Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Τσακίστε τους τους τα σχέδια πριν τσακίσουν την πατρίδα


Αυτό το παιχνίδι είναι από χέρι χαμένο, και όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εγκλωβισμένος στις αυταπάτες του, στα σοσιαλδημοκρατικά νεφελώματα και στην επικίνδυνη πολιτική και στρατηγική ατολμία, τότε μοιραία η έκβαση αυτής της αντιπαράθεσης δύο τινά μπορεί να σημαίνει…


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το πρώτο είναι, η οριστική χρεοκοπία αυτού που ο κόσμος αντιλαμβάνεται ως «αριστερή» αντίληψη, την οποία συνειδητά καπηλεύτηκε εμφανίζοντας ως τέτοια την πολιτική του ατζέντα. Και η οποία θα δρομολογηθεί μέσα από τον εξευτελιστικό του συμβιβασμό με τις καταστροφικές για τον τόπο πολιτικές που του υπαγορεύουν να ακολουθήσει.

Και το δεύτερο είναι, να οδηγήσει τον τόπο σε πρωτοφανή καταστροφή, μέσα από τους στρατηγικά ερμαφρόδιτους χειρισμούς του, γράφοντας έτσι την πιο μοιραία σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της χώρας που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στον εδαφικό της διαμελισμό.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αφυπνιστεί, διαφορετικά είναι σαν να αποδέχεται και εκ των πραγμάτων να επιβεβαιώνει έναν ύπουλο ρόλο σε βάρος της χώρας που θα κληθεί να παίξει εκ των πραγμάτων, ευνουχίζοντας έτσι τα περί διαπραγμάτευσης διαδραματιζόμενα, σε βολικό σκηνικό που θα κληθεί να καταστήσει πειστικότερες, τις ανεπίτρεπτες στρατηγικές της υποχωρήσεις.

Μισοάδειο ή μισογεμάτο το ποτήρι;


του Γιώργου Χαλιμούρδα

Ανέκαθεν στην πολιτική υπήρχαν μυστικά και ψέματα. Οι πολιτικοί προσπαθούν διαχρονικά, να λειαίνουν τις γωνίες, να τετραγωνίζουν τον κύκλο ή αισχρότερα να κάνουν το άσπρο μαύρο ή να βαφτίζουν το κρέας ψάρι, διατρανώνοντας παράλληλα φοβίες, εγείροντας ατομικά και συλλογικά αντανακλαστικά επικαλούμενοι το εθνικό συμφέρον, το πατριωτικό καθήκον, την εθνική αναγκαιότητα, τους χαλεπούς καιρούς, τα άδεια ταμεία, την καμένη γη. Σήμερα μας παρουσιάζεται και η…δημιουργική ασάφεια. Οι ψευδαισθήσεις της δημιουργικής ασάφειας. Μέσα σε ένα επικοινωνιακό πογκρόμ που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Πέρα από τις ψευδαισθήσεις της ασάφειας, υπάρχουν είτε το θέλουμε είτε όχι, οι κρυστάλλινες αλήθειες και οι ακλόνητες βεβαιότητες. Για παράδειγμα, απόλυτα αληθές είναι ότι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «καμιά θυσία για το Ευρώ» πλέον φαντάζει παρελθόν, καθώς προβάλλει μεγαλοπρεπέστατα το…
«Πάση θυσία στο Ευρώ». Όποιος αμφισβητεί αυτή την αλήθεια έχει κάποιο πρόβλημα συνειδητοποίησης της πραγματικότητας.

Ενάμιση μήνα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθίσταται ικανός χρόνος ώστε να βγουν τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα. Ως εκ τούτου αν προσπαθήσουμε να σταχυολογήσουμε, σύμφωνα με την κρίση μας, τα βασικά στοιχεία, ορατά ή μη από τον πολύ κόσμο, της έως τώρα πορείας της κυβέρνησης αλλά και γενικότερα του πολιτικού σκηνικού που μας ενδιαφέρει, διαπιστώνω ότι τελικά πάλι «όλα αλλάζουν για να μην αλλάξει τίποτα…ή μάλλον αλλάζουν προς το χειρότερο», καθώς γίνεται ξεκάθαρο πλέον ότι μέσα στον ζουρλομανδύα του Ευρώ δεν υπάρχει καμία προοπτική, και κανένα μέλλον για τον Έλληνα και την Ελληνίδα.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Μυστική συνάντηση Σόρος, Paulson και άλλων fund με Βαρουφάκη, Δραγασάκη, Στουρνάρα


Μεγάλοι ξένοι επενδυτές, σημαντικά funds που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια δολάρια κάνουν «παρέλαση» στην Αθήνα και διερευνούν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Μπορεί η αβεβαιότητα να έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας της πολιτικής αναταραχής που προκάλεσε η εκλογική διαδικασία, ωστόσο η συμφωνία – γέφυρα μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή μεγάλων επενδυτικών κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως οι αναδιαρθρώσεις εταιρειών, οι ανακεφαλαιοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων, η αναδιοργάνωση πτωχευμένων επιχειρήσεων, τα ακίνητα, ο τουρισμός, η ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», στις 26 Φεβρουαρίου βρέθηκαν στην Αθήνα και συναντήθηκαν με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη εκπρόσωποι τουλάχιστον 9 επενδυτικών κεφαλαίων και συνταξιοδοτικών funds που ψάχνουν για ευκαιρίες και θέλουν να τοποθετηθούν στην ελληνική αγορά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ζητήσει ραντεβού αλλά και να γίνουν road shows περί τους 12-15 θεσμικούς επενδυτές και το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι διμερείς επαφές.

Είναι μύθος ότι η Ελλάδα δεν έχει επαρκή παραγωγή τροφίμων


του Νίκου Παπαδόπουλου *

Ίσως τα πιο δημοφιλή σλόγκαν τον καιρό της κρίσης να είναι τα εξής: «Η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα» ή «Αν πάψουν οι εισαγωγές, τελειώσαμε, θα πεινάσουμε».

Οι παραπάνω φράσεις, εκτός από ενδείξεις εθνικής μειονεξίας, μαρτυρούν και ένα τεράστιο έλλειμμα πληροφόρησης ή, καλύτερα, μια συστηματική παραπληροφόρηση του κοινού σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας.

Ο μύθος της έλλειψης τροφίμων στην Ελλάδα

Όπως προκύπτει από την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, το ...79% των Ελλήνων (και το 47% των Κυπρίων) θεωρεί πως δεν υπάρχουν επαρκή επίπεδα παραγωγής τροφίμων για τον ευρωπαϊκό πληθυσμό σε επίπεδο ΕΕ, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (ποσοστό 94% - το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη) πιστεύει ότι η εθνική παραγωγή τροφίμων δεν είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού. ...


Οι παραπάνω φόβοι των Ελλήνων είναι εντελώς αδικαιολόγητοι. Σύμφωνα με έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας, η Ελλάδα, ακόμα κι αν κοπούν τελείως οι εισαγωγές τροφίμων (όπως έγινε στην Αργεντινή), δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να πεινάσει.

Έτσι, λοιπόν, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας σε μια σειρά βασικών αγροτικών-διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής για το 2010, ανήλθε κατά μέσο όρο στο 94% περίπου!

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ανάλυσέ τους


Η ηλικία σας κυμαίνετε από 40 μέχρι 55 χρόνων. Είστε όλοι αυτοί που μας έλεγαν οι μανάδες μας να μην γίνουμε ποτέ: Μέτριοι. Μια παρέα από σπασικλάκια, βλαχαδερά και από κολεγιόπαιδα τρίτης κατηγορίας. Θέλατε να ζήσετε το αμερικάνικό σας όνειρο με ροζ δερμάτινη γραβατούλα, με γυαλάκια που θυμίζουν καθηγητάκο της παπαγαλίας ενώ στην παρέα σας οι εκπρόσωποι του γυναικείου φύλου είναι κάτι μεταξύ μυξοπαρθένας και κομπλεξικής ανέραστης 50αρας (το κομμωτήριο δε σε κάνει γυναίκα, μην ξεμαλλιάζεσαι άδικα).
Είστε οι κρίμα της ιστορίας. Βάλαμε στο τιμόνι της ελπίδας ό,τι χειρότερο μπορούσε να βγάλει η γενιά σας. Σας παρακολουθώ μέρες τώρα. Το στήσιμο του κορμιού σας μαρτυρά ότι δεν παίξατε ποτέ. Δεν ξέρετε να κρατάτε τον κορμό σας ίσιο γιατί ακόμη περιμένετε την φάπα να σας έρθει ξαφνικά στο σβέρκο. Ο πολιτικός σας λόγος προδίδει ότι στην ζωή αυτή μόνο αντιγράφατε τον μάγκα του σχολείου. Σαν να σας βλέπω μπροστά στον καθρέπτη κρυφά να παίρνετε το ύφος του ηγέτη και να λέτε αρλούμπες, από αριστερά και κέντρο, κλεμμένες. Το βλέμμα σας ποτέ δεν κοιτά ευθεία, πάντα γυροφέρνετε τα μάτια σας γιατί ούτε ψεύτες σωστοί δεν μάθατε να είστε. Όταν «στριμώχνεστε» έχετε όλοι την ίδια αντίδραση: σφίγγετε το στόμα και μισοκλείνετε τα μάτια βγάζοντας από το στόμα σας μία άναρθρη κραυγή που προσβάλει τον συνομιλητή σας. Σας έμεινε από το «κάρφωμα» του συμμαθητή στον δάσκαλο. Γλειφτρόνια.
Η παρέα σας έχει και τα βλαχαδερά. Προέρχονται από τον κάμπο και τα βουνά και θα έδιναν και την ψυχή τους στο διάβολο για να φύγουν από την γι’ αυτούς θεωρούμενη μιζέρια. Η μόνη ελπίδα για να φύγουν από τον υποχρεωτικό κάματο ήταν η τοπική οργάνωση στην οποία γίνανε μέλη (για να αποφύγουν το απογευματινό πότισμα στα χωράφια) και μετά νόμισαν ότι με ένα κουστούμι και με ένα καλό πλύσιμο θα μπορούσαν να βγάλουν από πάνω τους την σφραγίδα του «Ντόπιου ελληνικού κρέατος». Η παρέα των σπασίκλων τούς χρησιμοποιεί σε πόστα που παίζουν τον οικείο ρόλο του τσοπανόσκυλου. Γαβγίζουν, μαζεύουν το κοπάδι, δεν δέχονται ξένο στα μέρη τους και κάθονται σούζα στο σφύριγμα του αφεντικού-μαμάκια.
Οι αιώνιοι εχθροί σας δεν είναι κομματικοί. Βρεθήκατε εκεί γιατί ήταν πιο εύκολο να γίνεις «σοσιαλιστής» απ’ ότι δεξιός (δεν είχατε πρόγονο ανάλογο) και απ’ ότι αριστερός (δεν είχατε ανάλογο δείκτη νοημοσύνης). Οι εχθροί σας είναι αυτοί που ξέρουν τι κουμάσια είστε. Δηλαδή, όλοι αυτοί που δεν σας έπαιζαν γιατί το ποδόσφαιρο και το κυνηγητό θέλει πνευμόνια. Οι εχθροί σας είναι ο πραγματικά εργαζόμενος και σκεφτόμενος λαός. Θα χρησιμοποιήσετε για την εξάντλησή του ό,τι κακό σας έχει παραδώσει η Δεξιά και ό,τι πιο άρρωστο θα φτιάξει το μέτριο μυαλό σας. Θα μεταποιήσετε όποιον νόμο θα σας κάνει πιο άτρωτους και θα εκμεταλλευτείτε την σχέση που είχαν οι μέντορές σας με τα ΜΜΕ όσο κανείς άλλος στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Θα γίνετε πάμπλουτοι, πανίσχυροι και παντοδύναμοι. Θα μας ισοπεδώσετε όπως χρόνια τώρα κάνετε από παιδιά στα όνειρά σας. Θα μας φοβίσετε τόσο που θα βρεθούμε σε απόγνωση. Αυτό θα είναι και το πολιτικό σας λάθος. Τα παιδικά τραύματά σας θα σας σπρώξουν να κάνετε αυτό που δεν τολμούσατε να κάνατε για δεκαετίες: Να κλωτσήσετε πισώπλατα τον αρχηγό της γειτονιάς. Και σε αυτή την γειτονιά της μικρής χώρας που τόσο μισείτε, αρχηγός είναι ο καθένας. Θα θυμηθείτε τα νιάτα σας…

πηγη

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Η Δεξιά χειροκροτεί και η Αριστερά …στασιάζει!



Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ζήσουμε πολλές ιστορικές εκπλήξεις…

Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία έκπληξη της ιστορίας: Το προϊόν της ιστορικής τιμωρίας από την συνεργασία των τάξεων («συναινέσεις») και από την ενσωμάτωση της παραδοσιακής αριστεράς στο καθεστώς της κοινοβουλευτικής αλλοτρίωσης (καπιταλισμός)…

Με την αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη σε ρυθμούς καταιγιστικούς.

Οι πρώτες μεγάλες εκπλήξεις: Σε λιγότερο από ένα μήνα τα πήρε ΟΛΑ ΠΙΣΩ!!!

Δεν «ξέχασε» μόνο όλα εκείνα τα ηχηρά (προγραμματικά, προεκλογικά και προγραμματικών, κυβερνητικών δηλώσεων) περί σβησίματος του Χρέους, κατάργησης Μνημονίων και Τρόικας (με άμεση νομοθετική πράξη), αλλά και τα άμεσα «τακτικά» ζητήματα: Τις ασπιρίνες στους ακρωτηριασμένους…

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Προδότες εξ αριστερών


Του Γιάννη Λαζάρου

Μάς ξεφτιλίσατε ρε! Δεν είναι ότι ως κυβέρνηση της ανατροπής και όλα τα κουραφέλαξα που λέγατε για να πείσετε τον λαό να σας κάνει εξουσία, ενοχλεί. Αυτό που ενοχλεί είναι ότι καταφέρατε μέσα σε λίγες ημέρες να απαξιώσετε την Αριστερά ολοκληρωτικά. Ό,τι πιο υποτακτικό έβγαλε ο χώρος αφού πρώτα έσπρωξε προς την έξοδο όποιον δεν κατάπινε κορόμηλα συνδιαλλαγών και “θα τα βρούμε” κάθισε στον θρόνο της εξουσίας χτυπώντας την Αριστερά πισώπλατα.
Η συνέχιση της θεωρίας των λάιτ αριστερών Ευρωκομμουνιστών “χτυπάμε την εξουσία από μέσα” έγινε πραγματικότητα χτυπώντας όμως "οι αριστεροί" την ίδια την Αριστερά από μέσα. Σας διέφυγε τεχνηέντως πως ο Ευρωκομμουνισμός γέννησε τον Μπερλουσκονισμό. Μια από τα ίδια όπως έκαναν και οι υπόλοιπες παρατάξεις εξουσίας για δεκαετίες. Δεν είναι μόνο ο χώρος της Αριστεράς που είχε προσωπικότητες που άξιζαν να είναι στην διακυβέρνηση της χώρας. Όλοι -εκτός από τις καθαρά παρακρατικές οργανώσεις που έγιναν κόμματα- είχαν πολιτικά όντα τα οποία είχαν ένα χαρακτηριστικό που δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στους κανόνες της εξουσίας. Δεν ήταν σκύφτες. Δεν έβαζαν νερό στο κρασί τους όταν τα θέματα που έπρεπε να μπουν προς διαπραγμάτευση ως αυτονόητα ήταν αδιαπραγμάτευτα.
Το ότι η Αριστερά είχε έναν λόγο παραπάνω να κάνει την οποιαδήποτε ανατροπή βασίζεται στο ό,τι ποτέ δεν είχε καταφέρει να ανέβει στην εξουσία. Οι πολίτες λοιπόν έκαναν την υπέρβαση και έδωσαν την ιερή ψήφο τους εφόσον Αριστερά στην εξουσία δεν είχε δοκιμάσει αυτός ο τόπος.
Ήρθατε λοιπόν, οι σκύφτες της Αριστεράς και ξεφτιλίσατε πρώτον την χώρα με “τσαμπουκάδες” του γλυκού νερού και δεύτερον την ίδια Αριστερά που από εδώ και στο εξής δεν πρόκειται να έχει δεύτερη ευκαιρία να κυβερνήσει ξανά.

Μετά το ΣΥΡΙΖΑ τι;;;;

Του Οθωνα Κουμαρέλλα

Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να απαντά με απόλυτο τρόπο στο δίλλημα συμβιβασμός, ή ρήξη και έτσι δίνει ο ίδιος ένα οριστικό τέλος στις αυταπάτες, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για όλες εκείνες τις δυνάμεις που εξ αρχής έθεταν τα ζητήματα σε ορθολογική βάση και υπέρ των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας και της χώρας.
Ενδεχομένως είναι για κάποιους νωρίς ακόμα για οριστικά συμπεράσματα, αλλά η ταχύτητα «προσαρμογής» του ΣΥΡΙΖΑ στη μνημονιακή πραγματικότητα εκπλήσσει. Όπως και η δικαιολογία που άρχισε να ακούγεται ολοένα και πιο δυνατά, ότι, τάχα, η εντολή που έλαβε ήταν να παραμείνουμε πάσει θυσία στο ευρώ, αφού έτσι θέλει το 80% του κόσμου.
Έτσι βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε μια νέα κατάσταση. Το μαύρο μέτωπο αναγεννιέται, σαν από τις στάχτες του, με πρώτη ύλη την ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛΛ, ενώ ένα τεράστιο κενό δημιουργείται στο χώρο της εθνικής ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας. Ένα τεράστιο κενό που οφείλει να καλυφθεί το συντομότερο πριν η νεοναζιστική δεξιά απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος της απογοήτευσης και του θυμού του κόσμου.

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα που επενδύει στον θάνατο χωρών


Μύρισαν αίμα και έρχονται. Μάσκα έχουν την ανασυγκρότηση της Ελλάδας και πλάτη την ίδια την ελληνική κυβέρνηση.


Οι μέτοχοι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) δεν θυμήθηκαν ξαφνικά ότι πρέπει να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Στις 25 Νοέμβριου 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά κάλεσε την ΕΤΑΑ (ERBD) να έρθει στην Ελλάδα αφού είναι μία από τις δικαιούχες χώρες αυτής της περίεργης Τράπεζας. Στις 2 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση Τσίπρα επιβεβαίωσε το κάλεσμα της προηγούμενης κυβέρνησης. Η ΕΤΑΑ απάντησε θετικά στην κυβέρνηση Τσίπρα και ξεκινάνε το έργο ανασυγκρότησης δίνοντας 500 εκατ. ευρώ για επενδυτικά δάνεια.

Μια Τράπεζα με βαρύ ελληνικό παρελθόν

Η ΕΤΑΑ αναφέρει στο δελτίο τύπου που δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα της: « Η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος και μέχρι σήμερα ελληνικές επιχειρήσεις και τράπεζες έχουν επενδύσει 2,3 δις ευρώ σε κοινές επενδύσεις με την ΕΤΑΑ στις δικαιούχες χώρες με την ΕΤΑΑ. Μετά την έγκριση των Διοικητών η ΕΤΑΑ θα συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να εκπονήσει στρατηγική για την χώρα και τις προτεραιότητές της. Σύντομα η ΕΤΑΑ θα ανοίξει το πρώτο της γραφείο στην Ελλάδα».
Ελληνικές εταιρείες και τράπεζες επενδύουν κανονικότατα σε κατεστραμμένες χώρες που θέλουν αναδιάρθρωση και τώρα που η Ελλάδα είναι κατεστραμμένη ξένες εταιρείες και τράπεζες θα έρθουν να τζογάρουν σε σίγουρο νούμερο στη ρουλέτα της καταστροφής.
Τα ερωτήματα όμως που γεννιούνται από την έφοδο της ΕΤΑΑ στην Ελλάδα είναι ποιοι θα χρηματοδοτούνται και για ποια έργα ανάπτυξης. Σίγουρα δεν θα είναι κάποιος από τους 400,000 μικρομεσαίους που όχι απλά έχουν καταστραφεί αλλά χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους σε δημόσιο, σε ασφαλιστικά ταμεία και σε επιχειρηματικά δάνεια σε ιδιωτικές τράπεζες που πλέον δεν μπορούν να ξεχρεώσουν.
Η προηγούμενη και σημερινή κυβέρνηση μπορεί να δηλώνουν ότι η ΕΤΑΑ είναι μια Ευρωπαϊκή Τράπεζα η οποία θα βοηθήσει διάφορους κλάδους όπως τους εξαγωγείς γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της Ελλάδας αλλά δεν διευκρινίζεται αν μερίδιο από τα δάνεια ανάπτυξης θα μπορούν να πάρουν και ιδιώτες που θα πάρουν εργολαβία δημόσια έργα, ενέργεια, νερό κλπ. Η ανακοίνωση της ΕΤΑΑ τόνισε ότι «θα εκπονήσουν με τις ελληνικές αρχές την στρατηγική» και όχι ότι θα αφορά μόνο ελληνικές εξαγωγές όπως ακούγονται από κυβερνητικά χείλη.

Στον απόλυτο εκφασισμό οδηγείται η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ - Ιδιότυπος εμφύλιος προ των πυλών


Και η ένοχη ηγεσία του δεν κάνει τίποτε για να αποτρέψει αυτό τον ελεεινό κατήφορο. Εγκλωβισμένη στη λογική της υποτιθέμενα «πάνδημης» αποδοχής των χειρισμών της, θεωρεί πως ανακάλυψε ένα ασφαλές πολιτικό καταφύγιο, στη νέα γενιά αυριανιστών που ξερνούν στο διάβα τους χολή και αηδία…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο πρώτος μήνας μιας ερμαφρόδιτης διακυβέρνησης, υπήρξε πολύ ιδιαίτερος γι αυτές τις εκδηλώσεις πολιτικού ξεπεσμού. Σαβούρηδες και κάθε λογής πολιτικοί γυρολόγοι που αίφνης ανακάλυψαν την «αριστερή» τους ταυτότητα, βρωμίζουν καθημερινά το διαδίκτυο – και όχι μόνο - με επιθέσεις αχαρακτήριστες, όποιον τολμά ν ασκήσει κριτική, στο θλιβερό πολιτικό κατήφορο αυτού του κόμματος που επιμένει να βαφτίζει «αξιοπρέπεια» τη ραγδαία του ενσωμάτωση και τον απροκάλυπτο συμβιβασμό του με τις κατοχικές απαιτήσεις.

Από αυτό το βόρβορο του αίσχους, δε γλύτωσαν ούτε ιστορικά στελέχη αυτού του κόμματος, που αντιμετώπισαν με επιφύλαξη και σκεπτικισμό αυτή την ανεπίτρεπτη αποστροφή, ούτε φυσικά και προσωπικότητες που δε δίστασαν να το εγκαλέσουν γι αυτό τον ολισθηρό του κατήφορο. Και ακόμη βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Η χυδαιότητα του νεο-αυριανισμού αναβιώνει επικίνδυνα.

Ένα είναι βέβαιο. Όσο η πολιτική του ηγεσία δεν κάνει τίποτε για να αποθαρρύνει, να καταγγείλει και να απομονώσει αυτό το αίσχος, που δεν έχει καμία σχέση με την κουλτούρα όσων θα ήθελαν ν αυτοαποκαλούνται «αριστεροί», θα το βρει μπροστά της σύντομα, ως τον πλέον ύπουλο και επικίνδυνο αντίπαλο σε κάθε της βήμα.

Η επιθετικότητα των σαβούρηδων, θα επεκταθεί σύντομα στο σύνολο των στελεχών του που θα αντιμετωπίζουν κριτικά κορυφαίες πολιτικές επιλογές, θα τα στοχοποιήσει, και...
ο ιδιότυπος «εμφύλιος» που κυοφορείται δε θα αργήσει να ξεσπάσει.

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...