Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012


ETOIMAZOYN TO NEO MNHMONIO /Να ετοιμάσουμε τη δική μας αντίσταση και να τους ανατρέψουμε

 
 
 
 
 
 
Rate This
Η κοινωνία στη μεγάλη της πλειοψηφία μέχρι σήμερα μπορεί να «δείχνει να χει πάθει εγκεφαλικό, να μην αντιδρά με τίποτα, να συμβαίνουν τόσο τρομακτικά πράγματα και μέσα σ’ αυτήν και στον κόσμο και γύρω της, και να μην παίρνει χαμπάρι..» , όπως σημειώνει και αναρωτιέται ταυτόχρονα ο Χρόνης Μίσσιος, (http://denplirono.wordpress.com/2012/01/26/x%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%AF%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-h-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%AD%CF%87/#more-4426), αλλά είναι προφανές ότι η επίθεση που δέχεται η κοινωνία τα τελευταία δύο ιδιαίτερα χρόνια δεν έχει προηγούμενο. Πολιτική ηγεσία, κόμματα, «αναλυτές» ,  πανεπιστημιακοί και  ΜΜΕ σε μια αγαστή και πρωτοφανή συμφωνία-συμπαιγνία καλλιέργησαν ένα απίστευτο σκηνικό τρόμου. Μαζί χρησιμοποιώντας την πάγια τακτική του σαλαμιού προσπάθησαν να διαιρέσουν την κοινωνία. Πρώτα έφταιγαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά δεν άργησαν τώρα να φταίνε κι αυτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα. Ήρθαν και τα κάθε λογής χαράτσια που φορτώθηκαν συνολικά  σε όλους ανεξαιρέτως. Οι απολύσεις και το καθεστώς ημιαπασχόλησης, οι περικοπές στις συντάξεις, η κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος υγείας-παιδείας. Μαζί χιλιάδες καθημερινές χρεοκοπίες αυτοαπασχολούμενων. Αυτοκτονίες συμπολιτών μας που δεν άντεξαν την πίεση, πεινασμένα παιδιά στα σχολεία, άστεγοι που πεθαίνουν από το κρύο.
Μοναδική στόχευση του μαύρου μετώπου της συμμορίας των τριών κομμάτων – ΕΕ –ΔΝΤη τύχη των δανειστών. Πώς θα τους εξοφλήσουμε; Πρέπει να θυσιαστούμε κι άλλο. Έχει γενικευμένη κρίση κερδοφορίας ο Καπιταλισμός. Ανησυχούν οι «αγορές». Να θυσιαστούμε όλοι για το Ευρώ; Χωρίς το ευρώ «είμαστε κατεστραμμένοι». Αλλά και σήμερα με το ευρώ τι είμαστε;;;  Τι μας ενδιαφέρει το νόμισμα όταν οι εργαζόμενοι δεν έχουν τον έλεγχο της παραγωγής και της οργάνωσης της κοινωνίας;  Ποιο είναι το αύριο που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς;
Αυτή είναι πράγματι η μια όψη της πραγματικότητας. Υπάρχει όμως και αναπτύσσεται καθημερινά και μια άλλη. Αυτή της πραγματικής κοινωνίας που αρχίζει να αντιστέκεται. Της κοινωνίας που εξαναγκάζεται να εγκαταλείψει τον καναπέ του πρώην καταναλωτικού ευδαιμονισμού και να βγει στις πλατείες. Οργανώνεται από τα κάτω, συντονίζει το βηματισμό και τις δράσεις της, μιλάει για ανατροπές. Το κίνημα ενάντια στα χαράτσια εξαπλώνεται. Κερδίζει νίκες.
Αυτές τις μέρες ετοιμάζουν το νέο μνημόνιο: * Νέες περικοπές σε μισθούς συντάξεις. * Νέοι φόροι.*  Επιβολή ΦΠΑ στους αγρότες (που σημαίνει δυσβάσταχτη αύξηση των ειδών διατροφής). Μαζί χαράτσι στα αγροτεμάχια, έτσι που και οι τελευταίοι εναπομείναντες αγρότες να αναγκαστούν να τα εγκαταλείψουν. *Επιβολή ΦΠΑ σε όλα τα ενοίκια των επαγγελματικών μισθώσεων (και θα ακολουθήσουν οι κατοικίες). Τώρα εάν τα χιλιάδες λουκέτα και τα κλειστά μαγαζιά πολλαπλασιαστούν, προφανώς αποτελεί μέρος του σχεδιασμού για τον εξανδραποδισμό των μικροαπασχολούμενων προκειμένου να επικρατήσουν τα πολυεθνικά μονοπώλια.  Ποιοί θα πληρώσουν το «κούρεμα», δηλ. το περιβόητο PSI; Εμείς. Ήδη τα ΜΜΕ των εργολάβων μιλάνε για τις μεγάλες ζημιές των ασφαλιστικών ταμείων από το κούρεμα, άρα περιμένετε από καταστροφική μείωση μέχρι μηδενισμό των συντάξεων.  Από την άλλη στις «αγορές» τα ελληνικά ομόλογα γίνονται ανάρπαστα, αφού πωλούνται στο 1/3 της αξίας τους και οι αγοραστές μετά το «κούρεμα» στο μισό θάχουν κερδίσει απίστευτα ποσά (10-15%)μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Δεν απαιτούνται ούτε ειδικές γνώσεις, ούτε βαρύγδουπες και μακροσκελείς αναλύσεις για να αντιληφθούμε ότι τα κοράκια «παίζουν τα ρέστα τους» σε βάρος της κοινωνίας. Θα προσπαθήσουν να απομυζήσουν και την τελευταία σταγόνα ιδρώτα μέχρι να μας οδηγήσουν στην πλήρη αφυδάτωση. Επιδιώκουν συνθήκες κοινωνικού, αλλά και πολιτικού μεσαίωνα.
Δεν είναι όμως σίγουροι για το αποτέλεσμα. Η αφύπνιση της κοινωνίας καθημερινά αυξάνεται. Καθημερινά οι αντιστάσεις πολλαπλασιάζονται. Ο φόβος σπάει. Η αλληλεγγύη αποδεικνύεται ακαταμάχητο όπλο στα χέρια των εργαζομένων. Είναι η στιγμή για μια κοινωνία που βάλλεται αλύπητα να βροντοφωνάξει, φτάνει πια! Ως εδώ, τώρα θα τα πάρουμε όλα πίσω. Την ανεξαρτησία, την ελευθερία, τα κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα, τα δημόσια αγαθά, το δικαίωμα μας στη ζωή. Πώς; Με το ίδιο τρόπο που εκατομμύρια ανθρώπων στην ιστορία αποτίναξαν την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τα δεσμά και τη σκλαβιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...