Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Υπουργείο Κομαντατούρ


Αντί να απειλεί τους δανειστές, η κυβέρνηση κάνει το βασανιστήριο της φάλαγγας στους Έλληνες


Μαρία Τσολακίδη

Μια πρωτοφανή επίθεση προς τους Έλληνες οφειλέτες έκανε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη από το βήμα της Βουλής. "Όσοι μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα των 100 δόσεων και δεν το κάνουν θα ελεγχθούν από την Εφορία", είπε με αυστηρό ύφος η αριστερή υπουργός.

Η κυβέρνηση εμμένει ότι το σχέδιο Σαμαρά-Βενιζέλου των 100 δόσεων ήταν τόσο υπέρ του λαού που πρέπει να το υιοθετήσουν όλοι όσοι χρωστούν στο δημόσιο, ακόμα και αν το Δημόσιο δεν έχει παράσχει τίποτε από τις υπηρεσίες του για τις οποίες οι πολίτες πληρώνουν τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια.

Η υπουργός της κυβέρνησης δεν σταμάτησε μόνο στις απειλές αλλά κατηγόρησε τους 4 εκατομμύρια πολίτες (παραπάνω από τον μισό ενεργά εργασιακό πληθυσμό) ότι είναι υπαίτιοι που το ελλειμματικό ΑΕΠ είναι τόσο υψηλό και βάση αυτού μάς πιέζουν οι δανειστές-επιτηρητές. "Σχεδόν το 40% του ΑΕΠ είναι χρέη των πολιτών προς το Κράτος", είπε η κ. Βαλαβάνη.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Παζαράκια Βρυξελλών


Του Γιάννη Λαζάρου

Μετά από δύο μήνες ασαφειών και δήθεν συζητήσεων, φθάσαμε και πάλι από την αρχή. Η πολιτική εξέλιξη της κυβέρνησης είναι: "Μία τρύπα στο νερό" και όχι "βάλαμε τις διαπραγματεύσεις και πάλι στις ράγες". Η κυβέρνηση και οι δανειστές-εταίροι φτιάχνουν ράγες και το τρένο "Ελλάς" δεν υπάρχει πλέον.
Τι άλλαξε σε αυτό το δίμηνο από το να καθυστερούν τις δόσεις οι μεν και να κάνουν λίστες με μεταρρυθμίσεις οι δε. Έχουμε σκάσει από τα ερωτικά ραβασάκια του Γιάνη προς το Γιουρογκρούπ και τις "χυλόπιτες" από τους Ευρωπαίους να πέφτουν σύννεφο. Ξεκίνησε κάποια παραγωγή; Βρήκε δουλειά και όχι 4ωρη απασχόληση κάποιος άνεργος; Πήρε ανάσα κάποια βιοτεχνία; Μπήκε κανένα υνί σε κανένα χωράφι; Όχι. Βρισκόμαστε στην εποχή του πώς θα ξαναφτιάξουν την πολιτική διαπραγματευτική γραμμή με τους εταίρους. Όλα αυτά που διαδραματίζονται με συναντήσεις και έκτακτα συνέδρια Ευρωπαίων δεν αλλάζουν τίποτε από την χρόνια απόγνωση των Ελλήνων. Μέσα σε δύο μήνες φούσκωσαν περισσότερο οι λογαριασμοί, πολλαπλασιάστηκαν οι προσαυξήσεις των χρεών σε Εφορία και Ταμεία και η κυβέρνηση κάνει πρόβες στον καθρέπτη για το τι θα φορέσει στο κοκτέιλ πάρτι με τον Ολάντ και τη Μέρκελ και ποιο προφίλ θα δείξει στην κάμερα των διεθνών δικτύων όταν θα βγουν από την αίθουσα συσκέψεων για να ξαναδηλώσουν αυτά που δηλώνουν κάθε μέρα στα εθνικά τους δίκτυα.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ο Τσίπρας, ο Μάρσαλ κι οι ναπάλμ


Από τους Θεσμούς του Brussel Group οδηγούμαστε στο Ταμείο των Μακελάρηδων του κόσμου


Ενώ όλα τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ δείχνουν ότι η Ελλάδα φλέγεται με διπλωματικές συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με τα μεγάλα πολιτικά κεφάλια της Ε.Ε, στο παρασκήνιο ο κ. Βαρουφάκης κάνει συναντήσεις με οικονομικά φόρουμ αμερικανο-γερμανικών συμφερόντων που έχουν διαλύσει κράτη με πρόσχημα την Δημοκρατία και στρατηγούς Επενδυτές μακελάρηδες.
Από τις 20 μέχρι τις 22 Μαρτίου στο ετήσιο φόρουμ του Brussel Forum που διοργανώνει στις Βρυξέλλες το Γερμανικό Ταμείο Μάρσαλ ( German Marshall Fund) θα συμμετάσχει και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.
Την στιγμή που ο ελληνικός λαό καίγεται για το τι θα του ξημερώσει μετά τις "διπλωματικές ρήξεις" κυβέρνησης και εταίρων, η κυβέρνηση στέλνει τον σημαντικότερο υπουργό της να λάβει μέρος σε συζητήσεις με τα μεγαλύτερα κεφάλια του παγκόσμιου οικονομικού κόσμου.
Στο Φόρουμ των Βρυξελλών ως προσκεκλημένοι του Γερμανικού Ταμείου Μάρσαλ θα παραβρίσκονται: Ο διεθνής επενδυτής Τζορτζ Σόρος, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι, ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ, και πολλοί άλλοι.
Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται ακόμη ανώτεροι υπάλληλοι από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών, Αμερικανοί αξιωματούχοι, βουλευτές, ακαδημαϊκοί, καθώς και εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκης:" Η Ευρώπη είναι η Πατρίδα μας"


Ο κύριος Βαρουφάκης δεν είναι Έλληνας, αλλά ούτε οι Έλληνες είναι Έλληνες. Αυτό δήλωσε στο γερμανικό κρατικό κανάλι ARD ο υπουργός Οικονομικών. Με μεγάλη άνεση και περισσή φωτογένεια στο γυαλί, δήλωσε στον Γερμανό δημοσιογράφο αυτολεξεί: "Είναι καιρός να καταφέρουμε να μιλάμε ως ένας λαός, όπως οι Αμερικανοί. Η Ευρώπη είναι πατρίδα μας!"
Ηθικό καθήκον για την ελληνική κυβέρνηση δεν είναι πλέον να αποκαταστήσει την κατακρεουργημένη από την Ε.Ε αξιοπρέπεια των λαών αλλά σύμφωνα με τον κύριο Βαρουφάκη "το ηθικό μας καθήκον είναι να κρατήσουμε την Ευρωζώνη ενωμένη". Ο υπουργός βάζει ξεκάθαρα και χωρίς ασάφειες πως πάνω από το συμφέρον και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας είναι το συμφέρον των Τραπεζών και των δανειστών κρατών-μελών, τα οποία μέσω δύο Μνημονίων και δανειακών συμβάσεων διαλύουν την Ελλάδα ως χώρα. Μόνο και μόνο για να παίξουν τα μεγάλα τους παζάρια για το δήθεν κοινό νόμισμα, αλλά για τον πραγματικό στόχο που είναι η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική πορεία.


Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Φουστανέλας και Μπουρδέλου γωνία


Της Κατερίνας Γκαράνη

Κάθε φορά που ακούγεται η φράση «για τον ελληνικό λαό» από στόμα πολιτικού, μία Ελλάδα βγαίνει σεργιάνι με το ζόρι στην οδό των Μπουρδέλων. Είναι ίδιον του ψεύτη να χρησιμοποιεί τις λέξεις για να μεταμορφώσει την αλήθεια, αλλά είναι ίδιον του αλήτη να βάζει το «εθνικό καθήκον» ως πρόσχημα για να βγάλει το μεροκάματο της απύθμενης βλακώδους υποτέλειάς του.
Όποιος φοράει παντελόνια από όλους αυτούς που μοστράρουν τη φάτσα τους ως κυβερνήτες ή ως αντιπολιτεύομενοι να μιλήσει για αυτά που συμφέρουν την προσωπική του φιλοδοξία και να αφήσει την κάθε Ελλάδα έξω από το παιχνίδι παράδοσης της χώρας. Οι νταβατζήδες δεν έχουν ιδεολογία, ας μην αυταπατόμαστε. Το θέμα είναι πώς η κάθε Ελλάδα έχει αποδεχθεί τον ρόλο της εκδιδόμενης στα μπουρδέλα της Ε.Ε και των Φόρουμ μασελοφόρων γεροντίσκων που λόγω της ανικανότητας να ορίσουν την λίμπιντό τους με όρους της φύσης θέλουν να επιβληθούν με βίτσια που μόνο ένας άρρωστος ανέραστος εγκέφαλος γεννά.
Ξεβρακώστε νοητά όλους αυτούς, με γραβάτες και χωρίς, για να δείτε τι πραγματικά είναι. Από τον καλό μας φίλο Γκουρία, μέχρι την καλή φίλη μας Μέρκελ. Από τους πρώην μέχρι τον σημερινό πρωθυπουργό. Στήσε στην οθόνη του μυαλού σου, Ελλάδα, όλα τα μεγαλόσχημα πρόσωπα, που σου κουνάνε το δακτυλάκι μέσω τηλεοπτικών οθονών, για να δεις τι έχεις απέναντί σου. Καταπιεσμένα από το σύστημα ανθρωπάκια που δεν μπόρεσαν βάσει ικανοτήτων να κάνουν τίποτε παραπάνω από αυτό που δημιούργησαν οι ομάδες δυνατοτήτων.

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...