Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Αυτό που έκανε ο Tsipras είναι πραγματικά απίστευτο.


του Σταύρου Κατσούλη

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την επομένη του δημοψηφίσματος, είχε αδιαμφισβήτητα τεράστια δύναμη και τον Λαό μαζί της. Όλες οι δυνατότητες και μια ισχυρότατη εντολή του ίδιου του Λαού ήταν στα χέρια του. Όλος ο αγνός εργαζόμενος Λαός ήταν έτοιμος να την στηρίξει σε μια κήρυξη με τον Λαό στο πλάι της, ότι η Ελλάδα είναι με πρακτικούς όρους ανεξάρτητη χώρα. Κι ο Λαός μας, ήταν έτοιμος να δουλέψει και να συμμετάσχει σε μια πραγματικά εθνική προσπάθεια για να αναγεννηθεί η χώρα συθέμελα.

Κι όμως αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη και με την πλήρη στήριξη των στελεχών του, τις μηδένισαν όλες αυτές τις δυνατότητες. Τις πέταξαν στα σκουπίδια, με τις ευλογίες όλων των στελεχών τους, ανεξαιρέτως.

Κι όχι μόνο αυτό. Εκτός από τις τρομερές δυνατότητές τους ως κυβέρνηση, μηδένισαν συνάμα και τον Λαό και την απόφασή του. Τον φίμωσαν χυδαία και αντιδημοκρατικά. Έγραψαν την κυρίαρχη απόφασή του να πει ένα ιστορικό ΟΧΙ σε όλα τα μέτρα, ΟΧΙ σε κάθε λογής εκμετάλλευσης, ΟΧΙ σε κάθε μνημόνιο και συμφωνία και κοροιδίας, στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Και μάλιστα, τόλμησαν να αμαυρώσουν την τιμή του Λαού μας με το να βάλουν στο στόμα του, λόγια υποτέλειας και υποταγής που ποτέ του δεν είπε. Τόλμησαν να βάλουν την δική τους γλοιώδη υποτέλεια στο στόμα του Λαού.



Και τώρα, θα τον εξαναγκάσουν να σκύψει το κεφάλι στον στυγνό ναζισμό της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που υπηρετούν με όλη τους την ύπαρξη. Και εφ' όσον γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Λαός ξεκαθάρισε ότι δεν θα το κάνει, έτσι θα τον κάνουν να πεινάσει. Θα αφήσουν τις επικυρίαρχες δυνάμεις να τον σακατέψουν και να τον τρομοκρατήσουν στο άκρο άωτο μέχρι να ενδώσει.

Όποια κυβέρνηση επιτρέπει να γίνει κάτι τέτοιο για τον Λαό της, είναι εξ ορισμού ένοχη για εσχάτη προδοσία και έχει θέσει πλέον τον εαυτό της ενάντια στον Λαό. Είναι θανάσιμος εχθρός του Λαού.

Η ρήση του Τσίπρα ότι "Ο λαός δεν επέλεξε ρήξη" και στην συνέχεια η ξεδιάντροπη συνεργασία του με τις υπόλοιπες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις στην χώρα, ξεπερνά κάθε όριο προδοσίας, δωσιλογισμού και φασισμού.

Η αριστερά της προόδου και της ριζοσπαστικότητας στην Ελλάδα, κατάφερε για άλλη μια φορά να ιδεολογικοποιήσει το μήνυμά της και ως εκ τούτου να το ευνουχίσει και να το αναστρέψει ολοκληρωτικά προς όφελος των πιο καταστροφικών συμφερόντων του πλανήτη.

Όποιος σήμερα συντάσσεται ή συνεργάζεται με αυτό το βαθύτατα άρρωστο μόρφωμα, αυτήν την ξεπουλημένη αριστερά, δεν είναι απλά συνεργάτης των εχθρών τους Πατρίδας και του Γένους. Όποιος ταυτίζεται με αυτήν σήμερα, δεν διαφέρει σε τίποτα απολύτως από αυτόν που ιστορικά στήριξε τις χείριστες αντιδραστικές/αντιλαϊκές δυνάμεις όλων των εποχών, είτε το θέλει είτε όχι.

Όποιος σήμερα επιμένει στην ιδεολογικοποίηση του προβλήματος, και δεν βλέπει ότι επιτελείται γενοκτονία και ότι ετοιμάζεται ολοκληρωτική ανθρωποθυσία του Λαού μας, είναι πλέον συνεργάτης των συμφερόντων που θέλουν να μας αποδεκατίσουν, συλλογικά ως Λαό. Ετσι είναι, αυτός ακριβώς είναι, είτε το θέλει, είτε όχι.

Σήμερα στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πιό φασιστικό μόρφωμα από αυτό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πολλά επίπεδα πιο φασιστικό, ακόμα κι από το ΠΟΤΑΜΙ και την Χρυσή Αυγή.

Αυτός που ΔΕΝ είναι φασίστας, άσχετα από την ιδεολογική του καταβολή, είναι αυτός ο απλός Λαός μας. Το ασυμβίβαστο χάσμα μεταξύ του πολίτη και του πολιτικού του προσωπικού, έχει γίνει πλέον αχανές. Και τέτοια χάσματα, χρήζουν διόρθωσης. Χρήζουν ολοκληρωτικής επανασύστασης.

Κι αν δεν γίνει αυτή η ανασύσταση σύντομα από τον ίδιο τον Λαό και τις υγιείς και δημοκρατικές δυνάμεις στον τόπο, μην ανησυχείτε, θα την κάνουν αυτοί.
Μόνο που εάν αφήσουμε να το κάνουν αυτοί, τότε θα είναι προς όφελός τους. Δηλαδή προς όφελος των δυναστών μας.

Μην ξεχνάτε, ότι άσχετα από αυτά μου μας σας λένε, η περίφημη "μπάλα" είναι πάντα στην πλευρά του Λαού.
Αυτός έχει τον πρώτο, αλλά και τον δεύτερο λόγο.
Αυτός ο Λαός έχει ΠΑΝΤΑ τον λόγο.

Αρκεί να τον πάρουμε, αρκεί να καταλάβουμε ότι μπορούμε.
Ακόμη και τώρα μπορούμε και πάντα όσο ζούμε, θα μπορούμε.
Η Ελλάδα πάντα μπορεί.

Αρκεί να ξυπνήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Μεταμοντέρνα Αριστερά

Ο όρος «Μεταμοντέρνος» (Post Modern) αφορά ουσιαστικά την τάση, προσπάθεια και προδιάθεση αποδόμησης – διάλυσης ουσιαστικά – όλου του «Μ...