Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Πόλεμος παντού…


Ανόητοι καπιταλιστές, έχετε κατακλείσει τα media, τα χαζοκούτια
και κάθε μέσο που περνάει σαν ταινία, αναγκαστικά, φασιστικά,
απ τα κεφάλια και τις αισθήσεις μας,
τρυπώνεται σαν ριφιφί στα σπίτια, σαν σκουλήκια στα μυαλά,
με τις καταναλωτικές άχρηστες «ευκαιρίες» σας,
τις ελκυστικές εμετικές προσφορές σας,
«αγοράστε, αγοράστε, πάρτε 2 στην τιμή του ενός, 10 στην τιμή των 5»…
«ψωνίστε, καταναλώστε, ψωνίστε, καταναλώστε…καταστραφείτε, καταστρέψτε»
…με εικόνες από κατενθουσιασμένες καταναλωτικές μισόγυμνες «πόρνες»,
με εκστασιασμένες φωνές χαζοχαρούμενων,
που δεν έχουν ιδέα τι διαφημίζουν και το κάνουν απλά για τα φράγκα…


Διεφθαρμένοι καπιταλιστές,
στοχεύετε στα παιδιά μας και στους ανόητους, μα και στα δικά σας παιδιά…
I phones, tablets, gadgets, laptops, games, tv’s, ηλεκτρονικά, ηλεκτρικά, είδη για το σπίτι, τον κήπο, το στομάχι, παιχνίδια για τα παιδιά, για να γίνουν σίγουρα ηλίθια, να έχουν μηχανικό μυαλό…νέα μοντέλα αυτοκινήτων, πιο γρήγορα, πιο άνετα, πιο ωραία από του διπλανού…
…καλοκαιρινή μόδα, ανοιξιάτικη, χειμερινή, φθινοπωρινή…όλα με τη μόδα, τα κέφια των καπιταλιστών…
…το μόνο που νοιάζει όλους είναι «πόσο κάνει», «τι έκπτωση θα έχω»…
Κανείς δεν ρωτάει «τι πόροι χρειάζονται για να γίνει αυτή η συνήθως άχρηστη μαλακία και αν υπάρχουν»;
…και κλαίνε τα πουλιά, και δακρύζουν τα ποτάμια, και υποφέρει η μάνα γη…
…για τον άνθρωπο που δεν έμαθε ποτέ ευθύνη τι θα πει, ευγνωμοσύνη και φροντίδα για το «χέρι» που τον ταΐζει, για να συνεχίζει να επιβιώνει κι αυτός και τα παιδιά του…
…και αν έρθει μια μέρα που ο πόνος και ο όλεθρος θα περισσέψει για όλους,
όλοι θα κοιτούν ξαφνιασμένοι και ανήμποροι το διπλανό τους…
μ εκείνο το άθλιο βλέμμα άγνοιας και απορίας,
«μα εγώ δεν ήμουνα εκεί τη στιγμή του φόνου, δεν είδα, δεν κατάλαβα…»
Και τότε μάγκα μου, μόνο μη σου λάχει κι έχεις απέναντι το απορημένο βλέμμα του παιδιού σου…
Πόλεμος είναι…πόλεμος παντού…με κάθε τρόπο.
Το χρήμα είναι το όπλο, το μέσο, θρησκεία και θεός, τα πάντα… …ένα κατασκευασμένο ψέμα άχρηστο πλέον για όλους!!

Τάσος Πετρίδης

πηγη

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Κάντε έρωτα και όχι δημοσκοπήσεις


Pitsirikos

Πιτσιρίκο, νομίζω ότι πρέπει επιτέλους να ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση για τις δημοσκοπήσεις. Έφτασαν στο σημείο -δια του αντιπαθέστατου Μιχελάκη- να καταργήσουν ακόμα και την απαγόρευση των δύο τελευταίων εβδομάδων προ εκλογών που ίσχυε μέχρι τώρα. Θα κινηθώ ουτοπικά επιχειρηματολογώντας υπέρ της κατάργησής τους.

Τι είναι όμως οι δημοσκοπήσεις;

Σύμφωνα με το Βικιλεξικό είναι η διαπίστωση της γνώμης μιας ομάδας ανθρώπων για κάποιο θέμα, η οποία γίνεται από την υποβολή ερωτήσεων σε ένα δείγμα του σχετικού πληθυσμού, την καταγραφή των απαντήσεων, και τον έλεγχό τους με στατιστικές μεθόδους.

Ποιο ποσοστό εκπροσωπεί το δείγμα αυτών που απάντησαν επί του συνόλου αυτών που ρωτήθηκαν αρχικά αλλά αρνήθηκαν να απαντήσουν;

Ποιός καθορίζει τις ερωτήσεις και πώς είναι δοσμένες; Ποιός ελέγχει τις εταιρίες στην....
αξιοπιστία τους και στις πιθανές σχέσεις τους με τη διαπλοκή;

Για το κατεστημένο είναι «εργαλείο στα χέρια των κομμάτων για την αξιολόγηση του έργου τους», «απεικόνιση μιας δεδομένης στιγμής και τίποτα παραπάνω»-αυτή η μπούρδα είναι το ευφυολόγημα κάποιου αλήτη για να τις κάνει τάχαμου να φαίνονται πιο αθώες και άλλες τέτοιες μ@^@&!ε$. Αυτό το εργαλείο μπορούν να το αξιοποιούν-και μετά να το βάλουν όπου θέλουν-και με μυστικές δημοσκοπήσεις, δεν χρειάζονται οι φανερές.

Κατά την δική μου άποψη, είναι το απόλυτο μέσο χειραγώγησης της μάζας, το απόλυτο άλλοθι της ψευδοδημοκρατίας (republica κανονικά) ότι η μάζα μπορεί και καθορίζει τις εξελίξεις σε καθημερινή βάση και η ταφόπλακα της λαϊκής βούλησης με χαρακτηριστικά νοθείας.

Πρόκειται για ένα είδος πραξικοπήματος εντέλει. Οι δημοσκοπήσεις στηρίζονται στις αρχές της διαφήμισης και στην ψυχολογία της μάζας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, σχεδόν πάντα και παντού, δεν είχαν ποτέ αληθινή εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και στην βούλησή τους. Σ’ αυτό βοήθησαν θεοί, βασιλιάδες, πόλεμοι, η φύση κλπ. Έτσι νοιώθουν δυνατοί όταν ακολουθούν κάποιον ισχυρό και τους πολλούς. Ακόμα και στο ποδόσφαιρο. Εκεί ποντάρει η διαφήμιση.

Για παράδειγμα στις προηγούμενες εκλογές όλοι θα υποπτεύθηκαν το αυτονόητο. Που είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτος αλλά οι στημένες δημοσκοπήσεις πού έβγαζαν το να πάει στο διάολο δεύτερο και το ΣΥΡΙΖΑ τρίτο ή τέταρτο, ποντάροντας στην θεωρία που ανέπτυξα πριν, του έκοψαν την πρωτιά.

Για να ενισχύσω τη θεωρία μου να πω ότι ο σύγχρονος άνθρωπος δεν κατάγεται όπως ο προκάτοχός του από τον πίθηκο αλλά απευθείας από το πρόβατο. Έτσι και το ποταμάκι θα γίνει Νείλος -την περίοδο των βροχών-που θα μας πνίξει.

Και οι πιο καλές δημοσκοπήσεις δεν έχουν έρθει ακόμη, όταν σε εθνικές εκλογές ο Μαρινάκης σαν άλλος Μπερλουσκόνι θα μας κάνει σκόνη (…ωραίο ήταν αυτό).

Προτεινόμενοι τρόποι αντιμετώπισης

-Να ζητηθεί έλεγχος των εταιριών από τη δικαιοσύνη (χα,χα,χα), ώστε να γίνει σούσουρο και τίποτε παραπάνω ή να προσληφθούν ντετέκτιβς που θα προσκομίσουν στοιχεία

-Τα κόμματα της αντιπολίτευσης (εκτός μπλέ και κόκκινων κόκκων για ευνόητους λόγους) και τα εκτός Βουλής να ζητήσουν από τους ψηφοφόρους τους να τις μποϊκοτάρουν με το να μην απαντούν, έτσι θα δικαιολογούν τα ποσοστά τους ως πλασματικά

-Να χρησιμοποιηθούν τα social media ως πλυντήριο εγκεφάλων, ώστε ο άλλος να ακούει δημοσκόπηση και να πηδάει απ’ το παράθυρο.

-Να εισάγουμε ψηφοφόρους- ΠΟΛΙΤΕΣ που να προέρχονται από τον πίθηκο κι όχι από το πρόβατο ή και να εφεύρουμε αν δεν υπάρχουν

-Να γίνουν συλλαλητήρια, συναυλίες, θεατρικά δρώμενα κατά των δημοσκοπήσεων

-Να δημιουργηθούν θεματικά κοινόβια του τύπου «Κάντε έρωτα και όχι δημοσκοπήσεις»

Να είσαι καλά

Α.Π.

(Αγαπητέ φίλε, δεν απαντούν οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις. Ελάχιστοι απαντούν. Όποιος είχε και την παραμικρή αμφιβολία για το τι είναι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, δεν την έχει μετά τις εκλογές του 2012, όπου στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν πάλευε να μπει στη Βουλή, και στις εκλογές κόντεψε να έρθει πρώτο κόμμα. Κι επειδή έχω κάνει την δική μου δημοσκόπηση -περπατώντας στους δρόμους και συζητώντας με πολλούς ανθρώπους-, έχω την εντύπωση πως τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα προκαλέσουν σοκ. Κυριακή κοντή γιορτή. Να είστε καλά.)

πηγη

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Η Ελλάδα ήταν το δείπνο στο «πάρτι της εξόδου»!

Χαρές και πανηγύρια για τους δωσίλογους της κυβέρνησης. Πούλησαν για μια φορά ακόμη την Ελλάδα στις αγορές, δηλαδή στα συνεταιράκια τους. Με το αζημίωτο πάντα. Ταυτόχρονα φρόντισαν να υπάρξει και το απαραίτητο τρομοκρατικό χτύπημα, ώστε να εμφανιστούν ως «εγγυητές της ομαλότητας». Ενώ την Παρασκευή υποδέχτηκαν την επιτετραμμένη του Μεγάλου Αφεντικού, der große Boss, την κ. Μέρκελ, η οποία για δεύτερη φορά έρχεται να οριοθετήσει – με τον γνωστό τρόπο που τα αρπαχτικά αιλουροειδή της ζούγκλας οριοθετούν την περιοχή τους – την Ελλάδα ως δικό της οικόπεδο.

Θα προσέξατε φαντάζομαι πώς ο φερόμενος ως πρωθυπουργός του οικοπέδου, κ. Σαμαράς, κουνά ασυντόνιστα το πόδι του όταν βλέπει την κ. Μέρκελ. Είναι ο τρόπος του για να δείχνει την χαρά του στο αφεντικό του. Βλέπετε, ελλείψει εμφανούς ουράς, δεν μπορεί να κάνει ότι κάνουν και οι σκύλοι του καναπέ όταν θέλουν να κάνουν χαρές σε όποιον αναγνωρίζουν ως αφεντικό τους. Από κοντά κι ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος λόγω εκτοπίσματος του είναι αδύνατο ακόμη και να κουνήσει τα πόδια του.

Όμως, το σημαντικό είναι αλλού. Βγήκαμε στις αγορές και κάθε πληρωμένο παπαγαλάκι των δανειστών, των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων βγήκε για να πανηγυρίσει. Μεγάλη επιτυχία, είπε ο Σαμαράς στο διάγγελμά του. Τώρα πια όλα θα επανέλθουν στην προ των μνημονίων κατάσταση, δήλωσε ο Βενιζέλος, χωρίς αιδώ. Το ψέμα και η απατεωνιά σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Εξ-ευτελισμός -ουσίας

Όταν βλέπεις ότι φτάνει όπου να ναι ο κώλος σου να κάτσει στην Καρέκλα, κοιμάσαι χαμογελαστός στη σκέψη της και παθαίνεις ονειρώξεις με τη φαντασίωσή σου αυτή, ούτε καν η δουλοπρέπεια του αξιοθρήνητου δραγασάκη δεν σε ενοχλεί. Καθόλου όμως. Κάνεις πως δεν την αντιλήφθηκες ή την αποσιωπάς, την κρύβεις άρον άρον και αλλάζεις σκέψη και κουβέντα σαν κάτι τσαπατσούληδες γάτους που σκεπάζουν όπως όπως τα κακά τους και προχωρείς αταλάντευτος “την πορεία της ανατροπής”. Εικόνα γελοίου παλιάτσου.

Άμα γίνεις αναξιοπρεπής τόσο που κάνεις πως δεν ακούς και πως δεν καταλαβαίνεις τους κάθε λογής σιχαμερούς γλίτσες συντρόφους σου δραγασάκηδες να διακηρύττουν την υποτέλεια και να λένε πως είναι δική μας η κρίση, πρόβλημά μας, οι απαίδευτοι, αδαείς καταναλωτές της γης και της ζωής τους, οι υβριστές του Ανθρώπου,

άμα συμβιβαστείς τόσο με την ξεφτίλα σου ώστε, όταν πια δεν μπορείς να αρνηθείς την πραγματικότητα, αρχίζεις να ψελλίζεις πως δεν τα εννοούσε έτσι όλα αυτά που είπε (κι αυτός) ο αχρείος σου σύντροφος που βρομάει κατρουλίλα καθώς στέκει με κολλημένα προσοχή τα συγκαμμένα του μπούτια εμπρός στον μεγάλο αφέντη του με αγωνία περισσή ώσπου να λάβει διαπιστεύσεις εξουσιαστή,

έφτασες επιτέλους στο ανώτερο επίπεδο του ανθρώπινου ευτελισμού, στην κατωτάτη υποστάθμη και σου αρμόζει πλέον θέση Εξουσίας.

Κάποιοι απ’ τους παλιούς γνωστούς μου έχουν ήδη κατακτήσει τούτα τα επίπεδα, κουτρουβαλώντας ολοταχώς την κατηφορική πορεία της αθλιότητας, της αναξιοπρέπειας και της γελοιοποίησης.

Ανέκαθεν η Εξουσία ήταν ο εξευτελισμός της ουσίας, ο πάτος και ο απόπατος της ανθρώπινης ύπαρξης, η ευκαιρία των κάθε λογής μηδενικών και των κατακαθιών να γίνουν κουστουμάτοι παραγοντίσκοι οι άθλιοι, τα σκρέπια, σήμερα όμως έφτασε η ώρα η δική μας να το ζήσουμε, να λάβουμε τη θέση μας και να αναμετρηθούμε με τους εαυτούς μας, την ματαιοδοξία και την αξιοπρέπειά μας, με τον γελοίο, φτηνιάρη και αχρείο παραγοντίσκο που κρύβουμε μέσα μας. Ας βαδίσει λοιπόν ο καθένας τον δρόμο του, ούτως ή άλλως είναι αυστηρά προσωπικός και δεν επιδέχεται παρεμβάσεων. Ο λογαριασμός θα έρθει στην Ώρα του…

Γ.Μακριδάκης

Για την επίθεση των ΜΑΤ στην οδό Ερμού και το σχόλιο της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΤαΝέα.gr


του Γιώργου Ιεροδιάκονου

Για πρώτη φορά μπαίνω στον πειρασμό να σχολιάσω, όχι την επικαιρότητα αυτή καθʼ αυτήν, αλλά ένα άλλο άρθρο που αναρτή-θηκε στα ΤαΝΕΑ.gr. Το εν λόγω άρθρο δημοσιεύτηκε την Κυριακή, 13 Απριλίου 2014, και τιτλούται: «Ενταση και χημικά στο κέντρο της Αθήνας - αυξημένη η αγορα-στική κίνηση». Το παραθέτω αυτούσιο, έτσι απλά για να καταδείξω πόσο ξεφτιλισμένοι μπορεί να γίνουν κάποιοι προκειμένου να υπηρετήσουν τα αφεντικά τους.

Γράφουν λοιπόν τα ΝΕΑ:

«Χρήση χημικών έκανε το μεσημέρι της Κυριακής η αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στην οδό Ερμού για να απομακρύνει ομάδες πολιτών που εξύβριζαν καταναλωτές προσπαθώντας να τους αποτρέψουν από το να μπουν στα μαγαζιά και να ψωνίσουν.

Για τον λόγο αυτό, πολλά καταστήματα στην Ερμού και στη γύρω περιοχή είναι κλείσει, για ... τον φόβο επεισοδίων, αλλά μετά την παρέμβαση διμοιριών των ΜΑΤ η κατάσταση εξομαλύνθηκε και τα καταστήματα άνοιξαν. Το μεσημέρι της Κυριακής, πλήθος κόσμου βρισκόταν στο κέντρο της πόλης και η αγοραστική κίνηση ήταν αυξημένη.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, γενικότερα για την εμπορική κίνηση σε όλη τη χώρα, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης «η κίνηση είναι αυξημένη. Μάλιστα σήμερα αποδεικνύεται ότι το πείραμα πέτυχε καθώς αυτή την Κυριακή την είχε ζητήσει το εμπόριο για να είναι ανοικτά τα μαγαζιά. Βλέπουμε ότι οι καταναλωτές, αυτή τη φορά, κρατούν και σακούλες με ψώνια και ακόμη δεν έχει πληρωθεί το Δώρο του Πάσχα...».

Ας το σχολιάσουμε λοιπόν, παράγραφο-παράγραφο και λέξη προς λέξη. Έχει αξία μια ανάλυση του άρθρου, όπως άλλωστε και κάθε άρθρου της εν λόγω κατοχικής εφημερίδας κι ακόμα μεγαλύτερη αξία να θυμίσουμε ότι το εν λόγω έντυπο δρούσε ως φερέφωνο των κατακτητών και κατά την προηγούμενη κατοχή (1940-1944).

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...