Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το τεκμήριο της αθωότητας;


Η Χ.Α. και η Εκκλησία το έχουν



Πρόσφατα ο καθηγητής κ.Γ.Ρούσης σε συνέντευξή του (Crash-Γ.Χουδαλάκης) είχε πει μεταξύ άλλων και τα εξής: «Προεκλογικά είχα δηλώσει για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όσο ανεβαίνει η μαϊμού τόσο περισσότερο της φαίνεται ο κώλος. Νομίζω ότι αυτό όσο περισσότερο περνάει ο καιρός τόσο και περισσότερο ισχύει. Στο όνομα του να πάρει την κυβέρνηση έχει δώσει τα πάντα και δίνει όλο και περισσότερα. Και είναι ίσως και παγκόσμια πρώτη. ….Ο Τσίπρας είναι ένας νεαρός που έχει καβαλήσει το καλάμι. Η κίνηση και μόνο του σώματος του δείχνει μια υπερβολική έπαρση. Δεν είναι κουτός. Έχει μια ευφράδεια, θα έλεγα, αλλά δεν έχει κανένα θεωρητικό βάθος και τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η έπαρση και ο οπορτουνισμός». Στο ερώτημα που αφορά τον κ.Αλαβάνο: «Την επιλογή του στο πρόσωπο του Τσίπρα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ πως την χαρακτηρίζετε;», απάντησε μονολεκτικά: «Εγκληματική….»



Μήπως είναι εμπαθής ο κ.Ρούσης; Δεν το νομίζω, όταν γεγονότα όπως αυτό που ακολουθεί, τον επιβεβαιώνουν. Δεν θέλει βέβαια και πολύ η ΝΔ για να ενδώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τη γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ισχυρίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής πως οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χ.Α. επειδή έχουν το τεκμήριο της αθωότητας πρέπει να μισθοδοτούνται από το υστέρημα του συνταξιούχου κι ας απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τις συνεδριάσεις, οπότε, όπως ορίζει ο κανονισμός της, διακόπτεται η μισθοδοσία τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί την απουσία τους δικαιολογημένη, σαν να πρόκειται για μια νεφελώδη ιδιωτική υπόθεση που ενδεχομένως διώκεται από υπέρμετρο δικαστικό ζήλο, σαν να μην έχει οφθαλμοφανή εγκληματικά (ναζιστικά) χαρακτηριστικά, σαν να μην υπάρχουν ακράδαντα δημόσια ντοκουμέντα, θύματα, συμμορίτες, αίμα, κραυγές, ύβρεις, γεγονότα βίας, φωτογραφίες, βίντεο, μάρτυρες. Θέλει να μας πει, τραβώντας με πρόστυχο τρόπο, σαν ξεχαρβαλωμένο ελατήριο, την έννοια του «τεκμηρίου αθωότητας», ότι αυτά που όλοι έχουμε ζήσει, δει και γνωρίζουμε δεν συνιστούν πραγματικότητα, αν δεν το αποφασίσει το σύστημα εκείνο που καταδικάζει τον Παστίτσιο (!), έξω από κάθε ευρωπαϊκη αντίληψη δικαίου και αναβάλει σωρηδόν τις δίκες της Σκορδέλη, αυτό που για χρόνια δεν είχε ακούσει τίποτα για ρατσιστικά εγκλήματα και που ακόμη αρνείται να εφαρμόσει τον ήδη υπάρχοντα αντιρατσιστικό νόμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει τώρα πως ζούμε σε μια ιδανική Δημοκρατία, που τάχα προστατεύει τον αδύναμο και οφείλει επομένως να προστατεύσει ακόμη και το Διάβολο. Το κόμμα αυτό όμως ελέγχεται για πολλά, σε σχέση με τη Χ.Α. Όχι μόνο αυτό ασφαλώς, ούτε περισσότερο από τα υπόλοιπα, αλλά από αυτό έχουμε απαιτήσεις και λόγω της ιδεολογίας του και λόγω κοινοβουλευτικής δύναμής του. Μπλόκαρε με κακόβουλες κινήσεις τον αντιρατσιστικό νόμο, υποκρινόταν για χρόνια πως δεν ήξερε τίποτα για τη στάση Δικαιοσύνης-Αστυνομίας στα ρατσιστικά εγκλήματα, προσποιούνταν πως δεν γνώριζε την έκθεση του επίτροπου της Ε.Ε. Μούιζνιεκ, δεν είχε ενημερώσει το Ευρωκοινοβούλιο, δεν είχε καταγγείλει τίποτα στη Δικαιοσύνη, αν μη τι άλλο για να την φέρει προ των ευθυνών της. Σήμερα ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τα στραβά μάτια στο μη έλεγχο των κινητών τηλεφώνων των φονιάδων του Πακιστανού ποδηλάτη και στη μη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους, όπως έγινε στην περίπτωση Φύσσα, η οποία χάρις σε αυτές τις δυο κινήσεις πήρε την τεράστια σημασία που έχει. Πως θα αποδειχθεί σε ένα δύσπιστο δικαστήριο, που τα φειγ βολάν της Χ.Α. και ο εξοπλισμός που βρέθηκε στα σπίτια των δραστών φαίνεται πως τα εκλαμβάνει ως συλλεκτικό χόμπυ, ο ρατσιστικός (επιβαρυντικός) χαρακτήρας της δολοφονίας, η ένταξη των δραστών στη Χ.Α., ο συμμοριτισμός και η ενδεχόμενη εμπλοκή συνενόχων και ηθικών αυτουργών, αν όχι με τον τρόπο που αποδείχτηκε με τον πανταχού παρόντα στις ναζιστικές εκδηλώσεις Ρουπακιά, που δήλωναν στην Χ.Α. πως δεν τον ξέρουν; Το πολιτικό επίδικο της καταδίκης της Χ.Α. σαν συμμορίας δεν φαίνεται να ενδιαφέρει το ΣΥΡΙΖΑ, που ένα κομμάτι του αναμασά τις αισχρές θεωρίες πως η ποινικοποίηση της δράσης (πολιτικής και όχι εγκληματικής;) της Χ.Α. την ηρωοποιεί! Πως τα εγκλήματά της δεν είναι υπεραρκετά για να τη θέσουν εκτός νόμου, όπως θα γινόταν στην Κουτοφραγκιά. Αν για τη ΝΔ το κίνητρο της ανοχής της είναι η έλλειψη ευαισθησίας και το ότι οι ψηφοφόροι της Χ.Α. είναι σαρξ εκ της σαρκός της, για το ΣΥΡΙΖΑ η αιτία είναι πως η Χ.Α. του είναι χρήσιμη γιατί μόνον έτσι μπορεί να είναι πρώτο κόμμα. Αυτή τη λογική είχε παλιότερα και το ΠΑΣΟΚ για την ακροδεξιά του Καρατζαφέρη.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει να διαθέτει σπουδαίους ηθικούς φραγμούς, ούτε κάποιο αξιόλογο κεφάλαιο πολιτικής σκέψης. Με συνεχείς αναξιοπρεπείς εκδηλώσεις φιλίας και φτηνής κολακείας προς μέλη της Ιεραρχίας, με προκλητικό εξωραϊσμό της στάσης του κλήρου απέναντι στη Χ.Α. με αποσιωπήσεις των ιερών οικονομικών σκανδάλων, θεωρεί πως πλαγιοσκοπεί την Εκκλησία των ευσεβών Συμβούλων, Αρχόντων και Δωρητών της κ.κ.Λαυρεντιάδη, Κυριακίδη, Κοντομηνά, Γρ.Μιχαλόπουλου, Σωτ.Εμμανουήλ που έχουν βεβαίως κι αυτοί το τεκμήριον της αθωότητος. Άρκεσε το ανώδυνο καραγκιοζιλίκι ενός σαχλαμάρα βουλευτή της στην Καστοριά, για να φανούν τα πραγματικά αισθήματα της Ιεραρχίας, που μέσα σε δυο μέρες εξέμεσε τόση χολή κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ιεροδουλικής ηγεσίας του, όσες ευλογίες έχουν μοιράσει οι ιερείς της στα Τάγματα Εφόδου.

Εκτός απροόπτου (δεν είναι καθόλου βέβαιο), ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση, χάρις στη φθορά της σημερινής και στον παραμορφωτικό εκλογικό νόμο, που τώρα έχει και τη δική του αμαρτωλή σφραγίδα της σιωπηλής αποδοχής. Θα κυβερνήσει, άγνωστο μετά από πόσες εκλογικές μάχες, για πόσες ημέρες ή χρόνια, είτε μόνος του είτε με τους ΑΝΕΞΕΛ, που με την εξαίρεση του κ. Ν. Μαριά, προκαλούν ανατριχίλα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Προσωπικά θεωρώ πως δεν υπάρχει ούτε μια προϋπόθεση για να κυβερνήσει η Αριστερά αισθητά διαφορετικά από τον κ.Σαμαρά. Αν η οικονομική συγκυρία ήταν διαφορετική, ασφαλώς θα υπήρχαν πολλά περιθώρια, αλλά τότε δεν θα κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απελπισία ενός ετερόκλητου πλήθους των πελατών της μεταπολιτευτικής φαυλότητας τον έφερε εδώ και όχι δυστυχώς οι θεωρητικές αξίες του. Διεθνείς συσχετισμοί, ήθη και τεχνογνωσία της ηγεσίας, της Κ.Ο. και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ποιότητα της ελληνικής κοινωνίας και του λαϊκού ρεύματος που στοιχίζεται σαν μπουλούκι πίσω από την αξιωματική αντιπολίτευση, σύμμαχοι και εχθροί, προγραμματικός λόγος, υπάρχουσες δυνατότητες, διεθνής ιστορική εμπειρία της αριστερής εξουσίας, όλα είναι σε μικρό ή μεγάλο βαθμό αρνητικά. Ας ελπίσουμε πως τα πράγματα δεν θα γίνουν τραγικά, αφού η χώρα αυτή δεν μπόρεσε ούτε τώρα να σοβαρευτεί, να αυτοκριθεί και να σχεδιάσει ένα νέο μέλλον, βολεμένη πίσω από τη μόνιμη δικαιολογία κάθε ηλίθιου και κάθε παλιανθρώπου, πως για όλα φταίνε οι άλλοι. Όσοι επέτρεψαν, ακόμη και με τη σιωπή τους, το κατρακύλισμα και τον εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ετερόκλητο λαϊκίστικο και τυχοδιωκτικό συντηρητικό μόρφωμα, που αρνείται να σηκώσει με αξιοπρέπεια τη σκυτάλη που η συγκυρία του δίνει, έχουν μερίδιο ευθύνης και έχουν χάσει κι αυτοί το τεκμήριο της αθωότητας.

Του Αναγνώστη Λασκαράτου

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...