Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Διακρατικό εμπόριο ανέργων Ελλάδας-Γερμανίας !


Έτοιμοι να μεταναστεύσουν για Γερμανία είναι 100 γιατροί από τη βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι έλαβαν και επίσημα την πρόσκληση να εργαστούν σε συγκεκριμένες θέσεις ή να μετεκπαιδευτούν.

Μάλιστα, όσοι δε γνωρίζουν καλά γερμανικά, θα καθίσουν από τις 7 Ιανουαρίου στα… θρανία του «Γκαίτε», στη Θεσσαλονίκη, για να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα, με χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η γερμανική αντιπροσωπεία της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, είχε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη προς αναζήτηση γιατρών πριν από δυο μήνες.

Η υφυπουργός Υγείας, Μάρλις Μπρέντεχορστ, επικεφαλής του κλιμακίου, με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, εκφράζει την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα του ταξιδιού, αλλά και την πεποίθηση ότι «από την εταιρική συνεργασία στον τομέα της υγείας μεταξύ Βόρειας Ελλάδας και Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας μπορεί να προκύψει αναβάθμιση της περίθαλψης των ασθενών αμφοτέρων των περιοχών».



Περίπου 600 γιατροί εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον συμμετοχής

Την ώρα που από τα 9.000 μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, περισσότερα από 550 προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας οφειλές από ασφαλιστικά ταμεία που ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, την ώρα που η ανεργία και η αναμονή ειδικότητας καλπάζουν, οι Γερμανοί επιλέγουν μετανάστες να εργαστούν στα 14 νοσοκομεία του ομόσπονδου κρατιδίου, “θα ξεπεράσουν το σκόπελο της ανεργίας και θα έχουν μισθό 3.000-5.000 ευρώ”, δηλώνουν κάποιοι “αρμόδιοι”. “Οι συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο κρατίδιο είναι ελκυστικές για τους νέους γιατρούς, στους οποίους δίνεται η ευκαιρία να πάρουν ειδικότητα χωρίς αναμονή, όπως ισχύει στην Ελλάδα, αλλά και να απασχολούνται με καλές αμοιβές.

Το έλλειμμα γιατρών στη χώρα αναμένεται να φτάσει τις 100.000 το 2030.

Πληροφορίες από τον “Αγγελιοφόρο”
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...