Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Όχι στην καθοδήγηση και τον έλεγχο των ελληνικών πολιτικών εξελίξεων από τα κέντρα της ΕΕ και του διεθνούς κεφαλαίου.


Ως «Πρωτοβουλία κατά του ευρώ και της ΕΕ» έχουμε προβάλει ως βασική μας εκτίμηση πως η ΕΕ αποτελεί ένα ολοκληρωτικό μόρφωμα του κεφαλαίου, που δεν μεταρρυθμίζεται υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Η μοναδική δυνατότητα που υπάρχει, από την άποψη αυτή, είναι η ανατροπή και η διάλυσή της από το οργανωμένο λαϊκό και εργατικό κίνημα στην κάθε χώρα και ευρύτερα σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Έχουμε ακόμη υποστηρίξει με αφορμή την εξελισσόμενη δομική καπιταλιστική κρίση αλλά και εξαιτίας της, πως ο δεδομένος αντιδημοκρατικός χαρακτήρας της ΕΕ έχει παροξυνθεί πλέον στα επίπεδα του απολυταρχισμού. Έχουμε υπογραμμίσει πως οι ασκούμενες πολιτικές στο σύνολό τους, στις επιμέρους εθνικές τους εκφάνσεις, αλλά πολλές φορές και στις λεπτομέρειές τους, αποτελούν προϊόν των αποφάσεων Βερολίνου, Παρισιού και Βρυξελών, καθώς και των κλειστών επιχειρηματικών λόμπι, με τους λαούς στο περιθώριο. Αυτό το φαινόμενο έχει πάρει φυσικά στην περίπτωση της χώρας μας – στο πλαίσιο εφαρμογής των μνημονίων – την ανοιχτή μορφή της υπαγόρευσης και της επιβολής, με την προφανή συναίνεση της ελληνικής ολιγαρχίας. Αναδύεται έτσι σήμερα μπροστά στα μάτια μας η ολοσχερής καταπάτηση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας, όπως και η διαρκώς διευρυνόμενη αμφισβήτηση κάθε πλαισίου εγγύησης των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Το αποκορύφωμα αυτού του αντιδημοκρατικού παροξυσμού το βιώνουμε στη χώρα μας με την επιβολή της συγκυβέρνησης και του δοτού πρωθυπουργού, οργάνου της διεθνούς χρηματοπιστωτικής ελίτ. Το ζούμε και τις μέρες αυτές με την απροσχημάτιστη καθοδήγηση των ελληνικών πολιτικών εξελίξεων και μάλιστα ενόψει του ενδεχόμενου διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών. Υποτίθεται πως ακόμη και τα κόμματα που στηρίζουν τη σημερινή συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, αλλά και ολόκληρου του αστικού τόξου έχουν εκφραστεί υπέρ της άμεσης διενέργειας βουλευτικών εκλογών. Αυτό φυσικά συμβαίνει για τους δικούς τους προφανείς λόγους αυτοσυντήρησης και διάσωσης ενόψει του επερχόμενου νέου κύματος των άγριων αντιλαϊκών μέτρων τον Ιούνιο. Παρόλα αυτά οι εκλογές ούτε καθορίζονται ούτε προκηρύσσονται με διάφορα προσχήματα! Φαίνεται πως η τελευταία λέξη ανήκει στα αδιαφανή κέντρα λήψης αποφάσεων της ευρωενωσιακής απολυταρχίας όχι μόνο για το πότε, αλλά και για το αν οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την τρέχουσα περίοδο. Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από τα όσα υπαινίχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ο κύριος Σόιμπλε στις τελευταίες δηλώσεις του, που ήρθε και συμπλήρωσε και η κυρία Λαγκάρντ του ΔΝΤ με τον ωμό τρόπο προεκλογικής παρέμβασής της.

Χρειάζεται επομένως να καταγγελθούν τώρα ανοιχτά απ’ όλες τις δυνάμεις που μάχονται υπέρ των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων, οι αντιδημοκρατικές αυτές διεργασίες.



Ας ακουστεί ακόμη δυνατότερα η φωνή μας:

Έξω τώρα από τη φυλακή του Ευρώ και της ΕΕ για μια άλλη πορεία της χώρας μας με πραγματική δημοκρατία στη βάση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων!
Για μια άλλη πορεία με διεθνιστική συνεργασία των λαών και χωρών στη Νότια Ευρώπη, αλλά και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, στη Μεσόγειο και σ’ όλο τον κόσμο με ισοτιμία, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη!
Για μια άλλη πορεία με προοπτική την οικοδόμηση μιας ανθρωποκεντρικής κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση με ορίζοντα την καθολική κοινωνική απελευθέρωση!

πηγη  stop euro-EE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...