Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Μα γιατί δεν περίμεναν λίγο;


Mάνα (63 ετών) και γιος (27 ετών), πήδηξαν από το μπαλκόνι του διαμερίσματος που διέμεναν για να αυτοκτονήσουν.

Το περιστατικό που σημειώθηκε στη Χαλκίδα το πρωί της Τετάρτης (25/2/2015), συνέβη αφού μάνα και γιός έχασαν το μοναδικό εισόδημα που διέθεταν, μία υποτυπώδη αναπηρική σύνταξη, την οποία τα τρία τελευταία χρόνια αγωνίζονταν δικαστικά να την ανακτήσουν. Όταν ήρθαν αντιμέτωποι με μια τελεσίδικη απόφαση που τους στέρησε κάθε ελπίδα, οδηγήθηκαν σε αυτή τους την πράξη.
Μα γιατί δεν περίμεναν λίγο; Γιατί δεν έδωσαν λίγο ακόμη χρόνο στη νέα κυβέρνηση; Δηλαδή, τι θέλανε; Μέσα σ' ένα μήνα να τους λύσει το πρόβλημα ο Τσίπρας κι ο Καμμένος; Μήπως ήταν πράκτορες του Σαμαρά και αυτοκτόνησαν τώρα με τη νέα κυβέρνηση για να την δυσφυμήσουν; Γιατί δεν είχαν αυτοκτονήσει πριν με τους Σαμαροβενιζέλους;

Άλλωστε, αν περίμεναν λίγο, θα φρόντιζε η κυβέρνηση να τους δώσει κουπόνια σίτισης. Ενώ με την Έξυπνη Κάρτα Πολιτών, θα μπορούσαν να βρίσκουν διαμέσου της κρατικής και ιδιωτικής ελεημοσύνης, τον τρόπο να επιβιώνουν ως ανθρώπινα σκουπίδια.
Εμείς, τη δουλειά μας. Τι μας νοιάζει που το καθεστώς δολοφόνησε εν ψυχρώ δυο ακόμη ανθρώπους; Άλλωστε, άχρηστοι ήταν για τους δανειστές. Στην Ελλάδα σήμερα μπορούν να επιβιώσουν μόνο όσοι είναι χρήσιμοι στο καθεστώς των δανειστών. Μόνο όσων η επιβίωση εγκρίνεται από την Ευρώπη των τοκογλύφων.
Πήδηξαν στο κενό ευτυχισμένοι. Δεν χρειάστηκε να ζήσουν την κόλαση της εξόδου από το ευρώ και της διαγραφής του χρέους. Δεν χρειάστηκε να ζήσουν για να δουν πόσο εύκολο είναι για μια πατριωτική κυβέρνηση να παγώσει τις οφειλές των νοικοκυριών και να ακυρώσει με μια απλή πράξη το σύνολο των αντιμνημονιακών νόμων της χώρας, ώστε η πενιχρή αναπηρική σύνταξη να σωθεί.

Δημ Καζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...