ειλικρίνεια,
χωρίς τσίπα,
χωρίς ίχνος δημοκρατικού αισθήματος,

υπερόπτες, που κυλιούνται μέσα στα εμετικά τους κόπρανα,
που χαριεντίζονται ο ένας τον άλλον χωρίς να νοιάζονται για κανέναν,
που καταργούν το σύνταγμα,
που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα,
που αφορίζουν τον ορθολογιμό και την αλήθεια,
που μαλώνουν για τα μάτια του κόσμου, την ίδια ώρα που τον κατασφάζουν γεμάτοι υποκριτικά χαμόγελα,
που αφανίζουν την δικαιοσύνη που οι λαοί κέρδισαν με αγώνες και αίμα,
πιστεύοντας ότι θα επιβιώσουν ασφαλείς και ανέγγιχτοι από την πολιτική εξαφάνισή σας που έρχεται.

Για σας βρωμερά παράσιτα της κοινωνίας, δεν υπάρχει στο σύμπαν αυτό, πυθμένας αρκετά βαθύς στον οποίο δεν θα διστάσετε να βυθίσετε τον εαυτό σας, για να κρατήσετε την καρέκλα την εξουσίας.

Είστε η μέγιστη ύβρις απέναντι στους πολίτες που έπρεπε να υπηρετείτε.
Είστε το χυδαίο κατακάθι της εκ βάθρων σάπιας κόλασης που σας ξεπέταξε μέσα σε αυτόν τον κόσμο, κι απ την πρώτη στιγμή είστε ήδη βουτηγμένοι στο πράσινο και αηδιαστικό σας φλέγμα.
Είστε η βλασφημία και ο σκανδαλισμός οτιδήποτε ωραίου, οτιδήποτε λογικού, οτιδήποτε ηθικού, οτιδήποτε αγαθού υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο.

Για ότι καλό, ότι χρήσιμο, ότι ευεγερτικό, ότι ωφέλιμο, ότι ιστορικά αποδεδειγμένο θετικό, ότι είναι πρόοδος, ότι είναι καλό, ο καθένας σας βρίσκεται όσο πιο μακρύτερα γίνεται, όσο πιο μακρυά σας επιτρέπουν όλοι οι φυσικοί και πνευματικοί νόμοι.
Μπροστά σας, ακόμη κι ο ίδιος ο διάολος θαυμάζει το επίπεδο της σατανικότητάς σας.
Είστε το δοχείο που μάζεψε ότι αηδιαστικό και γλοιώδες έχει παράξει διαχρονικά όλος ο συρφετός σας.
Ντροπή και αίσχος και όλα τα παραπάνω, είναι λέξεις που δεν σας αρμόζουν γιατί ακόμη και αυτές σας εκθειάζουν.

Σας αξίζει ο χειρότερος εξευτελισμός.
Χωρίς πολιτικά δικαιώματα.
Δημόσια.
Για πάντα.
Πριν την ολοκληρωτική εξαφάνισή σας.

Σ. Κατσούλης

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Οι υπεύθυνοι της αριστερής κατάντιας


Τις μεγαλύτερες ευθύνες για τη χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ φέρουν τα κάθε κομματικής βαθμίδας στελέχη του, που αυτή την ώρα τον βρίΖουν και διαφοροποιούνται.
Από τα κορυφαία Κωνσταντοπούλου, ΛαφαΖάνη κ.α. μέχρι την κάθε τελευταία επικεφαλής δημοτικής παράταξης και κυνηγό κρατικής θεσούλας με μηναίο μισθό αλλά και το κάθε τελευταίο μέλος τοπικής-νομαρχιακής οργάνωσης που είχε ονειρώξεις εξουσίας και παραγοντισμού.

Όλοι αυτοί ήξεραν πολύ καλά ότι παραβιάΖονταν οι αποφάσεις των συνεδρίων, έβλεπαν καθαρότατα με ποιους πάνε και ποιους αφήνουν ως κόμμα, έλεγαν κάθε φορά που τους γινόταν κριτική ότι θα συνεργαστούν ακόμα και με τον διάβολο για να ανατρέψουν τα μνημόνια. Μόνο που ο διάβολος δεν ήθελε ανατροπή των μνημονίων και της κατάστασης, απεναντίας, ήθελε να αποτελειώσει τη χώρα και αυτό ήταν γνωστό και οφθαλμοφανές σε όλους πλην των ρηχών στην πολιτική σκέψη και διόραση αλλά και των ιδιοτελών ανήθικων στελεχών της επενδυτικής αριστεράς.

Τώρα φυσικά δεν πρέπει να περιμένει κανείς από κανέναν από δαύτους, (οι οποίοι συνεχίΖουν να παίΖουν μαΖοχιστικά και εκνευριστικά τον ρόλο της κομματικής πατσαβούρας όπως κάνουν αναξιοπρεπώς εδώ και 3 χρόνια για να πετύχει ο καθένας τους στόχους και τις ονειρώξεις του), να πάρει πρωτοβουλία δημιουργίας άλλου κομματικού χώρου και άλλης κοινοβουλευτικής ομάδας.

Αλλά και να το κάνουν, πώς να τους εμπιστευτεί κανείς αφού είναι εξίσου υπεύθυνοι, ίσως και πιο υπεύθυνοι από τους άλλους για την κατάντια της αριστεράς, μιας και δεν είχαν ούτε το πολιτικό κριτήριο για να την προλάβουν και να διαφυλάξουν την τιμή της, ούτε τα κότσια, την πολιτική βούληση και την διάθεση να την αναχαιτίσουν.

πηγη

Τους σιχαίνομαι

Δημ.Τζανακάκης

Ποιός το περίμενε αυτό: Ελληνική Κυβέρνηση να δίνει τη δυνατότητα στον Ι σ ρ α η λ ι νό Στρατό να σταθμεύει στην Ελλάδα!... Γη και ύδωρ στους φονιάδες από την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Γη και ύδωρ χωρίς την παραμικρή ντροπή! (Το 'χουμε ήδη γράψει, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση του θα εξελιχθούν στο διεθνές όνειδος και τη μέγιστη ντροπή για την Αριστερά παγκοσμίως)!...

O Kαμμένος υπέγραψε συμφωνία με την οποία δίνεται η δυνατότητα στον ισραηλινό στρατό να σ τ α θ μ ε ύ ε ι στην Ελλάδα! Αυτή είναι η πρώτη συμφωνία αυτού του τύπου που υπογράφτηκε μεταξύ του Ισραήλ και μιας άλλης στρατιωτικής δύναμης εκτός των ΗΠΑ.

Το Ισραήλ και η Ελλάδα έκλεισαν σήμερα Κυριακή μια ιστορική συμφωνία άμυνας που επιτρέπει στο εβραϊκό κράτος να σταυθμεύει τις στρατιωτικές του δυνάμεις στην Ελλάδα και τανάπαλιν μεταφέρει το Jerusalem Post.
Η συμφωνία ένα Status of Forces Agreement (SOFA), ρυθμίζει νομικά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των στρατιωτικών δυνάμεων που θα σταθμεύουν στην άλλην χώρα.
Αυτή είναι η πρώτη συμφωνία αυτού του τύπου που υπογράφτηκε μεταξύ του Ισραήλ και μιας άλλης στρατιωτικής δύναμης εκτός των ΗΠΑ.

IΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ
« Ο ελληνικός λαός είναι πολύ κοντά στον ισραηλίτικο λαό », δήλωσε ο έλληνας υπουργός Άμυνας ο Panos Kammenos. « Η τρομοκρατία και το τζιχάντ δεν χτυπούν μόνο τη Μέση Ανατολή χτυπάει επίσης τα βαλκάνια και την Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι προσεκτική στο βαλιστικό πρόγραμμα του Ιράν.Η χώρα μας είναι στην ακτίνα του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων.Αν ένας ιρανικός πύραυλος κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο αυτό μπορεί να σημαίνει το τέλος όλων των χωρών της περιοχής».

πηγη

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΑΛΗΘΙΝΟΣ Ή «ΠΛΑΣΤΟΣ» ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ;


του Νίκου Καραβέλου*

Ο πρώην πρωθυπουργός της Β΄ μνημονιακής περιόδου κ. Αντώνιος Σαμαράς συνήθιζε να υποστηρίζει ότι ευρισκόμενος σε κατάσταση σύγκρουσης καθηκόντων, ήτοι από τη μία να βυθίσει με την υπογραφή του την Ελλάδα στην ύφεση και τη φτώχια και από την άλλη να μας βγάλουν από το ευρώ, προτιμούσε το πρώτο. Έλεγε δε ότι σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, θα υποστεί η χώρα μας τις πληγές του Φαραώ, λεηλασίες από τον Ταμερλάνο (Τιμούρ Λενκ), τον Τζεγκις Χαν (Τεμουτζίν) και τον Βαγιαζίτ (Γιλντιρίμ). Τα ίδια υποστήριζε και ο Γιώργος Παπανδρέου, πρωθυπουργός της Α΄ μνημονιακής περιόδου.

Η ομόηχη εμμονή τους καταστηλιτεύτηκε από τον κ. Αλέξιο Τσίπρα, πρωθυπουργό της Γ΄ μνημονιακής περιόδου. Μάλιστα δε ο ίδιος και το κόμμα του χαρακτήρισαν τον κ. Σαμαρά «πρωθυπουργό της ανεργίας», «υποτακτικό της τρόικας», «πολιτικό του ναι σε όλα», «συμβιβασμένο» κλπ. Κατήγγειλαν επανειλημμένα τους εκβιασμούς των δανειστών, υπερασπιζόμενοι το αναφαίρετο δικαίωμα του λαού να καθορίζει ο ίδιος την τύχη του. Αρνήθηκαν εμφατικά να υλοποιήσουν τα ίδια υφεσιακά μέτρα για τα οποία κατακρημνίστηκε η κυβέρνηση Σαμαρά, επιβεβαιώνοντας ότι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζονται με τις κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού. Από του βήματος δε της Εθνικής Αντιπροσωπείας, ο Υπουργός κ. Νίκος Βούτσης είπε, μεταξύ άλλων και τα εξής : «Δεν μπορεί να γίνει δεκτό το σχέδιο φτωχοποίησης (σημ. δηλ. ο εκβιασμός). Δε δεχόμαστε να λειτουργήσουμε ως παράγοντες που λειτουργούν εθελόδουλα» (Εφημερίδα των Συντακτών 28.6.2015 σελ.4).

Από τα ανωτέρω πηγάζουν αβίαστα οι ακόλουθες σκέψεις :

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Τι είναι αριστερά;

του Δημ. Καζάκη

Η αριστερά είναι μια μεταπολεμική επινόηση του αστικού κοινοβουλευτισμού προκειμένου να ενσωματώσει στην λογική του και να ευνουχίσει τις έως τότε επαναστατικές, λαϊκές και κοινωνικές δυνάμεις που εξέφραζαν στην πράξη και όχι στα λόγια τους καταπιεσμένους λαούς, τους πόθους και τα συμφέροντα των εκμεταλλευομένων στρωμάτων και τάξεων της κοινωνίας. Είναι τυχαίο ότι από την εποχή της Πρώτης Διεθνούς έως και τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ποτέ οι επαναστατικές δυνάμεις που εξέφρασαν στην πράξη το εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν αναφέρθηκαν στον εαυτό τους, ως η αριστερά;

Ο αστικός κοινοβουλευτισμός μετά τον Πόλεμο βάφτισε τις δυνάμεις, που μέχρι τότε κυνηγούσε αλύπητα και τις κρατούσε στο περιθώριο, σε αυτοτελή πολιτική παράταξη μόνο και μόνο για να πάψουν να παλεύουν ώστε οι ίδιοι οι εργάτες και ο ίδιος ο λαός να αναδειχθούν ως αυτοτελή υποκείμενα της πολιτικής. Κι έτσι αυτές οι δυνάμεις ευνουχίστηκαν, τα επαναστατικά τους προγράμματα μετατράπηκαν σε σλόγκαν χωρίς αντίκρυσμα, μόνο και μόνο για να αποκοιμίζουν τους αφελείς και από επαναστατικές δυνάμεις, δυνάμεις ανατροπής, μεταβλήθηκαν σε νομιμοποιητικό μηχανισμό της αστικής εξουσίας. Για να κυβερνά η δεξιά ήσυχα και χωρίς κίνδυνο επινόησε και μια αριστερά ως νομοταγή αντιπολίτευση.



Τα επίσημα κόμματα της αριστεράς αποδέχτηκαν αυτόν τον ρόλο και γι' αυτό τα ξέβρασε η ιστορία και τα ξεβράζει με τον χειρότερο τρόπο σήμερα και η ίδιο η κοινωνία. Όποιος εξακολουθεί να εμπνέεται από τις λυτρωτικές επιταγές του κοινωνισμού (σοσιαλισμού-κομμουνισμού) και θέλει να δει να ξαναγεννιέται σαν ένα αυθεντικά εργατικό και λαϊκό μαζικό κίνημα, τότε οφείλει να πετάξει από πάνω του το σάβανο της αριστεράς και να αναβαπτιστεί αυτός και η ιδεολογία του μέσα στον ίδιο τον λαό.

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...