Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

H ευρω-δικτατορία αποκαλύπτει: Νέα μετεκλογική λεηλασία μισθών, συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων!


Ο Ματίας Μορς είναι ο επικεφαλής της Ε.Ε. στην Τρόϊκα. (Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΚΤ).
 Με δυο λόγια ο Ματίας Μορς είναι ο γενικός διοικητής της «ευρωδικτατορίας» που έχει επιβληθεί στη χώρα μας, αφού η Ε.Ε. εμφανίζεται σκληρότερη και αυταρχικότερη και αυτού του ΔΝΤ στο πλαίσιο της τρόικας.
Ε, λοιπόν, ο Ματίας Μορς προδιέγραψε όσα θα επακολουθήσουν μετά τις εκλογές και θα εφαρμόσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στημετεκλογική συγκυβέρνησή τους, αν και εφόσον πάρουν από κοινού κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Ο Ματίας Μορς δεν έδωσε τυχαία αυτή τη στιγμή, λίγο πριν ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική εκστρατεία, συνέντευξη στο «Έθνος της Κυριακής».
Η συνέντευξή του προκαθόρισε το κοινό πλαίσιο μέτρων που θα λάβουν μετεκλογικά από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔαν έχουν κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.
Κοινώς, ο Ματίας Μορς «κάρφωσε» το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που παίζουν, μεταξύ τους ένα κακόγουστο και ανούσιο παιχνίδι αντιπαράθεσης, προκειμένου να κρύψουν τις σιδερένιες μεταξύ τους ουσιώδεις ομοφωνίες.
‘Ετσι, λοιπόν, ο Ματίας Μορς παρά το ότι «πρέπει» να ομιλεί «διακριτικά» και «διπλωματικά», δεν άφησε καμία αμφιβολία για τη θύελλα μέτρων που θα επακολουθήσει από τον Ιούνιο.
Ενώ είναι γνωστό ότι από τον Ιούνιο στη βάση του 2ου Μνημονίου θα εφαρμοστούν μέτρα ύψους τουλάχιστον 14 δις, τόσο τοΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, σχεδόν, τα αποσιωπούν και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουν να τα συγκεκριμενοποιήσουν, φοβούμενοι περεταίρω εκλογικό κόστος!
Ο Ματίας Μορς, όμως τους αποκάλυψε.
Συγκεκριμένα, ο γκαουλάιτερ της Ε.Ε. τόνισε διπλωματικά αλλά απερίφραστα ότι πρέπει να μπει χοντρό χέρι στις συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα.
Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο(«λιγότερο προσωπικό»), στο πλαίσιο της «αναδιάρθρωσης» της κεντρικής και τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ σημείωσε με έμφαση την ανάγκη να μειωθούν περαιτέρω τα επιδόματα πρόνοιας, μαζί με τις δαπάνες για φάρμακα και τη λειτουργία των Νοσοκομείων (στην ουσία υποβάθμιση μέχρι παραλύσεώς τους!)
Στην ίδια συνέντευξη ο Ματίας Μορς στο όνομα της κάλυψης του «ευρέως χάσματος ανταγωνιστικότητας» υπογράμμισε εμφατικά τηνανάγκη περαιτέρω μειώσεων των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μειώσεις που όπως είπε χαρακτηριστικά πρέπει να ακολουθήσουν «μακρύ δρόμο»!!!
Είναι προφανές ότι αν δεν ανακοπεί ο τροϊκανός – μνημονιακός κατήφορος της χώρας, μια ευκαιρία για πρώτη επιτυχία υπάρχει στις εκλογές, η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς στο «μακρύ δρόμο» των μισθών Βουλγαρίας και μάλιστα με τιμές Γερμανίας!
Πηγη  Stop euro-E,E

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...