Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Ελεύθεροι οι φονιάδες, κατηγορούμενοι όσοι ανέγραφαν συνθήματα


Είναι τυφλός όποιος δεν βλέπει πια τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα, σε τι καθεστώς ζούμε, πώς διαμορφώνονται οι συμμαχίες. Μπάτσοι κάθε είδους, εισαγγελείς και δικαστές είναι συντρόφια της Χρυσής Αυγής και όλοι μαζί αυτοί συνεταιράκια στο κυβερνητικό έργο μαζικής εξολόθρευσης αυτού του λαού.

Αυτή την ώρα οι αποδεδειγμένα δολοφόνοι του Θανάση κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς να έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Αυτόπτης μάρτυρας συνεπιβάτης δήλωσε επώνυμα στον Αντ1 οτι ο ελεγκτής και ο οδηγός έβριζαν χυδαία και σε έξαλλη κατάσταση τον νέο λέγοντάς του: κωλόπαιδο, θα πληρώσεις! Ψυχολογική κακοποίηση του αλλά και συμπλοκή αναφέρουν και άλλοι μάρτυρες.

Την ώρα λοιπόν που αυτά τα καθάρματα κυκλοφορούν ελεύθερα, συνελήφθησαν και κρατούνται στη Θεσσαλονίκη διαδηλωτές επειδή σε παρέμβασή τους ανέγραφαν συνθήματα σε λεωφορεία και στάσεις του ΟΑΣΘ.

Ανακοίνωση της Τοπικής ένωσης Θεσσαλονίκης της ΑΠ Ροσινάντε

Μετά το φόνο του 19χρονου Θ.Κ. ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης του ελέγχου των ζωών μας σε κάθε επίπεδο, κάθε ευαισθητοποιημένο άτομο πρέπει να πάρει θέση. Θέση ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας, στο δοσιλογισμό, και τον αυταρχικό κοινωνικό έλεγχο, θέση ενάντια στην ανθρωποφαγία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Η ζωή δεν μπορεί να μπαίνει στη ζυγαριά με αντίβαρο τα κέρδη και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, πόσο μάλιστα το αντίτιμο ενός εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τα ΜΜΜ οφείλουν να ανήκουν στην κοινωνία και να εξυπηρετούν τις καθημερινές της ανάγκες μετακίνησης. Οφείλουν εν κατακλείδι να είναι δημόσια και δωρεάν και όχι να ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρίες ή να ελέγχονται από τραμπούκους ελεγκτές.
Στη Θεσσαλονίκη έχουμε προηγούμενα με μερίδα εργαζομένων στα ΜΜΜ, τόσο οδηγούς όσο κι ελεγκτές, οι οποίοι δηλώνοντας ευθαρσώς ότι ανήκουν στη ναζιστική συμμορία της Χ.Α., τραμπουκίζουν και πετούν έξω απ’ τα λεωφορεία μετανάστες και άτομα που «δεν τους αρέσουν τα μούτρα τους», ακόμη κι αν έχουν εισιτήριο. Έχουμε επίσης πολλά περιστατικά που έχουν σύρει στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα κόσμο που δεν είχε ή που επέλεξε να μην έχει εισιτήριο κατά τη μετακίνησή του με τα ΜΜΜ. Οι εν λόγω εργαζόμενοι – τραμπούκοι στα ΜΜΜ μόνο σαν προδότες της εργατικής τάξης μπορούν να αντιμετωπίζονται.
Στις 14 Αυγούστου, μέσα σε αυτό το κλίμα και με φρέσκο ακόμα το αίμα του αδικοχαμένου νεαρού Θ.Κ., πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από συντρόφους διαφόρων συλλογικοτήτων. Σε απάντηση της παρέμβασής τους οι σύντροφοι κυκλώθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις και συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου οι περισσότεροι από αυτούς. Οι σύντροφοι κρατήθηκαν το προηγούμενο βράδυ και θα κρατηθούν και απόψε κατηγορούμενοι για «Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συναυτουργία». Το κατηγορητήριο αφορά στην αναγραφή συνθημάτων σε λεωφορεία και στάσεις του ΟΑΣΘ, τόσο «σοβαρές φθορές». Οι σύντροφοι κρατούνται χωρίς λόγο μέχρι να περάσουν από εισαγγελέα την Παρασκευή 16 Αυγούστου.

Κανένας φασίστας στα ΜΜΜ και πουθενά

Ελεύθερα και δωρεάν ΜΜΜ για την εργατική τάξη και την κοινωνία

Κανένας αγωνιστής στα χέρια του κράτους

Άμεση Απελευθέρωση των συντρόφων χωρίς καμία κατηγορία εναντίον τους

Όλοι αύριο Παρασκευή 16 Αυγούστου στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους.

πηγη

1 σχόλιο:

Διαχειριστής είπε...

Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση. Ενώ σας έχω στη λίστα ιστολογίων μου δεν ενημερώνεται για τις νέες σας αναρτήσεις με αποτέλεσμα να εμφανίζεστε κάτω κάτω, με ανάρτηση σας πριν από δυο μήνες. Αν ξέρετε τι φταίει πείτε μου.

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...