Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Το διπλό νόμισμα με όποια μορφή, ισοδυναμει με την "Τελική Λύση" για τους Έλληνες.

O Ambrose Evans-Pritchard της Βρετανικής Telegraph την Πέμπτη, 2/4 (http://www.telegraph.co.uk/…/Greece-draws-up-drachma-plans-…) έγραψε: "Η Ελλάδα χαράζει δραστικά σχέδια για την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος της χώρας και την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος για να πληρώσουν τους λογαριασμούς, εκτός εάν η ευρωζώνη λάβει μέτρα για να εκτονώσει την κρίση που σιγοβράζει και μαλακώσει τα αιτήματά της."
Την επόμενη ημέρα η μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα της Ρωσίας Βεστιφινάνς (http://www.vestifinance.ru/articles/55567), με τη σειρά της έγραψε: "Η Ελλάδα αναπτύσσει ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα για να εθνικοποιήσει το τραπεζικό σύστημα και την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος." Πηγή; Goldman Sachs.

Μην παραπλανιέστε με το εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Αυτό που εννοούν είναι εθνικοποίηση των ζημιών και των κόκκινων δανείων για να φορτωθούν στο δημόσιο ταμείο. Όπως και κούρεμα υποχρεώσεων των τραπεζών προς ιδιώτες δανειστές και καταθέτες.
Τα δημοσιεύματα αυτά δεν είναι χωρίς σημασία. Μιας και οι πηγές τους δεν είναι καθόλου αμελητέες. Ούτε και το γεγονός ότι η Goldman Sachs κυκλοφόρησε την Δευτέρα που μας πέρασε μια υποτιθέμενη ανάλυση γιατί δήθεν η Ελλάδα δεν μπορεί απλά να τυπώσει δραχμές. Το σημείωμα αυτό, όπως κι όλα αυτού του είδους γράφονται για να πρωωθήσουν τις θέσεις της GS.
To τελευταίο τρίμηνο ιδιαίτερα η GS, ειδικά το κεφάλαιο που διαχειρίζεται "αναδυόμενες αγορές" με έδρα το Λονδίνο, έχει αυξήσει τις τοποθετήσεις, (την έκθεσή της, όπως λένε στην αργκό των χρηματαγορών) σε ελληνικά ομόλογα και άλλους τίτλους. Ενώ έχει προσλάβει αρκετούς ελληνόφωνους γιάπις, απ' αυτούς που καταλαβαίνουν μόνο ότι τους λέει η Εταιρεία, για να κρατά στενές επαφές με τη νέα κυβέρνηση.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Αυτές είναι οι παραβιάσεις του Διεθνούς και Εθνικού Δικαίου που διεπράχθησαν σε βάρος της χώρας μας


Σχόλιο: Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μοναδικό ντοκουμέντο γνώσης, που περιλαμβάνει τις πιο βασικές παραβιάσεις του Διεθνούς και Εθνικού Δικαίου που έγιναν στην Πατρίδα μας, από την ημέρα που "εισέβαλαν" οι Δανειακές Συμβάσεις και τα Μνημόνια στην Πατρίδα μας.

Επίσης ο συγγραφέας με την ταυτοποίηση των παραβιάσεων, ταυτόχρονα προετοιμάζει και προτείνει και ανάλογο κατηγορητήριο για όλους τους υπεύθυνους εντός και εκτός της Ελλάδας που έπληξαν βάναυσα τη χώρα μας με τη σωρεία των αναφερομένων παραβιάσεων.

Με αυτήν την έννοια το παρακάτω κείμενο είναι από τα πλέον χρήσιμα για τον κάθε Δημοκράτη- Πατριώτη.

του Κώστα Κούστα

Ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί με ενθουσιασμό μια νέα κατάσταση να εξελίσσεται στα πλαίσια των κινήσεων της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπου διαφαίνεται βαθιά ρήξη με τις πολιτικές που ακολούθησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις της τελευταίας πενταετίας.

Όμως, επειδή έχουμε βιώσει στο παρελθόν παρόμοιες εξάψεις ενθουσιασμού από τον λαό...
για να βρεθεί αργότερα προδομένος και απογοητευμένος, καλό θα ήταν να είμαστε όλοι ενήμεροι για το ποια είναι τα ισχυρά χαρτιά της Ελλάδας που δεν επιτρέπουν κωλοτούμπες από αυτή την κυβέρνηση.

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις διέπραξαν ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ με βάση το ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ και το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ενώ τα όργανα της ΕΕ (Εurogroup - EΚΤ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΗΓΕΤΩΝ ΕΕ) παρανομούν με την συγκρότηση της ΤΡΟΙΚΑΣ και την επιβολή των μνημονίων παραβιάζοντας την ιδρυτική συνθήκη της ΕΕ και την ΧΑΡΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ του ΟΗΕ!

Τα μνημόνια των «ελληνικών κυβερνήσεων» με την Τρόικα, είναι όχι απλά παράνομα, αλλά επί της ουσίας αυτοδίκαια άκυρα! Αυτό πρέπει να έχει η κυβέρνηση ως θέση συνεπικουρούμενη από το δικαίωμα αποζημίωσης για τη βλάβη που μας προκάλεσε η ΕΕ, η Τρόικα και οι υπάλληλοί τους.

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Αποικία Θεσμών, Κρατών και Κεφαλαίων


Η κυβέρνηση ανοίγει τις πόρτες σε Κίνα και ΗΠΑ δίνοντας λιμάνια, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και διακυβέρνηση


Μαρία Τσολακίδη

Στην προσπάθειά της να δείξει έναν ηγετικό ρόλο έναντι της γερμανικής πολιτικής που διέπει την Ε.Ε, η κυβέρνηση παραχωρεί σε τρίτες χώρες που κινούν τα νήματα της παγκόσμιας αγοράς δύο από τις σημαντικότερες κινητήριες δυνάμεις της χώρας.
Την ολοκληρωτική παραχώρηση του ΟΛΠ σε κινεζικά συμφέροντα προτείνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Δραγασάκης σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων "Νέα Κίνα". Ο κ. Δραγασάκης σύμφωνα με το δημοσίευμα θεωρεί ότι η υπάρχουσα εκμετάλλευση του λιμανιού από τους Κινέζους επιχειρηματίες είναι παράδειγμα της "επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών".

Ο Δραγασάκης σε ρόλο Σημίτη
Ενώ προεκλογικά ο Σύριζα ήταν αντίθετος με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του Λιμένα Πειραιώς σήμερα αλλάζει γραμμή και σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης το 67,7% των μετοχών του ΟΛΠ είναι διαθέσιμο προς πώληση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ εφόσον τώρα έχει αναδιοργανωθεί με αριστερό διευθυντή πωλήσεων, τον κ. Πιτσιόρλα.
Δεν έχουν περάσει 4 μήνες που ο "ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά" κατακεραύνωνε μέσα από ανακοινώσεις την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την πώληση και του υπόλοιπου μετοχικού πακέτου του ΟΛΠ.
Έγραφε τότε η τοπική οργάνωση του κόμματος: "Προκειμένου να εξυπηρετήσουν -όσο μπορούν καλύτερα- τα ντόπια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα, που θέλουν να αρπάξουν την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου προς όφελός τους, δε διστάζουν να ξεπουλήσουν όσο – όσο, ακόμα και κερδοφόρες επιχειρήσεις, όπως είναι ο Ο.Λ.ΠΕΙΡΑΙΑ Α.Ε. και Ο.Λ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. Οι δύο Οργανισμοί, που λειτουργούν και διαχειρίζονται τα δύο σημαντικότερα λιμάνια της χώρας, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των οικονομικών και κοινωνικών αναγκών, χαρίζονται στα ιδιωτικά μονοπώλια, θυσιάζοντας το μέλλον του τόπου, στο βωμό της αβέβαιης αποπληρωμής του χρέους".

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...