Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Η Αλητεία της Ιδεολογίας του Μαυραγορίτη.


Νέος νεκρός επειδή δεν είχε να πληρώσει εισιτήριο! Από ντροπή και φόβο πήδηξε από το Λεωφορείο ώστε να αποφύγει τον «έλεγχο».

Άλλος ένας θάνατος προστιθέμενος στους χιλιάδες των νεκρών της οικονομικής κρίσης που εκείνοι δημιούργησαν. Ένας νέος άνεργος κείτεται νεκρός στο δρόμο απόρροια της υποκρισίας του συστήματος και της αλητείας της Ιδεολογίας του Μαυραγορίτη.
Όποιος λέει: « εγώ κάνω μόνον την δουλειά μου» σε τέτοια εποχή χωρίς να αφουγκράζεται το κοινό περί δικαίου αίσθημα τότε έχει την ίδια ιδεολογία με τον μαυραγορίτη της κατοχής που πίστευε στην νομιμότητα της αγοραπωλησίας του. Εκείνου δηλαδή που πλούτισε εκμεταλλευόμενος την δυστυχία των πολλών, εκείνου που συνεργάστηκε με τον κατακτητή, εκείνου που πουλούσε «νόμιμα» και με τις ευλογίες των κατακτητών πανάκριβα τα ειδη πρώτης ανάγκης με ανταλλάγματα δυσανάλογης αξίας. Ένα σπίτι για δυο τρεις ντενεκέδες λάδι .Αυτούς τους ασυνείδητους εμπόρους ο λαός τους ονόμασε «μαυραγορίτες».
Ο σύγχρονος μαυραγορίτης δεν μπορεί να αποθηκεύσει λάδι στην αποθήκη του και να το μοσχοπουλήσει. Δεν υπάρχει λάδι άλλωστε. Ο σύγχρονος μαυραγορίτης είναι ικέτης του συστήματος και έναντι πινακίου φακής πουλά την ίδια του την μάνα για μια θεσούλα με προοπτική ανανέωσης μέχρι το εγγύς μέλλον. Παραπάνω ούτε το σύστημα δεν υπόσχεται. Δεν υπάρχει μέλλον άλλωστε σε έναν τόπο όπου πλούσιος και φτωχός δικάζεται με τον ίδιο νόμο και έχουν την ίδια ποινή για την κλοπή ψωμιού. Πόσα χρόνια πέρασαν και απλές σκέψεις σαν αυτή του Ανατολ Φρανς παραμένουν ανατριχιαστικά επίκαιρες. Καμία πρόοδος. Ποιο φεγγάρι; Η πείνα είναι η ίδια και τότε και μετά την προσσελήνωση μας. Στη γη ακόμα δεν έχουμε κατοικήσει ως ανθρώπινο είδος που μπορεί να έχει ένα κοινό στόχο, μια κοινή προοπτική και όραμα. Να μοιράζεται την ίδια αλήθεια. Καμία εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Επιστρέφω στην αλητεία της Ιδεολογίας του Μαυραγορίτη εκείνης του κατσαπλιά και του δοσίλογου που συμμαχεί με τον «διάολο» προκειμένου να επωφεληθεί καιροσκοπικά να διαπραγματευτεί τα ψίχουλα που του πετάνε. Το αύριο όμως ακολουθεί πάντα το σήμερα και όλοι εκείνοι που με φθηνό άλλοθι λένε πως τάχα κάνουν μόνον την δουλειά τους, θα αποβληθούν ως μιάσματα από την κοινωνία του μέλλοντος.
«Τέσσερις συλλήψεις, δυο Ελλήνων, ενός Αλβανού και ενός Σύριου που έπαιζαν πόκα σε καφενείο του Ηρακλείου….» , « Σε σφράγισμα Καντίνας προχώρησε το ΣΔΟΕ επειδή δεν έκοβε αποδείξεις σε λουόμενους…», « Παραμονή του Σωτήρος σε έλεγχο που έκανε το ΣΔΟΕ καφετζής δεν έκοβε αποδείξεις στο χωριό…». Όχι δεν είναι σουρεαλιστική πραγματικότητα είναι η πραγματικότητα τωνmedia που μας επέβαλαν. Ούτε λόγος για τα 20 δις φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές, ούτε λόγος για την διάσωση των ιδιωτικών τραπεζών από τον λαό, ούτε λόγος για την ζοφερή πραγματικότητα του καπιταλισμού, του σήμερα. Για τα όλα τα κακά που μας βρίσκουν φταίει η κακή μας νοοτροπία το κακό μας το κεφάλι και όχι οι «σύγχρονοι βαυαροί κατακτητές». Αυτή είναι η αλητεία της Ιδεολογίας του Μαυραγορίτη.

Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή
για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή
Θέλει νεκροί χιλιάδες να ‘ναι στους τροχούς
Θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους. [Οδυσσέας Ελύτης]

Αιωνία σου η μνήμη…

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...