Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Οι πρώτοι δάσκαλοι της Ελεύθερης Ελλάδας!


Το blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης" παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κείμενο-ντοκουμέντο το οποίο αναφέρεται στην τελετή ορκομωσίας των πρώτων απόφοιτων δασκάλων της ΠΕΕΑ (Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης) που πραγματοποιήθηκε στο ορεινό χωριό Τροβάτο της Ευρυτανίας όπου εκεί, στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, είχε μεταφερθεί το Παιδαγωγικό Φροντιστήριο Καρπενησίου της Αντίστασης, μετά την εισβολή και το κάψιμο της ευρυτανικής πρωτεύουσας από τους ναζί τον Αύγουστο του 1944 (βλ. εδώ)
Το κείμενο εμπεριέχεται στο ιστορικό αναγνωστικό «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Μ. Παπαμαύρου, με τη συνεργασία και άλλων εκπαιδευτικών», έκδοση της ΠΕΕΑ του 1944, επανέκδοση “Σύγχρονη εποχή”.



Παραθέτουμε το εν λόγω κείμενο:


Υπερασπιστές της κατοχικής αξιοπρέπειας


Οι δανειστές απαιτούν κατάλυση Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης ανάμεσα στα μέτρα-Οι Έλληνες μόνοι τους απέναντι σε νόμους γκιλοτίνα


Μαρία Τσολακίδη

Σε τραγικές φιγούρες έχουν μετατραπεί τόσο οι κυβερνητικοί πολιτικοί όσο και οι αντιπολιτευόμενοι. Την στιγμή που οι επικεφαλής των Θεσμών ζητούν ακόμα και την κατάργηση των προσφάτων ψηφισμένων νόμων από την Βουλή για να βγούνε τα νούμερα εξόφλησης του χρέους, ο πολιτικός κόσμος έχει αφήσει τα μολύβια και έχει πιάσει το μπεγλέρι μετατρέποντας το Κράτος σε παρακρατικό καφενείο.
Στα ψιλά περνάνε για άλλη μια φορά οι απαιτήσεις των δανειστών "βάζοντας χέρι" τόσο στο δημοκρατικό πολίτευμα όσο και στην ελληνική δικαιοσύνη με συνεχείς απειλές. Η Τρόικα στην συνάντηση που είχε με τον κ. Τσακαλώτο δεν ήταν ότι ζήτησε απλά επιπλέον μέτρα. Η Τρόικα ζήτησε ούτε λίγο, ούτε πολύ, η νομοθετική και η δικαστική εξουσία να καταλυθεί στην Ελλάδα.

Σκοτώνουν την πραγματική οικονομία

Το να απαιτείς να αλλάξει ο φρεσκοψηφισμένος νόμος για την φορολόγηση 8% για εισοδήματα πάνω των 500,000 ευρώ που αφορούν μόλις 230 Έλληνες φορολογούμενους, αποδεικνύει ότι η Ε.Ε δεν έχει καμία πρόθεση ανάπτυξης της χώρας αλλά καταστροφή της στηρίζοντας μόνο την ελίτ. Κι αυτό αποδεικνύεται με την απαίτηση των δανειστών να αυξηθεί από το 4% στο 6% επιπλέον ο φόρος για εισοδήματα των 50,000 ευρώ και πάνω.
Μπορεί τα 50,000 ευρώ να φαντάζουν για τον λαό που παλεύει με το τίποτε να επιβιώσει ως ένα μεγάλο νούμερο, αλλά το όριο των 50,000 ευρώ και άνω δεν αφορά μόνο εισοδηματίες και παροχή υπηρεσίας. Αφορά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και τον αγροτικό κόσμο που σύντομα θα μπει στην λίστα ως αγρο-επιχειρηματίας.
Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση δεν έκανε καν πρόταση να διαχωριστούν οι έχοντες εισόδημα 50,000 ευρώ και πάνω σε πρώτη και δεύτερη ταχύτητα. Σε αυτούς που εισπράττουν λόγω ακίνητης περιουσίας ή παρέχουν απλά υπηρεσίες ως άτομα και σε αυτούς που ανήκουν στην πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή. Δεν έκαναν καν για το θεαθήναι πρόταση στους δανειστές για άμεση επέμβασή τους στις καταθέσεις μαύρου χρήματος δις ευρώ Ελλήνων που είναι σε τράπεζες του εξωτερικού. Την ελίτ δεν την αγγίζει πια ούτε η Ε.Ε αλλά ούτε και η αριστερή κυβέρνηση. Αντιθέτως της φέρεται τόσο προνομιακά που κάνει την λαμογιά φορολογικό προνόμιο.

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ευρωπαικός Μηχανισμός Σταθερότητας. ΕΕ και ευρώ


Βίντεο που δημοσιοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2012 (σε γερμανική γλώσσα με υπότιτλους στα ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά).




Με τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) δημιουργείται ένας οργανισμός ανώτερος από τις Κυβερνήσεις των χωρών, που θα μπορεί να τυπώνει χρήμα απεριόριστα. Η έκδοση χρήματος είναι πάντα η ίδια «λύση» που επιβάλλει μια οικονομική ολιγαρχία όταν οι τράπεζες βρίσκονται σε κρίση. Έτσι όμως υποφέρουν οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν την ελάχιστη ευθύνη γι αυτές τις κρίσεις. Οδηγούνται σε ολοκληρωτική καταστροφή μέ κατασχέσεις του κτηνωδέστερου είδους και με τον υπερπληθωρισμό.

Θέλουν να εξασφαλίσουν ρευστότητα για το Τραπεζικό Σύστημα, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα ναρκοπέδιο δισεκατομμυρίων ευρώ μυστικού χρέους. Έτσι ο ΕΜΣ μπορεί τακτικά να ελέγχει ο ίδιος το ύψος του βασικού κεφαλαίου που απαιτεί από τα κράτη της Ευρωζώνης και να το αλλάζει οποιαδήποτε στιγμή χωρίς τα Κοινοβούλια να έχουν καμία δυνατότητα παρέμβασης σ΄αυτή τη διαδικασία.

Μόλις μια χώρα χρειαστεί χρήμα για να ικανοποιήσει τις αγορές, εξαιρείται φυσικά από την εισφορά στον ΕΜΣ και η αύξηση κεφαλαίου μοιράζεται αναλογικά στα υπόλοιπα μέλη – μέχρι να μη μπορεί πια κανένα να πληρώσει τα χρέη που της δημιουργούνται έτσι. Υποτίθεται ότι πρέπει να σώζονται μόνο κράτη, αλλά στην πραγματικότητα επωφελούνται χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που κινδυνεύουν και ακόμα φαίνεται ότι θα τζογάρει και ο ίδιος ο ΕΜΣ στις αγορές. Αυτό το όργιο κερδοσκοπίας που δημιούργησε την οικονομική κρίση θα λειτουργεί με κρατικό χρήμα, δηλαδή με χρήμα των πολιτών !

Ο ΕΜΣ είναι ένα σούπερ-Hedge Fund. Οι δραστηριότητές του επιδοτούνται και εξασφαλίζονται από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Και ποιος καθορίζει τις μεθόδους και τη διαχείριση κινδύνου αυτού του κρατικού Hedge Fund ; Οι διευθυντές του ΕΜΣ μεταξύ τους ! Τα Κοινοβούλια δεν έχουν πια λόγο. Το δικαίωμα των Κοινοβουλίων να καθορίζουν το “νοικοκυριό” των χωρών χάνεται de facto. Αντί για εκλεγμένους αντιπροσώπους, μη-εκλεγμένα μέλη κυβερνήσεων και ιδιώτες με ανάθεση εξουσιοδοτούνται να χειρίζονται τα χρήματα του ΕΜΣ και να “βάζουν χέρι” στα χρήματα των κρατών όπως αυτοί θέλουν.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Το Ευρώ Και Η Νέα «Ιερά Εξέταση»


 Γρηγόρης Σουλτάνης

Οι πολλαπλές όψεις του Ευρώ

Το ευρώ δεν είναι μόνο η «καθολική πόρνη, ο καθολικός μαστροπός ανθρώπων και εθνών», η «πόρνη της Βαβυλώνας».

Είναι το σύμβολο της αντεπανάστασης των ελίτ και της υποταγής των χαμηλών τάξεων.

Είναι σύμβολο αποθέωσης του φιλελευθερισμού, της ιδιοκτησίας και του ιδιωτικού.

Είναι σύμβολο της κυριαρχίας του χρηματιστικού και του ευρωπαϊκού κεφαλαίου.


Είναι νεο-αποικιοκρατικό όπλο λεηλασίας και εξαθλίωσης των χωρών της περιφέρειας.

Είναι εργαλείο πολιτισμικού εξανδραποδισμού και αυτοαποικισμού.

Είναι όργανο κατάλυσης της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας.

Είναι ο «σατανικός μύλος» που εκποιεί τα έθνη.

Είναι το νόμισμα στο οποίο ομνύει η κάθε χρεοκοπημένη πολιτική τάξη, ολιγαρχία, διαπλοκή και η παρασιτική μικροαστική φάρμα.

Είναι, τέλος, μέσο κοινωνικού ελέγχου και στιγματισμού κοινωνικών ομάδων και ανθρώπων που αμφισβητούν τον ευρωπαϊκό ολοκληρωτισμό.

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΚΙΜΒΡΟΙ ΚΑΙ ΤΕΥΤΟΝΕΣ


Νίκος Καραβέλος*

Η Ευρώπη, κατά τη μυθολογία, ήταν κόρη του Αγήνορα και της Τηλέφασσας. Την απήγαγε ο Δίας μεταμορφωμένος σε ταύρο κι έσμιξε μαζί της. Από την ένωση αυτή γεννήθηκε ο Μίνωας, ο μυθικός βασιλιάς της Κρήτης, ο Ραδάμανθυς, ο γενικός δικαστής των νεκρών στον Άδη και ο Σαρπηδόνας, ο βασιλιάς της Λυκίας (1).

Αυτή ήταν η Ευρώπη των Ελλήνων, όπως γεννήθηκε, αναδείχθηκε κι έσβησε, όπως όλα, μέσα στον γενικό κανόνα ακμής και παρακμής.

Έπειτα ήρθαν οι «Κίμβροι και οι Τεύτονες». Γι’ αυτούς «Ευρώπη είναι η γεωγραφική έκταση, εντός της οποίας διάφοροι άγριοι, απολίτιστοι και αιμοβόροι λαοί έχουν πολεμικό δικαίωμα να εισβάλλουν, να λεηλατούν, να κατακαίγουν και να σφάζουν με σκοπό τη λαφυραγώγηση».

Κι έτσι οι «Κίμβροι και οι Τεύτονες» κατέκλυσαν τη Δυτική Ευρώπη και, αφού επί αιώνες σφάχτηκαν μεταξύ τους, στο τέλος ίδρυσαν κράτη, στα οποία αποτέλεσαν την πληθυσμιακή πλειοψηφία. Επομένως, Ευρώπη κατά τη «γερμανική» αντίληψη είναι μόνο το δυτικό τμήμα της Ευρωπαϊκής ηπείρου, γιατί το ανατολικό, στο οποίο εντάσσονται χώρες της χερσονήσου του Αίμου, η Ευρωπαϊκή Ρωσία κλπ δεν είναι Ευρώπη. Και δεν είναι Ευρώπη γιατί δεν είναι γερμανική Ευρώπη.

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...