Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

….και ξανά χειμώνας…..


Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο εορτασμός των 39 χρόνων από την ίδρυση του πανελλήνιου σοσιαλιστικού κινήματος.Εκατοντάδες σοσιαλιστές όλων των βαθμίδων κομματικού γλειψίματος, με τις τραπεζικές τους καταθέσεις σε επισφάλεια ,κατέκλυσαν κάθε τετραγωνικό εκατοστό γύρω από την συνεδριακή αίθουσα χωρητικότητας 150 διαλεχτών πασόκων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο και να χρειαστεί αυστηρό face control.

Προτεραιοτητα πήραν οι σκληροπυρηνικοί πασόκοι με τουλάχιστον δυο μέλη της οικογένειας διορισμένα στο δημόσιο,maison εξοχικό και τρία βιβλιάρια καταθέσεων .Αμέσως μετά ακολούθησε το κλασικό είδος πασόκου:περίπου 30-50 κιλά ξεχειλισμένοι πατσάδες κρυμμένοι με την τελευταία λέξη της λαϊκής μόδας και με εξαψήφιες ιδρωμένες σοσιαλιστικές καταθέσεις στην εθνική τράπεζα. Τελευταίοι βολεύτηκαν στην αίθουσα οι εκσυγχρονιστές πασόκοι. Οι εκσυγχρονιστές πασόκοι είναι το υβρίδιο μεταξύ «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και «ανήκουμε στη δύση»,«Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» και «το μνημόνιο είναι η τελευταία ευκαιρία σωτηρίας αυτού του τόπου».



Σε αντίθεση με τον σοβαρό δεξιό -ακροδεξιό νοικοκύρη(βλέπε την δεξιά σημαία τον πρώην δήμαρχο Bill Papageorgopoulos),ο κεντροδεξιός -ακροδεξιός πασόκος ξεχωρίζει κυρίως για τα ανορθόδοξα πολιτικά του κριτήρια στο κοσμικό στάϊλινγκ, απομεινάρια της εποχής του λαϊκού ζιβάγκου. Έτσι,οι σφιχτοδεμένες γραβάτες, τα παπούτσια κατσαριδοσκοτώστρες και τα πανάκριβα ταγιέρ της «κλιμακτήριος haute couture», έλαμψαν δια της απουσίας τους και πολύ καλά έκαναν. Ο σοσιαλισμός δεν αρμόζει με την επίδειξη του πλούτου. Η γυναίκα του καίσαρα φτάνει μόνο να δείχνει τίμια.

Της ομιλίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε Βενιζέλου, προηγήθηκε καλό αέρισμα και μοίρασμα αντικαταθλιπτικών χαπιών. Οι πιό γενναίοι πασόκοι/πασόκες δοκίμασαν ενεργειακά αναψυκτικά με βότκα πορτοκάλι .

Δυστυχώς στο καυτό ερώτημα των συγκεντρωθέντων πασόκων, ο Πρόεδρος δεν μπόρεσε να απαντήσει με σαφήνεια. Οι καταθέσεις μέχρι τα 100000 ευρώ ίσως να μην είναι ασφαλείς. Λύση σε αυτή την πασοκική τραγωδία δίνει για ακόμη μια φορά η Ελβετία,το Λουξεμβούργο ,οι offshore κτλ. Για τους ριζοσπάστες πασόκους σίγουρη λύση αποτελεί μόνο το στρώμα χρηματοκιβώτιο(να τον ακούτε τον Στουρνάρα).Κανένα ευρώ στους δολοφόνους των λαών! Και παρολίγον να έχομε δράματα στην αίθουσα.

Ένα άλλο καυτό και άκρως επίκαιρο ερώτημα που δεν απαντήθηκε, είναι πότε και με ποιους θα ξεκινήσει τον βομβαρδισμό στη Συρία ο Πρόεδρος.Σε περίπτωση επιστράτευσης, τα κλασικά βύσματα του ΓΕ.ΕΘ.Α θα είναι αποτελεσματικά ,ή τα έχει καβατζωσει όλα η επάρατη δεξιά;

Στη γιορτή αυτή του σοσιαλισμού, αποκαλύφθηκαν και τα κριτήρια της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με βάση τα οποία, η κυβέρνηση συνασπισμού κεντροακροδεξιών μεταρρυθμιστών θα θωρακίσει αποτελεσματικότερα το πελατειακό κράτος(βλέπε το λαμπρό παράδειγμα της ΝΕΡΙΤ). Αυτά είναι κυρίως η τυφλή εμπιστοσύνη(γλείψιμο) στους σοσιαλιστές ινστρούχτορες σε όποια κρατική βαθμίδα κι αν βρίσκονται,και η ολοκληρωτική συσπείρωση των πασόκων, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές.

Μετά το πέρας της εκδήλωσής,στους παρεβρισκόμενους μοιράστηκαν προνομιακά τραπεζικά επιτόκια καταθέσεων ,ενώ τρεις υπερτυχεροί μετά από κλήρωση κέρδισαν: μια πρόσληψη στο γραφείο του Προέδρου,μια νομιμοποίηση 2ου αυθαιρέτου και μια business θέση στην επόμενη λίστα Λαγκάρντ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...