Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Σύριζα: Κόμμα πολλών αφεντάδων


Από το παλάτι της Ambrosseti στη λίμνη Κόμο, ο Βαρουφάκης δηλώνει ότι κορόιδεψε τους Έλληνες


Ο κύριος Βαρουφάκης από την λίμνη Κόμο που βρίσκεται για να συμμετάσχει στο λομπίστικο Ambrosseti Forum δήλωσε στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου σε ιταλικά Μέσα, ότι η κυβέρνηση θα αναστείλει ή ακόμα και θα πάρει πίσω κάποιες από τις προεκλογικές της υποσχέσεις για να μείνουν ικανοποιημένοι οι εταίροι-δανειστές.
Εν μέσω των διαπραγματεύσεων και μετά από τους δήθεν τσαμπουκάδες του υπουργού Οικονομικών, η κυβέρνηση κάνει ολοταχώς όπισθεν μη εφαρμόζοντας όσα υποσχέθηκε έτσι ώστε "να οικοδομηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη" μεταξύ αυτής και των κατοχικών δυνάμεων.

"Δεν υποσχεθήκαμε τα πάντα σε όλους. Μάς παρουσίασαν έτσι αλλά εμείς δεν υποσχεθήκαμε ούτε ένα ευρώ σε όσους κερδίζουν πάνω από 700 ευρώ το μήνα. Υπάρχουν μόνο αυξήσεις στις μικρές συντάξεις και επιδόματα σε όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας".
Ο κύριος Βαρουφάκης ξεχνά ότι το πρώτο προεκλογικό του μήνυμα αφορούσε τον κατώτατο μισθό που θα τον ξαναεπανέφερε στα 751 ευρώ, αλλά μετά από τις χθεσινές του δηλώσεις όσοι παίρνουν 700 ευρώ είναι πλούσιοι για έναν λιτό βίο.
Δεν σταμάτησε όμως εκεί ο κύριος Βαρουφάκης, αλλά άνοιξε πόλεμο με την μεσαία τάξη, για την οποία δεν έχει καμία εκτίμηση αφού αυτολεξεί είπε τα παρακάτω: "Δεν υποσχεθήκαμε τίποτε στην μεσαία τάξη. Είτε βρίσκονται στην υψηλή, είτε στην χαμηλή πλευρά, για εκείνους θα υπάρξει αυξημένη φορολόγηση".

Κι ο ΟΟΣΑ επιτηρητής της αποικιοκρατικής υποταγής της Ελλάδας στους δανειστές.


του Δημ.Καζάκη

Ο τελών χρέη πρωθυπουργού στη δουλοπαροικία του χρέους της ΕΕ επ' ονόματι Ελλάδα, κ. Αλέξης Τσίπρας, δεν έφτανε που υπέγραψε εν κρυπτώ την παράταση της αποικιοκρατικής δανειακής σύμβασης με βάση την οποία η χώρα έχει χάσει όλες τις ασυλίες της, αλλά και την εθνική της κυριαρχία, προχώρησε ακόμη ένα βήμα. Υπέγραψε την Παρασκευή μια ακόμη αποικιοκρατικού χαρακτήρα σύμβαση, το λεγόμενο «κοινό έγγραφο συνεργασίας» με τον ΟΟΣΑ.

Άλλη μια κατάλυση του ρόλου της Βουλής

Με βάση αυτό το "έγγραφο" - που ονομάστηκε έτσι για να μην θεωρεί τυπικά διεθνής σύμβαση κι έτσι να μην έχει την υποχρέωση η κυβέρνηση να το φέρει στη Βουλή - έχει οργανωθεί από τον ΟΟΣΑ μια ακόμη task force, όπως μας είπε ο Αγχέλ Γκουρία, η οποία θα καταφθάσει στην Ελλάδα ως "τεχνικός σύμβουλος" για την επιβολή των αναγκαίων "διαρθρωτικών μεταρυθμίσεων".


Έτσι για μια ακόμη φορά φορείς ξένης δύναμης, χωρίς καμιά νομιμοποιητική βάση, θα αναλάβουν μια επιπλέον λειτουργία επιτήρησης στην Ελλάδα, ως δήθεν "τεχνικοί σύμβουλοι". Και μάλιστα χωρίς ούτε καν η Βουλή να γνωρίζει για ποιές "διαρθρωτικές αλλαγές" πρόκειται. Ούτε φυσικά θα της δοθεί η δυνατότητα να αποφασίσει για το αν όντως χρειάζεται, ή όχι η συνδρομή των "ανεύθυνων και απάτριδων τεχνοκρατών" - όπως χαρακτήριζε ο Ντε Γκολ το 1965 τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών - του ΟΟΣΑ.

Άλλη μια συνταγματική εκτροπή με κατάλυση του ρόλου της Βουλής ως θεμελιώδους βάσης του πολιτεύματος. Κι αυτό με βάση το άρθρο 120 του Συντάγματος ισοδυναμεί με σφετερισμό της εξουσίας από την κυβέρνηση και με βάση το άρθρο 134 του Π.Κ., παρ. 2, συνιστά πράξη εσχάτης προδοσίας.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ρωσική υπενθύμιση προς Γερμανούς



Ρώσοι ναύτες και πολίτες παρελαύνουν με πορτραίτα συγγενών τους που συμμετείχαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κατά τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης στο Βλαδιβοστόκ.


«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την τραγωδία αυτού του πολέμου, και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε, πως ποτέ κανείς δεν θα τολμήσει να υποτάξει τον άλλο, ότι κανείς δεν θα απειλήσει τα παιδιά μας, το σπίτι, τη γη μας. Θα κάνουμε τα πάντα για να ενισχύσουμε την παγκόσμια ασφάλεια».

Απόσπασμα από την ομιλία του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για την 68η επέτειο της νίκης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η έκκληση προς τους Γερμανούς που απευθύνει ο Ιγκόρ Προσβίρνιν, αρχισυντάκτης της ρωσικής ιστοσελίδας Σπούτνικ & Πογκρόμ, τονίζει τον ρόλο της Ρωσίας στη διατήρηση της ειρήνης και την πρόληψη νέων πολέμων.

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Σκουριές: Ο οικολόγος υπουργός με το πριόνι


Η κυβέρνηση λάδωσε τα πριόνια της El Dorando. 300 στρέμματα ελληνικού δάσους θα γίνουν κρανίου τόπος για το κέρδος των επενδυτών


Όλα τυπικά, ηθικά και νόμιμα τα βρήκαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης και ο υπουργός Περιβάλοντος και Ενέργειας, κ. Λαφαζάνης δίνοντας την έγκρισή τους οι υλοτόμοι που είχαν απολυθεί (αφού πρώτα είχαν κόψει 3,300 στρέμματα δάσους) να ξαναπροσληφθούν παίρνοντας μισθό από την καναδική εταιρεία εξόρυξης, συνεχίζοντας το "εθνικό τους καθήκον".
Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή αλλά η ντροπή δεν μπορεί να είναι δουλειά. Αυτό βέβαια είναι ρήση για κοινωνίες που πρώτα κοιτούν το πραγματικό εθνικό συμφέρον και μετά αν θα βγάλουν ένα ματωμένο μεροκάματο για να την περάσουν 3 μήνες. Οι τρεις μήνες του υλοτόμου απέναντι στην αιώνια ζωή δέντρων που θα κοπούν άνευ οίκτου.

Τα ΜΜΕ σιγοντάρουν την Ελ Ντοράντο
Στροφή των ΜΜΕ γίνεται όλο και περισσότερο το τελευταίο δίμηνο στο πώς αντιδρούν οι εργαζόμενοι της El Dorando υπερασπιζόμενοι το μεροκάματό τους ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι ανοίγουν τον δρόμο στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του τόπου τους. Έχουμε πολύ καιρό να δούμε σε εθνικά δίκτυα και εφημερίδες βίντεο και ρεπορτάζ για τον αγώνα κατοίκων των Σκουριών που ακόμα αντιστέκονται απέναντι στους Καναδούς και στις ελληνικές κυβερνήσεις που ξεπουλούν τον τόπο τους.

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Jeffrey Sacks: Ο “άλλος” σύμβουλος του Βαρουφάκη


Μετά τις… συμβουλευτικές φιλίες με την Lazard, σκάει η βόμβα και για έναν ακόμα σύμβουλο του Βαρουφάκη τον οικονομολόγο Jeffrey Sacks


Ο Jeffrey Sacks είναι φανατικά υπέρ της «θεραπείας του σοκ»: Στα οικονομικά, η θεραπεία του σοκ αναφέρεται στην αιφνίδια απελευθέρωση του ελέγχου των τιμών και του συναλλάγματος, απόσυρση των κρατικών επιχορηγήσεων και την άμεση απελευθέρωση του εμπορίου μέσα σε μια χώρα, που συνήθως περιλαμβάνει και μεγάλης κλίμακας ιδιωτικοποιήσεις της κρατικής ιδιοκτησίας και περιουσιακών στοιχείων – αυτό που θέλουν τα μνημόνια και η Τρόικα.

Είναι όλα αυτά στα οποία αντιτίθεται η Naomi Klein στη θεωρία και βιβλίο της «το Δόγμα του Σοκ».

Και όμως, το περίεργο είναι ότι και οι δυο, είναι πιστοί της εκκλησίας της Βιώσιμης Ανάπτυξης -Ατζέντα 21! Απίστευτο; Της ατζέντας που είναι ντυμένη στα πράσινα και προσποιείται την οικολόγο και κρατά κόκκινη σημαία για δήθεν εξάλειψη της φτώχειας. Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνει είναι η προσπάθεια να εδραιώσει την παγκόσμια κυριαρχία της παγκόσμιας ελίτ μέσα από το πρόσχημα της διάσωσης του πλανήτη.

Το βιογραφικό του διάσημου -όχι και τόσο στην Ελλάδα- οικονομολόγου Sacks είναι πλούσιο από Α21 και παγκόσμια διακυβέρνηση:

Ο Jeffrey D. Sachs, είναι ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Γης, καθηγητής Βιώσιμης Ανάπτυξης και Πολιτικής Υγείας & Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Είναι Ειδικός Σύμβουλος του Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, Είναι Διευθυντής του Network Solutions της Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Είναι συν-ιδρυτής και επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Millennium Promise Alliance, και είναι διευθυντής της και συμμετέχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Πιο Ατζέντα 21 δεν πάει άλλο, πεθαίνεις!

Έχει επίσης διατελέσει σύμβουλός της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΔΝΤ, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, αλλά και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – ε, δεν έμεινε και κάτι…

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Είναι φίλοι μας και οι... Ισραηλινοί


Η Συμφωνία G2G (Government to Goverment) που συμφωνήθηκε από τις μνημονιακές ελληνικές κυβερνήσεις με το Ισραήλ καλά κρατούν. Η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων Ισραήλ- Ελλάδας συνεχίζει το έργο της και οι παλαιστινιακές μαντίλες που ανέμιζαν στο λαιμό ένθερμων υπερασπιστών του Σύριζα βούλιαξαν μαζί με το "Καράβι για τη Γάζα" που δεν έφθασε ποτέ στον προορισμό του λόγω άμεσης ανάγκης για διπλωματία. 'Άλλαξε όνομα και προορισμό και έγινε "ένα καράβι για το Τελ Αβιβ¨.

Η συγκυβέρνηση του Σύριζα με τους ΑΝΕΛ κάνει τους Ισραηλινούς να αισθάνονται σίγουροι για την επιβολή του Ισραήλ σε ό,τι αφορά την ενέργεια της Κύπρου και της Ελλάδας, την στρατιωτική συμμαχία και ό,τι άλλο προκύψει για το ιμπεριαλιστικό κράτος του Ισραήλ.

Η σκληροπυρηνική εφημερίδα Arutz Sheva γράφει διθυράμβους για την “μεγάλη συμμαχία” Ισραήλ- Ελλάδας- Κύπρου. Σύμφωνα με το περιοδικό οι ισραηλο-ελληνικές σχέσεις δεν ήταν ποτέ καλύτερες από σήμερα. Μπορεί κάποιοι από τον Σύριζα να έχουν μία φιλοπαλαιστινιακή τάση αλλά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, είναι το σίγουρο χαρτί για το Ισραήλ για να συνεχιστεί ακόμη περισσότερο η ισχυροποίηση των πολιτικοοικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Ποιος να θυμηθεί την Γάζα;
“Μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε ένας προβληματισμός στο Ισραήλ ότι η πολιτική της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να αλλάξει. Ήταν ένας αριθμός ΣΥΡΙΖΑίων ακτιβιστών το τελευταίο καλοκαίρι που πρωταγωνίστησαν σε διαδηλώσεις ενάντια στην επιχείριση «Protective Edge»”, γράφει η εφημερίδα αναφερόμενη στον βομβαρδισμό της Γάζας από το Ισραήλ το περασμένο καλοκαίρι. Ως σίγουρους εταίρους χαρακτηρίζει τους κυβερνητικούς του Σύριζα διότι όπως επισημαίνει “μπορεί να έχει έναν αριθμό φιλοπαλαιστινίων αλλά άλλοι παράγοντες περιόρισαν την οποιαδήποτε επιρροή. Πιθανώς να είχαν αυτές οι απόψεις στην ολοένα αυξανόμενη σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ”.

Το Arutz Sheva για να θωρακίσει τις απόψεις του για την συνέχιση της ισραηλο-ελληνικής συνεργασίας μίλησε με τον πρώην πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ariel Mekel, ο οποίος δήλωσε τα εξής: “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια συμμαχία από 14 μικρότερα ακροαριστερά κόμματα. Ένας μάλιστα αναπληρωτής υπουργός είχε συμμετάσχει και σε έναν από τους στολίσκους που ξεκίνησαν για τη Γάζα. Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στη Κύπρο, το ελληνόφωνο νησιωτικό έθνος «κάθεται» στα ίδια κοιτάσματα φυσικού αερίου με το Ισραήλ. Αλλά το νησί είναι διχοτομημένο. Το 1974 η Τουρκία εισέβαλε και κατέλαβε το βόρειο τμήμα του νησιού και δημιούργησε έναν ξεχωριστό θύλακα για τους Τούρκους που ζουν στο νησί. Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι κάποια από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου ανήκουν στη Βόρεια Κύπρο, ένα «κράτος» του οποίου την ανεξαρτησία αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία, η οποία απειλεί την Κύπρο στο δικαίωμά της να εκμεταλλευτεί το φυσικό αέριο από τη Μεσόγειο. Με αυτό το «φόντο» και τις ισραηλινοτουρκικές σχέσεις παγωμένες, Ισραήλ και Ελλάδα επέκτειναν την στρατιωτική τους συνεργασία”.

ΣΥΡΙΖΑ: Ταχυδακτυλουργίες και θεατρικές παραστάσεις


Ο κυβερνητικός θίασος θα μας τρελάνει. Βαδίζει ταχέως, όπως ήδη έχουμε αναλύσει, στην αυτό-γελοιοποίησή του: Με την υπερπαραγωγή κακόγουστων παραστάσεων και τεχνασμάτων…
Είναι γνωστό, βεβαίως, ότι τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα εξαπάτησης και οι θεατρινισμοί ξεκινούν από τη βίαιη σύγκρουση ανάμεσα στα λόγια και στις πράξεις: Από τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ της ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ…
Όταν οι πράξεις σου έρχονται σε ευθεία και κάθετη ρήξη με τα λόγια σου και τις διακηρύξεις σου, τότε νιώθεις την ανάγκη να τις καλύψεις με τεχνάσματα: Ρητορείες, λεονταρισμούς, ταχυδακτυλουργίες, θεατρικές παραστάσεις κ.λπ…

ΠΑΝΤΑ όταν εξαπατάς μεταμφιέζεσαι, παίζεις θέατρο και χρησιμοποιείς ΟΛΑ τα σύνεργα του πλαστογράφου ταχυδακτυλουργού.

Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά παίρνουν τεράστιες διαστάσεις, ακριβώς διότι η ίδια η σύγκρουση των λόγων με την πράξη είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Είναι πελώριο το συγκρουσιακό «άνοιγμα» από το να διατυμπανίζεις από τη μια για το σβήσιμο του χρέους, για κατάργηση των Μνημονίων και της τρόικας και από την άλλη να αποδέχεσαι, εν ριπή οφθαλμού, το χρέος και την εγγύησή του, την παράταση του Μνημονίου και να βαπτίζεις την «τρόικα» σε «θεσμούς»!!!

Είναι τραγωδία …ΑΝΤΙΦΑΣΗΣ να παίρνεις εντολή από τον ελληνικό λαό για την κατάργηση τη λιτότητας και των Μνημονίων (καθαρή εντολή σύγκρουσης με τους νέους αποικιοκράτες) και ΟΧΙ μόνο να την πετάς στον κάλαθο των αχρήστων, αλλά και να εκλιπαρείς τους αποικιοκράτες, παίρνοντας τα ΠΑΝΤΑ πίσω, να σου δώσουν μια σανίδα σωτηρίας για να βαπτίσεις «το κρέας ψάρι»…

Και το χειρότερο: Να εμφανίζεις αυτό το αντιαισθητικό στριπτίζ ΥΠΟΤΑΓΗΣ, σαν νίκη…

Να εμφανίζεις το σκουληκίσιο στριφογύρισμά σου γύρω από τους ευρω-αποικιοκράτες, σαν θρίαμβο…

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Με χαφιέδες, επιτροπές ελέγχου, online τζόγο, στραγγάλισμα όσων χρωστούν στην εφορία δίνει εξετάσεις η κυβέρνηση Τσίπρα στο Eurogroup της Δευτέρας.

Με το νέο email του κ. Βαρουφάκη προς τον Ντάιζελμπλουμ και το Eurogroup της Δευτέρας (9 Μαρτίου), η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της πέρα από κάθε αμφιβολία. Υιοθετεί καθαρά μνημονιακές πολιτικές και περιμένει την έγκριση των αποικιοκρατών του Eurogroup.

Κι αυτό το email διοχετεύθηκε στον τύπο στα αγγλικά, όπως συνηθίζει η μπανανία με υπουργούς σαν τον κ. Βαρουφάκη. Την "ερμηνεία" του ανέλαβε η μαύρη προπαγάνδα, όπου φυσικά δεν έχει απαγορευθεί δια ροπάλου οποιαδήποτε διαφορετική γνώμη. Ο λόγος προφανής. Να μην αντιληφθεί ο κόσμος την κατάντια της σημερινής κυβέρνησης και μέχρι ποιού σημείου μπορεί να φτάσει για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα αφεντικά.

Η κυβέρνηση Τσίπρα πάει να δώσει εξετάσεις μνημονιακής προσαρμογής στο Eurogroup της Δευτέρας, με τις εξής προτάσεις:

1. Τη δημιουργία νέας εξωθεσμικής (ανεξάρτητης) αρχής, του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, η οποία δεν θα υπόκειται σε κανέναν έλεγχο. Ούτε από το κοινοβούλιο, ούτε από δικαστικές, ή άλλες αρχές. Το Συμβούλιο αυτό και το καθεστώς του δεν διαφέρει ουσιαστικά από την παλιά Διεθνή Οικονομική Επιτροπή, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από τους δανειστές δυνάστες της το 1897 και από την οποία η χώρα ξεμπέρδεψε στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Η μόνη διαφορά βρίσκεται ότι τα μέλη του θα διορίζονται όχι απευθείας από τους δανειστές, αλλά από το υπουργικό συμβούλιο. Βασική αποστολή του είναι να υπηρετεί τους δημοσιονομικούς κανόνες που ορίζονται εντελώς αυθαίρετα από τις οδηγίες της Ευρωπαική Επιτροπής και να μην επιτρέπει την παραμικρή παρέκλιση. Δημιουργείται με προσλήψεις από την αγορά, όπως το ΤΑΙΠΕΔ, το ΤΧΣ και τα άλλα μνημονιακά όργανα αποικιακής κηδεμονίας και λεηλασίας σε βάρος του ελληνικού λαού.

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...