Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

«Ανησυχεί» το σύστημα και η κυβέρνηση από τη βία και την «άνοδο» της Χ.Α.


του Κώστα Γιαννιώτη

Ξεσάλωσαν κυριολεκτικά τα παπαγαλάκια, με αφορμή τις ωμές και φασιστικές επιθέσεις της Χ. Α. , τις τελευταίες μέρες με αποκορύφωμα τη δολοφονική επίθεση εναντίον των μελών του ΚΚΕ. Βρήκαν την ευκαιρία, τα παπαγαλάκια, όπως ξέρουν πολύ καλά να κάνουν αυτή την ύποπτη και θολή περίοδο, να δώσουν χέρι βοήθειας και αποκάθαρσης στο κατοχικό καθεστώς και την κυβέρνηση των δωσίλογων.

Σκίζουν τα ιμάτιά τους ότι η άνοδος της ΧΑ είναι εκρηκτική και η ανησυχία της «κυβέρνησης» πολύ μεγάλη. Ξεφωνίζουν ότι η κλιμάκωση της βίας, από πλευράς της ΧΑ, ανησυχεί τους «κυβερνώντες».

Αποκρύπτουν επιμελώς ότι η ΧΑ δεν ήταν απότοκο παρθενογένεσης, αλλά προϊόν συγκεκριμένης πολιτικής και επίμονων μεθοδεύσεων από το ίδιο το σύστημα που συντηρεί και αναπαράγει τις πολιτικές υποτέλειας.

Οι ίδιοι που υπηρετούν απαρέγκλιτα τις επιταγές των κατακτητών, μαζί με τα εξωνημένα....
παπαγαλάκια των ΜΜΕ, είναι αυτοί που πάλεψαν λυσσαλέα να προβάλουν κάθε κίνηση των νεοναζί, προσποιούμενοι τις αγνές παρθένες, με στόχο, δήθεν, την «καταγγελία» της ΧΑ και την προάσπιση της «δημοκρατίας» τους.

Την ίδια ώρα τα κόμματα του περίφημου «συνταγματικού τόξου», αναφωνούν έντρομα, δήθεν, μπροστά στην «άνοδο» της ΧΑ, μιας ανόδου που φρόντισαν να τους προσφέρουν, πλουσιοπάροχα και στο πιάτο, οι πάντα πρόθυμοι και πανταχού παρόντες γκαλοπατζήδες.



Πολλαπλοί οι στόχοι τους.

Με τα αποτελέσματα των «δημοσκοπήσεων» προσπαθούν να προσδώσουν αληθοφάνεια στη δήθεν άνοδο της ΧΑ.

Μεθοδευμένα προσπαθούν να εγκλωβίσουν στα δίχτυα του φόβου τους δημοκρατικούς πολίτες, να τους απομακρύνουν από σκέψεις αντιδράσεων απέναντι στις προδοτικές πολιτικές του καθεστώτος και να οδηγήσουν την κοινή γνώμη στην επιλογή της λογικής ……. «το μη χείρον βέλτιστον».

Προσπαθούν να εθίσουν την κοινή γνώμη στις γκεσταπίτικες μεθόδους των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ, με την καθημερινή προβολή της από τα εγκάθετα ΜΜΕ.

Αδημονούν να χρησιμοποιήσουν το γέννημά τους, το εργαλείο τους (βλ. ΧΑ) σαν πρόσχημα – ώστε να έχουν έστω και την υποτυπώδη αποδοχή της κοινωνίας – για να φτάσουν στην ανοιχτή εκτροπή και την ολομέτωπη φασιστική επίθεση εναντίον οποιουδήποτε θα «τολμήσει» να αντιπαρατεθεί και να αντιδράσει στην προδοτική πολιτική τους. Με άλλα λόγια ……φασιστική επίθεση των «κυβερνώντων» εναντίον του λαού, με πρόσχημα τη διαφύλαξη της …….δημοκρατίας.

Όλοι αυτοί που σήμερα οδύρονται για τον φασιστικό κίνδυνο της ΧΑ αποκρύπτουν επιμελώς ότι είναι οι πρώτοι διδάξαντες και εφαρμόσαντες, στην πράξη, το φασισμό, καταργώντας κάθε έννοια δημοκρατίας, κουρελιάζοντας ακόμα κι αυτό το λειψό δικό τους σύνταγμα και ωθώντας έναν ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση και την υποτέλεια.

Ταυτόχρονα αφήνουν μπροστά στην έκπληκτη (όπως τη θέλουν) κοινή γνώμη, κάποιους «λαγούς» (λέγε με Μπάμπη) να προϊδεάζουν το ……πόπολο για πιθανή μελλοντική συνεργασία των κυβερνητικών κομμάτων με τη ΧΑ. Βολιδοσκοπούν τις αντιδράσεις του κόσμου και ταυτόχρονα …….. διαψεύδουν αυτό που οι ίδιοι αφήνουν να κυκλοφορεί και να ζυμώνεται ύπουλα σα ρεαλιστικό ενδεχόμενο.

Υπέρτατο κακό για τα «κυβερνητικά» υποχείρια των κατακτητών είναι η ……ακυβερνησία! Υπέρτατο κακό γι` αυτούς είναι η, έστω και ολιγοήμερη, διακοπή της αφαίμαξης, μέχρις εξοντώσεως, του ελληνικού λαού. Μοναδική τους επιθυμία είναι η ικανοποίηση της ακόρεστης πείνας τους για εξουσία, μέσα από την ικανοποίηση των προσταγών των κατακτητών, για απρόσκοπτη ροή φόρου αίματος από τον κάθε Έλληνα προς τα τρωκτικά της διεθνούς τοκογλυφίας.
Για το λόγο αυτό, όσοι σήμερα «κόπτονται» για τη δημοκρατία (πολιτικοί και δημοσιογράφοι), είναι οι ίδιοι που αύριο θα βρούν χιλιάδες θεωρητικά φληναφήματα για να δικαιολογήσουν την αποδοχή τους σε πιθανή συμμετοχή της ΧΑ σε κυβερνητικό σχήμα.

Όλα όμως αυτά τα υποκείμενα του καθεστώτος έχουν και «άσσους» στο μανίκι. Κι αυτοί οι «άσσοι» είναι αυτό που πρέπει να προσέξει ο λαός, γιατί είναι το πιο ύπουλο και επικίνδυνο σχέδιο που έχουν βαλμένο στην άκρη και έτοιμο να το ενεργοποιήσουν σε ώρα ανάγκης, γι αυτούς.

Είναι ο εμφύλιος σπαραγμός, στον οποίο θα προσπαθήσουν να παρασύρουν τον ελληνικό λαό, ώστε να λυθούν μια για πάντα τα χέρια τους από τον εχθρό λαό, που θα τρώει τις σάρκες του. Αιχμή του δόρατος σ` αυτή τη φρικαλέα προοπτική θα είναι το δημιούργημά τους, που σήμερα καμώνονται πως φοβούνται. Θα είναι η ΧΑ.

Γι` αυτό άλλωστε έχει αρχίσει, ήδη, τις προκλήσεις - εφόδους, που δεν είναι τίποτε περισσότερο από …… ασκήσεις επί χάρτου, για την ώρα που θα πάρει τις οδηγίες για ολομέτωπη επίθεση εναντίον του λαού. Θα είναι η ώρα που το καθεστώς θα διαπιστώσει ότι οι οργανωμένες δυνάμεις τού λαού έχουν πάρει το πάνω χέρι.

Εδώ μπαίνει, σε πρώτη προτεραιότητα, για τον ίδιο το λαό, η ανάγκη συσπείρωσης και ομαδικής δράσης κατά του καθεστώτος.

Ο κατακερματισμός του λαϊκού κινήματος σε κομματικά παραμάγαζα, και σε ανιστόρητες ηλίθιες έως ύποπτες ιδεολογικές ψυχώσεις, εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τα εξυφαινόμενα, από το καθεστώς, σχέδια. Είναι αυτό που εύχονται και προωθούν με κάθε πρόσφορο τρόπο οι κατακτητές. Γι` αυτό και, καθημερινά, στήνουν και από ένα καινούριο κομματικό παραμάγαζο ( βλ. τρίτους πόλους, Φωτάκηδες και Λοβέρδους)
Δεν πρέπει να τους γίνει το χατίρι. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να αφανίσουν τον τόπο.

Αυτή η περίοδος που διανύουμε, αυτή η συγκυρία, είναι, ίσως, από τις πιο ευνοϊκές. Επιβάλλεται η κατανόηση της ανάγκης σύγκλισης της δράσης όλων των εργαζομένων σε ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ διεκδίκησης μέσα από μια μεγαλειώδη ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, με ένα και μοναδικό αίτημα. Α Ν Α Τ Ρ Ο Π Η εδώ και τώρα !

Οι λειτουργικές καταλήψεις είναι ακαταμάχητο όπλο για την επίτευξη αυτού του στόχου. Είναι ο μοναδικός δρόμος για να μπει φραγμός στα σχέδια αιματοκυλίσματος του λαού. Είναι ο μόνος δρόμος για την απελευθέρωση του λαού και τη σωτηρία της πατρίδας.

Οι πολίτες κρατούν στα χέρια τους τη δύναμη, μπορούν να οδηγήσουν στη λύση του δράματος αυτού του τόπου. Με μια προϋπόθεση. Να κατανοήσουν το μέγεθος της δύναμης που έχουν, μέσα από τη σύγκληση των δυνάμεών τους. Γι` αυτό ας σπρώξουν στο περιθώριο της ιστορίας τις μοιραίες και άβουλες – αν όχι ύποπτες - κομματικές και συνδικαλιστικές «ηγεσίες» και ας πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους με τη δημιουργία, από τα κάτω, κεντρικού συντονιστικού οργάνου που θα μεθοδεύσει τον κοινό αγώνα με στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ και την εφαρμογή, στην πράξη, της θέλησης του ίδιου του λαού.

Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του Εθν.Συντον. Συμβουλίου του ΕΠΑΜ

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...