Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Ο νέος χαρακτήρας της αριστεράς

ΔΗΜ. ΚΑΖΑΚΗΣ   ( Γενάρης 2013)



Καμιά μεταλλαγή του κυρίαρχου συνασπισμού εξουσίας δεν μπορεί να συμβεί δίχως την κατάλληλη προσαρμογή της αριστεράς. Από ιστορική άποψη η αριστερά υπήρξε ανέκαθεν μια πολιτική έννοια δίχως ξεκάθαρο περιεχόμενο, δίχως σαφείς κοινωνικές, ταξικές και ιδεολογικο-πολιτικές αναφορές. Δεν ήταν παρά ένα αναγκαίο προϊόν της τυπικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και επομένως φέρει ανεξίτηλα και εγγενώς όλες τις παραμορφώσεις, αυταπάτες και διαστροφές του κοινοβουλευτισμού. H άνδρωση της κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης της εργατικής τάξης, ή άνοδος της πάλης για εργατικά και λαϊκά αιτήματα, οδήγησε και στην αναγκαία ιστορική μετεξέλιξη της αριστεράς. Από μια συγκεχυμένη κοινοβουλευτική έννοια – όπου πρυτάνευαν τα αισθήματα κοινωνικής αδικίας και τα διάφορα δόγματα «κοινωνικής δικαιοσύνης» – στην επαναστατικά, κοινωνικά και ταξικά διαφοροποιημένη έννοια της αριστεράς. Η αριστερά έπαψε να είναι συνώνυμο της ηθικής ή ηθικολογικής καταγγελίας της όποιας αδικίας για να μετατραπεί σε ανοιχτό πεδίο οργανωμένης αντιπαράθεσης ιδεολογικο-πολιτικών ρευμάτων, κομμάτων και τάσεων, ιδεώδες περιβάλλον για την μαχητική ανάδειξη της ολοκληρωμένης ταξικής προοπτικής της εργατικής τάξης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναφορά στην αριστερά ως αυτοτελή πολιτική έννοια δεν υπήρχε μέχρι τη δεκαετία του ’60. Έως τότε η αριστερά δεν συνιστούσε τίποτε περισσότερο από έναν πολιτικό επιθετικό προσδιορισμό τάσεων και ρευμάτων στο εσωτερικό των εργατικών, λαϊκών και επαναστατικών κινημάτων. Στη δεκαετία του ’60 και στο έδαφος της βαθιάς κρίσης της διεθνούς σοσιαλδημοκρατίας, η οποία μετεξελισσόταν γοργά σε οργανικό πυλώνα του πολιτικού συστήματος εξουσίας του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και του «διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος» που αντιμετώπιζε τα δικά του εσωτερικά αδιέξοδα, έγινε μια συστηματική προσπάθεια από τον ιδεολογικό και πολιτικό μηχανισμό του ιμπεριαλισμού, ιδίως των ΗΠΑ, να οικοδομηθεί μια «νέα αριστερά», ή στην ευρωπαϊκή της εκδοχή μια «ανανεωτική αριστερά». Μια αριστερά αρκούντως αφηρημένη ώστε να είναι παντελώς ξεκομμένη και απόλυτα εχθρική προς τις όποιες κοινωνικο-ταξικές αναφορές, προπομπός της ιμπεριαλιστικής ιδεολογίας και πολιτικής. Η ολοκλήρωση της πορείας μεταλλαγής της σοσιαλδημοκρατίας από ένα «αστικό κόμμα της εργατικής τάξης» σε μαχητική πολιτική δύναμη του μονοπωλιακού κεφαλαίου, η εκφυλιστική πορεία και η πλήρης διάλυση του «διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, μαζί με τη συνολική υποχώρηση του οργανωμένου εργατικού κινήματος, επέτρεψαν σ’ αυτήν την ιμπεριαλιστική «νέα αριστερά» τελικά να επικρατήσει.

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Να ποιά είναι τα σούργελα που σου πλασάρισαν ως κυβέρνηση της "Αριστεράς"


Άκου φιλαράκο… Στις 25 του Γενάρη πιάστηκες κότσος, αλλά αυτό ας πούμε πως είναι το τρυφερό σου μυστικό. Από χθες όμως, είσαι περισσότερο υπόδουλος κι ακόμη πιο ταπεινωμένος. Η επιχείρηση της γενικευμένης σου αποβλάκωσης βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, κι αυτό που γίνεται δεν είναι για να χασκογελάς...


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το σούργελο που σου πλασάρισαν ως φωτισμένο ηγέτη, δεν ήταν παρά ένα καμουφλαρισμένο ανδρείκελο, που στο σερβίρισαν σε συσκευασία μαχητή. Και η μοναδική του προίκα, δεν ήταν η γιαλατζή μαγκιά που σε καθήλωσε, αλλά το ταπεινωτικότερο μνημόνιο όλων των εποχών, που τα χαράματα αυτής της αποφράδας μέρας βαφτίστηκε «νόμος του Ελληνικού κράτους».

Και μέχρι να συνειδητοποιήσεις την έκταση της ηλιθιότητας ή της συνενοχής (εσύ αποφασίζεις) που σε βαραίνει γι αυτή την εξέλιξη, φρόντισαν να σου εξασφαλίσουν το επόμενο διλημματάκι για να χεις ν ασχοληθείς, μέχρι να βρεθείς αντιμέτωπος με το λάκκο που σου άνοιξαν και περιμένει να σε καταπιεί στο επόμενο βήμα.

Ποιος είναι λοιπόν πιο ΣΥΡΙΖΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ???
Ο Τσίπρας και οι αδίστακτοι πολιτικοί σαλταδόροι που τον ακολούθησαν ανεπιφύλακτα στον προσωπικό και πολιτικό του εξευτελισμό???

Ή μήπως η Ζωή με τους «επαναστατημένους» ντεσπεράντος που ψιλοστοιχήθηκαν πίσω από το…
one woman show και επιχειρούν να εμφανιστούν ως περήφανοι αρνητές στον άθλιο δωσιλογικό κατήφορο των υπολοίπων???

Καλό το show… Συμφωνώ… Αλλά για σκέψου…
Αν η κυβέρνηση δεν ήταν τόσο ξεφωνημένη…
Αν η συμμορία των εκβιαστών που την ταπείνωσε…
Αν όλοι αυτοί δεν ήθελαν να την ταπεινώσουν στο μέγιστο βαθμό, και της επέτρεπαν να είχε τηρήσει τουλάχιστον τα διαδικαστικά προσχήματα…

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Η Βουλή…απλώς θα ενημερώνεται


Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ. Αριθμός Φύλλου 84 – 18 Ιουλίου 2015 – Τεύχος Πρώτο

Στο άρθρο τέταρτο του Ν. 4063/2012 (Α΄ 71) προστίθεται παράγραφος 6 ως εξής:

«6. α) Παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπήσει την Ελληνική Δημοκρατία και να υπογράφει τις κατά περίπτωση απαιτούμενες Συμβάσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) καθώς και των παραρτημάτων τους όπου προβλέπεται για την διασφάλιση της άμεσης χρηματοδότησης της Ελληνικής Δημοκρατίας.

β) Παρέχεται στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί την Τράπεζα της Ελλάδος και να υπογράφει τις κατά περίπτωση απαιτούμενες συμβάσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ΕΚΤ καθώς και των παραρτημάτων τους όπου προβλέπεται για την διασφάλιση της άμεσης χρηματοδότησης της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Με μέριμνα του Υπουργού Οικονομικών οι ανωτέρω συμβάσεις μετά την υπογραφή τους από όλα τα προβλεπόμενα μέρη, διαβιβάζονται στη Βουλή των Ελλήνων για ενημέρωση».

ΦΕΚ Α 84 18.07.2015

πηγη

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Το μνημονιακό σφαγείο δεν κάνει διακοπές



του Ηλία Αλεξανδρή 

Η "συμφωνία" όπως επιμένει να αποκαλεί η μνημονιακή προδοτική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το τρίτο μνημόνιο είναι - μας λένε τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης - έτοιμη να υπογραφεί. Φαίνεται ότι οι οικονομικοί δολοφόνοι της τερα-τρόικα των "θεσμών" κατάφεραν να επιβάλουν όλες τις καταστροφικές απαιτήσεις των τοκογλύφων νεοαποικιοκρατών δανειστών απέναντι σε μια "συγκυβέρνηση" που "σαν έτοιμη από καιρό" είπε τόσο εύκολα όλα αυτά τα ΝΑΙ της υποτέλειας, που ποδοπατούν και διαστρεβλώνουν με τον πιο χυδαίο τρόπο το μεγάλο και ξεκάθαρο ΟΧΙ του 61,3% του λαού.

Το μνημονιακό σφαγείο δεν κάνει διακοπές ! Την ίδια στιγμή που το ελληνικό καλοκαιρικό λιοπύρι και η ανάγκη για μιαν ανάσα μακρια από τις πόλεις έχει οδηγήσει πολλούς Έλληνες - τους περισσότερους αηδιασμένους - στα χωριά τους και σε παραλίες, έστω και για αυτές τις ολιγοήμερες πλέον διακοπές, οι ευρωσυμμορίτες της συγκυβέρνησης και των δανειστών μας "σώζουν" ξανά ! Εκμεταλλεύονται τα λεγόμενα "μπάνια του λαού" για να επιβάλλουν το τρίτο και ...
πλέον καθοριστικό χτύπημα στον λαό και την πατρίδα μας! Και το κάνουν έτσι όπως ακριβώς ταιριάζει σε κάθε μαφία, με βία, τρομοκρατία και μπαμπέσικα !

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...