Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Στο απόσπασμα δια χειρός Κουβέλη!



Σε εργασιακό θάνατο καταδικάζονται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο, με εντολή της Γερμανικής Διοίκησης Αθηνών, και την σύμφωνη γνώμη της τρικομματικής συγκυβέρνησης.


Πραγματική θύελλα έχει ξεσηκώσει στο Δημόσιο, η άμεση διαθεσιμότητα, 5. 000 δημόσιων υπαλλήλων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με προοπτική την απόλυση, σε εφαρμογή του Μνημονίου 3. Οι δημόσιες υπηρεσίες (υπουργεία, δήμοι, πανεπιστήμια και οργανισμοί) έχουν ήδη παραλύσει, καθώς οι υπάλληλοι έχουν ουσιαστικά κηρύξει λευκή απεργία, ενώ πολλές ομοσπονδίες εργαζομένων βρίσκονται η θα βρεθούν, τις επόμενες μέρες, σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Το τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει μπλοφάρει από χιλιάδες κλήσεις πολιτών, που σέρνουν στα ¨γαλλικά» τα μύρια όσα, στον κ.Μανιτάκη, την ΔΗΜΑΡ και την κυβέρνηση Σαμαρά. Η οργή του δημοσιουπαλληλικού κόσμου έχει ξεχειλίσει και στην Κυβέρνηση επικρατεί πανικός για το τι μέλλει γενέσθαι, από εδώ και πέρα.
Μπροστά σε αυτή την γενοκτονία, η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, πολύ κατώτερη των περιστάσεων, εξήγγειλε στάση εργασίας για την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, περισσότερο για την τιμή των όπλων!
Με μια κίνηση που δείχνει πανικό, ο κ.Μανιτάκης έσπευσε την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου με «non paper” να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε στον δημόσιο-υπαλλικό κόσμο της χώρας, η υπερψήφιση υπαλληλο-κτόνων διατάξεων με την εισήγηση και την υπογραφή του. Συγκεκριμένα γνωστοποίησε, ότι οι απολύσεις με το «γάντι» μέσω διαθεσιμότητας, δεν αφορούν, προς το παρόν, τους υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Λίγες ώρες όμως μετά την αποστολή του non paper”, υπήρξε παρέμβαση σε αυστηρό τόνο από το Μαξίμου, μετά από τηλεφώνημα της Τρόικα στον πρωθυπουργό, και ο καθηγητής –υπουργός, αναγκάστηκε να τα μαζέψει «άρον-άρον», ξαναβάζοντας στην λαιμητόμο του εργασιακού θανάτου και τους αποφοίτους υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Η συμπεριφορά του αυτή, έχει δημιουργήσει σοβαρή διάσταση τις σχέσεις με τον υπουργό Εσωτερικών Ευρ.Στυλιανίδη, ο οποίος έμαθε κυριολεκτικά στο «παρά πέντε», για τις διατάξεις που αφορούσαν την απόλυση δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων από το χώρο ευθύνης του. Ο «Γιούρι» που θεωρεί ότι απολαμβάνοντας την γερμανική εύνοια, έχει περισσότερες ελπίδες να διαδεχθεί τον Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία του δεξιού κόμματος εξουσίας, εξέλαβε ως εχθρική την ενέργεια του κ.Μανιτάκη, διότι τον εκθέτει έναντι των Γερμανών, οι οποίοι τον θεωρούν επιστήθιο «φίλο» τους, άρα θα περίμεναν να τους πει πρώτος τα νέα για τις «εκτελέσεις» και τα εργασιακά Νταχάου στο Δημόσιο.

Ο συμφωνημένος σχεδιασμός της Κυβέρνησης με την Τρόικα, είναι να απολυθούν οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι έως το 2016, «φέτα-φέτα», με πρώτα θύματα τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού- Λογιστικού, Διοικητικού- Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων που δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής ή με ειδικές διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας.
Αυτές οι θέσεις καταργούνται, με την δημοσίευση του πολυνομοσχεδίου στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, εφόσον ο αριθμός των υπαλλήλων αυτών, είναι μεγαλύτερος των δέκα (10) ανά φορέα, και ανέρχεται σε ποσοστό μικρότερο του 30% του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων των παραπάνω κλάδων και ειδικοτήτων που υπηρετούν σε Δήμους, Πανεπιστήμια, Περιφέρειες και Υπουργεία.
Από τη ρύθμιση αυτή, εξαιρούνται, προς το παρόν, οι υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων και της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του υπουργείου Παιδείας.
Παράλληλα, σε διαθεσιμότητα για 12 μήνες – και εν συνεχεία σε απόλυση – οδηγούνται υπάλληλοι του στενού δημόσιου τομέα, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των οποίων οι οργανικές θέσεις έχουν καταργηθεί λόγω συγχωνεύσεως φορέων η θα καταργηθούν, με υπουργικές αποφάσεις των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι υπάλληλοι αυτοί, οι οποίοι υπολογίζονται, από καλά πληροφορημένη πηγή του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πάνω από 40.000, θα λαμβάνουν για ένα χρόνο το 75% του βασικού τους μισθού, πριν ριχθούν στον καιάδα της ανεργίας. Στη διάρκεια αυτού του δωδεκάμηνου , οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να μετακινηθούν σε οποιαδήποτε υπηρεσία, διαταχτούν από την ελληνική κυβέρνηση η οποία εκτελεί εντολές της γερμανικής διοίκησης Αθηνών, όπου υπάρχουν κενά, ή να χρησιμοποιούνται ως προσωπικό ορισμένου χρόνου όπου υπάρχουν προσωρινές ανάγκες. Σε περίπτωση άρνησης απολύονται αυτομάτως. Αυτή και μόνο η προοπτική έχει φέρει τα πάνω κάτω στην δημόσια διοίκηση. Οι ομοσπονδίες των εργαζομένων ανά υπουργείο, ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, με καταλήψεις υπουργείων, μπλοκάρισμα όλων των δράσεων, επιβράδυνση στην υλοποίηση των πολιτικών αποφάσεων, και γενικά σαμποτάρισμα με όλους τους τρόπους της κυβερνητικής πολιτικής.
Μετά την επιτυχημένη επιχείρηση κατάληψης του γραφείου του κ.Μανιτάκη, σειρά έχουν τώρα άλλοι υπουργοί, οι οποίοι καθημερινά ζουν με τον τρόμο της εισβολής των ομάδων κομάντος των συνδικαλιστών στο γραφείο τους.
Καλά πληροφορημένες πηγές από το Υπουργείο Εσωτερικών, σχολίαζαν με νόημα, ότι όλοι στην κυβέρνηση δεν πιστεύουν, ότι αυτά τα μέτρα μπορούν να εφαρμοστούν, με κανένα τροπο.


Επανέρχεται σε ισχύ ο 509
Πρωτοφανείς είναι οι νέες διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου, που θέτουν τους δημοσίους υπαλλήλους, σε αργία για πειθαρχικά παραπτώματα όπως, η άρνηση αναγνώρισης συντάγματος και έλλειψη αφοσίωσης στην πατρίδα και στο Πολίτευμα. Αυτό παραπέμπει ευθέως σε δίωξη για πολιτικά φρονήματα, και σε επαναφορά σε ισχύ του νόμου 509, εξ αιτίας του οποίου μαρτύρησαν δεκάδες χιλιάδες έλληνες, μετά το 1945. Από το πειθαρχικό δίκαιο του Μανιτάκη και της Τρόικα, μόνο η διάταξη περί έκτακτου στρατοδικείου, για τους δημοσίους υπαλλήλους λείπει. Με τις διατάξεις επίσης , περί «φθοράς από ασυνήθιστη χρήση ή εγκατάλειψη ή παράνομη χρήση πράγματος που ανήκει στην υπηρεσία» και «ανάρμοστης συμπεριφοράς προς τους πολίτες, αδικαιολόγητη μη εξυπηρέτηση του πολίτη, μη έγκαιρη διεκπεραίωση υποθέσεων, άρνηση συνεργασίας με τα ΚΕΠ, μη ανάρτηση ή πλημμελής ανάρτηση αποφάσεων στο διαδίκτυο, μη εφαρμογή απλουστευτικών διαδικασιών και αντιγραφειοκρατικών διατάξεων», ο υπάλληλος είναι πλέον έρμαιο των διαθέσεων των τροικανων επιτρόπων, να απολυθεί ότι ώρα διατάξουν τα νέα αφεντικά του νέο-προτεκτοράτου που λέγεται Ελλάδα.
Ο κατάλογος των πειθαρχικών παραπτωμάτων που επισύρουν την ποινή της αργίας περιλαμβάνει και περιπτώσεις ανάρμοστης συμπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας.
Η ποινή της αργίας διαρκεί μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, οπότε και επέρχεται η απόλυση. Δηλαδή, ο οποιοσδήποτε κανει μηνυση σε δημόσιο υπάλληλο, για οποιοδήποτε λόγο, τον θετει η υπηρεσία αυτομάτως σε αργία.
Εξάλλου, επεκτείνεται έως το 2016 ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, αναστέλλονται ως το 2016 – με εξαίρεση τους νησιωτικούς δήμους – οι προσλήψεις και διορισμοί μόνιμου ή αορίστου χρόνου προσωπικού των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ σε δήμους και περιφέρειες, ενώ περιορίζεται για το επόμενο έτος κατά 20% (έναντι 10% που ισχύει τώρα) ο αριθμός των συμβασιούχων. Προβλέπεται επίσης η μείωση των θέσεων μετακλητών υπαλλήλων όλων των φορέων κατά 20% και μείωση των συμβούλων και ειδικών συνεργατών των δήμων και Περιφερειών. Σε ό,τι αφορά τους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ, αυτοί θα ισχύουν μόνο για τρία έτη, και στη συνέχεια θα ακυρώνονται, αν δεν έχει γίνει πρόσληψη. Προβλέπεται επίσης η μείωση των θέσεων μετακλητών υπαλλήλων όλων των φορέων κατά 20% , δηλαδή των υπαλλήλων που υπηρετούν στα πολιτικά γραφεία και ακολουθούν την θητεία του πολιτικού προσώπου, καθώς και η μείωση των συμβούλων και ειδικών συνεργατών των δήμων και Περιφερειών.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...