Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Η αντισυστημική Χρυσή Αυγή και οι συστημικοί προστάτες της


Με αφορμή την αθώωση του βουλευτή και εκπροσώπου τύπου της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Ηλία Κασιδιάρη, η οποία ως αναμενόταν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε μεγάλο μέρος όσων παρακολουθούν την υπόθεση, έριξα μια ματιά στο ιστορικό του συνηγόρου υπεράσπισης του (καιρό τώρα γράφουν διάφοροι για αυτό) μέχρι πρότινος κατηγορούμενου για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο κύριος Γιάννης Ηρειώτης, ιδιοκτήτης του δικηγορικού γραφείου Γ.Ηρειώτης και Συνεργάτες στον Πειραιά έχει να επιδείξει μια μακρά ιστορία στην υπεράσπιση πολιτικών προσώπων καθώς και κάθε λογής υποδίκων με ισχυρή παρουσία στο οκονομικοπολιτικό Ελληνικό στερέωμα.

Στενός συνεργάτης του Γ.Αλαφούζου ιδρυτικό μέλος της παναθηναϊκής συμμαχίας και μέλος του ΔΣ της ΓΗΠΕΛ ο κύριος Ηρειώτης έχει χρειαστεί πολλές φορές να σταθεί στο πλευρό του εκδότη-καναλάρχη υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του στο άνοιγμα που έχει κάνει στα αθλητικά δρώμενα. Πριν απο την κατάθεση πίστης στους οπαδούς του Παναθηναϊκού όμως ο κύριος Ηρειώτης εκπαιδευόταν στα περι ποδοσφαίρου ως νομικός σύμβουλος του προηγούμενου προέδρου του Παναθηναϊκού Νικόλα Πατέρα εκ μέρους του οποίου μάλιστα είχε καταθέσει αγωγή κατά του Αχιλλέα Μπέου για 1 εκ. ευρώ το 2011.

Η νομική του αυθεντία όμως δεν έχει περιοριστεί εκεί. Τον Απρίλιο του 2011 ως συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, ο οποίος κατηγορείτο για τη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες, δήλωνε πως “Δεν θα γίνει ο Μαντέλης ο αίρων πάσης τυχόν αμαρτίας του πολιτικού κόσμου” μετά την καταδικαστική για τον πελάτη του απόφαση ο οποίος παρ’όλα αυτά έπεσε στα μαλακά.

Άλλη μια εμφάνιση του μεγαλοδικηγόρου ήταν πια στα επιχειρηματικά σαλόνια όταν στις αρχές του 2012 αναλαμβάνει την υπεράσπιση του “Χρυσού Παιδιού” των φαρμακευτικών και τραπεζών Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η παρουσία του κυρίου Ηρειώτη στην επικαιρότητα όμως δεν ξεκίνησε το 2011 ή το 2012. Στην πολύκροτη δίκη του Σάμαινα ο κύριος Ηρειώτης έκανε την εμφάνισή του ως συνήγορος υπεράσπισης της τότε πλοιοκτήτριας MFD ενώ το 2010 ήταν συνήγορος υπαράσπισης του Πέτρου Μαντούβαλου απο την οποία δίκη προέκυψαν περιέργες μαρτυρίες για διασυνδέσεις με το περίφημο παραδικαστικό κύκλωμα.

Καταλαβαίνει κανείς τι ρόλο έχει παίξει ο κύριος Ηρειώτης στις διάφορες υποθέσεις στις οποίες έχει εμπλακεί καθώς και ποιά είναι η σχέση του με το σύστημα εξουσίας πολιτικής και μίντια παρατηρώντας τους ογκόλιθους της πολιτικής και της οικονομίας που έχουν προσφύγει στις υπηρεσίες του. Εύκολα επίσης μπορεί να καταλάβει κανείς, πέρα απο την κατάληψη της αίθουσας του δικαστηρίου απο τάγμα ανεπάγγελτων εκβιαστών της νύχτας, πόσο σημαντικό για την νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή ήταν να αθωωθεί ο βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της ώστε να αναζητήσει τις υπηρεσίες ενός κατ΄εξοχήν συστημικού εργαλείου όπως είναι ο κύριος Ηρειώτης.

Βλέπουμε κομμάτι κομμάτι να συμπληρώνεται το παζλ της “αντισυστημικής” Χρυσής Αυγής και η προστασία που απολαμβάνει απο το σύστημα ωστε να μπορεί νομότυπα να κάνει τις βρωμοδουλειές του.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...