Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Η μετάλλαξη του καθεστώτος σε φασιστικό, οι μετανάστες και οι ντόπιοι


Η ροή των γεγονότων τις τελευταίες βδομάδες και μετά τις 12 Φλεβάρη δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Όσο οι υπήκοοι αυτού του καθεστώτος περιμένουν την προκήρυξη των εκλογών που με κάποιο μαγικό τρόπο θα δώσει νέες προοπτικές στο μέλλον τους, οι μηχανισμοί του συστήματος προχωρούν ακάθεκτοι και με επιταχυνόμενο ρυθμό στον εκφασισμό όλης της κοινωνίας.

Με μια έννοια, αυτό ήταν τραγικά αναμενόμενο και ανυπόφορα προβλέψιμο.

Μετά από δυο χρόνια ενός πρωτόγνωρου (αντι)κοινωνικού πειράματος που κατέστρεψε το βιοτικό επίπεδο των πολλών, διέλυσε όλα τα εργασιακά δικαιώματα, δημιούργησε το μεγαλύτερο κύμα μαζικής ανεργίας, πετσόκοψε τις κοινωνικές παροχές υγείας και παιδείας, έφερε απανωτά χαράτσια και νέα ακρίβεια στα βασικά αγαθά και λεηλάτησε τις συντάξεις, τι είχε απομείνει για να προωθηθεί από ένα τέτοιο ΔΝΤ καθεστώς;

Τίποτα άλλο από έναν αγνό ανόθευτο φασισμό που θα παρουσίαζε τους μετανάστες σαν τους υπαίτιους για όλα τα δεινά και υπεύθυνους για την γενικευμένη κοινωνική μιζέρια και ανασφάλεια που το ίδιο δημιούργησε.

Όσο όμως κι αν αυτό ήταν προβλέψιμο, δεν παύει να είναι ξεδιάντροπο και εξοργιστικό. Πόσο μάλλον όταν αυτή η νέα και πιο επικίνδυνη στροφή του καθεστώτος προωθείται πάλι από τους συνήθεις ύποπτους.


Τα κανάλια και οι μεγαλοδημοσιογράφοι τους πάλι σε συντονισμένο σχέδιο διάσωσης του καθεστώτος αυτή την φορά μέσω του εκφασισμού του(ή γιατί όσο αργεί αυτό το ντου στα φασιστοκάναλα, αυτά θα κάνουν τα πάντα για να φέρουν τον φασισμό σώζοντας το τομάρι τους…)
Ο ρόλος των καναλιών στην εμπέδωση του ΔΝΤ καθεστώτος δεν μπορεί να υποτιμηθεί και έχουν γραφτεί αναρίθμητα κείμενα που τον έχουν ξεσκεπάσει από κάθε πλευρά και με κάθε λεπτομέρεια. Από το 2010 όταν χρησιμοποιώντας την πιο ωμή ιδεολογική τρομοκρατία προβάλαν το κίβδηλο δίλλημα ΔΝΤ ή χάος, μέχρι πιο πρόσφατα όταν ήθελαν να επιβάλλουν το δεύτερο μνημόνιο που απαιτούταν τώρα για να διορθωθούν τα εγκλήματα του πρώτου(!)

Τα κανάλια ήταν αυτά επίσης που συκοφάντησαν με όλους τους δυνατούς τρόπους τις λαϊκές αντιστάσεις, αυτά που βάφτισαν την Εξέγερση της 12 Φλεβάρη όργιο κουκουλοφόρων που έκαψε το ιστορικό κέντρο, αυτά που παρουσίασαν την μεγαλύτερη κομματική παρωδία εσωκομματικών εκλογών του ενός υποψηφίου σε γιορτή της δημοκρατίας και θρίαμβο του ‘αναγεννημένου’ ΠΑΣΟΚ.


Η σύμπλευση τους με όλες τις απάνθρωπες επιλογές της τραπεζικής χούντας υπήρξε αδιαμφισβήτητη, επίμονη και φανατική ως το σημείο να μην νοείται η όποια σταθερότητα του νεόκοπου καθεστώτος χωρίς την προκλητική στήριξη του από αυτά. Αυτή η συγχώνευση των καναλιών και της προπαγάνδας τους με το καθεστώς και τους μηχανισμούς του ορθά έχει παρατηρηθεί ότι συμβαίνει μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ψεύδους, εκεί όπου η πραγματικότητα μπερδεύεται και ανταλλάσσεται με την εικονική προπαγανδιστική κατασκευή της.

(Αυτοί που αναρωτιούνται γιατί και πώς μετά από όλα αυτά τα ΜΜΕ έχουν ακόμη επιρροή και δύναμη έστω εξασθενημένη, ας σκεφτούν τα εξής: τα ΜΜΕ είναι υποχρεωμένα στιγμές-στιγμές να αναπληρώνουν τα τεράστια ψεύδη τους με κάποιες αλήθειες που δεν κρύβουν την κοινωνική αθλιότητα και απόγνωση ώστε να κρατούν επαφή με την πραγματικότητα των τηλεθεατών τους και να μην αποξενώνονται πλήρως από αυτούς.

Επίσης και βασικότερο είναι αυτό:όλη η λειτουργία τους στηρίζεται στην απάθεια, στην πλήξη και στην αποχαύνωση του κόσμου στοιχεία δομικά μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο που ορθώνεται στην δουλικότητα, στην ανευθυνότητα και την απανθρωπιά και στοιχεία που επανατροφοδοτούν τα κανάλια καμωμένα ότι προσφέρουν αυτό που ο κόσμος ζητά…Επομένως τα κανάλια θα υπάρχουν όπως και όσο θα υπάρχουν αφέντες που έχουν πρόθυμους δούλους να τους ακούν και να τους υπηρετούν. Όμως όπως θα αρκούσε μια αποφασισμένη μειοψηφία δούλων που δεν θα ήθελε να είναι δούλοι για να ανατρέψει την τάξη των αφεντικών έτσι θα αρκούσε μια αποφασισμένη μειοψηφία τηλεθεατών που δεν θα ήθελε να είναι τηλεθεατές για να ανατρέψει την ισχνότερη τάξη των καναλαρχών. Κι εκεί βρίσκεται η ελπίδα που εκκολάπτεται στις μέρες μας…)

Κι αν για τα κανάλια ήταν νέος και αδοκίμαστος ο ρόλος τους να παρουσιάσουν έναν τερατώδη μηχανισμό σαν το ΔΝΤ με τα χρώματα του αναγκαίου κακού που θα συμμαζέψει την χώρα και θα την νοικοκυρέψει, στο ζήτημα του ρατσισμού και της στοχοποίησης των μεταναστών έχουν μακρά ιστορία. Από τότε που δημιουργήθηκε η ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του 80 του προηγούμενου αιώνα, ο ρατσισμός και η προώθηση του υπήρξε αναντικατάστατη πλευρά της προπαγάνδας τους.

(δες και τα λινκς στο τέλος του κειμένου που αναφέρονται λεπτομερειακά σε αυτόν τον ρόλο και στην σχέση του με την ιστορία του νέου ρατσισμου σε αυτή την χώρα αλλά και πώς ο τερατουργηματικός όρος του ‘λαθρομετανάστη’ έγινε κοινός τόπος εξαιτίας τους…) Αυτό που είναι καινούργιο αυτές τις βδομάδες δεν είναι η εκ νέου διασπορά του ρατσισμού από τα κωλοστούντιο τους. Ούτε καν η καθημερινή προβολή των πιο απαράδεκτων ρατσιστικών θέσεων και η μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η συντονισμένη και καλά μεθοδευμένη προσπάθεια τους να μετατρέψουν το ζήτημα των μεταναστών στο μέγιστο πολιτικό ζήτημα πάνω στο οποίο πρέπει να κινηθεί όλη η επόμενη περίοδος. Και μάλιστα με τους πιο ξενοφοβικούς και φασιστικούς όρους όπου όλα τα πρόσφατα εγκλήματα του καθεστώτος απαιτούνται να λησμονηθούν και να απωθηθούν και οι μετανάστες να μετατραπούν από καταδιωκόμενους ανθρώπους με προβλήματα σε ανθρώπους που καταδιώκουν και είναι το πρόβλημα.

Οι τηλεφύρερ με τους παχυλούς μισθούς και την διεφθαρμένη ζωή τους έχουν εθιστεί στον ρόλο τους να υπαγορεύουν αυτοί την πολιτική ατζέντα και να επιλέγουν την θεματολογία και τον τρόπο παρουσίασης της που θα διασώζει το καθεστώς από τους τριγμούς και τα προβλήματα του. Και τώρα με μια φωνή έχουν επιλέξει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες χωρίς χαρτιά σαν τον εσωτερικό εχθρό που πρέπει να τσακιστεί και να χρεωθεί όλα τα δεινά αυτού του τόπου. Όλη η προεκλογική περίοδος πρέπει να κινηθεί γύρω από αυτό το κέντρο και όποιος αρνείται την προτεραιότητα τους είναι συνένοχος του ‘αφελληνισμού’ και βοηθός εγκληματικών στοιχείων!

Κι έτσι τα κανάλια ολοκλήρωσαν τον κύκλο εξέλιξη τους που τα μετέτρεψε από χουντοκάναλα σε φασιστοκάναλα. Ξεκίνησαν με το να προωθήσουν την εξαθλίωση και τον ξεπεσμό ενός ολοκληρου λαού σαν τον υποχρεωτικό του μονόδρομο και έφτασαν να προωθήσουν τον εκφασισμό του σαν την μόνη του λύση. Μια διαδρομή ντροπής και οργής για την οποία είναι ιστορικά υπόλογα. Κι όταν φτάσει ο καιρός δεν μπορεί να υπάρξει κανένα έλεος στους μεγαλοδημοσιογράφους και τους πατρώνες τους όπως κι αυτοί δεν έδειξαν κανένα έλεος σε ντόπιους και μετανάστες…

Όμως τα κανάλια είναι μόνο ένα νευραλγικό κομμάτι του όλου συστήματος που όσο κι αν είναι σημαντικό και κομβικό δεν θα μπορούσε να σταθεί χωρίς το υπόλοιπο σύστημα που υπηρετεί. Κι αν τα κανάλια προτρέπουν τα κόμματα να κάνουν το μεταναστευτικό πρωταρχικό τους θέμα και βαφτίζουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αναγκαία ανθρωπιστική λύση(!!), είναι τα καθεστωτικά και αμιγώς φασιστικά κόμματα που έχουν υιοθετήσει αυτή την ατζέντα από μόνα τους και για τις δικές τους σκοπιμότητες.

Όταν τα καθεστωτικά κόμματα υιοθετούν την πολιτική ατζέντα της χιτλερικής αυγής που με την σειρά της έχει υιοθετηθεί από τα κανάλια…(Όταν ο Σαμαράς, ο Χρυσοχοϊδης και το κακό συναπάντημα βγάζουν χωρίς ντροπή τον φασίστα που έκρυβαν μέσα τους αναμένοντας και εκλογικά κέρδη!)
Πολλοί ασχολούνται με το αν το ναζιστικό πολιτικό μόρφωμα της χρυσής αυγής θα ξεπεράσει το 3% στις εκλογές και θα κάνει την Ελλάδα την μοναδική χώρα του κόσμου με ανοιχτούς ναζιστές στην μπουρδελοβουλή της. Κάποιοι από αυτούς επισημαίνουν ότι σε καμιά άλλη Ευρωπαϊκή χώρα δεν επιτρέπεται η λειτουργία ναζιστικής ομάδας που αναγνωρίζει την σβάστιγκα σαν σύμβολο της με τον αρχηγό της να χαιρετά ναζιστικά.

Πόσοι όμως έχουν αντιληφθεί ότι η πολιτική ατζέντα αυτής της δολοφονικής ομάδας έφτασε να γίνει ο κοινός πολιτικός τόπος των βασικών καθεστωτικών κομμάτων;

Φτάσαμε στο σημείο να ακούμε τον Σαμαρά και να μην μπορούμε να τον διακρίνουμε από τον Μιχαλιολάκο!

“Το μεταναστευτικό ανέδειξε ο Αντώνης Σαμαράς ως προτεραιότητα της ΝΔ, μιλώντας στο διαγραμματειακό του κόμματός του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας».” «Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες, εμείς θα τις ανακαταλάβουμε», υπογράμμισε και προανήγγειλε κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια που υποστήριξε ότι «μετέτρεψε την Ελλάδα σε μαγνήτη για τους λαθρομετανάστες».

Η φρασεολογία του δεν έχει πλέον καμιά διαφορά με αυτά που γράφονται και διακηρύσσονται στα έντυπα της χιτλερικής αυγής! Χρησιμοποιούνται ακριβώς οι ίδιοι όροι και οι ίδιες ιδεοληψίες και διαστρεβλώσεις.

Από δίπλα ο Χρυσοχοϊδης προωθεί φανατικά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης με επιχειρήματα (άκουσον, άκουσον!) ότι θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας(!!) και ότι θα κάνουν καλό σε αυτούς που θα εγκλειστούν σε αυτά! Ο αριθμός των ανθρώπων που αρχικά θα προωθηθεί σε αυτά τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης εκτιμάται από τον ίδιο στους τριάντα χιλιάδες (30.000), δηλαδή υπερδιπλάσιος από τον συνολικό αριθμό των υπάρχοντων κρατούμενων στις φυλακές! http://www.washingtonpost.com/world/europe/greece-plans-to-build-so-called-closed-hospitality-centers-for-30000-illegal-immigrants/2012/03/26/gIQA2ZPbcS_story.html

http://www.kansascity.com/2012/03/26/3515108/greece-plans-detention-sites-for.html

Είναι φανερό λοιπόν ότι τα δυο βασικά κόμματα του πάλαι ποτέ κραταίου δικομματισμού προωθούν την θεσμοποιημένη απανθρωπιά ανοίγοντας τις πιο σκοτεινές σελίδες για την μελλοντική ιστορία.

Πολιτικά καθάρματα σαν τον Σαμαρά και τον Χρυσοχοϊδη επενδύουν την πολιτική τους καριέρα σε έναν επελαύνον κοινωνικό και κρατικό φασισμό. Για στηρίγματα τους έχουν ένα εκλογικό σώμα που είχε μπουκωθεί στον ρατσισμό και στην περιφρόνηση των αλλοεθνών την εποχή που ήταν σχετικά χορτάτο και συνδιαλεγόταν με όσους συνενοχής με τον δικομματισμό αλλά και μια Ευρωπαϊκή ´Ενωση που θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε Τέξας της που θα ανακόπτει την ροή μεταναστών προς το εσωτερικό της και δεν έχει κανένα ενδοιασμό να χρηματοδοτεί τέτοια αίσχη της ανθρωπότητας…

Σε αυτά τα καθάρματα χρειάζεται να θυμίσουμε ότι όντως χρειάζεται να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Να τις ανακαταλάβουμε από την αστυνομοκρατία, την φτώχεια, το τσιμεντένιο κιτς, την ασυδοσία των αμαξιών, την έλλειψη πρασίνου, την ακρίβεια και την εμπορικοποίηση, την ακινησία, την πλήξη και την ερημοποίηση… Και μέσα σε αυτά να τις ανακαταλάβουμε από αδίστακτους απατεώνες πολιτικούς σαν του λόγου τους που νομίζουν ότι μπορούν να αποφασίζουν για το παρόν και το μέλλον τους… [συνεχεια]
Πηγη  Σ.Χ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...