Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Αυτές τις κινήσεις θα ήθελα να δω από τον ΣΥΡΙΖΑ


του Σταύρου Κατσούλη

Μια και είναι μέρες γιορτών και δώρων ή έστω ευχόμαστε διάφορα μεταξύ μας, ήρθε και μένα η ώρα να κάνω τις δικές μου ευχές για την προσεχή κυβέρνηση της αριστεράς, προόδου, ριζοσπαστικότητας, επανάστασης και δεν ξέρω τι άλλο που έρχεται. Πάμε λοιπόν:

1ον: Απονομή δικαιοσύνης.

Θα γούσταρα πολύ, και μάλιστα ως πρώτη και άμεση κίνηση, να δω όλους τους δωσίλογους υποτελείς πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς, βουλευτές, συνεργάτες, τραπεζίτες κλπ., να οδηγούνται ένας-ένας (ή δυό-δυό, δεν με πειράζει!) στο δικαστήρια της χώρας. Εκεί θα μου άρεσε πάρα πολύ, να δικάζονταν με βάση τον ποινικό κώδικα περί ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με βάση τους ισχυρισμούς των στελεχών της Ε.Ε., και βεβαίως για την απεμπόλιση της Εθνικής μας Κυριαρχίας, «άνευ όρων και αμετάκλητα», όπως κατά λέξη γράφουν τα μνημόνια. Στην συνέχεια, θα ήθελα πάρα πολύ μα πάρα πολύ λέμε, όσοι βρίσκονταν ένοχοι, να οδηγούνται δημόσια στις φυλακές της χώρας, ή ακόμη καλύτερα, να πέρναγαν τον χρόνο τους, καθαρίζοντας δημόσιους χώρους, όπως π.χ. την πλατεία Συντάγματος, έτσι, για να τους βλέπουν όλοι οι πολίτες.



2ον: Να τελειώνουμε με την σημερινή Τράπεζα της Ελλάδος.

Τι έγινε λέει; Συνελεύσεις πίσω από κλειστές πόρτες, άγνωστοι μέτοχοι, που αποφασίζουν πότε και πως θα αρπάζουν τα λεφτά του Λαού μας από ταμεία; Τελειώσατε! Ή ανοίγετε τις πόρτες σας και τα αρχεία σας για να μάθει ο κόσμος τι κάνετε εκεί μέσα και ποιοί ακριβώς είστε, ή σας κλείνουμε. Τόσο απλά και καθαρά συμπεριφέρεται ένας ριζοσπάστης.

3ον: Τέρμα τα παιχνίδια με τις υπόλοιπες Τράπεζες.

Θα ήθελα να δω τον ΣΥΡΙΖΑ, να βάζει ένα τέρμα στην Τραπεζική διαπλοκή, διαφθορά και συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες. Θα ήθελα δηλαδή, τους κατ εξοχήν καπιτάλες, εκμεταλλευτές του απλού Λαού, φασίστες και δεν συμμαζεύεται, να αντιμετωπίζουν λίγο από το δικό τους «φάρμακο»: Δεν μπορείς μεγάλε, δεν έχει σάλιο το ταμείο; Χρωστάς τα μαλλιοκέφαλά σου; Τότε πας για κλείσιμο. Έκλεψες, παρακράτησες, διασπάθισες; Πας φυλακή μεγάλε. Απαιτείς από τον κόσμο να σου πουλήσει το σπίτι για πενταροδεκάρες; Σε κλείνω. Τράπεζες ξαναχτίζουμε όσες θέλουμε, δεν σας χρειαζόμαστε.

4ον: Αντισυνταγματική φορολογία τέλος.

Πολίτες να πληρώνουν 10 και 100 φορές πάνω από ότι μπορούν; Τελειώνουμε και με αυτό. Εφαρμόζουμε το Σύνταγμα, που λέει ξεκάθαρα ότι ο κάθε πολίτης πληρώνει φόρους, στον βαθμό που έχει την δυνατότητα να το κάνει. Κι επειδή έχει ήδη πληρώσει πάρα πολλά στους δανειστές τοκογλύφους, θα πάρει και μια σεισάχθεια, έτσι για να ανασάνει και αυτός, και η οικονομία.

5ον: Διαπραγμάτευση δεν υπάρχει για τα αδιαπραγμάτευτα.

Να δω κάποιους από τον ΣΥΡΙΖΑ να πηγαίνουν στην Μέρκελ και τον άλλον ψυχοπαθή στην καρέκλα, και να τους λένε: «Τα αδιαπραγμάτευτα, δηλαδή το εάν πρέπει ή δεν πρέπει να πεθάνει έστω και ΕΝΑΣ ακόμη Έλληνας, για χάρη των δανειστών δεν τα διαπραγματευόμαστε.» Και μετά να τους δω να διαχειρίζονται τις απειλές σαν ηγέτες με αξιοπρέπεια, αγνή Εθνική Υπερηφάνεια και ευθύνη για την Λαό μας, πρώτα και κύρια.

6ον: Μνημόνιο Τέρμα.

Όχι δεν μιλάω για την περίοδο του μνημονίου. Αυτή μας τελειώνει ήδη, στο τέλος Φλεβάρη. Εννοώ τους 400-500 μνημονιακούς νόμους. Τους αναιρώ άμεσα και εύκολα, με ένα και μόνο άρθρο. Το περνάω από την Βουλή και μετά κάθομαι αναπαυτικά και βλέπω τον Λαό μας να κάνει τέτοιο Πάσχα, που δεν έχει κάνει όλα τα τελευταία χρόνια μαζί.

Είχα κι άλλα, αλλά αυτά θα μου φτάσουν και με το παραπάνω, οπότε σταματώ τις ευχές εδώ. Κάποιοι μου είπαν ότι ονειρεύομαι απλά. Εγώ τους ρωτάω: «Μα γιατί το λέτε αυτό, δεν είναι ριζοσπάστες και επαναστάτες αυτοί;» Κάποιοι άλλοι, μου λένε ότι εάν τα κάνει αυτά θα έχουμε χάος. Μάλιστα τους λέω, «Γιατί, τώρα τι έχουμε, λουκέτα παντού, απειλές για κλείσιμο ΑΤΜ και κούρεμα, 10000 και αυτοκτονίες, καταστροφή της παιδείας, χαμός στην υγεία, εκατομμύρια άνεργοι, αυτό δεν είναι χάος;». Και στο κάτω κάτω, αυτοί οι «επαναστάτες», δεν γνωρίζουν, ότι για να αλλάξει η κατάσταση θα χρειαστεί και λίγο δουλίτσα για να επανέλθουν τα πράγματα;

Τέλος πάντων ας μην χαλιέστε, εναλλακτικά, εάν δεν μπορώ να έχω τα παραπάνω, θα ήθελα τουλάχιστον να βγει αυτοδύναμος, για να μην έχει καμιά δικαιολογία όταν αρχίσει το χάος, όταν τα πάρει στο κρανίο πολύ άσχημα ο κοσμάκης που τους ψήφισε με το ζόρι γιατί οι άλλοι ήταν χειρότεροι.

Και τότε μπορεί επιτέλους ο Λαός μας να καταλάβει τι έχει ακριβώς έχει παιχτεί, και να δείξει την απίστευτη δύναμη που κρατά στα χέρια του, και για κάποιον λόγο ακόμα κρατά κρυφή.

(Συγνώμη για την φωτογραφία, είναι επιλογή της κόρης μου, που της αρέσουν τα παραμύθια.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...